Poolen

Nämen jag går väl ner till solen och steker och plaskar lite.


30 maj-Hallelujah

Har suttit och sökt lite låtar på Spoty, och hittade denna goa låten. Den hamnade direkt i mina typ "lugna favoriter"!
Behövde inte mkt mer än en genomlyssning för att få godkänt :)


Ryan Bingham-Hallelujah


Oceanview

Det har vi här i lägenheten, första parkett! Bor på fjärde våningen, poolen och havet är det mesta man ser när man kollar ut genom glasväggen, golv-till-tak-fönster och en stor glas-balkongdörr, åt det hållet! Helt ok kan jag säga ;) Sådär lite blå-grön-turkost vatten med massa båtar o så i farten hela tiden, helt klart en godkänt utsikt!
Dessutom med solnedgången rakt framför också.






Jag och min lillskrutta!
Här är bilder från gårdagens solnedgång


Och här kommer från dagens, inte riktigt lika fin med lite moln men himlen ändrade ändå färg sen till en fin rosa kulör :)


Jo men jag kan nog leva med det såhär i 2 veckor till!



Crabbing

Idag har väl varit en rätt soft dag, hämtade värdpappa på flygplatsen vid halv 12, så nu har jag träffat honom för första gången också :) Och sen åkte vi och åt lunch tillsammans med "farmor och farfar" och sen till lägenheten där barnen skulle sova och jag facebookade. Jag och "farmor" Dale åkte till en affär och handlade lite, köpte födelsedagskort till min värdmamma som fyller år idag. Gav henne en halvtimma på en vattenscooter! Hon har pratat om att hon vill göra det när vi är här, och jag visste inte vad jag skulle ge, så tänkte att det kan ju funka! Det värsta är att för att jag ska få köra så måste jag göra nåt himla test och bli godkänd på, bara för att jag är under 21....!! Förstår mej inte på detta landet.. Man får ta körkort när man är 15-16 år, men man är inte vuxen förrän man är 21 och får inte dricka nåt alkoholhaltigt alls, elr inte ens gå ut på vissa ställen innan dess! Det är knäppt! Iaf så blev hon glad för det :)
På eftermiddagen när vi hade kommit tillbaka gick vi till poolen och va där i några timmar. Kollade krabb-burarna dom har lagt ut och där fanns en del stora krabbor. Annat än vårat "krabbfiske" hemma, då vi får upp småkrabbor med 5 cm i diameter, här är det stoora krabbor med typ skal på 10 cm över hela! Alltså dom här kommer vi nog äta, så ni förstår ju att det är lite skillnad! Massa eremitkrabbor(elr är det kräfta vi säger hemma? Blev osäker nu för här säger dom 'eremit-krabba' men på svenska låter det konstigt) är det också här. En liten sjöhäst hade letat sig till kyckling betet i fällorna också :)

Till kvällsmat hade vi stor grillad stek, mumsisch! Och glasstårta till efterrätt :) Vi satt och åt allihopa som en enda stor familj och det va mysigt.




Det här va alltså en typ baby crab... En liten krabba av de vi har fiskt här! Antagligen varit i slagsmål och blivit av med en av klorna


Ja det va lite av det man har hunnit med idag, får se vad man ska hitta på i morron..!


29 maj 2-Vid protesfabrikens stängsel

När jag satt och kollade på Hoffmaestro hittade jag denna videon, låten är kort men väldigt bra!
Älskar när han mitt i låten tar i, fasen va bra!

Hoffmaestro (Håkan Hellström cover)-Vid protesfabrikens stängsel


29 maj-International & Highway man

Har ju missat några dagar av dagens låt, men här får ni iaf två att nöja er med lite!

Chali 2na-International

Hoffmaestro-Highway man 
Livevideo, typ väldigt amatörinspelad och lite oseriös, men väldigt bra!


Yeeey!

Och BAAAM, jag har internet! Fräckt va, och va hemskt mycket man är beroende av det.. Helt galet, när jag va utan internet på telefonen några dagar höll jag ju på att gå under, man kunde ju inte kolla nåt längre! Utan att då sätta på datorn och så såklart. Och nu har jag typ varit heelt utan internet i några dagar, när det knappt fanns teckning på telefonen ens, DET va jobbigt kan jag säga. Ännu en anledning att man mådde som man gjorde. Jag hade i princi ingen kontakt med omvärlden, vilket jag inte har varit sen jag åkte hit. Och Skype blev man ju bara frustrerad på när man försökte ringa elr ta emot samtal, det hackade och bröts och krånglade om vartannat, förutom i fredags då vi åkte på utflykt till en stad. Där hade dom aningens bättre kontakt så man kunde prata en stund med mamsen :)
Men nu är vi alltså nedflugna till FLÅRRIDA och har varit här sen halv 12 ungefär, och nu är det läggdags strax. South Carolina va bra, träffade trevliga människor och såg nya ställen och fick se vart min h-mamma kommer ifrån. Jag mådde ju aningen dåligt, men ännu fler stater att bocka av att man har varit i! PLUS att jag har varit på en äkta graduation, alltså en amerikans version av studenten typ. Sånt man bara ser i filmer känns det som, men nu har jag sett det på riktigt! Fick dock sitta mitt i gassande sol på lördagsmorgonen och bevittna detta spektakel, varmt va det och inga solglasögon hade jag (dom hade jag lyckats tappa bort....! Otippat? Tur att det va 5-dollars på Walmart!) Men vi stannade inte på riktigt hela för barnen va helt svettiga och matta av solen. Sen lite familjefest hemma hos "studenterna" och sen hem och vila och packa inför dagens resa. På fredagen va vi på utflykt till Charleston (där dom är i filmen Dear John!) och va på ett akvarie, där dom hade en ALBINO-LLIGATOR! Hur fräckt är inte det då?! En helt vit crocko med röda ögon, som vi dock inte såg för han låg som en annan döing i vattnet och sov. Dom har tydligen hittat ETT bo med albino ägg, någonsin typ! Och en av dom, om det nu va så att alla små allisar i boet va albinosar, den har jag sett!
Men jaja, idag va det iaf upp tidigt och fixa inför nästa "företag" för att få i ordning allt för att komma iväg. Packa in allt och alla i bilen, både barn, väskor och andra lösa bihang.. Iväg kom vi och upp i lyften gick det, och sen va vi framme! Vi fixade hyrbil, hämtade alla femhundra-tjugo-elva väskor och pratade med "farmor och farfar" som mötte oss på flygplatsen. Mot lägenheten, åt pizza och barnen skulle sova, så jag och A åkte till Walmart för att fixa mat o så. Köpte mej ett par sandaler och ett armband och ett halsband av småbitar av snäckor som va fina :) Sen gick vi och badade och lekte i poolen, jag fotade solnedgången och vi åt ute nere vid poolen. Helt ok kan jag säga!
Och eftersom det är Memorial Day-weekend den här helgen här så va det extra mycket folk här nu också. Och vi fick se lite fyrverkerier innan vi skulle in och fixa för natten. Memorial Day firas för att hylla och minnas de soldater som har dött i strider o så när dom "tjänade" sitt land.






Jag har ju såklart en massa bilder, men det får bli i ett senare inlägg för nu håller mina ögonlock på att trilla ner! Har ju haft en lite ovanligt lång dag idag, då man har flugit tillbaka en timma i tiden igen. Alltså har just detta dygnet 25 timmar!


Ha det bra i Svedala, saknar fortfarande alla hemma såå mycket


Internet

Jag får väl börja med att ursäkta mitt dåliga bloggande, men inte så mkt att göra när det knappt finns en tillstymmelse till internet uppkoppling här ute i skogen. Och det är hårt kan jag säga, man är van vid att ha sin kompis datorn med sig jämt och för att kunna tänka på annat bara kunna kolla på massa sidor elr logga in på fb för att tiden ska gå och man ska tänka på annat. Men inte här. Jag längtar hem så jävla mycket just nu, så det gör ont. Och det spelar ingen roll vad alla säger att det är bara ett år, och ni gör inget speciellt hemma, och ni är så avundsjuka på att jag är här. Men det är ni inte, ni vill inte känna som jag gör dagarna i ändå, ni vet inte hur det är att va utan familjen och vännerna och allt hemma i lite mer än 4 månader, när det längsta man har varit ifrån dom innan är en vecka. Ni vet inte hur himla jobbigt det är när det enda man tänker på är alla man älskar där hemma och det är 6-8 tidazoner iväg och minst en halv dags flyg för att komma dit.. När ni har känt det kan ni säga nåt, och det lär nog inte va samma svar då. Jag VILL just nu bara göra alla dom där vanliga grejerna, gå på Ica och handla, åka på släktkalas, umgås med jobbiga familjen, ha smörgås-kvällsmat eller bara ha myskväll med en av vännerna och en påse lösgodis. Jag vill kunna säga att det är klart jag klarar detta, men det är väldigt svårt just nu. Saknar alla nåt fruktansvärt

Åscha

GRATTIS Åsa på din födelsedag! Hoppas att den va bra och att du har kollat posten :) längtar lite efter dej, att bara kunna kika in hos er och ALLTID känner man sig lika välkommen! Och åter igen Tack för dom livsuppehållande små breven, även om jag bara har öppnat hälften :) Stora kramar från mej

25 maj-Decode

Inte ska väl lite mobilbloggning stoppa dagens låt! Får väl se hur det blir med länken, om det funkar men annars får ni väl bara söka på artist och låt, inte lata er nu! Lyssnar iaf på den här nu innan sussandet, lika bra som alltid :) Paramore-Decode Länken (om det nu skulle funka!) http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/home

Inte illa!

