Studsande Chokladbollar

Ledig idag också och hade inte mkt planerat. Sov in lite på morronen och hängde sen med familjen till kyrkan för att se hur det va. Helt ok, ganska likt hemma faktiskt. Dom sjöng några sånger, och sen predikade prästen och hade sin röda tråd igenom. Dock hade han inte 'prästkläder' på sig, men jag vet inte om alla präster hemma har det alltid!? Jaja hemma skypade jag med Sverige och kollade upp lite info och priser på bärbara DVD:s eller nåt att koppla ihop med datorn. Jag åkte till en elektronikaffär och skulle kolla. Massa grejer hit o dit med input och svenska nummer på filmerna! De hade en typ DVD spelare man kopplade till datorn, men den funkade förmodligen inte med mina filmer. Så hon sökte på datorn och vi prövade på en bärbar DVD och en blu-ray spelare om det funkade, men icke.. Sen sökte hon lite till och vi hittade en DVD dom hade som skulle funka, så nu återstår det att se om det funkar för den tog jag med hem! Ska kolla om det funkar på TV:n först och sen ska jag fixa en HDMI-kabel som jag kan koppla till datorn. Köpte med havregryn och "hackad" kokos hem och när jag kom hem gjorde jag chokladbollar :) Gött! Vi åt grillat kött och sparris med sweetpotatoes till kvällsmat, och potatisen va verkligen söt! Och helt orange! Dom andra hällde lite socker och smör på men jag tyckte det va tillräckligt sött ändå så gjorde mej lite egen kall sås :) Nu kör vi på Oscarsgalan, och jag ska ta mej en liten chokladboll, a.k.a bouncing-chocolet-balls (alltså studs-chokladboll!) enligt Caroline, hon undrade om dom kunde studsa :) Vi prövade aldrig, men jag tror inte det hade gått så himla bra faktiskt..!










Bilder från igår när vi lekte och på hockeyn

Caroline tog denna bilden, jaja det ska börjas i tid med killar säger jag!

Och såhär avslutade jag dagen genom att kolla på en film.




Bouncy-chocolet-balls


Hej hopp


I'll see you then


Lördagslek

Hade sovmorron i morse, och det va såå skönt! Sen åt jag mitt kära knäckebröd till frukost, och kan bara klaga på en sak.. Jag hade fel ost på! Den va lite för stark för min smak så det får bli till att byta. Ashley hade köpt nåt som hon trodde kunde va som filmjölk när jag förklarade, så det provade jag också och det va typ samma, lite sötare och rinnigare men annars typ samma :) Kan få till det väldigt svenskt här faktiskt! Tänkte köpa havregryn i affären jag va i igår och göra svenska chokladbollar en gång också, i morron kanske så man kan mumsa på dom till Oscarsgalan i morron kväll :P Det va ett tag sen också så det ska bli gott!
Efter jag hade ätit frukosten så lekte jag med barnen medans Ashley betalade lite räkningar o så, vi hade roligt :) Skulle blåsa upp några ballonger som Britton hittade också, det va jobbigt kan jag säga! Dom va sega att blåsa upp och efter tre stora/långa ballonger så kände jag mej rätt snurrig, så va tvungen att sätta mej ner lite! Sen när Ashley kom så frågade hon om vi hade använt pumpen som va till.....? Neee det gjorde jag inte! Men det va roligt efter iaf :D


Laga mat




Toy Story är det ja!

Nu har jag övat på staterna och jag kan alla! Så nu har jag skrivit ner huvudstäderna och staternas förkortningar så jag kan börja öva på det :) Så kör igång ordentligt nu Jossan, du blir ju på efterkälken ;D

I kväll blir det att äta ute och sen kolla på hockey, blir roligt!

Hej svejs gnus och snus


I'll see you then


:D :D :D

Jag är en glad gubbe... gumma!?

Nu är det på riktigt, nu är det bokat och klart! Den 31 mars beger jag mej ner till Florida för en fartfylld, solig spännande och rolig (förhoppningsvis! :S men självklart, kan väl inte bli annat!?) helg med Jossan, mitt lilla navelludd <3 Plånboken grät lite för priset, men jag bara log igenom hela transaktionen :)
Nu ska jag iaf gå och lägga mej så jag är redo för lite Air Foce hockey i morron kväll igen :)

Puss på alla fina hemma i Sverige <3


Crispbread

Vilken dag, vilken förändring från dom senaste dagarna, WHAT A DAY!! Idag har varit en väldigt bra och skön dag. Jag körde barnen till skolan och aktiverade sen mitt nya kort på banken. Jag kollade på Michael's en typ pyssel, konst och fejk-blomaffär, mysig faktiskt! Har massa roliga grejer :) Och så kollade jag på Walmart efter några lådor att ha i lådorna på min byrå i mitt rum, hittade några bra. Köpte tre filmer också, så har jag några att kolla på innan jag har införskaffat mej i nån bärbar DVD elr nån annan mannick som kan spela upp mina svenska filmer! Jag åkte hem, dammade och dammsög barnens rum och skypade med lite hemmafolk och sen pysslade jag med det jag köpte på Michael's, resultatet kommer nedan. Åkte tidigare iväg för att kolla om det fanns någon av de tidigare nämnda apparaterna i en affär på väg upp till skolan, inte... Skulle kolla på nån hemsida för dom hade sån där. Så gick jag in i grannaffären där, och min fantastiska upptäckt gjorde verkligen min dag :) Jag hittade äkta svenska Wasa knäckebröd, lite amerikanskade såklart, crispbread, men ändå ;) Jag fick nästan en liten tår i ögat av glädje, trodde hoppet va ute om att hitta det, och så bara va det där framför mej! Och flera olika sorter också! Köpte två olika, de vanliga lite tunnare typ och de grova. Ska bli gott till frukost i morron :) Sen hämtade jag upp kidsen och vi åt på kycklingstället igen och allt gick bara bra! Barnen åt och skötte sig, kändes kanooon! Hem och bada, kolla liten stund på film och sen i säng med dom. Och här sitter jag nu och kollar på film med Jossan, i väntan på bättre tider ;) Smidigt när vi kan kolla ihop, X antal timmar ifrån varandra!




Detta va mitt lilla pyssel, det röda gav jag till Ashley :)


Halleluja :D

Nu ska jag fortsätta med filmkvällen med Jossan.


Hej hopp


I'll see you then


Mmmhhmm?

En bild säger mer än tusen ord sägs det..


Hade tänkt ta en promenad idag och lite så... Blir ändrade planer kan jag säga!

Saknar er där hemma


Tank ju

Tack för era fina kommentarer :)
Jag antar att det är så det kommer va vissa dagar bara, mer elr mindre hemlängtan hela tiden och jag tror att det bara är bra. Så länge det bara inte blir så mycket så jag tar första bästa flyg hem ;) Men som jag har skrivit så trivs jag ju så bra så det lär inte bli nu iaf! Barnen sover, jag har skypat och tänkte se om man kan lägga in lite bilder på facebook, annars är det rätt lugnt idag. Vi har varit på Gymboree och sett Toy ´Story 3 änu en gång, känns som man faktiskt kan den nu ;) Men har dom väl börjat titta på en film så kollar dom gärna på den om o om igen, till en vuxens, med bättre minne, förtret tror jag! Men snart byter jag nog igen, får se vad jag kan hitta här i film hyllan. Hitta Nemo är ju rätt kul, elr kanske Madagascar!
Ikväll ska jag ju på min class igen, och hemläxan va att göra ett venn-diagram (antar att det heter samma hemma) över likheter och olikheter mellan George Washington och Abraham Lincoln, båda gamla presidenter i USA. Detta för att vi i måndags firade President's day här. Elr vi gjorde inget spec, men det är väl som en röd dag hemma tror jag. Visste inte ens att det fanns en sån dag att fira! Men efter att ha varit på vårat vanliga ställe med classen en timma så ska vi åka upp till Colorado College och höra på nån gubbe som ska prata om rasism o så tror jag, hoppas han är bra! Kan ju kanske träffa några roliga där också, man vet ju aldrig! Sen ska jag hem o SOOVA! Och byta en tröja på vägen hem också.. Köpte en enkel svart baströja i en affär i lördags och i söndags när jag skulle ha den på mej såg jag att det va ett stort hål i sömmen på sidan, inte så vackert precis..!



