Pollymoussen
Enklare än detta kan det knappt bli. Till Pollymoussen behövs:
100 gr Polly, ca en halv påse
2 dl grädde
Man häller i grädden i en gryta och värmer på den på medlevärme och häller sen i Pollyn, lite åt gången, och blandar tills Pollyn har smällt helt. Sen ska det kylas. Det stod i receptet (som jag inte sparade för jag såg det på ett mjölkpaket på jobbet) att man skulle låta det kallna och ha i kylen, helst över natten. Men jag gjorde det på eftermiddagen och la grytan i kallt vattenbad och rörde om då och då och sen en sväng i kylen och det gick lika bra. Sen är det bara att vispa grädden och lägga i portionsglas och servera/toppa med bär eller frukter. Endast fantasin sätter gränser ;)
Sen tror jag ju även på att man skulle kunna blanda i en skvätt Baileys (asså hur f** stavas det egentligen??! inget ser rätt ut!) och att det skulle kunna bli gott! Som dagt, ENDAST FANTASIN SÄTTER GRÄNSER! Det är mitt motto :)
Hoppas du blev nöjd Ellen!
Inte svårare än så asså?:).... måste prova när jag kommer hem till sweden igen:)