Kan väl inte skryta med att jag mår super, men det går väl åt rätt håll iaf. Har inget internet på datorn så skriver på mobilen, men ska väl egentligen mest bara uppdatera att dagens etapp av resan har gått bra och allt det där. Är nu i South Carolina i en stad som heter.... Ja nåt iaf, ska kolla exakt vad i morron! Kom hit till huset vi är i vid lite efter 12 denna tiden, på natten, så det är sovdags. Men tycker ändå man har haft en hyfsat bra dag, har varit i 4 stater på en o samma dag! Varav 2 nya ;) Inte illa!

24 maj-Naive

Denna fick jag lyssna-sug för innan!


The Kooks-Naive


Mjahaa

Ja då va väskan hets-packad och benen rakade inför några veckor med solande. Skönt det iaf, att det äntligen är överstökat. Tror att det va lite stress också innan som gjorde att man mådde rättså skit. Annars kan det ju va det faktum att det inte bara va halsfluss man hade (om det nu va det, isf inte så kraftig förmodligen), utan att man också har en släng av öroninflammation igen. Jo men så att det känns ju rätt skönt att allt kommer nu såhär 2-3 dagar innan man ska åka iväg! Bra tajming liksom! Jaja det är ju som det är, nu har jag fått stark antibiotika som jag ska äta 5 dagar och jag hoppas att det går över fort. Ska väl slänga i mej en hop med pain killers också så man kan bli helt avdomnad och inte känna nåt, vore skönt!
Öppnade mitt Åsa-brev idag också! TACK så jättemycket ÅSA! Det stod att det skulle öppnas en solig dag i maj, inte har det varit soligt idag, men det behövdes definitivt :) Tack igen, mysigt att får lite brev sådär, för nu lär jag ju inte få nåt svenskt på 3 veckor... Om det blir som jag hoppas och tror så kommer dessa veckor gå fort också, det har ju en tendens att göra det när man är på semester, även om jag nu ska jobba lite också men... Men sen betyder det att det 'bara' är en månad kvar tills min älskade familj kommer! Fatta vad man längtar elr...


Nu ska en trött sjukling sova för att försöka få NÅN energi för att göra NÅT, typ upp tidigt och sen flyga i morron..


Saknar er såå där hemma 



I'll see you then


Farbror doktorn

Men bara för att jag tycker det är så himla kul att gå till doktorn, så går jag hit igen.. Sitter här o hör knappt mina egna tankar för det typ brusar och ringer så i öronen. Det har blivit värre nu under dagen och med tanke på flygningen i morron vill jag gärna kolla upp om det är nåt. Har hört att sprängda trumhinnor inte är så skönt! Öroninflammation som har kommit tillbaka? Återstår att se, skriver när jag kommer hem igen :) (Tur att man körde på den braiga försäkringen så man får tillbaka alla pengar för läkarbesöken! ;) )

Blä

Har haft riktigt jobbig hemlängtan på förmiddagen. Mådde skit, rent ut sagt, hade ju lite ont i halsen såklart, lite huvudvärk som bara blev värre och värre och så lite jobba på det. Och när man mår så så dåligt saknar man en mamma att krama, elr en beskyddande pappa. Man saknar sin säng hemma i Sverige, och man saknar att inte "bo på jobbet". Och känslan att veta att även om man inte träffar sina bästa vänner på några dagar, elr ett tag så finns dom ändå där och man kan träffas efter en vecka ist. Man kan bara skicka ett sms och fråga hur det är, men här är det inte så lätt. Och jag vet ju ändå att dom finns kvar och väntar på mej, men jag har ju för sjutton inte träffat alla på över 4 månader!


Jag saknar alla så fruktansvärt, vet att det kommer bli bättre men just nu är det bara jobbigt.


Frågor

Jag har ju lite 'intressanta-blogginläggs-torka' tycker jag själv, inte mycket speciellt händer och jag har inte mycket fantasi över att komma på nåt att göra heller.
SÅÅ, kör på med lite "frågestund" och ser om det finns någon som läser som har några roliga frågor elr nåt man vill att jag ska skriva om!

SÅ SKRIV NU LITE FRÅGOR, NY SOM GAMMAL LÄSARE!!


Väntar väl några dagar med att svara på dom eventuella frågor som kan komma, men skynna skynna :)


23 maj-What is love

Nu när man har legat och kollat på Björn Gustafsson är ju denna nästan ett självklart val av dagens låt! Plus att den ändå är bra, riktigt go 90-talsmusik!

Haddaway-What is love


Lägger även in B-G videon från Mello 2008 då dagens låt medverkar!
Björn Gustafsson


Hällow

Ingen jättespännande dag, musicclass, barn äta och nappa, sen åka till doktorn med både mej och lillkillen och sen leka och äta på Chick fil a, en resturang där det finns olika varianter av kyckling. Hem och hämta medicin och lägga barn. Min dag i kort, plus att jag nu har kollat på Björn Gustafsson också! Ne men mer spännande kan man väl ha det kan jag tycka.
Läkarbesöket resulterade i att man fick reda på det man trodde, halsfluss.. Japp, skönt sådär när man ska åka på semester på onsdag.. Men har fått penicilin nu så det ska jag börja ta i morron och hoppas på att det blir bättre fort. Jag brukar ju inte ha så ont av va sjuk, men man vet ju inte när man ska flyga och greja också.

Jaja, roligare inlägg har ni väl läst också, men det kommer!


Pussokram


Jahopp

Just nu saknar jag ALLA där hemma, mina käraste i familjen och vännerna. Vet inte om det beror på att man är trött och inte mår helt 100, men jag saknar er så fruktansvärt mycket just nu.




STORT HJÄRTA TILL ER


22 maj nr2-The edge of glory

Hörde den på en reklam för en liten stund sen, fastnade lite för den. Kanse för att den nästan är lite sådär klämkäck som schlagern där hemma brukar va! Men bra iaf :)
Början påminner om när man satt och "klinkade" på farmor och farfars elpiano när man va mindre och kunde ställa in sådär roliga ljud! Och även när Lisa provade ALLA ljud på pianot hemma när det va nytt!

Lady Gaga-The edge of glory


Elin, mitt <3

Under tiden man läser kan man lyssna på dessa låtar, det är våra låtar och när jag hör dom kommer minnen upp!
Rachel Yamagata-Worn me down
Ryan Adams-Wonderwall

Så idag, Elins 21:a födelsedag, sitter jag här i amerikatt och drömmer mej bort till de ovanstående tonerna och minnena som hör till. Tänk om man skulle räkna upp allt vad vi har gjort ihop, det skulle behövas skrivas en hel bok för att få plats med allt! Men jag kan ju skriva dom största händelserna vi har gjort ihop.
För det första, vi träffades första gången på riktigt första dagen i gymnasiet, och några veckor senare hade vi fastnat för varandra. Sen dess har vi hängt ihop som Piff och Puff, Marabou och choklad, stol och rumpa, Ben and Jerry, och vi har passat som handen i handsken! Men dej Elin har jag: skrattat mer än någonsin förr, gråtit tårar ihop, pratat om ALLT och lite till, uppskattat varenda minut jag har varit tillsammans med dej, varit på roliga resor, haft livsupplevelser man aldrig kommer glömma, och gjort sånna grejer man bara gör en gång i livet som bal och student och få gesällen t.ex. Vi har sovit sked och festat, snackat skit och snackat killar, jobbat ihop, åkt massa buss och andra fordon tillsammans. Myskvällar i lägenheten med pizza, godis och TV, utflykter såsom till både Stockholm, Gränna, Zakynthos och Tjörn. Sena kvällar i salongen ihop, med både nya prövningar, felsteg och fantastiska resultat! Elr varför inte nämna det faktum att man har blivit lurad av sina bästa kompisar, och resten av släkten också för den delen... Men en trevlig överraskning va det allt! :)
Grattis så jättemycket min fina vän, hoppas dagen blev bra och att du blev bra firad av de närmsta, åt goda vaniljbullar och fick några önskade paket! Nästa år kör vi på det dubbla firandet TILLSAMMANS!
Saknar dej så otroligt mycket, och vet att det tyder på att vänskapen är en livslång sådan <3




Grattis min bästaste bästa vän!