Nu ska jag ta o öva på min andra läxa, min 'års-läxa', alla staterna! Börjar med staterna, sen vart dom ligger och sist huvustäderna i staterna. Kommer kunna mer än vad hälften av alla amerikanare kan om USAs geografi ;)

Pussokram


I'll see you then


Usch

Idag har inte varit en så bra dag, jobbig. Lillan har inte mått så bra och jag ahr inte mått så bra så det har varit lite kämpigt för oss alla tror jag nästan. När Caroline grät började jag också gråta för det va jobbigt att inte kunna hjälpa henne. Sen rann tårarna på, och jag vet inte vart dom kom ifrån..! Antar att det blev en mix av det mesta, jag längtade lite hem, kunde inte hjälpa ett gråtande barn och va trött och hängig på grund av min förkylning. Sov lite när barnen nappade så det gjorde väl det lite bättre. Men det är liksom konstigt, för jag trivs så bra men längtar ändå hem samtidigt. Jag saknar det vanliga vardagslivet, jag saknar familjen och vännerna, jag saknar mina ungar på förskolan hemma och skulle bara vilja åka hem över en helg och kunna träffa alla igen! Det är ju det som är så jobbigt, att det är föör långt bort. Jag gillar det här, men det kunde väl legat i typ Danmark elr nåt..
Nu på kvällen är Ashley på möte så har haft barnen själv. Vi kollade på Toy story 3, tredje gången på ett dygn! Och så käkade vi Mac'n'cheese, det klassiska amerikanska. Det är ännu en liten olikhet från hemma, USA är ostlandet nummer 1! Man har ost till allt, nästan, och cheddar är nog favoriten här i hushållet. Inte för min del men..! Man behöver ju inte äta ost heller, det går ju ta andra grejer!



Nu kollar jag på ett program om roliga barn, dom ställer t.ex.frågor och barnen svarar liksom, elr visar hemmafilmade filmer på barnen, rätt roligt faktiskt! Och så väntar jag på att min lilla Floridavän ska ringa mej :)

Hej hopp

I'll see you then


Här kommer det

Här kommer dom sista bilderna



Inte en jättevanlig syn, men tre segway(?!) åkte en liten "promenad" runt Garden of the Gods


Och när jag kom runt till andra sidan liksom och skulle ta några mer kort, då kom dom där igen!





Det va nog alla, eller inte alla kort jag tog, men en del är liksom lika så inte så roligt ;)
Nu ska jag återgå till mitt samtal med Jossan och sen prata lite med Ashley och efter det gå och lägga mej och min tääääppta näsa så den förhoppningsvis är bättre tills i morron. Ashley köpte en medicin till mej som skulle hjälpa, och får väl se om det är sån dundermedicin som det tydligen ska va här i Staterna :)

Hej svejs


I'll see you then


Le montain

Vet inte riktigt om jag har något viktigt att skriva.. Barnen har varit på music class, jag är mer täppt i näsan än vad en sugpropp någonsin kan vara mot ett slätt underlag, slog just i mitt ben så det gjorde skiiitont och vi har fortfarande vår :) Jag låter mina bilder tala för sig själva..





Det kanske är här jag tar o klättrar sen..!


Solen lyste på den ena klippan, och den andra täcktes av moln, såg lite häftigt ut tycker jag :)











Nu ska jag fortsätta jobba, för barnen har vaknat nu. Har någr mer bilder att lägga upp så det kommer väl ikväll :)

Pussohej

I'll see you then


Morgonstund har guld i mun(d)

Skriver ett litet snabbt inlägg på mobilen bara, gillar vårat vårväder!

Dän-vär

Dagen har varit bra, mysig och rolig! Mila kom och hämtade mej vid kvart i 9 och vi drog iväg mot "Colorados huvudstad" :) Vi hittade utan större problem och tog lite kort vid konstmuseumet där och vid State Capitol, typ stadshuset tror jag. Allmänt turistiga. Sen gick vi till Denvers downtown och kollade lite i affärer o åt lunch och dessert, lite av den, på the Cheececake Factory! Mumsisch kan jag tillägga :) Va på Forever 21 för första gången idag också, typ lite som H&M hemma, alltså inte en så bra affär för min plånbok. Men det va faktiskt lugnt idag, hittade en del fint men kände inte att jag ville köpa det! Sen kände vi oss rätt trötta och gick mot bilen och begav oss hemmåt. Denver va väl ganska mysig stad, det lilla vi såg av den idag. Den va liksom lite "slummig" inne i stan också, men jag vet inte om vi bara lyckades komma in på det området elr om det va så 'överallt' runt downtown, för där va det fint :)
Mila ville stanna på ett mall här hemma i CS på vägen hem så vi gick där en liten stund också, men jag köpte inget alls där faktiskt. Sen körde hon hem mej och jag klippte min första klippning här i USA, Mila hade slitet hår och ville att jag skulle klippa henne när hon hörde att jag va frisör :) Ska nog klippa Britton också, hans hår växer som ogräs och är jättetjockt! Men kvällen va sen lugn, zappade lite på TV och såg sista delen av Extreme Homemakover och sista halvtimman på Titanic, och sista 5 minuterna på Desperate Housewifes. Lite av varje med andra ord. Gick ner till mej för jag tänkte jag skulle lägga mej tidigt och läsa lite o så och loggade av nån anledning in på Skype, tur det för fick ett revligt samtal från Jossan :) Så vi har pratat en bra stund och jag har fixat i ordning lite här i mitt rum och bytt lite ordning på grejerna o så.. Kändes bra ;)


Denver Downtown


Konstmuseum

















På vägen dit tyckte jag att jag kände igen denna bygnaden, det gjorde jag! Ska definitivt komma hit på öppningen :)
(IKEA för den som inte ser det!)




Hade lite tråkigt på vägen hem, och varmt blev det av den stekande solen mot rutan så jag hängde liksom upp min väst på handtaget och solskärmen, och fick därav ett litet fönster att titta ut genom, fiint måste det ha sett ut för dom vi passerade ;)


Pikes Peak på håll

Dagens inköp va ett linne, en charl-filt-kofta (hur fasen stavas charl/sharl?), ett par jeans och två par ringar. Känner mej väldigt nöjd med det, jeansen va superbilliga, "det-svåra-ordet"-kofta-'filten' va på rea och linnet va jättefint! Ringarna fick hänga med för jag gillade dom och dom va billiga också. Punkt.





Och igår innan jag åkte hem från min fotografering stannade jag ju på Target, och där köpte jag västen jag hade på mej idag, två baströjor ett par glasögon och mina nya söta kompisar :)

Fina va?!

Nu ska jag göra mitt första stat's-test, jag utmanade Jossan med att vi skulle lära oss alla USAs stater efter detta året, hon nappade och nu ska jag plugga på som attan :) Jag tror på vinst, det är det enda alternativet... :@ GRRR!

Hallojs


I'll see you then


Garden of the Gods

Jag tog en skön sovmorron i morse och gjorde mej sen i ordning för att åka och promenera och fote lite. Åkte till Garden of the Gods och tog massa bilder på dom röda klipporna. Klockan är mycket nu och ska upp rätt så tidigt i morron så ni får några bilder så länge att kika på :)





Dagen började med fint väder men det blev molnigare och molnigare och sen kom det t.o.m regn! Mitt första amerikanska regn ;) Men det gjorde inte så mkt, då va jag redan på väg hem.
Nu på kvällen va några kompisar till familjen här och åt o så, och vid 8 kom Mila och hämtade mej och vi skulle hitta på nåt så hon ringde sin kompis och frågade om han ville va med, så vi möttes på bowlingstället vi skulle varit på igår, men det va typ 25-30 min kö för att få en bana så dom orkade nog inte vänta så vi satte oss och pratade istället :) Men det va trevligt, och i morron blir det som sagt tidig morron och jag och Mila ska åka upp till Denver! Hoppas Sofia som bor där är ledig så vi kan möta upp henne också :) Så nu blir det natti natti, och snart god morron för er där hemma!


Hej svejs gnus o gnejs


I'll see you then


Hallojs

Det blev ingen bowling, inte för min del iaf. Jag skulle träffat Mila innan och ätit och klippt henne lite, men hon va tvungen att stanna hemma och hjäpa sina kids med läxorna.. Då skulle jag ha varit hemma till halv 9 sådär nån gång och SEN dragit iväg för att bowla kl 9. Kände inte riktigt för det eftersom jag va uppe tidigt, ack såå tidigt, i morse och har varit lite slö o hängig hela dagen. Men ska försöka hitta på nåt i morron elr söndag iaf, för känner att jag vill komma ut lite och inte bara va hemma :) Kollade iaf på lite film och åt lite till banankaka, det är ju ändå fredag och jag har faktiskt gjort lite träning idag. Gick från soffan och hämtade kakan och tillbaka... ;) Hehe, inte riktigt!

