31 juli-Bad things

Har nynnat på denna idag

Jace Everett-Bad things


ÅSA!

ÅSA!
Jag lovar, jag kan med nöje laga det till dej en kväll och ser då fram emot att sen bara kunna sitta kvar i soffan o låta dej sköta det tråkiga! Haha


Mera MERA!!

Idag hade jag en fri eftermiddag och fick sug på lite mer gjutning! Så fixade i ordning diverse burkar/flaskor/byttor m.m jag kunde hitta, och några jag sparat sen innan (tar ju sån himla tid att bara fixa allt innan man ens kan börja det roliga... Skulle haft det som i salongen, att allt bara står färdigt i en lokal när man vill använda det!) och så satte jag igång med blandning, ideér och lite klabb och donande! Hopas resultaten blir bra, för tror isf att det blir väldigt fint :) Gjorde en skål med mönster i (om den blir som jag hoppas), ett 'höstfat' med ett eklöv på och ett litet hål i där jag ska lägga ekollon, och sen en liten prydnad bara med ett hjärta och ett ljusfat med en liten effekt på! Men den är inte helt färdig än utan måste gjutas först och sen ska jag fixa själva effekten. Och ja, ett fat till med ränder på, om den nu också blir som jag vill. Mycket man måste pröva först och se om det blir bra :)
Annars har jag börjat dagen med en jogging/promenadrunda, åkte lite tidigare till jobbet och fick smaka på lite egengjord soppa av barnen, gjord på grönsaker som är odlade av barnen, på förskolan! Gott!
Jobbade till 4 och hälsade sen på mamma en sväng på hennes jobb innan jag postade paket till Amerikatt. Och sen då hem och gjöt.

Tog tyvärr inga bilder idag, men kan förgylla inlägget med en bild från gröna härliga ängar i kära Småland för några veckor sen. Den är tagen från en guppande fyrhjuling en lördagskväll efter lite kantarellplockning! Efter den kommer en bild på aftonens, DEN aftonens, skörd och hur det smarriga resultatet blev ;) (Dagens skörd som pappa tog med hem va mindre attraktiv på marknaden här hemma kan jag säga, kändes som att man hade ramlat med munnen före i en sandlåda ungefär.... Knastrade härligt från gruset som pappa så fint hade lämnat kvar för allmän trevnad, troligen. Kan ju va bra att iaf SKÖLJA AV svampar som kommer direkt från en grusig crossbana?)






I morron är det jobb som gäller heeela dagen lång, från 8 på morronen till ca halv 7! Kan bli lite längre också.
Nej, jag har inget direkt liv....!


Pensionärsvarning?

Jag känner mej som en blandning mellan ungdom och pensionär typ. Dagar som denna när jag börjar jobba sent så ställer jag ändå klockan tidigt för att kunna gå upp "i tid" och få lite saker gjorda på morronen! Och grejen är att vissa dagar är det inte så jobbigt att gå upp faktiskt, medans andra snoozar jag typ mej igenom hela rigningen och vaknar sen av mej själv nån timma senare ändå typ. Därav blandningen mellan pensionär och ungdom, för enligt mej är man i pensionärsfara när man orkar gå upp väldigt tidigt för att typ göra mindre roliga saker ;) Och utan att ställa klockan också dock..
 Jaja, så kan tankarna gå i en obekymrad, snart, 21 årings liv!  

Mot en morgonpromenad!


30 juli-Use somebody


Pixie Lott-Use somebody


Oh la la

Nu är jag helt matt och trött och mätt, efter en riktig matlagningskväll! Kände det tidigare att jag va sugen på att baka lite o laga mat, så bestämde mej för en rätt, lite tilltugg o en efterrätt och stack o handlade. Bakade först focacciabröd med soltorkade tomater och fetaost. Sen Flygande Jakob med ris och sist blev det Gino med lime och vaniljgrädde på toppen till efterrätt :) SÅ, rätt mätt nu JA. Men jag älskar ju att laga mat, och helst om man kan bjuda någon annan, och helst skulle man ju ha nån annan som diskar åt en också... Blir svårt att få någon övertalad till det i denna familjen kan jag tala om. Men, diskmaskinen i mitt <3



Home

Så mysig video bara :) Och har fått en liten strof på hjärnan.... Som vanligt.. Såhär ska jag göra med mina barn också!


Funkade!

Ja det förra inlägget funkade ju verkar det som! Det va bara för att jag tyckte det va kul att pröva ;) Mamma blev lite bekymrad när hon läste inägget och såg att jag va på jobbet. "Sånt får du ju inte göra på jobbet ju!" Blir svårt när man inte har internetuppkoppling ens där heller ;)


Testing testing

Är just nu på jobbet, och har fullt sjå med att få ut alla barn förmodligen! Har bara för skojs skull lagt upp ett tidsinställt inlägg, och hoppas nu att det ska funka  :)


Mys-pys med betong

Gjorde ett litet "ihopa-plock" av några av grejerna jag gjorde av betong och satte på en bricka och myste till det ikväll med ljus och lite rosa sött :) Bara några av alla ideér jag har med alla grejer av betong jag har och ska göra. Har varit och köpt lite smått o gott att pynta dom med, nu gäller det bara att hitta plats till allt!