LOVE YOU


22 maj-This is the thing


Fink-This is the thing


Pausar

Eller egentligen är väl hela denna dagen som en enda paus. Ska väl egetligen ta tag lite i att tvätta alla mina kläder inför resan så det får bli eftermiddagssysslan. Men nu är jag tankad på information från den svenska helgen från fb och har nyss läst ett brev jag har fått, från amerika men med svensk skribent! Tack Kajsa :)
Har skickat och frågat tränaren om det är träning idag också, men har inte fått något svar så det blir nog att jag struntar i den. Vet inte om jag hade gått ändå för min hals mår halvt bra. Torrhostar och lite så. Kunde va för att luftfuktaren i huset inte riktigt funkar sa A. Men jag får väl ta det lite lugnt så det inte blir värre innan vi åker! Tänkte kanske gå på Pirates-filmen i kväll, men det är nån Billboards music award ikväll på TV så det kanske kan va kul o kolla på också. Vi får se vart vägarna bär... ;) Annars händer inte mycket, längtar som bara den till nästa vår/sommar då jag kan åka till crossbanan och andas in gruset och lyssna på brummet, som jag skrev igår på bloggen! Lillebror har dessutom varit och tävlat idag, och när jag pratade med dom igår fick jag flashbacks från förra sommaren när vi va iväg på en liten cross-roadtrip! Det är ju ett liv för sig det, och jag gillar det! Ska allt ta o haffa nån cross-kille så man kommer göra det längre ;) (Så brukar ju många se rätt bra ut också! Hehe!)

Jaja, det va lite av min dag än så länge. Skriver väl sen igen



Hej då alla glada, och dom ledsna om dom vill..!


21 maj-Save the last dance for me

Den här spelades på cirkusen och sen har jag smånynnat lite på den!

Egentligen skulle jag vilja ha en annan låt jag hörde typ första gången idag och fastnade direkt för, men den finns inte på tuben.. Typiskt! Men jag lägger upp den ändå på Spotify, för de som inte bor i Hålland elr bara inte har Spotify ;)

Michael Bublé-Save the lasta dance for me

September-Ricochet  (Spotify)


(Och förresten, hur gör man för att få filmklippet i inlägget ist för att bara ha länken hela tiden? Vet att några av mina läsare ska kunna veta det!)


Lite lyckorus!

Äntligen är min, före detta, utväxt igenfylld och tillfixad! Det va helt klart på tiden, tror knapp jag har gått såhär länge utan att färga håret. Men nu är det alltså gjort och det känns väldigt bra :)
Blev också som jag skrev innan, cirkus. Det va mysigt, även om det inte va alls som man hade föreställt sig. Ingen såndär cirkus i ett stort tält, det va liksom på en liten 'arena' med alla sakerna uppställda redan när vi kom. Men det va bra, för det va så länge sen man kollade på cirkus ändå! Det va akrobater, clowner, jonglörer, elefanter o allt det där man räknar med. Men det bästa va när en cross-cykel kom in!!! Värsta lyckoruset bara spred sig i kroppen av att höra ljudet, det va ju så länge sen sist! Och det dom gjorde va skitfräckt, först körde en kille in med crossen i en stor "galler-boll" typ och började köra lite upp och ner på kanterna, och sen runt runt fort! Bara det va ju coolt. Sen kom en TILL kille på sin cross och skulle köra där inne, jösses tänkt man ju då ;) Men det gick bra då också, och såg fräckt ut. Då tänkte man ju att, shit va coolt liksom! Då hör man en till cross komma utkörandes, och dom ska alltså köra TRE crossar inne i den där lilla kulan! Den va väl inte så liten som den såg ut, men liten för att tre stycken rättså stora crossar ska köra runt där inne! Såg så jäkla häftigt ut, och jag blev ju bara så glad av att höra ljudet också! Så nu är jag definitivt på hugget med att hitta crossbana här! Så det va alltså min höjdpunkt på cirkusen, inte det mest tippade inslaget kanske ;)
Här kommer lite blandade bilder från kvällen


Fina tigrar, dom hade 3 vita som va superfina. Ring of fire



Tre rephängande sjöjungfruar



Eldjonglör, elr hon jonglerade med mer men just här eld!


Det här va rättså fråckt också, han sprang liksom inne i hjulet för att få fart och så gjorde han lite konster o så. Och efter ett tag va han på utsidan och härjade och sprang lite och hoppade hopprep!


HALLELUJA MOMENT!


Här är det först en, lite svårt att se men vi va på för dåligt håll.


Och här i är det nu 2.


Och här kommer cyklist nr 3 och joinar. Och på bilderna under är det alltså 3 stycken motorcyklar med förare som kör junt junt! Det skulle ni ha sett alltså!




Lite luftakrobati


En svart-björn



Lite suddig den här sista, men fatta hur otroligt det egentligen är att elefanten här ställer sej "på händerna" liksom, och stöttar sig mot snabeln. Hur jäkla starka är dom inte egentligen?!

Jaja, det får va bra för denna gången. Är nog fortfarande lite cross-hög, och kommer förmodligen drömma om crossar och grus inatt ;)


Puss och kram, när jag kommer hem ska jag köra cross hela dan!



I'll see you then


Cirkus

Kanske blir cirkus sen. Det va bannemej längesen sist vill jag lova!

Här kan man va...

Och här kan man va, hääär kan man va.. Den som gillar och har sett på Björn Gustafsson vet vad det handlar om, annars får ni kolla WOW-Jocke på youtube. Fina grejer!
Rättså lugn men full dag. Lämnade barnen, hem och dammsög, slappade lite med min kompis datorn och åkte och klippte tilll en!! KUL, jag saknar ju mitt klippande :) Hämtade barnen tidigt och hem och la dom, pillade lite till på datorn och städade lite i mitt rum. Fixade sen mej samtidigt som jag pratade med min bästa Ninna. Hämtade barnen uppe och bytte om på dom, till födelsedagskalas hos deras kompis, Irenas värdbarn. Efter det hem och bada dom och slänga dom i soffan framför en film och gjorde lite smoothie till oss. Sen slängde jag dom vidare i sängen och jag kunde pusta lite! Sen när A kom hem kollade vi på No Strings Attached, rättså mysig film, men som man vet precis hur den kommer sluta typ!
Jaja, höll nästan på att somna under filmen så ska väl ta och dra täcket över mej nu och dejta John Blund.

Här kommer en bild från våran lilla filmstund innan, pyjamasklädda och med nya hattar dom fick på kalaset. Dock fick inte den "riktiga vikingen" någon hatt, jag får väl klara mej ändå! Elr sno en av de två vi har här i huset ;)


Hej happ knapp


I'll see you then


20 maj-F**kin' Perfect

Bara bra
och kolla in videon också, väldigt bra den också


P!nk-F**kin' Perfect


Karra!!!!

Alltså karamell/er! Fick min efterlängtade låda från Swedelink idag, med massa gottigheter och fina grejer! Va ju inte direkt någon nyhet för mej vad som skulle va i, förutom att man kunde beställa lösviktsgodis som någon plockade där hemma i Sverige, så det visste jag ju inte riktigt vad man skulle få :) Skrev som önskning på vad som skulle plockas, sura godisar, choklad och massa saltlakrits! Min blandning det där! Så nu går man som på moln, har godis så det räcker ett tag, skvaller hemifrån och så en ny film att titta på... BJÖRN GUSTAFSSON!!! Haha, nu kör vi på humårr :D Helnöjd!





Den synen va längesen, men ack så kär! ;D


Tummen upp för denna leverans från Swedelink!

I övrigt har väl dagen varit bra. Körde barnen till skolan och köpte en Colorado-tröja på vägen hem. Pratade med kära Stina i lite mer än 2 timmar! Tvättat och städat och lagat kvällsmat. Idag blev det så kulinarskt som fisk och potatismos-gratäng med egengjord Hollandaise sås! Det nu, blev skitgott faktiskt :P Och Ashley gillade det mycket också, så gott betyg!

Man ser ju lite lagom glåmig ut, men kolla bara på tröjan! Det är den jag visar ;)


Ser den inte smarrig ut?!

Sen gav jag mej på att göra frukt-isglass, gick sådär med chokladen! Ska väl försöka mej på det med resten av den frusna frukten i frysen i morron kanske.. Det ska nog va med vattenbads-smält choklad tror jag.. Nu micrade jag för att det skulle bli några färdiga innan källsmaten, så det kunde va efterrätt. Jag gjorde på banan, ananas och vattenmelon, och ananasen utan coklad gick också, och kallt va det!


Nu ska jag ta en till "harlort" och sen stänga igen påsen för idag, den ska ju räcka ett litet tag nu ;)


Pussokram


I'll see you then


Inte min 'teknikens dag'

Nu har jag nog försökt sjuhundrafemtioelva gånger med att få en ny app på telefonen att funka.. En där man skickar gratis internet sms typ. Den vill inte funka ALLS, och jag blir så irriterad! Jag skickade ett klagomail och skrev att det inte funkar så får väl se vad dom skirver tillbaka.. Jag har ju för bövelen prövat alla tänkbara metoder och varienter, använt olika nummer och ändrat dom numren jag har och ALLT! Nu hoppas jag att dom fixar detta... Annars kanske HANNA har något förslag vad man ska pröva?! ;)


Hej dååååå


19 maj-Genom eld

Jag vet att det inte är den nyaste låten man kan lyssna på, men bra är den! Den har jag gått och smånynnat på hela dagen nästan :)

Oskar Linnros-Genom eld


18 maj-Good life

En feel good-låt
(lyssna där nånstans i mitten på andra versen, runt 1,20 in, Colorado är med!)