Men nu ska jag sussa lite så jag orkar med min photoshoot-promenix i morron! Hoppas få till några bra bilder iaf :)


Pussohej


I'll see you then


Spännande

Tänkte skriva lite om min onsdagskurs. Den är faktiskt rättså intressant, än så länge iaf! Den lät inte så rolig förra veckan när hon berättade vad det skulle va om, typ om invandring m.m i Colorado... Låter sådär i öronen kan jag tycka :S Men i onsdags när vi hade class igen och alla pratade om sina upplevelser eller erfarenheter av hur det är med invandringen så blev det mer intressant. Det är ju spännande att höra hur folk i andra länder och kulturer har det och hur det är med nytt folk där m.m. Bl.a så kom vi fram till att allt går verkligen runt här i världen. Läraren frågade hur de hade det med invandring i Tyskland, för hon hade hörat att det va många utländska där, och dom två tyskarna sa att det va mycket turkar där. Nästan mer än tyskar :) Och så frågade hon mej hur det va i Sverige. Jag sa att det är många nerifrån södra Europa som kommer till oss och "krigsfolk", då frågade en av de tyska om det va många tyskar i Sverige, för hon hade sett det på TV, för dom kommer till Sverige för att dom tjänar mer pengar där, och då sa jag att många hemma åker till Norge och jobbar, för där tjänar vi mer pengar! Roligt!
Och en från Mexico berättade att hon kom från en stad som var känd för sina olika skofabriker, hon sa att det va som skornas huvudstad :) Men för några år sen började folk från Korea komma dit och tillverkade också skor, billigare skor med sämre kvalité. Men folket ville ju hellre köpa de billigare skorna och därför fick de 'inhemska' fabrikerna stänga ner för dom inte sålde så bra längre. Och vart skulle då det folket få jobb o så? För i de koreanska fabrikerna anställdes i princip bara koreaner, det kom fler och fler för att jobba i fabrikerna. Och det påverkade typ hela ekonomin i Mexico. Ganska spännande ändå att höra allas historier, en ifrån Nya Zeeland sa att en del mexicaner kommer dit för att försöka få visum till USA, för det är enklare att få det där :) Och vi har sett två program av en serie som handlar om folk ifrån bl.a Mexico som försöker ta sig in i USA genom att ta sig över landsgränsen nere vid Arizona, olagligt!
Ja hela kursen görs nog mer spännande genom att det är så många olika nationaliteter som är där och kan berätta om så mycket olika saker, som man själv tycker är spännande! Jag tror att det är folk från 7 olika nationer, Sverige, Mexico, Tyskland, Taiwan, Thailand, Nya Zeeland och Sydafrika. Sen ska vi även göra ett litet arbete om "olika amerikanare", typ så kunde man välja tysk-amerikanare, irlands-amerikanare och ett antal flera olika, och jag tog såklart om invandringen från Sverige, och kanske lite mer av Europa. Men det ska bli lite kul att göra, bättre än att ha massa läxor och prov och sånt ;)

Nu ska jag fixa i ordning mej så vi kan åka, och ikväll blir det nog bowling med lite au pair-kompisar :) KUL!

Hej


Hårt tryck

Efter fantasktiskt hårda påtryckningar lägger jag nu upp receptet på min (Malins) Tacotårta här på bloggen.

Kan inte riktigt med mått, men lite på måfå går också bra :)

Ca 500-800 gr köttfärs
Bacon, ett paket
En påse tacokrydda
Tacosås,
Hackad, frusen spenat ca 200 gr
(går säkert med färsk spenat också, men frusen och färdighackad är väldigt smidigt) 
En rödlök
En vitlöksklyfta
Ca 2-3 dl keso
Lite Creme Fraise
8 Tortillabröd
Lite ost till toppen

-Man steker köttfärs och bacon och blandar i tacokryddan.
-Tinar upp spenaten i en gryta och när det är varmt och vattnet har kokat bort så blandar man i lökarna ,hackad rödlök och pressad vitlök, och sen keson och Creme Fraisen och smaksätter med salt o peppar efter egen smak!
-Lägg bakplåtspapper på en plåt och börja med ett av tortillabröden, lägg på ett lager av köttfärsen och ringla lite tacosås på. Ta sen nästa bröd och lägg på ett lager med spenatröran.
-Alternera rörorna så man får 4 lager av varje och på toppen ska det va spenatröran, och så strör man över lite ost.
-Kör in hela tårtan i ugnen i ca 10 minuter så att allt blir uppvärmt igen och så att osten smälter.

Ät och lev gott :)

Smakade på banankakan nyss, och kunde inte bli mer nöjd ;) Blev god!
Om en stund ska jag åka med Ashley till ett mall igen och se om jag kan hitta dom rosa Convisarna jag såg i söndags :) En mer vårjacka vore bra också, för varmt med min tjocka vinterjacka och bara en kofta är nästan lite lite när det inte är den varmaste vårdagen.

Hej svejs


Smidigt





Syns inte supertydligt, men lyckades bädda ner mina pyamasbyxor.. Ganska skillat ändå tycker jag, men så är jag ju lite trött också. Se vad Amerikalandet har gjort med mej! Tur att det är rätt lätt åtgärdat, blev bara lite trött på mej själv att jag ens lyckas från första början :)


[sveenska-fiieskar]

Vi har haft bra väder här idag också och jag gick upp tidigt och fixade frukost och körde barnen till skolan. Sen körde jag på med musik, sorterararmar och fläckborttagningsmedel. Ett tag iaf, innan jag pratade med Sara och sen med mamma och Ninna, och Lisa lite på ett hörn :) Fick igår reda på att min överraskning nu har anlänt hem också, jag hade skickat lite Alla <3-dagkort hem till dom närmsta och det va det hela! Dom va rosa, därav ledtråden :) Hoppas det va uppskattat iaf!
Tillbaka till idag, så på eftermiddagen åkte jag till affären och handlade lite till min mat-kväll och än så länge är det bara roligt att gå runt och kolla på allt som finns i affären, på alla enligt mina mått udda varor och alla stora förpackningar och lite olika saker :) Skulle t.ex kolla på en deodorant. För det första finns det inga 'roll-on' utan jag såg bara torra deosar liksom. Och sen va även dom större än hemma! Svettas dom mer här elr varför kan det inte finnas mindre..?! Jaja, dom va inte jättemycket större så det störde, men man undrar ju lite!
Har i olika affärer också sett påsar med godisfiskar i och godiset heter Swedish fish, så idag va jag tvungen att köpa en och prova. De enda jag kan tänka mej att dom är som är som Malaco fiskarna som Elin älskar, och som också finns som lakritsfiskar. Men dom va rätt goda iaf, och dessutom gjorda i Canada, inte illa för att vara Svenska fiskar!  ;)
Har iaf bakat banankaka på några bruna bananer vi hade och sen bjöd jag lilla familjen på Taco-tårta. Blev rätt bra om jag får säga det själv!


De canadensiskt gjorda Svenska fiskarna



Är så mätt nu så orkar inte smaka på min fina kaka, men i morron ska jag allt ta en bit och se om den får godkänt :) Måste ju hinna bädda rent i min säng också innan jag ska sova, vore väl trevligt har jag hört!
Efter att jag har kollat lite på om jag ska ta och gå en fotografi-runda på lördag på min lediga dag uppe bland bergen..? :) Men det återstår att se hur det blir, att jag ska gå iaf har jag bestämt, vet bara inte vart!

God Natt

I'll see you then


Tvätta Katy





Det här är det jag fixar och trixar med idag, tvättar och lyssnar på Katy Perry.

Hörs sen :)


Gymboree

Här kommer alltså den lilla utförligare förklaringen på det amerikanska fenomenet Gymboree.
The Gymboree Corporation
Joan Barnes startade 1976 Gymboree Play and Music Program då hon inte kunde hitta ett ställe där nya föräldrar och barnen på ett säkert sätt kunde leka och träna tillsammans. Dom har huvudkontoret i San Fransisco och deras "affärsidé" är att fira barndomen. Det finns ca 600 franschisade Play & Music Programs över hela världen och det är för barn som är upp till 5 år. Dom har även affärer med barnkläder och accesoarer.
Stället är som en inomhus lekplats ungefär och man får använda sin fantasi lite och dom har typ olika teman nästan varje gång och använder alla redskapen och klättersakerna som olika saker inom temat och så spelar dom dom lite musik och man leker och klättrar o grejar i 45 minuter.






Och favoritdelen är när ledaren blåser bubblor och man får va över och under denna fallskärmen. Och när vi dansar Gymbo-dansen :)

Så kort o gott, det är lite barngympa och en väldigt mjuk och barnvänlig lekplats med musik o så :)

Hej svejs


I'll see you then


Apple seed och Lasse B.