Nöjd med min lilla mysbricka :) När godiset är slut ska den betongklumpen fyllas med en liten blomma så kan det bli en fin bordsdekoration.


Måndagslugn

Börjar min måndag med att lyssna på denna lugna spelningslista på Spotify.

Massa härlig musik är ett måste för en musikälskare, i alla lägen! Och det gör varje dag liiiite bättre :)


Sensommar

Vem känner för att göra nåt när det ser ut såhär utanför, och man hör hur regnet smattrar mot rutan och taket..






Men jag har släpat mej nu på morronen, rättså sent, och har kollat lite på datorn o så och ska nu göra mej i ordning för jobbet och fixa med lite tvätt. Finns alltid nåt at göra med tvätten. Och det blir alltid mer och mer av nån anledning.


Estockolmo

En så härlig helg i STHLM, inte så otippat iofs, är nu avklarad för i år :) Efter lite sightseeing, turistande, strosande och shoppande är man nu hemma, och fb-uppdaterad, nerbäddad och redo för ett program av Fångarna på Fortet och sen sova! Det är fullt ös medveslös när man hänger med gänget och kortet vi hade var noga använt till max, både i tid och pengar typ! Mer detaljer och bilder komma skall, men här kommer ett litet smakprov sålänge :)



Natti natti


Last minute

Sista minuten-packningen färdig nu och några räkningar betalade, såhär lite efter midnatt! Så nu bli det natti najt för snart ska jag ju upp o dra till Eståckholmo :)

('hatar' förövrigt att höra på klämchecka(?) låtar, sjugna på franska.... bara så ni vet! Hör på radion genom mp3:n och då kom en fransk låt.. Bara gillar det inte alls.)


Hej hopp, från långhelgsfirar'n


Countdown

Tänk, att idag är det 4 månader kvar till julafton! Jag blir som ett barn igen vid jul, och jag älskar att ha alla traditioner, att hela släkten samlas, att träffa allra närmsta kompisarna att baka julgodis, en kväll på Liseberg med alla miljoner juleljus och sen att köpa alla julklappar som jag gärna lägger ner en liten extra tanke på och slår in med kärlek! Världens bästa och mysigaste högtid :) Nedräkningen har börjat!


24 juli-Somewhere over the rainbow

Bara bra.

Israel Kamakawiwo'ole-Somewhere over the rainbow


Jag ska bara....

Har blivit så dålig på att ta bilder nu för tiden, i allmänhet sådär! Fick hem mina betong-grejer igår och dom ser ut att ha blivit lyckade, plus att jag idag kollade lite av det jag gjöt i söndags och dom såg också fina ut :) Bland annat DET är något jag måste ta bild på och visa resultatet. Får se om jag hinner det i morron, annars får det bli efter helgen för tidigt på fredag beger vi, jag, mamma, moster, kusin och mormor till den kungliga hufvustaden över helgen! Ska bli kul att åka dit, och dessutom med några av mina favoriter att umgås med! Det är alltid skitkul (mestadels iaf...! Alla är ju väldigt envisa och säger vad man tycker i våran släkt så vi drar inte alltid helt jämnt ;) Släkten är värst?!) och vi skulle bara kunna hänga här i Götåkra en hel helg egentligen, och inte behöva göra massa för att bara njuta! Men en liten minisemester är ju aldrig fel.

Men i morron är det jobb nästan precis hela dagen och sen blir det till att packa och baka, order från mormor när jag förra helgen fick en choklad-bakbok från henne ;) Hon tar med mackor till frukosten och jag skulle baka nåt, så vill väl till att hålla det så man inte blir utan macka ;)


Hej hopp


Gärna hjärna och lek

Fullspäckad dag som vanligt. Upp o jobba, sen hjälpa pappa och tog ur mina gjutna betong grejer ur formarna (+ köpte en påse med betong hem! Rättså billigt ju, trodde det skulle va dyrare!) Och sen va det "kick-off" med förskolan så vi åt i skolmatsalen och sen va det en jättebra föreläsning. Den va verkligen superkul att lyssna på och hade väldigt bra tema elr inriktning. Den handlade kort o gott om självkänsla. Man ska va nöjd med sig själv, lära sig att lyssna på kroppen typ, lite om hjärnan och hur man får balans i att använda både höger och vänster hjärnhalva för att få balans i hela kroppen och livet liksom. Nu för tiden används mest vänstra hjärnhalva, den logiska sidan, när man ska läsa, räkna matte, IT och media. Numera så är man inte lika 'kreativ' och får använda sin högra sida som förr. Man ska sitta o lyssna i skolan, man sitter vid datorn, man gör samma saker varje dag och man 'står liksom still'. För att stimulera den högra sidan, den kreativa och "sinnenas sida", så är det mer sång o rörelse, att måla o pyssla, smaka och lukta, det är den sidan som i sportsamanhang används för att va "spel-smart" och kunna läsa spelet. Man ska alltså försöka använda båda sidorna lika mycket för att få balans och få ut så mycket av sig själv som möjligt! Och det är även bra att ha mål att sträva efter, för att få en mening med saker man gör. Man ser inte alltid nån mening med att göra alla saker, men har man ett mål att se fram emot så får man extra kraft och energi att göra det!