One Republic-Good life


Filmtips

Har varit på bio nu ikväll, Water for Elephants idag och den va väldigt bra. Lite sorglig sådär i mitten men med ett happy ending! Reese Witherspoon är ju väldigt är söt och hennes hår va jättefint hela filmen(yrkesskada!)! Tänk om man kunde ha sånt hår varje dag ;) Och ja, Pattinson är ju helt ok.. Jag vet snyggare, men han är ju inte ful precis :)

Ja så nu vet ni att den helt klart är sevärd också!


Måjmåj

Jag har nog glömt säga(skriva) att jag fick brev från mormor i förrgår, hälsa och tacka till henne, tack! Hon får snart ett brev iofs men ändå, så hon vet att det kon fram säkert o allt.. :)


17 maj-Fairytale

Det er tross alt suttene mai, så gratulerer Norge bursdag, eller noe:)
Men så er det ingenting som Rybak er en Syk søt fyr også, Moren drømmer nummer en!

Alexander Rybak-Fairytale


BB

Inte där man får barn, utan det ska stå för Barn Bowling. Det har vi vart på idag. Jag och Irena hade pratat innan om att hitta på nåt med småfolket idag. Skulle väl egentligen ha varit en uteaktivitet som vi hade planerat, men vädret inte så fint så vi bestämde bowling ist. Gick lika bra och barnen tyckte det va kul, både sällskapet och aktiviteten. Killarna skötte 'skjutningarna' själva och vissa gånger tog det ju rätt lång tid för kloten att ens komma nära käglorna..! Killen som fixar om en boll fastnar elr om nåt blir tokigt på banan tröttnade nog på oss efter typ 7 gången han fick hjälpa oss ;) Han fick springa som en iller mellan sina uppdrag och till våran bana för att plocka klot som stannat halvvägs på banan elr hamnat fel ;) Men det är la det han får betalt för så...

Skypade en stund med Ninna i väntan på Elin, pratade lite med henne och sen med min tekniske farfar! Tejpade en hel del till en VISS grej och gick till brevlådan när småttingarna hade vaknat. Fick ett tjockt brev adresserat från Svedala, med mumsigt innehåll!!! TACK farmor och farfar :) Det va yummie saltlakrits, smakade gott i munnen min! Barnen ville ju såklart smaka också, och det va ju ingen hit kan jag säga! Båda bara stod och gjorde grimaser och spottade sen ut sina små bitar i papperskorgen :D Filmade det och både jag och Ashley skrattade gott när vi såg filmen igen! Men det är ju bara bra för mej att ingen annan i familjen gillar saltlakrits, för då får jag ju hålla den helt för mej själv! Choklad däremot äts det gärna! Barnen blev idag mutade med Marabou choklad för att städa, det gick rätt fort idag kan jag säga ;) Dom fick en liten bit innan dinner och sen resten av en 25-grammare efter. Undra hur många sekunder det tog innan dom va borta!





Ja, som det ser ut så skjuter han klotet direkt i rännan....

Irena blev den utsända att hämta klotet ;)



Stöttade varandra hela spelet igenom!


Och "anti-handsvett-blåsen" va rolig också ;)



MUMMMMMAA! Tack igen, älskar er farmor och farfar <3

Nu ska jag kolla ett program på "TV" och sen sova. I morron ska jag och Caroline till biblioteket och hämta böcker om Sverige :)


Pussohej saknar er där hemma  <3


I'll see you then


Mord

VARNING FÖR EN MYCKET STARK BILD!

Jag har sett ett lik idag.. Mycket stark upplevelse, gjorde stort intryck på mej.


Här kommer den, håll gärna någon i handen.. Speciellt du mamma!




En liten präriehund.... R.I.P ;)


Ligger en del sånna här på vägen en liten bit härifrån, dom håller till i små hål i marken här borta och varma dagar är dom väldigt nära vägen och ibland lite föör nära förmodligen! Jag vet, lite äckkligt att jag tog bild på den kanske, men sån är jag ;) Haha


Sön-mån dag 4 och 5

Varning för lite långt inlägg!
Jag kom på att jag nog aldrig avslutade min reseberättelse från Florida...! MEN bättre sent än aldrig ;)
Ja på söndagen gjorde vi ju inte så mycket, jag skulle hem på kvällen så vi vaknade rätt sent och gick och åt frukost i cafeterian, jag packade väskorna och sen gick vi lite till poolen och la oss en stund. Sen upp o duscha snabbt och klä på sig lite nytt och sen drog vi till flygplatsen. Där checkade jag in och sen åt vi lite och pratade det sista. Då blev det rätt jobbigt, jag hade ju haft det så himla bra och man hade gärna levt det livet dom har där på college campuset. Vännerna är alltid nära, det är bara folk i ens egen ålder och just där finns även många svenskar. Sen är det ju i princip aldrig en lugn stund, alltid är det nån som är sugen på att göra något. Klart man inte vill leva så tätt inpå varandra en föör lång tid heller, men det är ju helt klart ett väldigt bra sätt att komma in i allt. Sen kändes det ju lite jobbigt att veta att det bara va lite mer än en månad innan Jossan skulle åka hem, den som alltid har fått stå ut med mej när jag har velat prata på kvällen och som är en av de allra närmsta av vänner. Men det blev väl bättre när vi väl hade lämnat varandra och vakten till säkerhetskontrollen lite fundersamt tittade på oss där vi båda stod o skrattade och grät om vartannat och dessutom inte pratade engelska, och kramades en del också ;) Han frågade tillomed vilket språk vi pratade när jag kom fram till honom, och jag sa svenska, "VA?" "Ja, svenska.." "Jahaaaaa!!!" och så såg man på honom att han typ inte hade en aning om va det va för språk och vart sjuttan i världen man pratade det!
Väl framme vid min gate så fick jag vänta lite och sen lite till och en stund till.. Planet höll på och kollas och nån va lite fel. Sen fick vi gå ombord, planet åkte några meter bakåt från gaten, prövade lite grejer vid vingarna och sen åkte vi tillbaka till gaten. Problemet som hade varit innan va fortfarande kvar, så vi fick efter en liten stund gå ut igen. Batteriet höll på att ta slut på telefonen så gick runt lite och försökte hitta ett uttag, men det va inte lätt. Det fanns några mitt i hallen vid telefonautomater typ, men det va så mkt fok så dom va ju upptagna såklart. En stund senare hade ett nytt flyg kommit iaf och 3 timmar senare än vad jag skulle ha lyft lämnade vi Floridiansk mark och for mot Texas. Innan när jag hade satt mej på flyget hamnade jag MELLAN en far o en son, lite jobbigt men dom verkade trevliga och så tänkte jag. Sonen a nog lite yngre än jag men söt, haha! Pappan sa att han inte kunde sitta i mitten för han va lite stor.. Men men, andra gången när vi gick på så skulle vi sitta på samma platser, men då hade pappan tryckt ner sig i mitten ändå och sa att det va ju bättre om dom skulle prata. Suckade en lite lättnadens suck över att inte behöva sitta mitt i en konversation i 3 timmar ;) Det blev det inte ändå, men man vet ju aldrig!
Mitt anslutningsflyg va ju såklart long gone när vi landade och många på flyget fick stanna över natten på ett hotell, liksom jag då. Så vid midnatt i den tidszonen så fick vi komma till ett hotell och sova där några timmar. Jag va trött sen innan, men kunde ändå inte somna och sova riktigt bra dom timmarna jag kunde sova. Ville ju ha god tid på mej på morronen så ställde klockan på halv 7 och la mej och halvsov väl tills klockan ringde för att jag va rädd att försova mej. Släpade mej upp på måndags morronen och bytte om och åt lite äggröra till frukost på hotellet innan bussen till flygplatsen. Väl där va jag ju i god tid och satt nästan och somnade av de få timmarna jag hade sovit. Även det planet va lite försenat, men inte mer än en halvtimma tror jag så det va inte så farligt. När jag sen såg bergen efter några timmars flygande så log jag och kände mej lättad att äntligen va 'hemma' :) Barnen va jättegulliga när jag kom ut till bilen och började nästan gråta för att dom inte fick komma ut och krama mej! Mina små trollungar det där :) Sen hem och bara landa lite och sen ge sig in i jobbet direkt. Jag skulle ju ha varit hemma på kvällen innan och alltså jobbat hela förmiddagen men det blev ju lite ändrade planer. Tog en nap samtidigt som barnen och tog igen lite och sen blev det tidig kväll den kvällen också.

Det är knappt så det syns vem som har bott där i ett halvår  och vem som har varit där i 4 dagar...