Dagen har varit bra, jag har varit lite trött i kroppen och så men vädret har avrit bra så då blir man ju lite gladare :) Vi va o lekte i en park på förmiddan och sen fixade jag och Britton en smarrig lunch till barnen ihop och barnen la sig för nap, det va å då jag skrev det otroligt viktiga förra meddelandet! ;) Efter napen kollade vi på en ny film, Tinkerbell, alltså Tingeling i Peter Pan. Väldigt bra film faktiskt... Massa spännande upptäckter och intriger mellan Tinkersarna ;) hehe! Åt lite snacks och sen gick vi ut för att så lite äpplefrön vi sparade från lunchen. Barnen ska få se att det (förhoppningsvis) kommer växa nåt från fröna efter ett litet tag. Britton visste redan att det skulle växa något från fröna, så han stod o väntade vid "plantan" och skulle kolla när det växte.... Han tröttnade ganska snabbt.
Sen skulle Ashley iväg på ett möte så matade dom små smutsgrisarna och busade lite innan bad och nattning. Sen när jag kom ner ställde jag mej och skulle diska och satte på lite lugn o go musik, och med mitt lite hängiga humör så kände jag igen liiiite hemlängtan. Inte riktigt till familjen o vänner o allt utan mer till alla småsaker som man gör o känner nu att man uppskattar och saknar lite. Som att spendera sommaren hemma i underbara Sverige, med allt vad det innebär, åka till min favoritstad Jönköping, och Huskvarna, ha mys med tjejerna en måndag elr söndagskväll. Elr att åka in till stan och träna lite rolig handboll. Funderar på att kolla här om det finns nåt lag man skulle kunna träna med! Borde väl finnas nåt litet lag med handboll, är ju ändå i en ganska hälsosam stad :) Men ja musiken och att ha tid att tänka lite över disken gjorde mej lite hemmasjuk och fick mej att längta lite efter lilla landet lagom. Musiken just då va förövrigt en låt från Så mycket bättre med Lasse Berghagen, så det är klart det kändes ännu mer då! Haha, vad är väl en sommar utan Allsången?! Det är förbaske mej ingen riktig sommar, har inte riktigt funderat ut hur jag ska lösa det problemet än ;) Men jag har ju lite tid på mej, och vill tillägga att allt känns bra nu igen!



De röda muggarna är öven planteringsvänliga! Om det växer nåt i dom är däremot inte klarlagt ännu :) Uppföljning kommer.


Gillar denna bilden! Här ser man hennes glädje över att få va uppochner :D Och denna gången fick båda vara med på kortet!


Två glada trädgårdsarbetare.


Och såhär ser man ut efter en dag i detta huset! Snor och chokladfläckar på tröjan, smutsfläckar på byxorna och en halvt dyngsur tröja efter skvättande i badet. Men jag gillar't!

I morron är det Gymboree och då ska jag nog ta o ta med kameran dit, för har fått lite frågor om vad det är för nåt, så ska ta ett litet kort och förklara lite noggrannare :)


Good night, sleep tight


I'll see you then


Pillopops

Det är vad Caroline säger till lollipopen! Låter lite roligt och gulligt, för hon äter ju gärna en pillopop och lyssnar också gärna på låten.
En liten parentes bara för den som gillar småbarnssnack och lite extra för Sara som ville ha nåt att läsa innan hon skulle sova. Här har du, lite om inte mkt till en som betyder massor!



Hej


<3 dag

Vi kör på hjärtans tema idag, det är ju hjärtats dag! Dagen har varit bra, ganska vanlig men lite extra mysig :) Gav barnen frukost och lekte lite, klädde dom och gjorde en söt fläta i Carolines hår :) Hennes första enligt mamsen! Sen åkte vi till music class. På vägen hem skulle vi tanka och vi köpte lite Valentine's gifts från barnen och mej till henne. Choklad och lite blommor, och när vi kom hem hade hon fixat lite presenter till oss också :) Jag fick också choklad, och det är ju aldrig fel! Fixade lunch till barnen och la dom för nap och åt sen själv och pratade med Lisa en bra stund, och lite med Ninna och Mamma. Lisa satt o skrev lite små "berättelser" och använde alla symboler på skype-chatten! När barnen hade vaknat åt dom lite snack och vi spelade två låtar om och om igen några rundor. "I like to move it, move it" och "Lolipop lolipop oh lolli-lolipop" Caroline gillar verkligen dom låtarna, och hon dansar gärna till dom och sjunger lite. Men det bästa är i lolipop låten när dom liksom 'pluppar' med munnen!
Sen gick vi iaf ut på bakgården och lekte lite med Grizz (hunden) och barnen grävde lite och busade. Har varit väldigt skönt väder idag också, runt 15-20 grader så väldigt skönt! Sen åt vi och Ashley öppnade ett paket från svärföräldrarna i Florida, och i lådan va ett paket till mej! Fick mej ett par jeans, och dom passade perfa inte illa för att aldrig ha träffats ;) Trodde typ det skulle va en typ USA t-shirt elr nåt, men nehepp vi kör på ett par jeans! Jag behövde ju faktiskt några mer byxor så det va ju smidigt!



Hennes lilla pony-tail!


Och hon älskar att vara uppochner!


Mina Valentine's gifts <3



Alla <3 dag lolipop












Och här är paketer från soliga Florida! Kommer gå runt och va riktigt schnögger med lite bling-bling på bakfickorna ;) Men dom va sköna och helt ok snygga så kommer använda dom, kommer passa snyggt till mina nya röda skor! Tyckte det va väldigt gulligt av dom ändå att jag ens fick något alls, hade inte räknat med det :) Men både 'farmor' och 'farfar' är jättemysiga och jag är liksom en del i deras familj nu! I'm an American ;) hihi

Nu ska jag gå och skumbada lite, kanske ta en bit choklad där nere i plurret också!


Ha det bra, saknar er där hemma lite, men inte så mkt :)

Pussokram

I'll see you then

PS. såg förövrig precis på nyheterna här att Foppa nu har gjort sitt sista i Colorado Avalanche uppe i Denver, det va ju tyyypiskt nu när jag är här och har tänkt åka dit och kolla till honom lite!!  :@ Daamn! DS.

Hjärta

Ha en bra alla <3 dá, för det ska jag ha!






Pussokram


Ooops!

Jag kom på nu också att jag glömde skriva om filmen igår! Vi kollade på Just go with it och den va väldigt bra! Går den hemma rekommenderar jag den verkligen, den va jätterolig :) Skrattade högt flera gånger och skrattade typ hela resten av filmen också!
Filmern handlar om en kille (Adam Sandler) som typ hittar lite tjejer genom att han kör med gift-tricket. Alltså att han låtsas att han är gift (han förgiftar dom inte ;) ). Sen träffar han en snygg och ung tjej som verkar jättebra och hon upptäcker senare att han "är gift" och det gillar ju inte hon då.. Så han ska då bevisa för henne att dom är i skillsmässa, och till sin hjälp tar han sin jobbarkompis på sin plastikkirurg klinik (Jennifer Anniston) och hon får vara 'frun' och hon försäger sig då om barnen som hon har, och allt blir liksom mer o mer invecklat när tjejen vill träffa dom också. Sonen är smart och säger i hennes sällskap att han ville åka till Hawaii och så blir det såklart så hela gänget åker dit, och fruns nya "låtsaskille" Dolph Lundgren (GO GO SVERIGE!) ska ju också hänga med såklart..!
Allt är bara väldigt roligt och välspelat och man sitter med ett leende på läpparna filmen igenom, så helt klart en väldigt bra film att se! Och kanske gärna på bio, för alla skrattade ihop flera gånger och det är ju kul :) Ha ha ha va kul det är!

Det va det om filmen också, nu har jag nog fått med allt!

Natti


Grammy Avards

Jag satt o skrev lite till på facebook efter förra inlägget och sen åkte jag till ett mall. Första stannade jag på vägen och tankade för första gången själv, och hade först problem med att få ut nån bensin...! Allt gick bra till själva tankningen då man skulle lyfta på en grej  vid själva tankmunstycket typ... Visste väl inte jag! :D Men jag fick till slut ut lite gasoline och alla va nöjda och lyckliga! Sen till mallet och gick runt där i typ 1,5-2 timmar tills det stängde. Köpte mej ett par Converse till, en storlek större denna gången och får se om det blir lite bättre, dom andra sitter perfekt bara att jag får lite skav på mina lill-tåar på grund av mina breda ankfötter! :S Mina fötter är liksom rätt korta och breda, och skorna är mer av det smala slaget. Men detta kan ju kanske funka då. Köpte mej 2 korta bas t-shirtar, några trosor och en bodylotion på Victoria Secret, och ett badskum i en bath och body affär. Luktade smarrigt! Sen åkte jag hemmåt och stannade på Walmart (!) och skulle kolla på SATC-box men det fanns ingen, bara serien i delar och så vill jag inte ha det :) Men jag hittade 2 par billiga mjukisbyxor och köpte några vita låg-strumpor till nya skorna, de var av det låga slaget nämligen och vitt är snyggast att ha under.

Här kommer några bilder från 'Build a bear' igår, inte så bra men glömde kameran hemma...




Vi gjorde en fiskar hund





Dagens inöp, va lite sugen på choklad också så kollade va Walmart hade att erbjuda på den fronten. Det va rätt utplockat på godishyllorna, men jag hittade iaf nåt som förde mej lite mer hemåt och som Elin (Rosenqvist) borde känna till!