Susanne Pettersson
Väldigt bra föreläsning, både för jobb och privatliv och hon va en väldigt bra föreläsare också :)

Efter gjorde jag en klippning av grannen och har nu sett en repris av Berg flyttar in, som jag har sett en gång innan! Dags för gårdagens program av Svenska Hollywoodfruar!


Visp-problem

Det är då fullt upp hela tiden må jag säga! Tog sovmorron idag och vaknade med lite lite huvudvärk. Tog en promenad och duschade sen och åkte till jobbet. Där va det full rulle som vanligt också, blöta barn från uteleken och vränga och byta kläder hit och dit! Men jag gillar't :) Efter förskolan åkte jag hem och gav mej på att försöka blanda till after eight-grädden till cupcakes:en, igen. (Skrev nog aldrig det med grädden blev inte alls bra i fredags när jag skulle vispa den. Elr snarare, det gick inte att vispa upp den alls! Blandade i lite majsstärkelse för att "tjocka" till den lite och det blev helt ok det också! Bara inte 'spritsbar') Sen snackade jag lite med kussen och ner till källarn och klippte. Sen fick jag färgningssug och slängde i en toning i Lisas hår och lite i mitt egna! Lite kallare och en lite roligare slinga fram i luggen, får se hur länge den sitter i ;)
När jag kom upp igen skulle jag iaf vispa till grädden, försöka iaf. Det gick som det gick.. Först hände inget, inget och inget. Då blandade jag i lite vanilj visp (vi hade ingen mer grädde!) för att se om det funkade. Då hände lite mer, den tjocknade till slut lite. Men jag ville ha den liite tjockare så att den skulle gå att spritsa. Dessvärre blev den på ca 3 sekunder övervispad och helt grynig.... ATT DET SKA VA SÅ HIMLA SVÅRT!! Nästa gång, nej jag har inte gett upp, ska jag blanda lite grädde med after eighten och resten blandar jag i sen vid vispningen, då SKA det funka!

Idag hämtade också en av de andra på jobbet sina och mina betonggrejer uppe i Liared så i morron får jag se resultatet av förra veckans pyssel o knåp! Det ska bli kul, och sen att se vart man ska placera alla grejerna, eftersom jag har en laddning till ute i våran ladugård :) Men blir dom bra så får man ju helt enkelt göra rum åt grejerna!



Tjolahopp


Friends with benefits

Slänger la in en lite trailer för en film jag vill se också, helst NUUUU!
Ska kolla upp om den har haft premiär här i Sverige än, elr när den har det isf. Har ju gått ett tag i USA nämligen!


21 juli-I'm not leaving now

Har läst lite på en annan blogg nu några gånger och där har tjejen som skriver precis gift sig. Under bröllopet hade nån kompis ett hemligt dansuppträdande, till den här låten. Så mysig och fin låt :)
Dock finns ingen riktigt bra version av låten på youtube.

Hoffmaestro-I'm not leaving now


Helgen

Ja jösses, där passerade 3 bloggfria dagar väldigt snabbt förbi! Till största delen har det berott på att jag har varit internetfri i nästan 3 dagar också! I fredags jobbade jag, hem o packa lite, åkte vidare till bilbesiktningen, hämta Jonatan och handla och sen ut till pappas jobb. Där fick jag fixa lite smått med bilen som hade fått en liten anmärkning, och sen åkte vi till Hökensås crossbana, och fick "skotta" vatten och gräva diken dit vi hoppades att allt vatten skulle rinna vid platsen vi fått med husbilen. JÖSSES va geggigt det va, och såklart allra mest där vi stod såklart..! Men lite fick vi undan iaf. Sen grillade vi lite och bara softade resten av kvällen. Lördag morron va det rättså tidigt upp och kolla när lilleman körde, först träning och sen började tävlingen. Banan va fruktansvärt geggig den också, nästan överallt och sen så spårig och väldigt svårkörd. Det låg små bruna killar vart man än kollade, och de gula flaggorna vinkades det med hej vilt! Rena röran skulle man kunna säga ;) Men Jonatan höll sig iaf uppe väldigt bra och kom på en B-final, som va idag. På kvällen fixade vi bara lite mat, duschade lite och gick sen och tjötade med lite annat folk. Rättså tidigt blev vi trötta och gick tillbaka till vårat kojs och slaggade. Och idag va det upp hyfsat tidigt igen och träna och sen kolla tävlingen. Blev en 13 plats för min grymma lillebror i B-finalen, av de tävlande i hans klass som har lika stor cykel men kan va upp till 16 år. Sen kollade vi nåt heat till och åkte sen hemåt igen, jag somnade gott i "baksätet"!
I Gällstad mötte vi upp mamma som hjälpte till på Gällstad dagarna, med att låta barn provåka cross för en liten penning! Kul att se när dom tuffar omkring den lilla banan och blir överlyckliga när dom körde över en liten kulle och flöööööög flera meter ;) Sen åkte vi hem och jag blev sugen på att gjuta lite så fixade fram lite saker som behövs och drog igång med kreativiteten! Blev några ytterligare ljusstakar i olika utföranden och sen ett fågelbad av rabarberblad. Sen återstår bara att se om det blir något av det ;)