Det är händelser som den som gör att man lär sig så otrolig mycket om sig själv och man blir starkare som person och man vet att man klarar nästan allt. Va ensam i ett helt annat land och långt ifrån både HEMMA och 'hemma' och man MÅSTE klara sig själv och lita på sig själv. Kanske inte det himla roligaste at va mitt inne i det hela för det tar energi, men nu efteråt när man tänker på det så blir man glad! Så lita på dej själv och ge dig iväg, man kan bara lära sig mera :)

Nu har ni fått den sista uppdateringen om den resan också, skönt att ha det gjort ;)
TACK igen Jossan för att du är min fina vän, jag fick komma och för brevet igår!


Puss och ses i höst (hoppas jag(i både FL och CO!!???!?))


I'll see you then


Simple

Rätt ohändelserik måndag, fixade picnic till musicclass då det va typ avslutning. Så va extra länge där, och sen hem och lägga barnen. Och det är ju det goa med att va ledig sådär mitt på dagen för dom sover, jag la mej och sov jag också! Det va jättegött, sen lekte vi lite och skulle gå till brevlådan för jag tänkte att mitt paket kanske hade kommit men inte det.. Vi åt och jag badade barnen och sen busade vi lite och jag va off. Kollade TV och det va den dagen... Har tagit en dusch nu också så man slipper gå upp lite tidigare i morron för att göra det, börjar ju nästan mitt i natten.. ;) hehe, klockan 7!
Rätt enklet liv nu, men samtidigt lite grått och ohändelserikt. Men mer än så orkar man knappt göra en vanlig veckodag, man gör hellre lite mer på helgen.

Jaja, läsa några rader och sen sova igen då!


Hej hej


16 maj-Paris (Ooh la la)

Har hört denna några gånger och den är ju rätt svängig o go, så igår letade jag upp den på tuben. Hur bra är den inte då?!
Lyssna och njut!

Grace Potter & The Nocturnals - Paris (Ooh La La)


Vart tog den sköna lilla helgen vägen?

Och så va det söndag igen, och ny vecka i morron. Helgerna går undan må jag säga, veckorna också för den delen. Denna helgen har väl gått fort för detta har varit min lediga helg, så man har ju hittat på lite.
Igår skulle vi ju då upp till Denver och kolla på amerikansk fotboll och sen festa lite. Blev ändrade planer kan man säga. Vi åkte upp till Denver, men ca 15 min innan matchen skulle börja så sms:ade kompisen som skulle spela att matchen va inställd för det andra laget drog sig ur för dom hade inte spelare nog.. Vi åkte dit ändå och pratade lite med honom o så, sen följde vi efter honom när han skulle visa ett ställe där vi kunde fördriva lite tid. Vi gick in, gick på toa och åkte igen.. Så kul va det, men vi va hungriga och hade inte lust att göra spelmaskiner o sånt som va där. Så vi åkte till Cherry Creek mall ist och åt och kollade sen på Forever 21. Hittade lite smått o gott som jag provade, men blev snål när det inte satt perfekt så jag köpte inget, och orkade inte kolla så mkt mer heller! ÅNGRAR mej nu att jag inte köpte ringen jag tänkte köpa... Inget att göra åt, men surt. Under tiden hade mer planer för kvällen smidits, så sen åkte vi till Sofia, svensk tjej jag träffade på skolan i New Jersey, och hade trevligt :) Vi fixade oss lite och drack en öl (!) och sen åkte vi in till downtown i Denver och till en club och skakade dom lurviga lite! Mina fötter gjorde ONT sen när klockan närmade sig hemgång, dom små stackarna är inte så vana vid högklackat, och definitivt inte en hel dans-kväll! Efter många om och men kom vi hem till COS igen, efter aningen virrig körning och problem med matbeställning på McDonald för dom andra... Herregud vilken bilfärd säger jag bara.... Runt halv 5 låg vi väl sovklara i sängen, trötta och möra typ! Jag övernattade hos Olja, en annan au pair, och låg och snoozade och fick frukost på morronen innan Ashley kom o hämtade mej. Hemma skypade jag lite med familjen och bara slappade framför Pirates of the Caribbean! Hade fått ett litet brev från en numera hel-svenne "från Florida"! Trevligt, kort och konsist! Innehållet får förbrukas vid ett väl valt tillfälle ;)
Nu på kvällen åkte jag med Olja på bio och såg nya Bridesmades, skrattade antaet gånger, för rolig va den! Helt klar en film man ska se, kärlek, mys, problem och grymt rolig :) Åt några pannkakor när jag kom hem, och sen va det ner-till-mej-gång. Nu ska jag läsa några sidor i min nya bok, innan mina ögonlock faller ihop helt och hållet.

Gänget från igår, hos Sofia



Och här är mitt brev!

Mummy Yummy for my tummy!


Gåd najt


I'll see you then


Min lilla läsarskara

Men vad händer med mina besökare? Det går lite neråt och så går det uppåt och sen mittemellan med antalet läsare varje dag! Och helgerna är allmänt "dåliga" läsar-dagar, gör ni annat då elr...? ;) hihi


14-15 maj-Maroon5 och The Script

Eftersom det inte blev någon "dagens låt" igår så kör vi på två låtar idag!

Härlig låt som, även denna, är lite somrig och glad. Spelas en del på radion och sätter sig på hjärnan :)
Maroon 5-Never gonna leave this bed

Låt nummer två är en annan mycket spelad låt på radion som jag gillar, som vanligt med The Script's låtar!
The Script-For the first time


Lilla Mamma

Det är bra om du LÄSER ordentligt! Det va igår jag skulle kolla på amerikansk fotboll, alltså inte det vi gjorde i fredags som ni ska komma med och kolla på. Det va BASEBALL ni ska få se!


Sky sox

Det är alltså laget här i COS, inte i högsta ligan MLB men väl ett bra lag tror jag. Det va rätt roligt, trots tiden och det lär blir fler gånger! Familjen ska med i augusti också, då vet ni det med familjen! Innan matchen hade dom fallskärmshoppare som kom rykandes och landade på planen. Dom hade några rökgrejer på alltså, dom brann inte ;) Sen va det blandade aktiviteter under matchens gång som publiken fick va med på och så, och lite tävlingar och maskoten SOX (en FOX, alltså räv). Efter matchen va det fyrverkerier bara för att det va fredag, olika speciella aktiviteter för varje dag när det är match, så på fredagar, alltså fyrverkerier och jag tog det som lite Valborgsfyrverkerier! Här kommer lite blandade bilder från kvällen.











Här håller SOX maskoten upp en skylt där det står AHH då säger man AAAAAAAHAHHAHHHHAAAAA medans pitchern laddar och sen när han kastar säger man...

SWING! För då ska ju baserunnern swinga helt enkelt!
Och när man säger det ser man ut såhär




Här tävlar två killar i att genom att springa idioten snabbast bygga en cheeseburgare typ, ja jag säger då det.. Det finns påhitt för allt här!




Och "vi" vann ju såklart!















Känner mej rätt nöjd med några av dom fyrverkeribilderna faktiskt :) Va det är kul o ha en bra kamera, fast jag skulle ju gärna ha ett bättre objektiv.. Jaja, nu ska jag sova så jag orkar med galej i morron!


Hej hoop i en grop


Fredagen den 13:e

Det har jag inte märkt av alls faktiskt! Ingen otur över huvud taget.. tror jag inte..?! Ne men dagen har väl gått enligt planerna, nästan iaf. Lämnade barnen i skolan, hem o pysslade lite och gjorde snäck-halsband(bild ska komma, men jag kanske ska ändra lite på det.. Får se!) Sen fixade jag mej lite snabbt, hängde med hostmamma till sjukan och skrev kort, snabbis på Walmart, hämta barn och sen till min allra första amerikanska baseball-match! Det va den längsta matchen av någon sorts idrott jag har sett, 3,5 timmar tog EN match... Jag visste att det skulle ta ungefär så lång tid, men inte riktigt 3,5, hade räknat med högst 3 ungefär. Men på nåt vis blev det inte så farligt långtråkigt ändå tycker jag. Man va ju såklart inte 100 % fokuserad på spelet hela tiden, det går liksom inte med 2 små barn jämte sig, plus att man måste få ha kissepaus och köpa mat/snack paus! Men mellan 'perioderna' så hade dom lite smågrejer med publiken o så så det va ju lite kul o se. Men efter va det ju då lite ändrade planer, hade ju räknat med kortare match och skulle alltså kunna hinna med bowling, men så blev det ej! Det går ju lika bra ändå, för ska hänga med dom hela dagen i morron typ så jag klarar mej! Då kör vi på med sport-temat och jag ska kolla min första live match med amerikansk fotboll, ska bli kul!



Mer bilder kommer i ett eget inlägg


I'll see you then


13 maj-I do

Idag bjuder jag på denna goa och somriga låten

Colbie Caillat-I do


Rolling pancakes, som jag fått... haft... ärvt....