Smakade inte riktigt lika gott som Marabou, men duger till jag får i mej lite RIKTIG choklad igen!

När jag kom hem fanns det färdig köttfärslimpa och potatismos som jag åt, med en klick lingonsylt satt det som en smäck :) 'Limpan' va väldigt god som Ashley hade gjort den med lite paprika i! Sen kollade jag på Grammy Avards som va på TV, och hörde lite skön musik o så :)
Nu har jag ätit en Twister, elr va det nu hette, och ska sussa och förbereda mej mentalt på en ny arbetsvecka.



Haj haj


I'll see you then


Söndag

Sov rätt länge idag, kollade facebook och gick sen upp och ut på en promenad. Gick, och sprang lite i ungefär 45 minuter och shit va varmt det va! Idag har man känt av våren igen och det är så skönt, hoppas bara att det stannar nu och inte blir kallt igen...
Jag tog en ljummen dusch för att försöka kyla ner mej lite och få bort min fina färg i ansiktet, samma färg på kinderna som på min illrosa sporttröja, så sådär snyggt :) Färgen är ju fin, men passar faktiskt bättre som tröj-färg än som ansikts-färg!
Sen ringde jag hem för att säga att som skulle gå in på skype, och när Lisa svarade busade jag till det lite och förvrängde min röst och sa typ "Hallå dö Lisa, va göru för kul..?!" Och jag hörde att hon inte kände igen rösten så jag frågade om hon visste vem det va, och det gjorde hon inte..!! Haha, såå kul att höra hur roligt hon lät! Sen pratade jag med pappa lite på skype, och han viste tydligen inte att man va tvungen till att va 21 år för att köpa alkohol och för att gå ut här... Pappa då :)
Nu sitter jag o väntar på att Ashley ska komma tillbaka för hon är iväg och ska försöka se om det går att laga till ett stenskott som har blivit på vindrutan på bilen.
Sen ska jag iväg och gå lite i affärer och dra lite :)

Hej hopp


Mamma Mia

Nu har vi varit och "byggt en björn", elr två faktiskt men..! Det va lite mysigt, så det kanske blir nån mer vid ett senare tillfälle. Nu ska jag bara slappa lite och kollar på Mamma Mia. En film härifrån, för ingen av mina filmer hemifrån funkar :S Men ikväll ska jag och Mila kolla på någon film på bio, så kommer jag ifrån huset lite och får lite egentid! Vilken film det blir vet vi inte än. Men uppdaterar er förmodligen efter om hur det blev :) Om jag orkar, vaknade ganska tidigt i morse för en liten morronpigg kille kom ner till mej vid lite innan 6 och behövde gå på toa och lekte med sakerna nere i källaren och gjorde frukost åt mej o allt. Han trodde förmodligen att jag va den enda hemma eftersom mamma inte va hemma när han va o la sig igår. Men jag låg kvar i sängen och han serverade så det gick bra ändå!

Hej svejs


Mamma-kram

Ja idag va en lite jobbig dag, längtade lite hem men vet egentligen inte riktigt varför. Det började nog med att jag skulle prata med Sofia och hon "försov" sig 2 timmar, sen skulle jag ju prata med Jossan, och även hon va försenad så jag kände mej lite bortglömd. Och att jag inte har pratat med familjen på hela veckan.. Jaja nu är det över så kan väl bara bli bättre. Kanske bara ville ha en mamma-kram, men med den underbara host-mamman jag har så hjälpte hon mej lite med det och hon gav mej en och annan kram :) Grät av mej lite och det blev sen bättre och bättre nu under kvällen. Bristen på mat under dagen och att jag va lite rastlös gjorde nog sitt. Så jag åkte och hämtade barnen, lyssnade på lite musik i bilen och rensade huvudet. Vi åkte och åt på Chick fil a och barnen lyssnade och skötte sig så det kändes bara bra. Sen stannade vi på Walmart och köpte några klubbor till barnen bara för att det va fredag, och jag kände ett visst godissug ;) Sen hem o badade lite och nattade två trötta barn, så allt bara flöt på bra!




'Mina' goa ungar :) 

Försökte för övrigt sätta på en film jag hade med hemifrån, tänkte det skulle funka som vanligt.. Nån som tror det funkade..? FEL FEL FEL! Inte då, så klart.... Så nu är det film på TV som gäller :)

Hej


I'll see you then


Söt

Denna får mej på lite bättre humör

SÖT


Sakna

Jag saknar er där hemma lite. Har suttit och kollat på bilder på fb och fick lite hemlängtan :)
Kan inte tiden bara gå fort så familjen kommer hit och halva året har gått, då börjar man ju räkna nedåt igen! Jag tänker inte åka hem, önskar bara att det hade varit lite närmare just nu.

Pussokram


Såå skönt

Sovmorron idag och jag njuter! Älskar sovmorron :) I morron är det tidigt igen så det va skönt att man fick 'ta igen' lite idag ist. Nu skulle jag skypa med Sofia ifrån Au Pair skolan, men hon är inte där... Sofia vart är du?! Och sen blir det dejt med Jossan, lär väl bli den sista på 2 veckor nu när la familia kommer ner och är och tar upp hennes tid i två veckor! ;)
Jag hoppas att snön smälter bort nu också så vi får lite vår och värme igen. I går va det nollgradigt så då va det inte så farligt kallt, och idag ser det ut att va bra väder också så hoppas det håller i sig :)

Nu ska jag nog ta mej upp o se om jag kan börja med lite städning då, och tar med datorn så man får gärna ringa om man ser detta :)


Hej hopp


Kvällsunderhållning

Firade min första månad här med att göra lite äkta svenska pannkakor och goda blev dom, det går nog knappt misslyckas med pannkakor :) Britton åt och ville att bara jag skulle göra min specialare, en klick sylt och en klick grädde, sen blanda det på pannkakan och rulla ihop den på ett speciellt sätt med gaffeln och sen skära den till små rullar typ! Det blev en hit, Ashley gillade också och jag blev helt proppad efter :) Det är svenska pannkakor det, inte bara massa luft ;) Sen diskade jag medans Ashley badade och nattade och sen kollade vi på Grey's. Började kolla på det spännande programmet efter och pratade en kortis med Jossan, och såg sen slutet också! Nu har jag sorterat, vikt och hängt in mina nytvättade kläder i garderoben igen. Smidigt när man bara kör in all sin tvätt i maskinen på en gång, väntar...(kollar fb och pillar navelludd) byter till torktumlaren, väntar....(skriver ett inlägg på bloggen och klipper tånaglarna, typ!) Asså nu va jag lite ironisk för den som inte fattade det....(kollade faktiskt fb och bäddade två sängar, bl.a..) HA  HA  HA...! Strunt samma..

Kocken


Storätaren


Småätaren

Nu ska jag introducera er läsare för mitt/mina nya inköp;

Ett par sköna tofflor (Jossan, det är alltså ett pör goa töfflär! :P )

Och här kommer en bild på min kvällsunderhållning efter blogginlägget

Skriva några rader i min dagbok, måla "ihop" mina naglar lite och sen läsa i min chic lit!

Här kommer för övrigt en liten uppdatering på mitt fantastiskt vackra knä, kan inte mer än skratta! Det är ju så typiskt mej att få sånna blåmärken, tur att det inte är sommar iaf :) Fick ju ett härligt blåmärke förra sommaren också, dock orsakat av min snälla pappa.... :@, som tydligen ville hjälpa mej med att på ett snabbt sätt få stopp på bollen när vi spelade brännboll. Ganska effektivt må jag säga, eftersom bollen kom i tusen knyck när han sköt och så sa det tjoockk mot mitt knä, och bollen åkte nog inte så mkt längre efter det tror jag :) 


Hej o hå, jag kämpar på! Men i morron får jag lite sovmorron eftersom jag ska ta hand om barnen själv i morron på kvällen, ska bli skönt!

I'll see you then


Pannkakor

Idag är det jag som ska står för maten, blir alldeles Svenska Pannkakor i Amerika! Ska bli gott och kul att se vad dom tycker om mina tunna pannkakor, och att äta dom med sylt och inte med sirap :)
Idag har jag fortsatt lite till på min rosa hemlis, och jag gjorde Ninna ännu mera sugen på att veta vad det kan va för något. Alla kommer få reda här på bloggen vad det är för nåt, men en del kommer få ta mer eller mindre stor del av det :)

Här ligger jag nu och myser med Callie, som inte ville le mot kameran..!
Nu ska jag gå ner till mej och ducha av mej lite innan h-mor och barn kommer hem från skolan.