Fick en grym huvudvärk nu ikväll också, har nog druckit för lite och stått för mycket i solen idag. Jag får ont av att va utan solglasögon i solen, men ibland får jag ont i huvudet av att ha solglasögon på mej också, så det är ju liksom inte så smidigt! Hade dessvärre ingen keps tillgänglig idag.. Men men, hoppas jag vaknar utan en dunkande skalle i morron, har jobb hela dagen nästan så har inte tid för huvudvärk! Annars blir det att 'knarking' Alvedon.

Rättså långt inlägg, har dock inga bilder från helgen att bjuda på. Men ni kan få en bild på dagens kvällsmat, bara att den är tagen förra året!

Mumsisch!



Go natt


Baka baka liten.... cupcake!

Idag har Mia varit rättså hurtig, ställde klockan rättså tidigt fast jag började sent. Snoozade några gånger och drog mej sen upp, på med träningskläder och tog nästan en timmes powerwalk. Det va skönt att ha det gjort på morronen, sen hoppa in i duschen och göra sig redo för jobbet. Då kände jag för att cykla dit, så hade god tid på mej och tog mej ett miniträningspass där också! Jobbade några timmar och fick sen en klippning nu på kvällen. Kände för att baka lite och hade en After Eight sen innan så hittade ett recept på After Eight cupcakes, lät ju bara så gott! Hade allt som behövdes och satte igång med lite bak med skön musik i bakgrunden :)

Formarna kan va dom sämsta jag någonsin har använt, elr nej, dom ÄR dom sämsta jag har använt! När man hällde i smeten flöt dom liksom ut och blev jättevida. Och när jag satte in dom i ugnen plattades dom ut ännu mera så smeten rann t.o.m ut ur några av dom! :@ Blev så irriterad och fick snabbt ta ut dom och langa fram lite andra vanliga formar och sätta dom andra där i..! Bökigt värre, SÅ TIPS, använd inte IKEAs formar! Hoppas dom smakar gott iaf, än har jag inte smakat för jag ska ha med dom till jobbet i morron och på med lite after eight-topping innan också :)
När ändå ugnen va på också så avslutades denna fina afton med lite vitlöksbröd, det va inte illa det heller!



Träffade på en lite ovanlig sak idag också, ett ägg-två gulor! Ett tvilling-ägg!
Det va ju lite roligt att få det, inte varje dag precis! Men då kom man ju på, hur blir detta nu i bakningen? Räknas det som 1 ägg, elr blir det 2 ägg?! Jag satsade på sistnämnda och slabbade i så många jag skulle ha, plus en gula då ;)



Nattis


Gudebo

Nu va det ju ett litet tag sen igen, blir inte att man sätter sig så mkt vid datorn nu för tiden. Men nu har jag något mycket trevligt att förmedla ut till omvärlden! Jag vet inte om jag har nämnt det i något tidigare inlägg men jag har fått ett jobb, jobbar numera som vikarierande barnskötare på en av förskolorna i Gällstad. Det är på 3 månader, men med eventuell förlängning, så kanske blir det hela höstterminen. Iaf så frågade dom igår om jag ville hänga med på en grej dom skulle på idag, typ kick-off, och det verkade ju väldigt roligt så jag tackade ju ja :) SÅ efter jobbet idag blev det hem och byta om lite o så och sen ge sig iväg igen mot skogarna uppe mot Hössna! Väl där så fick vi oss en liten kik på det såå himla fina huset på Gudebo gård. Det va så fint och blandat med nytt och gammalt och små fina detaljer och härliga möbler i hela huset. Där kan man hyra nästan hela huset som ett bed & breakfast och bo i värsta idyllen! Bara en helg helt i lugn o ro skulle jag kunna tänka mej att ha där!
Efter rundturen kom vi till det roliga, ut i garaget och på med handskarna och fram med kreativiteten! Vi fick nästan fria tyglar att skapa grejer i betong, mer elr mindre "fria" tyglar, men massa olika valmöjligheter! Klippa till egna formar av gamla flaskor av olika slag, elr av plastbyttor och siliconformar göra ljusstakar i olika former. Kanske en liten platta att ha ljus elr en vas på, varför inte en groda att ha på fontänen i trädgården! Massa olika grejer och det är ju så fint i betong :) Väntar med spänning på att få se hur det blir i färdigt resultat. Jag gjorde några ljusstakar i olika höjder och storlekar, några som ser va gjorda i muffinsformar och sen en ljusbricka med löv-avtryck på, jag tror det kommer bli superfint! OCH mer kommer det bli, det va så himla kul så här ska köpas murbruk vill jag lova! Man behöver inte mycket för att kunna göra fina och enkla grejer, lite "sopor", murbruk, vatten, en hink och spade och olja är i princip det man behöver. Så det ska man nog kunna skrapa ihop :)