Ja va har man gjort idag? Inte mycket mer än jobbat kan jag väl tycka.. Lämnade barnen i skolan och har tvättat och städat lite. Sen pratade jag med Sara och Ninna. Uppdaterade mej lite på facebook och åkte och hämtade kidsen. Lagade "rolling pancakes" till kvällsmat och jag trodde B skulle spricka av att han åt så mkt! Och dom kallar det rolling panckaes bara för att dom måste rullas ihop, det är väldigt viktigt! OCH det måste vara med gaffeln också, annars blir det fel. Nu ikväll har jag kollat på Grey's Anatomy och Private practice. Inte så rolig dag att hurra för, helt "vanlig" kan man säga. Och nu har jag suttit och kollat lite på Youtube klipp från Macken, med tanke på dagens låtar!

Gillar denna, va säger du om den mamma?! Favoriten nästan va :)
Bilstereon
"Jag har fått den ärligt asså.. Inte stulit den kanman säga. Jag har fått den.. haft den.. ÄRVT den..."
"En ny sån här kostar ju nästan 4000 va, så jag skulle väl vilja ha..... 50 spänn?"

Klockrent!


I'll see you then


12 maj-2xGalenskaparna

Idag blir det 2 låtar igen, har haft galenskaparnas låtar på hjärnan idag! Det kan man ju också ha ;) Spelade min "Svensk sommar"-spelningslista på Spotify idag när jag tvättade och städade och där har jag massa blandade typiska svenska låtar. Lite andra också som jag förknippar med sommar, men nästan bara svenska låtar, och då bland annat några Galenskaps-låtar. Så idag har jag gått och nynnat på.....

Pappa, jag vill ha en Italienare
&
Konfirmationspresenten

Två riktiga klassiker! Men bara för att jag är så himla snäll idag så kan jag även rekommendera:

Man ska ha husvagn (lite dålig kvalité, men det duger)
Det är vattenpumpen Gerd


Good mood

Det är väl därför jag lyssnar på låtarna jag la in innan, jag är på rättså bra humör ikväll. Fick prata med familjen innan, som jag inte har gjort på typ en vecka...!? Och det känns att det BÖRJAR närma sig lite nu tills dom kommer. Och så snack med kära kusin, hade softar eftermiddag och åt och hade sen vattenkrig när barnen badade typ :P Sen gick jag ner till mitt och pratade med Kajsa :) Och så tanken på att man om 2 veckor kommer va på nästan 3 veckors semester, det gör ju inte det hela sämre! Gillar läget just nu kan jag säga :D
Så här halvligger jag nu i min höga säng och ska nog ta mej i kragen och göra mej i ordning för natten och ta o kolla på nåt tv-avsnitt. Kanske ta en bit choklad också bara för att jag kan!
Det är dock lite sorg i hjärtat... Josefine har ännu en gång dissat mej och tagit picket och packet och lämnat skutan(USA)... Den här gången är det desto längre, 3 HELA MÅNADER ska jag klara mej utan henna.. Och jag som saknar henne redan och är lite ledsen för att jag aldrig ringde henne igår eftermiddag som jag skulle.. Men hinner man inte så gör man inte... Tur att hon har telefon och skype där hemma också, om hon nu skulle vilja svara också!!! (en pik eftersom att hon inte har svarat på mitt sms jag har skickat..)

Väldigt snygg, aldrig tidigare publicerad bild på oss två Gällsta bor, snart ett halvår sen det! Jossan har pengarna i högsta hugg framme vid glöggståndet, och våran kära Sara är den exceptionellt skickliga fotografen. Ingen förvarning elr nåt innan hon tar, shoot bara!


God natt från Amerikatt



I'll see you then


11 maj-Party in... Heat wave

Vilken musik onsdag! 3 hela låtar (inga halva här inte..) på en dag, REKORD ;D
Egentligen är väl detta inte några typiska onsdags-låtar, men är det lill-lördag så är det! Kör på lite party gung nu ikväll bara, innan man lugnar ner det hela :)

September-Party in my head
Alphabeat-Heat wave


Tisdag

I går eftermiddag kom Irena över med sitt värdbarn och lekte i vårat hoppslott, dom hade jättekul och jag hade trevligt med Irena, en win-win date där :)


11 maj-Rytmen av ett regn

Här har vi en av dagens låtar, kommer nog bli två idag för denna är mer bara för att den passar vädret idag :)

Millas Mirakel-Rytmen av ett regn


Ispärlor

Ja, nu har det ju vat väldigt bra väder några dagar så klart det kommer sämre väder. En vecka med bra väder låter ju nästan för bra för at va sant här liksom! Så idag har vi det kyligt, blåsigt och regningt. Det är otroligt va stor skillnad det kan va på vädret uppe i norra Colorado Springs och här nere hos oss. Vi hade det blåsigt när vi åkte, när vi kom upp dit va det blåsigt och något yrde i luften. När vi skulle åka hem igen kom det små ispärlor fallande från himlen. Ju längre söder ut vi kom, desto mer gick det mot regn och himlen blev ljusare. Galet! Det är ca en 20-25 minuters bilfärd.
Tog lite bilder på himlen igår kväll, här får ni dom.


Söder ut från huset


Öster ut


Och norr ut

Lite olika sådär, typ regnigt söder ut och sol lite mitt emellan och sen kör vi på hagel norr ut. Jag vet ju inte riktigt hur det va, men ser ju så ut iaf! Nu är det inte regnigt här längre, men ser ut att kunna börja droppa när som helst.



Bädda

Tittar på Världens bästa hotell, där är just nu Kristoffer på städavdelningen. Älskar en av hans kommentarer efter att han typ en eller två dagar har övat på att bädda sängar och nu ska han göra en helt själv. Handledaren kommer tillbaka och är inte helt nöjd. Så säger han först lite efter, medans han sitter helt nöjd jämte sängen som hon nu får hjälpa till lite med:
"Camilla är såå nöjd med mej!"
Och sen när det är färdigt och dom frågar lite igen så säger han:
"Det här med att bädda sängar, då har hon helt rätt..... Jag är kass på att bädda sängar.... Jag är bra på att skrynkla till sängarna."

Så himla underbart!


Gul o blå ska det va

Snacka om att man är en äkta svensk eller!?
Lär barnen massa svenska ord nu, t.ex så dom kan säga vilken frukt dom vill ha på frukosten, på svenska! Och när jag ger dom något och säger "Varsågod" så säger dom "Tack"! Plus att jag säger varje gång jag ser en Volvo att det ät en "Swedish car, a Volvo" så nu vet dom det också. Jag kör på nötningsmetoden också, gör man något tillräckligt många gånger elr säger något tilräckligt många gånger så går det till slut in! "Tokig apa" sprang Britton runt o sa innan på lekplatsen också! Jag lär dom allt jag kan, ni behöver inte va oroliga... HE HE HE! :P
Klär tillomed barnen svenskt när tillfälle ges ;) Dock är hans fotbollströja han fick när jag kom ungefär 3 ÅR för stor, men tänk så mycket längre han kan njuta av den nu! 

Amerikan-svensken


Hej då (har lärt dom det också)


120 dagar

Och det betyder att jag firar exakt 4 månader idag. Och alltså 8 to go, en tredjede nu. Tycker inte det va längesen jag hade 3 månader?! Skönt när tiden går ändå, så man inte känner att man är 'stuck in a moment'! Fast när dom där 8 månaderna har gått kommer jag vilja att jag idag va just fast i detta nu. Jag har inte hemlängtan numera, men lite Sverige-sug har man ju ändå lite vissa stunder. Nån plats man skulle vilja vara på elr något speciellt man bara fick sug efter att göra just då.
Men jag är överlycklig och stolt över mej själv att jag tog chansen och är modig nog  att åka på livets äventyr hit till amerikatt! Jag vet ju själv hur jag så gärna ville åka när man läste andra bloggar och det verkade ju så himla roligt och spännande att va på andra sidan jorden. Det är spännande och roligt OCH man lär sig oerhört mycket om allt möjligt, språk, om sig själv, att veta att man klarar så mkt själv, en annan kultur och att möta massa nya människor. Det jag inte va beredd på innan jag åkte va att man skulle känna såhär mycket hemlängtan, det va inget jag egentligen hade läst nåt om i alla bloggarna, men jag har själv valt att skriva om det också. Jag skriver ju både för att uppdatera alla där hemma som vill läsa, och för mej själv. Jag har en dagbok där jag skriver mer och lite mer specifikt om hur man känner elr vad man gör, och den är ju bara är för mej. Men bloggen kan ju även andra läsa som kanske är sugna på att åka eller redan är iväg och för min del tycker jag att hemlängtan är en del av livet om man gör nåt sånt här, så jag ville skriva om det också. Det är fruktansvärt roligt mestadels av tiden, men det är inget konstigt att känna hemlängtan heller! Jag skrev lite med Sandra i Virginia innan och hon sa samma sak, man har perioder när man längtar hem jättemycket, och resten av tiden har man liksom inte hemlängtan, man saknar bara vissa personer just då eller något man älskar att göra hemma som man bara blir sugen på att göra just NU! Men jag ser det som en bra grej, för nu vet jag vad jag saknar att göra allra mest hemma och jag vet mer hur jag vill ha det senare när man är hemma :)
En tredjedel har iaf gått av det än så länge planerade året, men man vet ju aldrig hur detta slutar, mer än att jag kommer va hemma senast nästa sommar!