Hej


Lilla och Stora kusin

Nu har jag tvättat och vikt och skypat och hängt upp och skypat och slängt in en tvätt till o torktumlat och lite annat fix. Ska väl ta mej en bit o äta också kanske, det är ju ändå runt lunchtid här som Clara gärna hade velat ha! Har väntat på att min lilla familj någon gång skulle gå in på skype, kom dom...? Ne det kunde man väl ge sig attan på, mina små föräldrar satt väl fastklistrade framför TV:n i allmän ordning framför pensionärsprogrammet... ANTIKRUNDAN! Som jag har fått höra har varit idag.... Jaja, your loss! (alltså eran förlust ;) )

Clara ville gärna att jag la upp denna bilden, hon bad faktiskt om det ;) hehe


Det är min lilla söta kusin det :)

Sen hade jag ett flamssamtal med "piloten"


Det här är min lite större söta kusin!

Hej hopp, dags att bädda sängar :) Jippppiie....

I'll see you then


Class

Classen känns som den kommer bli rätt bra, vi är 10 au pairer som går den och typ alla utom 2 tror jag det va som inte är med i min au pair agency. Ett trevligt gäng med tjejer :) Och en svenska, som jag inte direkt pratade nåt med just idag men vi kommer ju träffas en gång i veckan så det är nog lungt :)
Jag orkar inte riktigt skriva hur det va o så just nu, det kommer i morron när jag har tvätten i maskinen och får lite tid över.

Nu lyssnar jag och myser till:
Rachael Yamagata-Worn Me Down

God natt

I'll see you then


Skype

Har nu skypat med dessa två donnor, och Jossan ville väldigt gärna att jag skulle skriva om det..




Fina grajer!

Haj haj


1 månad

Kan för övrig inte fatta att det igår va en månad sen jag åkte, nån mer som tycker det har gått FRUKTANSVÄRT fort?! Helt jäkla galet att man har varit här i 4 veckor redan. Jag vet ju att tiden alltid går fort men...! Det här året kommer ju snart va slut och innan jag hinner tänka sitter jag väl på flyget hem, vill inte ens tänka på det än! :) Jag trivs för bra för att åka hem än, jag kom ju förbaskemej rätt nyss ändå!
Bara en liten tanke nu på kvällskvisten.. För övrigt har jag varit sjukt nysig idag, har kört på nyser mest vinner, fast jag tävlade nog bara mot mej själv. Riktigt irriterande att det kliar i näsan typ hela tiden..
Dagens I-landsproblem..! :D

Hej


Sprut-sjuk och Collegemugg

Ja Caroline va ju lite dålig innan skrev jag ju, och det blev inte bättre vid dinner. Hon va pigg efter dom hade ätit lite snacks och dom lekte en stund, men sen blev hon typ slöare och slöare och gnälligare om att hon hade ont i benet där hon hade fått sprutan. Och vid kvällsmaten åt hon inget alls och såg inte alls frisk ut. Och efter maten så skulle hon få lite medicin, och på väg bort mot diskbänken fick hon upp snacksen igen. Så, ja hon var inte alls bra ikväll. Sprut-sjuk, feber och lite allmänt kass alltså. Får se hur det är i morron.
Jag badade iaf Britton och läste saga o så och nu har jag skypat med Jossan de senaste 1,5-2 timmarna. Alltid lika trevligt :)

Och innan när jag skulle gå ner till mej så tog jag med en "bar" ner, en havrebar typ, och i skafferiet hittade jag de mytomspunna röda collegemuggarna!! Som man alltid ser i tonårsfilmer o så ;) Haha!



I morron börjar min klass elr kurs också, ska bli rätt kul! Och lite 'skönt' att komma ifrån huset lite, även om jag trivs väldigt bra :) Men trevligt att träffa lite andra också.

God kväll och morron kära läsare!

Hej hopp röd college-kopp

I'll see you then


Snöö



Det här va min syn när jag gick upp i morse. Från att inte ha haft nån snö där utanför nu i nån/några dagar så va det några centimeter tjockt nu :) Och kallt som attan ute och blåser o snöar ännu mer.. Jaja det är tydligen så vädret är här i Colorado :) Bara att vänja sig!

Idag har vi tagit det rätt lugnt, jag va själv hemma med Britton och vi övade på att skriva hans namn och busade lite och sen räknade.


Skriva är ju kul!

Nu har barnen vaknat från sina nappar så vi ska kolla på film för tjejen är inte helt 100, både förkyld och har tagit spruta hos farbror doktorn...

Hej hopp från "Pink Lady" ;)


Hemmet

Här är min lilla kära familj



Diggar denna bilden! Jag skulle egentligen inte vaarit med och slängde mej typ fram framför de självutlösande kamerorna ;) Och tar lite snyggt över hela bilden, hehe. Men så va jag ju beredd på att bli en amerikan 2 dagar senare också! Gillar mammas blick också, "ÅÅÅHH nu syns ju inte jag alls bra..... :S ". Alla ser för övrigt lite chockade ut!

Saknar er lite, men inte så mkt! Plugga engelska nu så ni kan den när ni kommer hit :)

Pussokram från mammas och pappas stora dam <3
(mammas nya favortitecken som hon lärde sig för typ 2 veckor sen, <3 ,men jag gillar dej ändå!)


Rosa

Ja det är väl ingen nyhet kanske att jag gillar rosa, otippat!
Och för den som inte har noterat det, ROSA är alltså min favoritfärg..


Det är nästan så det syns va? ;D
Inte så smickrande med maskara under ögonen, men har gnuggat en del för de där förbaskade katthåren är och flyger runt överallt, så även in i ögonen... Och gärna näsan också :@

Jaja jag va ju iaf och hämtade mitt telefonskal idag, skönt att slippa det andra skalet, det va tjockt och otympligt och så höll det på att glida av nästan. Men ja, alltså rosa även det! Men det är ju alla <3-dag snart så jag passar ju in just nu iaf ;)

Nu ska jag läsa några rader innan jag sussar :)


I'll see you then


Hemlis...

Nu har jag ätit en Subway-macka, och ska nu fortsätta med en liten hemlig sak som ni där hemma inte får reda på vad det är, än! Kan komma en liten sneak-peak, kanske... Men en ledtråd är iaf: ROSA, och det va det :)

En liten rolig grej som jag glömde skriva igår va att reklamerna som är före, under och efter Superbowlen är typ dom dyraste reklamerna under året, antagligen för mest folk tittar då och därför kan teve bolaget ta mer betalt.. Jag vet inte riktigt hur mkt det va, men va jag förstod så kostade antingen reklamerna 2,5 miljoner "utanför" Superbowlen och typ det dubbla när matchen va, vilket låter rätt dyrt. Men annars kostade reklamerna under matchen 2,5 miljoner, känns lite mer rimligt :) Och de reklamerna som visades visades bara en gång, förutom en del, och det förstår man ju om en 30 sekunderssnutt/1 minut kostar runt 2,5 miljoner DOLLAR, då kör man kanske inte på med flera! Men det roliga var att i en av reklamerna så va det en Svensk kändis med!!! Stolt över mitt Svea rike :) Peter Stormare spelade typ en cowboy som ville ha en öl på en pub, och först fick han inte det (lyssnade inte riktigt, va mer chockad över att se en svenne!) men då kom iaf en gubbe in med en tunna med Budweiser-öl och han började sjunga och alla inne på puben hängde med i sången, och efter det levde alla lyckligt i alla sina dagar, typ ;) Men jag undrar lite över hur mkt pengar han får för att göra det då, om bara att visa reklamen kostar så mkt....?! (reklamen finns på foxsports.com/ads och reklamen för Budweiser. Det fanna några andra roliga också bl.a, "AT&T: Don't get left behind", "Pepsi Max: Revenge" "Careerbuilder.com: Chimps" "Pepsi Max: Love Hurts" "Homeaway.com: Vacation Homes" )



Aaron Rodgers, eventuellt den mest eftertraktade ungkarlen i USA just nu (enligt hostpappan!) Han är duktig och är typ den viktigaste spelaren på planen, quarterbacken. Men, även detta anligt Keith, så kan det va så att han redan dejtar tjejen i Lady Antebellum, men man vet ju aldrig med kändisar ;)
Lite kuriosa för den som vill läsa om det! Det va en del av det jag lärde mej igår.

I'll see you then


Hemlis...