Här är mina grejer, återkommer med resultatbilder när dom är färdiga också :)


Nu ska jag kojsa, i morron ska jag träna lite på morronen och sen jobba och förhoppningsvis färga håret på kvällen!

Nattis


Snabbis

Slänger in ett snabb-inlägg från mobilen såhär på kvällskvisten! Första dagen på jobbet gick bra, inte så stora ändringar från innan precis och kidsen va lika söta som innan :) Och jag bara älskar dom klockrena kommentarer man kan få på en förskola, helt underbart! En tjej kom o sa, "Meh, det är ju du. Du åkte ju väg ett tag å så kom du tillbaka igen!" så sant som det är sagt..! Nu ska jag sova, blir en heldag i morron med både barn och klipperi. Hej hopp

Skäms!

Ja usch, det är ju så man skäms vilken dålig uppdatering det är! Men jag har lite undanflykter faktiskt, kom hem från USA rätt nyss liksom och vill ju hinna göra lite grejer då... Har varit över en natt i Borås med bla finmiddag hos Malin och frisörshopping, dragit igång salongen ordentligt igen, fått nytt jobb, kvalitetstid med kusin, lagat bil helt själv, haft myshelg med annan kusin och toppat med ett 80-årskalas! Och dessutom helt utan internet de sista 2,5 dagarna. Så, jag har mina ursäkter! Ska bättra mej, lovar ;)

Nu är det ännu en söndag till ända, helt utan söndagsångest! I morron blir det kärt återbesök på ny-gamla jobbet :)



Nattis


9 juli-Moves like Jagger

Hörde denna på radion för första gången idag, himla skön och visslingen sätter sig på hjärnan :)

Maroon 5 ft. Christina Aguilera-Moves like Jagger


Maxat

Jag har känt mej rätt effektiv idag! Tog dock lite sovmorron, men inte så länge som jag trodde jag skulle ligga kvar (jetlagen ni vet). Så gick jag ner o gjorde i ordning lite i salongen och gjorde en rättså lång klippning, massa hår och klippte en snygg lugg :) Sen fixade jag lite tvätt, massa resetvätt som behöver bli gjord nu ju.. Lagade mat, och lagade för 3 men det blev sen bara jag.. Suck, dessa småsyskon. Fixade lite mer med tvätt och blev sugen på chokladbollar så slängde ihop det också, innan jag sen bytte till träningsoutfit och gjorde en liten cykeltur på ca 1 timme o 15 min! Jösses, min rumpa säger jag bara.. Ingen skön sadel för så lång tur, knappt för en 15-min tur heller! Men det kändes skönt ändå, och slutdestinationen va ju crossbanan så bättre kan det ju knappt bli!
När vi sen skulle hem därifrån ("snålåkte" med pappa!) så va både jag och Jonatan sugna på spagetti och köttfärssås, så det fixades också. Ja ni ser ju, vilken maxad dag! Men det är skönt att det är saker på gång, jag gillar't! Resten av veckan har också fullspäckat schema, så det är bästa att jag sover nu så jag inte går runt som ett vrak sen mot slutet ;)


Vem gillar inte detta, underbart ju!

Pöss o haj


Skönt

Det känns väldigt skönt att va hemma på hemma-mark, även om det kändes konstigt i lördags att verkligen lämna Colorado för gott, och förmodligen inte komma tillbaka mer.
Idag landade vi ju tidigt, kom hem o sov några timmar och sen åkte jag och hälsade på lite på förskolorna här hemma och köpte goda pastasallader på Lager. Efter att ha slappat lite till så åkte jag in till stan och mötte upp Elin, Stina, Linnea och Kristin och vi åkte till Stina och snackade massa, åt lite smått o gott och kollade på film, tror den hette En blomma i öknen. Den va iaf väldigt bra. Nu kollar jag på SATC och eventuellt känner jag igen mej något bland gatorna dom springer omkring på!