Känns skönt att man börjar få lite färg på kroppen! Det är inte så himla mycket än, men lite mer brun än sådär rosablek iaf och jag gillart :)

 I'll see you then


10 maj-Rolling in the deep

Har inte lyssnat så mkt idag och inte varit jättesugen på någon speciell låt, men den här lyssnar jag väldigt gärna på nu för tiden så den bjuder vi på idag.

Adele-Rolling in the deep


Pandora

Måste skriva och förklara detta fantastiska fenomen lite innan jag lägger upp dagens låt. Pandora är en internet radio som är gratis och man kan skapa sina egna spellistor typ och välja vilken sorts musik man vill ha. Så t.ex kan man välja Kings of Leon och få blandad musik av olika artister som liknar Kings musik lite. Väldigt bra faktiskt, och man får lite nya låtar och artister! Man skapar typ ett konto genom sin e-mail adress och loggar in bara så har man det där :) Har lyssnat på detta i några veckor nu lite till o från och har det även på mobilen så det är bra.

Finns här
Pandora


9 maj-Gimmie gimmie gimmie

Jag och A kollade på Mamma Mia the movie nu i lördags, och låtarna är ju himla bra! Så idag satte jag på Pandora på mobilen (läs om det i förra inlägget) i bilen när vi skulle till music classen. Och sökordet idag fick bli ABBA.

Både jag och barnen fastnade för denna!

ABBA-Gimmi gimmie gimmie


Mobilbilder

Här kommer några bilder från mobilen från de senaste dagarna.





Ja såhär roligt kan man ha en lördagkväll och en söndag i Colorado... Grannen hade förmodligen prom så hon och någon/några mer åkte finfin limo! Sån ska jag ha när jag blir rik och åka överallt :)
Och dom nästa två bilderna får man om man fixar en app till telefonen, kul att se ut som ett troll och jag bjuder på dom helt gratis! Glädjer en lite en helt vanlig söndag.
Sista bilden är på morsdag present till A från mej o barnen typ.. Gjorde avtrycken i tisdags och hämtade den lackad o bränd o färdig igår och serverade glass på den för att fira lite :)

Så, lite uppdateringar om det allför ohändelserika livet hos mej..

Hej hopp


Swedelink

Har inte ansträngt mej alltför mkt idag. Sovmorron och sen på med shorts och t-shirt och ut på baksidan och kolla lite på datorn. Har beställt lite smått o gott från Swedelink, som är ett företag som förser utlandssvenskar med godis och viss mat och tidningar o grejer! Så det ska bli kul att få det lilla paketet snart, LÄNGTAR redan!
Åt lite mat och sitter nu vid fb för att se om min lilla familj skulle kunna höra av sig, men inte då... Det är ju mors dag här idag så jag har saknat min lilla mamma lite, och ibland får man ju tankar från sig själv varför man gör sånt här... Utsätter sig själv för sån här jäkla terror med hemlängtan o grejer. Jag trivs ju jättebra, men hade faktiskt inte räknat med att sakna hemma, familj och vänner och Sverige såhär mycket!

Nepp, att ge sig ut i solen och hänga lite!


I'll see you then


8 maj-Jag kommer

Dagens låt blir:
Och jag har som enfäldig domare dömt mina 'dagens' att få bli på Youtube.

Veronica Maggio-Jag kommer

Denna låter har jag lyssnat på i några veckor nu och den har etsat sig fast!


Pengalös hästgubbe

Va ju uppe tidigt och hade barnen lite på morronen idag. Skulle fixa frulle o så och kände inte för att ha nåt färdigt och bara värma, som vanligt typ. Så som den äkta svenska och duktiga au pair jag är så slänger jag ju snabbt ihop lite smet och fixar några fattiga riddare! Barnen åt som bara den och får jag säga det själv blev dom väldigt goda :P Sen lärde jag barnen att säga det också och det va roligt, dom har ju lite svårt för svenska så det lät så roligt! Men nu kan Britton säga; 'Jag gillar fattiga riddare', bra ord att lära sig faktiskt.... Ja och nej kan han också, nästan jordgubbe och hallon, och mer ska det bli :)


Fattiga riddare med jordgubbar och kiwi, SMASKENS!


7 Maj-Walking on Sunshine

Har nu skapat en egen kategori för dagens låt, så vill man ha massa musiktips kan man bara gå in där. Fast om ett tag då, för än så länge är det ju bara ett inlägg :) Men vissa dagar känner jag kanske för att jag vill lägga upp två olika, då gör jag det ;)
Frågan är ju bara om man ska lägga upp Spotify länk elr Youtube? Många har ju Spotify som läder min blogg, men inte alla... Får bli båda så länge kanske, tills kommentarer trillar in....!

Katrina & The Waves-Walking on Sunshine

Dagens 7 maj-Spotify
Dagens 7 maj-Youtube


Solsken hos mej

Ja nu är arbetdagen över sen en halvtimma tillbaka ungefär. Familjen åkte på Touch a truck, men jag kände för att exponera min kropp med lite sol. Så här ligger jag nu i hängmattan i bikini och ska bara ligga o dra. Så länge det går i värmen! Men jag har min tvätt igång också så det får bli små pauser och lägga in nytt i maskinen och ösa över i torktumlaren.
Skönt iaf att det märks att det börjar bli sommar här! Det ska tydligen va lite varmare här än vad det är hemma på sommaren så vi får väl se hur jag klarar det! Varmblodiga lilla jag... Ne, pressa är det som gäller nu!


Hej hopp, hörs senare


PSST...

Sa jag förresten att det va ca 25 grader idag...? Just saying.


Little too much

Nyligen hemkommen från filmen och den va väldigt mysig :) Skriver en liten kortis bara för snart är det sovdags, ska upp tidigt i morron och ha barnen en liten stund på morronen så h-mor får sig en liten sovmorron. Usch bävar själv för att få barn som ska vakna tidigt o inte vilja somna om... Blä för det!
Funderar över om man ska en "Dagens låt" varje dag och lägga upp här..?! Musiken kan jag ju inte leva utan och lyssnar ju på musik varje dag, så man kanske ska dela med sig av en låt om dagen. Den låten man har på hjärnan och det musik-humöret man är på varje dag! Kan ju bli samma NÅN gång, men med det intresset för musik jag har så ska jag nog kunna variera mej! Plus att det alltid är kul för utomstående om man hör en låt man inte har hört innan och gillar, tycker iaf jag! Så... så får det nog bli :)

Och idag är denna Dagens Låt
Den är med i trailern till filmen och i eftertexten, kollade och snokade såklart upp den nu när jag kom hem!


I'll see you then


Dagens teknik

Den tackar vi ikväll när man får lite allmänt hjärnsläpp och inte tar med plånboken när man åker på bio! Men med dagens teknik kan man övervinna världen. Ringer hostmamma och hon kollar koden på kortet, jag fyller i den på mobilen och helt plötsligt har man en biljett :) Smidigt, fast ändå rätt osmidigt så kanske inte många fler ggr! Something Borrowed blir det iaf, ses sen!

Va hände? Colorado...

Kan nog inte sägas för många gånger, vädret i Colorado lever sitt egna liv. Solen LYSER med sin frånvaro även om det är varmt ute. Har suttit och kollat lite på nöjesnyheter på E! nu på morronen och sen skrivit lite brev och sms:at, men solningen blev det inte så mkt med.. Har kollat på premiärvisningen av Lady Gagas nya musikvideo, det ni! Ne men det finns inte mkt att skryta med, ska väl försöka få med någon ikväll och se premiären av den nya filmen Something Borrowed som verkar mysig. Annars är väl helgen inte så planerad och blir väl lugn som vanligt.. Kanske skriver lite till senare om jag hittar en liten lucka :)

Hej hopp, saknaden är stor!