Nu har jag ätit en Subway-macka, och ska nu fortsätta med en liten hemlig sak som ni där hemma inte får reda på vad det är, än! Kan komma en liten sneak-peak, kanske... Men en ledtråd är iaf: ROSA, och det va det :)

En liten rolig grej som jag glömde skriva igår va att reklamerna som är före, under och efter Superbowlen är typ dom dyraste reklamerna under året, antagligen för mest folk tittar då och därför kan teve bolaget ta mer betalt.. Jag vet inte riktigt hur mkt det va, men va jag förstod så kostade antingen reklamerna 2,5 miljoner "utanför" Superbowlen och typ det dubbla när matchen va, vilket låter rätt dyrt. Men annars kostade reklamerna under matchen 2,5 miljoner, känns lite mer rimligt :) Och de reklamerna som visades visades bara en gång, och det förstr man ju om en 30 sekunderssnutt kostar runt 2,5 miljoner DOLLAR, då kör man inte på med flera! Men det roliga var att i en av reklamerna så va det en Svensk kändis med!!! Stolt över mitt Svea rike :) Peter Stormare spelade typ en cowboy som ville ha en öl på en pub, och först fick han inte det (lyssnade inte riktigt, va mer chockad över att se en svenne!) men då kom iaf en gubbe in med en tunna med Budweiser-öl och han började sjunga och alla inne på puben hängde med i sången, och efter det levde alla lyckligt i alla sina dagar, typ ;) Men jag undrar lite över hur mkt pengar han får för att göra det då, om bara att visa reklamen kostar så mkt....?! (reklamen finns på oxsports.com/ads och reklamen för Budweiser. Det fanna några andra också, "AT&T: Don't get left behind", Pepsi
Dagens I-landsproblem!? Haha



Aaron Rodgers, eventuellt den mest eftertraktade ungkarlen i USA just nu (enligt hostpappan igår!) Han är tydligen väldigt duktig och typ den viktigaste personen i laget, quarterbacken. (Keith trodde också att det kunde va så att han redan dejtade tjejen i Lady Antebellum också, men man vet ju aldrig med kändisar ;) )
Jaja, lite kuriosa för den som ville det! En del av det jag lärde mej igår ;)


I'll see you then


Packers

Idag har varit en lugn dag, sov in lite och tog det lugnt på morronen. Duschade och skypade med mamma och Jonatan, och sen med Sara. Och sen va det dags för bartyt. Det va inte så 'stort' som jag trodde att det skulle va, som det lät på Mila. Men det va kul att ha sett på Super Bowlen när man är här, och nu kan jag lite mer om hur själva footballen går till och vad som gäller. Men långt ifrån allt, bara typ grunderna :) Jag märkte när jag gick in i affären, innan jag kom dit, att det va något på gång typ! Chipsen och dipper, olika färdigsnittade grönsaker och annat "framför TV:n gott" va längst fram i affären och precis i entrén! Men väl där var det iaf jag, 5 andra au pairer, en annan mamma med sina två barn och värdpappan i huset. tre av au pairerna hade jag ju träffat innan, det va dom jag åkte med förra veckan, och två va nya och väldigt trevliga. Men det va bara jag och Mila som inte va från Tyskland, Colorado Springs invaderas av tyska au pairer! Haha, men dom pratade bara engelska så det va bra ändå, att dom inte bara satt och snackade tyska. Men det sa Sandra redan förra veckan att dom pratade engelska med varandra, för det va ju därför dom åkte till USA. För att lära sig språket, och inte bara prata på sitt eget språk, det kan man ju göra hemma ;) Matchen slutade med att Green Bay Packers vann iaf, och det va dom vi tydligen hejade på ;) För mej hade det ju inte spelat såå stor roll vilka som hade vunnit, men det va ju roligt att heja på dom som dom hejade på där.

När jag kom hem pratade vi lite om veckans schema och så och hade TV:n lite på och då visade dom ett program om barn som är med i skönhetstävlingar. Herregud (hairy dude), stackars barn... Mammorna lägger ner fruktansvärt mkt pengar på sina små barn och jag tycker snarare att dom spökar ut dom söta barnen så dom ser värre ut..! Dom spray-tanade, sminkade, hade värsta kläderna och hade huuur mkt löshår som helst och såg inte alls ut som dom gjorde utan allt det. Inte den lilla söta 10-åringen som dom egentligen är. Och dom hade t.o.m med barn som va typ 1 år, och en del kunde inte ens gå..!!? VARFÖR tar man med sånna små, vad tjänbar dom på det och vad tjänar man själv på det..? Jag tycker synd om barnen att dom i princip blir tvingade till det.


Här är en som inte har varit med i massa skönetstävlingar och jox, och är VÄLDIGT nöjd ändå :)
Men Amerika är ju Amerika!

Här kommer lite random bilder jag tagit nu i dagarna:


Ett litet kit på hotellet

I flaskorna va det schampoo, balsam och en lotion. I dom små skarna va det två tvålar, och en liten ask med i fil, tre tops och tre små bomullstussar :) Tyckte det va lite gulligt!


Och såhär hängde handdukarna på handfatet när vi kom, rätt tjusigt! Ska lära mej det och göra det när jag får gäster ;)


Såhär såg utsikten ut igår morse, man ser inte ens bergen bortanför som man gjorde på morgonbilden i fredags!


Här är på vägen hem, man ser varför det heter Klippiga bergen!


Mitt lilla blåmärke som blev på benet! Tycker ju det är rätt trevligt med färg... Men vet inte om detta räknas!


Lite kvällsvy över en del av Colorado Springs på vägen hem ikväll. Men detta är inte hela staden, en del av den! Staden är liksom väldigt utbredd, och själva centrum eller downtown är väldigt litet, typ en gata bara med restauranger och lite pubar och klubbar. Men eftersom det är så utbrett så finns liksom alla andra saker utmed de stora vägarna som går paralellt med varandra, typ på varsin sida om staden. Så det är liksom inte som t.ex som GBG att det är ett centrum där det är massa höghus och lägenheter och butiker o så. Det finns knappt några lägnheter så samma vis, det är typ hus som gäller! Och mitt inne i smeten kan det liksom komma en liten öppen yta och lite så.. Men ja, det är ju alltså ändå rätt stort, till den utbredda ytan :)

God natt


I'll see you then


Hemma

Jag tänker inte göra nåt långt inlägg, ska bara meddela att vi nu har kommit hem ifrån snökaoset. Det va mina längsta "3,5" timmar i mitt liv.. Närmare bestämt ca 6,5.. :S Vi satt i bilkö i typ 1,5 timme och den högsta hastigheten vi kom upp i då va 10-12 km/h. Lite segt. Det va för att komma igenom en tunnel, och när vi väl kom igenom låt väl snitthastigheten på 50 km/h ungefär, i ytterligare några timmar genom bergen. Och jag antar att ni förstår att det va snön som va orsaken till denna långa bilfärd. Det va mycket trafik, mycket snö och halt på vägen och många bilar och lastbilar som stod stilla i uppförsbackarna och tog lite plats. Men efter bergen släppte det iaf lite och blev med slaskigt, men även där va det lite långsammare trafik, dock inte 50! Vi stannade och åt och sen körde vi sista etappen, där folket hade väldig respekt för snön och körde därför sakta där också! MEN till slut kom vi hem, badade barnen och dom somnade nog ganska fort! Och det gör nog jag också om en stund när jag har läst lite granna :)

Backarna va förövrigt väldigt lösa idag pga all snö som hade fallit under natten, jag vurpade en gång när en typ sjukvårdare åkte ner för backen med en släde bakom sig. Vi skulle göra en "knappnåls-sväng", alltså typ vända 180 grader, och jag såg att hon kom men hon typ hojtade till så jag tittade ju till på henne och när jag tittade frammåt igen så såg jag bara en stor hög med lössnö och kände redan då att detta kommer aldrig sluta bra. Så jag hann ju inte bromsa innan jag redan va inne i högen, och väl där tog det tvärstopp och jag dök med ansiktet rätt ner i lössnön...! Blev en aning irriterad på henne och fick ju ställa mej upp och försöka skaka ur det som hade letat sig in innanför jackan och spotta ut det som hade gjort sig hemmastatt i munnen...! ;) Slog i knät, hur jag nu lyckades med det, men det gjorde jag iaf, och det kommer nog visa en fin skala av olika färger i morron :) Jaja, förutom det så gick det rätt hyvens idag, såg en liftvakt som liknade Robert Pattinson också, kul kul!

God natt


I'll see you then


Väntar

Jag sitter och väntar på att Ashley ska komma tillbaka så jag kan ge mej ut en sväng innan vi ska ge oss iväg neråt i Colorado igen. Kort men intensivt! I morse hade det snöat så mkt så Ashley kollade på nyheterna/vädret och såg att ett av bergspassen som vi ska åka igenom hade stängt, och det snöade fortfarande rätt mkt. Så va lite oroligt där att vi kanske skulle få stanna lite längre, men det verkar va lite bättre nu så vi får väl hoppas att vi kommer ända hem ;)

I morron är jag bjuden på en födelsedags-/superbowl fest hos en av dom andra au pairerna, det ska bli kul! Och det känns som superbowl är något man ska se nu när man är här, även om jag inte är direkt insatt i det :) Men det är hennes host-pappa så kan väl kanske få lite förklarat för mej!

Hej svejs


Tips..