I morron är en ny dag, med nya äventyr!


NU

NU befinner jag mej HEMMA igen, tillbaka på säker svensk mark! Närmare bestämt i min egna sköna säng :) Kunde väl ha varit bättre väder som välkomnade oss till kära Götåkra, men det är smällar man får ta när man har haft super väder hela resan. Nu blir det till att sova några timmar för att försöka ta igen lite missad sovtid, men jag kan ju inte direkt säga att jag är jättetrött ändå. Sen i eftermiddag blir det kärt återseende av kära tjejer! HEJ!

Back on track

Lägger in en liten uppdatering från NY. Nu är vi framme här och kom rättså nyss till nattens casa, efter en rättså snabb och hissnande bilfärd från LGA flygplatsen. Typ som man känner att alla kör här i lite mer storstäder, bara slänga sig in i en fil och anta att alla andra flyttar sig! För en liten landsråtta är det rättså ovant ;) Jag har ju iofs vant mej liiite innan eftersom jag har kört i landet med körkorten levererade i fling-paketet i ett halvår!
Som sagt är vi iaf framme nu och ska snart ut en liten sväng o kolla om vi hittar nånstans o äta en liten bit.
Hörs lite senare!



Hej hopp


Säga hej då

Hade en dag vid poolen och fick lite sol i pannan och på näsan. Tog nämligen ingen solkräm där... Visste att det egentligen skulle behövas men orkade inte ta på det bara. Känns lite, men inte så farligt!
Sen åkte vi och åt med värdfamiljen, och det va ju sista gången på ett tag man kommer träffa dom.. Lite sorligt att inte träffa dom nu. Jag har haft så mkt jag fortfarande vill göra och har saknat, men när det är gjort och man har varit hemma ett tag så vet jag att jag kommer längta tillbaka till familjen. Har verkligen haft den bästa möjliga värdfamiljen man kan ha och ser tillbaka på den tiden som ett så bra minne!
Men nu är det iaf dags att åka hem från staterna, tiiiidigt tidigt i morron åker vi till flygplatsen och åker till NY. Vi stannar där över natten och åker sen vid middagstid hem till Sverige igen, och landar tidigt måndag morron i kära Svedala!


Hög tid för sömn, nattis!


4 juli-Back to bed

Bara lyssna och njut!

Erik Hassle-Back to bed


Carrabbas

Där va vi nu ikväll och åt italienskt, vilket va väldigt gott! Alla va dock inte lika överförtjusta över maten, då det va parmesan på som förmodligen va väldigt bra för den luktade inte så gott så dom klagade lite på lukten, dom där små syskonen! Och Lisa valde dessutom själv att ha parmesan på! Men jag åt mej mätt, hade kunnat äta lite till, men med risk för att få upp det igen ;) Sen gick vi tillbaka till hotellet (över gatan) och hoppade ner i bubbelpoolen och hängde lite! Finns en gullig kille här, militär, vältränad och från..... HAWAII! Skulle kunna funka... :P





Natti


En dagens...


Vädret nu på eftermiddagen, och så även igår eftermiddag. Men jag tycker ju det är lite mysigt att bara sitta inne o mysa med familjen, blogga lite och kanske spela lite spel :)


Vail/Beaver Creek

En dag förra veckan åkte vi upp i bergen igen, denna gången till skidorterna Vail och Beaver Creek. Det är fantastiskt va fint det är uppe i bergen! Vi åkte iaf upp till Vail först och åt  och tittade runt lite. Kollade på ett litet skidmuseum och tänkte att Stenmark borde va med där någonstans, men icke.. Bara amerikanare, egosar! Sen åkte vi vidare till Beaver Creek där regnet då öste ner så vi körde bara runt lite i den mysiga byn med alla fina hus o stugor. Efter det ringde pappa till svensken vi träffade på crossbanan och hörde om vi fortfarande va välkomna på fika, svenskt kaffe och kanelbullar! Det va vi så vi åkte först lite åt fel håll pga en envis pappa och sen en halvtimma åt rätt håll, och hittade till slut fram till deras jättefina hus! Jag säger bara, vilken utsikt :) Dom hade världens hus, jättemysigt, och nästan alla rummen hade varsin egen toalett.. Amerikanare säger jag bara!
När vi hade varit där några timmar begav vi oss neråt igen men kände att vi behövde äta nåt, så stannade i Edvards på vägen ner och åt goa burgare. Jösses va mätt man blev, igen. Somnade gott och obekvämt på vägen hem, eftersom det inte fanns nåt nackstöd i mitten där det då (enligt väldigt rättvisa föreskrifter) va min tur att sitta... Inte nån mer gång säger jag. Men runt midnatt slirade vi in på parkan "hemma" vid hotellet! Och så va den dagen till ända också :)

Började åka mot molnen, de mörka molnen



Fanns några 'ramper' längs vägen neråt där lastbilar som bromsarna går sönder för får åka upp för att stanna. Känns ju lite läskigt om det skulle hända! :S

Artificiella färger..? Ne, elr va?! Förövrig har Lisa den gröna yoghurten, med Limepaj-smak! Och min är den rosa, som hade jordgubb och vit choklad-smak, smakade sådär. Men, only in America :P

Vail


Och i Beaver Creek fanns en svensk flagga längs vägen!