Torsdag igen

Ja det är det faktiskt, en liten tröst att veckorna går rättså fort ändå! Har kört barnen till skolan, tvättat och städat allt för två dagar som förra veckan så i morron är det SOVMORRON till 100 % som gäller! Ska bli gött kan jag lova, sovmorronmänniska som man är.. Hade ett litet jobbigt moment när jag pratade med Elin innan, men det gick över efter en liten stund som vanligt och som tur är! Hade barnen själv ikväll och min sedvanliga mat-torsdag så fixade typ en vanlig köttfärssås som vi brukar ha hemma. Lite grönsaker och grädde och vatten/mjöl-blandning och sen färdigt typ. Och det gick hem hos dom små skruttarna, tog slut fort på tallrikarna, och sen avslutade de med en av våra äpple o kanel muffins som vi bakade häromdagen. Själv hade jag tagit en baotaportion av maten så jag orkade knappt stå upp efteråt! Blev ingen muffins för min svullna gravid-mage. Konstigt att man alltid ska svälla upp så förbaskat när man äter, hade jag gått på stan hade väl lika gärna någon kunnat frågat när jag skulle föda.. Jaja, tillbaka till ämnet, att man alltid ska skena iväg sådär... Suck på mej själv!
Sen bad och lite film innan dom skulle läggas och jag ringde till Kajsa i New Jersey och pratade lite, trevligt trevligt :) Nu är h-mamma hemma och jag ska ta mej ner till mitt lilla krypin, ta en av dom nya böckerna och bara slappa. Smörja in mej lite ikväll också så jag inte tappar färgen jag har fått av att sitta ute tre dagar i rad! I morron hoppas vi på samma väder (står på vädret att det ska va väldigt fint hela helgen så hoppas det stämmer, alltså då pratar vi 27 grader på söndag..) och då ska jag iaf gå upp liiite tidigt och sätta mej ute i solen och ringa lite samtal och bara hänga med mej själv. Bikinin på också kanske, för just nu är jag lite bränd på armar och dekoltage(?) och i fejjan, men resten är ju beiget som innan ;) (passar ju bra in här iofs, med tanke på att allt är så himla beige här överallt. Kommer få chock när jag kommer hem till Sverige igen, det kommer va så himla färgglatt! Tack o lov att det börjar komma lite grönt gräs här iaf....) Det är ju fördel med att bo så högt som man bor, solen tar OOOHH så mycket fortare här. Räcker med en 20-minutare och man är rosig och fin.
Jaja, back to business, tror det blir Marshmallows till frukost som får bli nästa anhalt. Och då menar jag inte att jag ska söta till det mer än nödvändigt och äta marshmallows till frukost, utan läsa boken med den titeln. Såå då fick ni det förklarat för er också, en börda släpptes nu från mina axlar, PHJUU äntligen va det klarlagt!


Hej då alla männskor, ja det är meningen att det ska stavas så. Läs fort så fattar du.


I'll see you then


<3

Oj oj oj vilket happy ending det blev för dom ensamma mammorna! Säsong 2 avklarad nu också då, så i morron kör vi la igång med säsong 3.. Det man undrar är ju hur det är nu, om dom fortfarande håller ihop o har gift sig o skaffat barn o allt va nu planerna va i programmet, får nog ta o googla lite!

God natt


Trött

Jag drömde en konstig dröm inatt och mobilen hade dött så jag vaknade lite efter jag skulle börja jobba av att någon i drömmen sa mitt namn, vilket alltså va Ashley som frågade om jag va vaken! Men dagen va väl lika 'vanlig' som vanligt. Bara att barnen skulle ta klasskort i skolan så vi fick strunta i Gymboree. Satt ute i solen och läste när barnen sov, vilket va väldigt skönt! Samma igår, tog med mej min lunch, datorn, boken och solglasögonen och satt ute på baksidan och hade det skönt en stund :) Va sa ni, hade ni snö hemma elr??! hehe
Sen bakade vi iaf lite chocolate chip cookies och gick till brevlådan. Barnen åt och sen åktedom iväg och jag tog mej till Starbucks och hängde lite. Skulle boka resan hem från NY i sommar så det gjorde jag, men såg nu att jag hade fått nåt mail därifrån som jag inte riktigt fattar, om reservationen inte har gått igenom elr inte..? Så ska väl ringa i morron o se hur det står till, plus kolla upp lite med boende också. Tänk va man gör för lilla familjen! Men så saknar jag ju dom såå också och LÄNGTAR tills den 18 juli då jag äntligen får träffa dom igen efter ett halvår :) Hittade även en efterlängtad film när jag kollade filmhyllan i affären, en som min kära kusin nog aldrig kommer glömma! Men den får vänta tills i morron för jag ska kolla sista programmet av EMS nu och sen läsa ut min spännande bok, och sen är det ju faktiskt natta!


Gårdagens och dagens eftermiddagssyssla, gillar't!




Och här har vi filmen, va säger du om den Ninna?! Har du letat efter den det senaste...? :P

Och tack Sara för dom fina "inte-sakna-Sverige"-artiklarna jag fick, fick mej att le lite och göra att jag kanske kan klara mej utan Svedala lite till ;) haha! Tips till alla för övrigt att läsa, är det så man har det hemma?! En riktig tankeställare, men man vet ju inte mkt annat när man inte har varit ute och sett annat..

Hej hopp
Saknar er där hemma väldigt mycket <3



I'll see you then


Kommentar, uppföljaren

Ja som jag har skrivit gillar jag kommentarer, men det vore ÄNDÅ roligare att se vem det är som skriver kommentarerna! Så skriv namnet där det står 'Namn:' helt enkelt så vet jag VEM det är också :) Vore kul.
Även om man ibland kan ana kanske....! Haha


Suck

Lite dåligt med uppdatering de senaste dagarna, men vad ska man skriva om när inget särskillt händer..? I söndags va Amanda från Denver/Sandared nere på en kort visit. Det är roligt hur liten världen är! Hon är bästa kompis med min släkting, vi bor ca 30-40 minuter från varandra hemma och en timma här, och vi åkte hit precis samma dag och flyg! Ja jag säger då det...
Men ja som sagt, inte mycket att rapportera härifrån alls. Vi bakade muffins med äpple och kanel idag, kul att veta va? Är lite inne i min depressions-period för den här månaden, den som infaller någon elr några få dagar varje månad då jag bara skulle vilja åka hem o träffa alla hemma, och man associerar allt man ser elr hör, elr en del iaf, med sånt man saknar hemma. Jag tycker på ett sätt det är väldigt skönt att känna så för då vet man att man kommer uppskatta allt så mkt mer där hemma sen, men det är ju samtidigt jobbigt att gå runt och känna så också. Just nu känner jag mej så utelämnad från Sverige liksom, man vet inte vilka TV-program som går på TV, vilka är låtarna som blir sönderspelade på rix fm just nu, vilka är toppskvaller-rubrikerna på Se o Hör, hur ser vitsipporna ut borta i hagen detta året och vad händer egentligen hemma i lilla staden som gör rubriker i UT?
Men jag vet ju att "dvalan" varar i typ 2 dagar och sen är jag på topp igen, och va fasen, nästa vecka har jag varit här en tredjedel av mitt år, vart har den tiden tagit vägen?! Dagarna springer förbi rätt fort ändå, men man hinner definitivt med att sakna också. Och så hör man kompisar som kom hit samtidigt som planerar att åka hem tidigare än året är över för att dom längtar hem lite, och då tänker jag ju på att jag också längtar hem lite! Men jag vet att jag VILL stanna hela året och tänker definitivt göra det, men jag måste bara skriva av mej lite ibland och visa att det inte bara är en dans på rosor att leva livet! Det hör man ju förresten på uttrycket, "att dansa på rosor" att det inte alltid kan va så kul.. Tänk på alla taggarna man måste trampa på liksom ;) 
Ja jag kunde ju inte hålla mej till ett bara allvarligt inlägg, sån jag är bara!


Nu ska jag svenska till det igen med Ensam mamma söker, familjesemester detta avsnitt för den som ville veta..


I'LL SEE YOU THEN 


MMMMMarabou

Och så har jag faktiskt sett att Marabou har lite nya smaker på choklad.... Skulle gärna smaka... Den där Caribbean verkar ju rätt god! ;P

I'm just saying......!


Senaste nytt

Usama Bin Laden är tydligen hittad död nu, senaste nytt här ifrån Amerikatt. Förmodligen ganska stort världen över, men här är det väl extra angeläget med tanke på 9-11 attacken och att han va ledaren. Och för övrigt, det är TIO år sen nu i september! Har det redan gått 10 år sen den där dagen.. Kommer väldigt väl ihåg den! Så nu är det firande på Ground Zero där borta i NY för att fira händelsen, och man förstår ju att många där i närheten är glada för att han äntligen är väck. Jag är ganska oberörd kan jag tillägga :)

God natt från ert utsände nyhetsankare i amerikatt


Fast Five

Ja det blev inte resturang och det blev inte Soul Surfer. Vi mötte upp på Starbucks och satt och pratade en bra stund ist och nu har vi tagit oss till biografen och sitter i värstingsalongen och ska titta på snygga killar och snabba och coola bilar i Fast Five! Jag klagar inte, jag ville ju se den och varför inte idag?! Så nu har vi satt oss tillrätta, popcornen i vänstra handen och drickan i högra ;) Let the show begin!

Valborg 2011

Den firas förmodligen på en restaurang och på en biograf med en blond liten tjeckiska! Lite olikt den 'vanliga' Valborgsmässoaftonen jag skulle ha firat hemma. Men jag gillar't! Hela detta året är ju ganska olikt dom 20 jag har avklarat så det är ju såhär det ska va :) Det ska bli mysigt iaf, och filmen blir nog Soul Surfer igen för hon hade inte sett den, men inte mej emot för den va så bra!

Hej hopp ingen sorg för det är Valborg..! Fint litet lördagsrim!


RSS 2.0