Utsikten från Mats och Sarahs hus, gillas starkt!


Och sist, kvällens matställe


3 juli-Calling out

Bra låt som jag tror Lisa introducerade för några dagar sen. Kommer inte ihåg om jag hörde den nåt hemma, men den är go iaf! Plus att alla kommer från Sverige och dom har gjort det i samarbete med BRIS :)

Lazee ft. Apollo Drive-Calling out


Ny buddy

Va lite i shoppingtagen idag, igen..... Köpte en ny kompis!



Nu kan man ha kameran i fickan! Men älskar fortfarande min kära Canon liiite mer... :)


Pikes Peak

Idag har vi varit ute på äventyr igen, idag upp till toppen på Pikes Peak! Va ju halvvägs upp i slutet på juni när jag va på PP International Hillclimb, motortävlingen, men idag åkte vi ända upp på toppen och hade världens utsikt!

Dit upp va målet!

Hade lite underhållning på vägen upp, hade MIG-spel med mej som vi hade gameshow med, jag va host. Gillade denna frågan starkt och som tur va fick pappa den, passande :P




Åker upp i molnen

Uppe på toppen, det va ca 5 grader varmt. Och utsikten va mycket bättre i verkligheten än korten visar..!


Ett litet murvel-djur




Älskar er!

En LITE DJUP dal


Massa kringelikrok vägar

DET jobet skulle INTE jag vilja ha, hjulet på den går ju nästan utanför gruset.. :S

Utsikten vid lunchen


Efter lite fotande och kaffedrickande, från vissa, åkte vi neråt med små foto-stopp på vägen och vi lunchade även halvvägs med våra goa baguetter. Skönt att komma ner i lite behagligare temperatur och mer syrerik luft! Man blev ju typ anfådd av att gå upp för en liten backe, och även fast jag inte har världens kondition sen innan så kände man sig rätt slapp som blev matt av en liten backe :P Men men, nu är vi nere på lägre mark och jag känner mej åter stark som en björn!




2 juli-Det blixtrar och dundrar

Och BAAAAM, där kom åskstormen! Blixtrade och dundrade en del ikväll, så vi myste till det med ett litet dopp i poolen och sen i bubbelpoolen!

Sannex-Det blixtrar och dundrar





Natti natti


How?

HUR, ska detta gå?



Några veckors shoppande...!


(Allt går med våld och vasselin)

Bergen

Rise and shine, andra dagen i Denver! Vi tänkte åka upp i bergen och packade ihop våra saker och lämnade dom på det andra hotellet. Sen brummade vi i våran orangea Dodge upp i bergen! Fint väder, vacker utsikt och hela knasiga familjen, bra dag! Åkte upp i Klippiga bergens Nationalpark och på vägen hem åkte vi förbi en crossbana jag hade sett innan. Svängde in och en kille körde, alla utom mamma gick upp för backen för att kolla och efter en stund kom en till bil och en vuxen och två barn hoppade ut. Och sen började dom prata med mamma, och efter en stund när vi kom ner hörde jag att dom pratade svenska! Av alla människor så kommer en svensk familj precis samtidigt som oss :) Vi pratade iaf en stund och sen åkte vi hemmåt och badade lite i poolen.



Röka+köra motorcykel=sant... Kan man också göra samtidigt!


Stannade och åt lunch, LILLA lunchen och LILLA drickan som kära lillebror nästan drunknade i ;)


Sen gick vi in på Rocky Mountains Chocolatefactory, fanns lite gott..



Grabsen



OOOHHH, livin' on the edge!

<3



Kasta lite snöboll, i juli, och i shorts och T-shirt!




Blev lite rastlösa

Och Mamma "sten-pallarn" Skattberg! Ville ha souvenir från bergen, och jag tror det gick bra för det fanns ju trots allt en del sten kvar..! Hittar, hämtar, är väldigt nöjd och visar stolt upp sitt stöldgods :)






Det va den dagen, more to come!


Första, stimmiga dagen

Varning för lite långt inlägg, men spänningen är på top!
Fredagen flög vi från NY, upp tidigt och äta frukost innan shuttlen kom och hämtade oss. Vi blev en del av den stimmiga morrontrafiken och kom en stund senare fram till flygplatsen. Checkade in och gick igenom securityn och satt och väntade på flyget. Flög till Dallas och fick vänta lite mer än 1 h och fög sen vidare mot COS.
Första dagen i Colorado så tänkte vi bara ta det lugnt och tog oss upp till Denver för att kolla på hotellet vi hade bokat från lördagen, om dom hade rum redan från fredagen. Verkade lite konstigt när vi kom dit och receptionen va stängd och man fick ringa någon att prata med från en telefon där. Ringde och frågade om dom hade några rum och fattade först inte vad han menade för han pratade om att han hade rum men reserverade.. Och jag frågade om han va där någonstans så man kunde prata med honom, ne han va ute på baksidan och rökte... Eeehh, okej?! Så jag frågade igen om rummen, om det fanns några lediga. Nej, dom rummen jag har är reserverade...? Va är det för svar?! Då finns det ju inga lediga rum! Så vi gick ut och tänkte åka nån annanstans och kolla, då en kille i en bil på parkeringen visslar på mej och vinkar att jag ska komma till honom. Känns lite sådär att gå till nån okänd i en bil, men när han vevade ner rutan så man såg polismärket på hans arm så gick jag dit. Han sa, ni är inte härifrån va? Och vi sa nej och han sa då att detta är nog inte det bästa stället att stanna på.. :S Kändes väl sådär då när vi hade 2 veckor bokade från och med i morron..! Och det faktum att poliser satt utanför och bevakade typ..! Vi pratade lite om det och hur vi skulle göra och bestämde oss för att iaf boka ett rum för första natten och åkte en bit bort och hittade ett hotell en bit bort. Dom hade inte rum för den natten, men man kunde bo där från lördagen. Då började vi fundera på om det gick att avboka det andra hotellet, men hur mkt skulle det kosta? Vi kunde ringa från det andra hotellet och fick då svaret att det inte skulle kosta något att avboka, trots att det va DAGEN INNAN våran bokning! MEN vi skulle ringa röstbrevlådan för att göra det.. Kändes lite mysko, och dom hade ju mitt kortnummer för reservationen så man vet ju inte riktigt hur säkert det är.. Vi ville prata med någon och få papper på att det inte skulle kosta något. Men vi gjorde iaf en reservation för en vecka frammåt på det andra hotellet, och åkte vidare för att hitta ett rum för första natten. Hittade ett ledigt och åkte sen till den första, mysko hotellet och försökte få någon att prata med igen. Fick samma svar, att det va röstbrevlådan som gällde. Men när vi skulle gå kom två 'kvinnor/damer' som också dom ringde på telefonen och sa att dom skulle checka in. Då tänkte jag ju att någon måste komma och hjälpa dom med det=en riktig levande människa! Så vi stannade lite och en tjock kille, med ögon röda och utstående som en på en hög och påverkad människa! MEN han hjälpte oss och vi fick papper på att vi hade avbokat våran reservation och vi kände oss lite lättade och åkte till det tredje hotellet och åt lite och skulle sova. Gick in på facebook och såg då att något hade hänt i Norge, så då fick Aftonbladet hjälpa mej att bli uppdaterad och jag läste högt för resten om det hemska som hade hänt hemmåt. Uscha, det va en "spännande" fast jobbig dag och det va skönt att gå och lägga sig kan jag säga!
Sista morronen på Manhattan

Och vi hade fått en liten gäst utanför fönstret!

Och sen första parkett för båda startande och landande plan innan VI själva åkte


Hej hopp


Cowboys and Aliens

Gjorde lite shopping på Target och fick med några fynd! En väska, ett par skor, byxor jag ska ha i salongen för ca 50 kr, och lite smått o gott :) Sen gick jag hemmåt och vi åt lunch och sen lite skype med farmor och farfar. Och efter det blev det några sköna timmar i poolen.

Va bara tvungen att lägga upp denna bilden på hur Jonatan fick sova denna första natten här nere i COS. Det fanns inga extrasängar lediga för denna natten tydligen så vi gjorde en egen säng på golvet av våra tjocka överkast och filtar och lite så!


Här har jag och Lisa precis ätit lite blå sockervadd. Det finns i vanliga affären här och ligger en färdig klump i en liten påse!

Resten blir poolbilder från eftermiddagen!



Hämnden är ljuv...

Och så brukar vi kasta massa boll och busa o slänga oss, KUL!






Färdig att gå och äta


Och efter att ha fixat i ordning oss lite o duschat o diverse så gick vi och åt och efter det till grannen, stora biosalongen! Jag och Lisa skulle kollat på Friends with benefits men tydligen fick man inte se den om man va under 17 år utan en förälder med.. Idiotiskt.. Men då gick vi med pappa och Jonatan som skulle kolla på Cowboys and Aliens. Den va ju en ok aktionfilm, men jag själv är ju ingen direkt aktion-fan så va lite besviken över att vi inte kunde se den andra ist!

Nu är det god natt, och i morron blir det Aspen förmodligen :)


Natti


RSS 2.0