Ja dagens tids handlar om maskara, och inte vilken maskara som helst, utan VATTENFAST MASKARA! (Jossan vet vilket program denna mening är inspirerad av ;) )
Tipset kommer av att jag av misstag köpte en vattenfast maskara nu i veckan. Min gamla började ta slut så tänkte att det är lika bra att köpa en nu innan vi åkte så har jag iaf en. Tog en Lóreal som verkade bra, den skulle ge volym och det behöver mina fjösna ögonfransar! När jag kom hem såg jag att den va vattenfast... Men tänkte att det funkar väl ändå. Idag använde jag den för första gången. SKIT.... Köp den inte! Eller den funkar kanske på vissa, men på en som behöver ha volym på sina ögonfransar så hjälpte den INTE! Den blev typ klumpig och separerade inte ögonfransarna utan klibbade typ ihop istället, inge vidare :S
Nu har jag iaf gnuggat en hel del, fått dra bort en del och gnuggat lite till för att få bort skiten! Och som sagt, jag har inga ögonfransar att skryta med så det här va väl ingen direkt booster till att få bättre kvalité på dom!

Ta vara på tipsen, dom kan va bra att ha och är dessutom mänskligt och på riktigt prövade ;)
(väldigt bra kill-inlägg kände jag, men så kan det gå! Ingen jätteskara med killar som läser tror jag. Så då va ju det problemet ur världen! Kanska kan återgälda detta nån gång genom att åka till "motor-city" hemma i CS (Colorado Springs) och ta massa kort o så.. Ta reda på lite om drevaxlar och avgasrör och andra nyttiga bilgrejer! How about that..?!)

God natt


Jo men så att...

 Åh jo Sara, den bilden kommer finnas för alltid!

Idag har jag semastrat och jobbat, känns som man har rätt bra jobb ändå! Lite förmåner liksom ;)
Ashley åkte till backarna på morronen så jag tog hand om barnen på förmiddagen och hade ett litet företag med att få på kläderna, hämta mina skidor, glömde att skriva upp nummret till shuttel-bussen så fick dra med allt tillbaka till rummet och ringa, och sen ut igen till bussen! Det är lite annat än att va på jobbet, man hjälper dom på med kläderna och sen skickar man ut dom! Nu är det bara jag, ska ta på kläder på både mej o dom, få med allt i väskan, och sen ge sig av. Jaja, iväg kom vi iaf och jag åkte ett litet åk innan vi gick in och skulle äta lunch. Sen åkte jag till halv 4 medans barnen åkte hem med Ashley och nappade. När jag kom tillbaka slappade jag lite och sen duschade och gjorde vi oss i ordning och åkte upp till byn igen och åt pizza, barnen fick glass och lekte lite medans Ashley pratade med sin vän. Nu är ordningen återställd med yrvindarna i säng, brasan är tänd och TV:n på! Är rätt trött så ska skriva färdigt, kolla lite till och sen rätt ner i sängen :) Fjälluften tröttar ut en! Men rätt sjyst utsikt i morse ändå..
Jo men så att.. man har la det rätt bra här borta i väst :D



Vädret blev sämre och sämre, och min skiddag slutade med en hel del snöfall!


Här i gondolen



Rockiga bergen!


När jag kom tillbaka va det snack efter dom små liven hade vaknat



Haaay! Jag gillar denna bilden!
Efter 'snacket' fick dom varsin mini-cupcake, söta!




Jag frågade om han kunde göra ett crazy-face (vet inte vad grimasch heter!) och gjorde några exempel själv, och detta blev hans resultat!


Detta va allt från mej idag idag men skriver kanske igen i morron :)

Hej hopp alptopp


I'll see you then


Vänner

Jag är så dålig på att ta kort på mej med mina vänner, men här kommer några kort på dom som håller mitt hjärta varmt :)





















Det va en liten del av dom närmaste som ligger närmast mitt hjärta! <3

Jag saknar er, men inte så mkt så jag kommer komma hem snart ;)

PUSS


Beavers Creek

Det visade sig att det fanns trådlöst internet här, så det va ju perfa! Vi kom hit vid halv 2 ungefär och har inte gjort några större ansträngningar. Förutom att få barnen att sova när vi kom hit! Britton somnade aldrig, och väckte sen Caroline ist.. Så vi skulle gå ut och åka lite pulka, Caroline hade fått alldeles för lite sömn så hon va grinig men jag och Britton stannade ute lite till och åkte. Sen gick vi in en stund och pratade med Ashleys vän som också är här, innan vi tog shuttel-bussen upp till 'byn' och åt!
Sen kollade vi in den lilla "skid-staden" här och tog bussen från vännens hotell. Nu har barnen badat och vi har läst saga och så, och försöker även denna gången få dom att sova, svårt när dom ligger i samma säng :)


Caroline i sin söta mössa hon fick av mej när jag kom hit


Bilen är fulladdad, off we go for the mountains!


Åkte från ett berg till....


ett annat! Beavers Creek






Rocky Mountains


Bara lite roligt ;)


Vårat hotell


Vårat rum


Köket


En av toaletterna, 'min'!


Mitt lilla krypin!

Och ett rum och en toa till, men kunde inte fota det för det låg två små kids där inne, och nu är det ockuperat igen!


Åka lite pulka



Och det bästa va när vi kraschade in i snövallen och välte, sååå roligt.. Tydligen!


Äta cookie (cickies enliget henne!) är roligt :D


Är det nåt du inte har berättat mamma?! :)


Uppe i skidbyn


Ja så här sitter jag nu, Grey's Anathomy har precis slutat, coh ett nytt program har börjat, som jag inte har riktigt koll på vad det heter men det är rätt bra :) Kan heta typ Private Practice tror jag! Anyway...!

Hej hopp, ha det bra hemma i "varma" Sverige, och önska mej lycka till när jag ska ge mej ut i de amerikanska bergen och försöka att ite bryta något ;)

I'll see you then


Bergen

Off for bergen! Jag tar med mej datorn och hoppas på att det finns internet där vi ska bo, annars ses vi igen antingen lördag kväll eller på söndag förmiddag!
Hjälpte till att plocka fram barnens kläder innan, och har nu packat mina egna. När vi hade hämtat barnen åkte vi och köpte liftkort och prövade ut pjäxor. Känns riktigt härligt att komma ut och åka lite skidor, det va ju ett år sen! Även om det nu inte blir så mkt men..! Bara skönt och kul att komma iväg en sväng :)


Från förra året i Sälen.

Ha det bra där hemma, det ska jag ha!

I'll see you then


Your Song



Billy Paul – Your Song

Ellie Goulding – Your Song

Samma låt, men såå olika! Och ändå lika bra! Lyssna och njut :)



För er utan Sotify:
Billy Paul-Your Song
Ellie Goulding-Your Song


I'll see you then


Termos

Ja jag har nu införskaffat mej ett par termobrallor, herrstorlek och lite stora, men rätt billiga ändå! Rätt smidigt att dom har rea på många av 'vintergrejerna' just nu! Byxorna kostade ca 250 kr. Och så köpte jag en fleecetröja, två tröjor att ha under när jag åker, ett par solglasögon, en mascara och två pannband, för ca 200 kr! Himla bra att dollarn är så pass låg nu när jag är här ;) Det lite sämre är ju att jag får ju dessvärre mindre pengar i lön nu då också när den är låg, det minskar ju där också liksom... :) Men jag klagar inte, att ha det såhär billigt som det är ändå jämfört med svenska pengar, det är bara kanoon!
Nu ska jag ta och ta tag i saker här, göra lite svenska pannkakor tror jag! Vi har grädde över från igår så den måste ju göras åt ;)


Jag och burr-missen!


I'll see you then


Enigma

Dagen fortsatte bra, plockade ur diskmaskinen, städade toan, fixade min tvätt och bakade sen lite semlor! Det blev nog inte riktigt som det skulle, men goda blev dom iaf! Man får ju ta det som det blir nu när man inte är hemma! Det va jäst i pulverform, med amerikanska mått, det blev marsipan ist för mandelmassa, för det har dom inte här! Och kardemumman va väldigt stött så visste inte riktigt om det ska va samma mått då också för att få samma 'effekt' som när det är lite mindre malet.. Men jaja, nu är det gjort och dom blev som sagt väldigt smaskiga :P
Ashley gillade dom, men barnen va mindre intresserade. Maten hade nog gjort sitt och fyllt upp hela magen! Jag åt mac'n'cheese (makaroner i ostsås i princip) för första gången idag, riktigt där den hör hemma!




 Ser väl rätt god ut ändå!?

Här kommer två lekbilder också

Från igår, han har två sånna där typ fjädrar man kan ha och leka med i trappan. Dom går liksom ner av sig själva! Fast just dom här är mkt mindre så dom kan ite går i trappan än, bebis-fjädrar :)



Gubben i lådan, det är såhär jag gör när jag tröttnar på barnen.. Packar ner dom i lådor och så leker jag lite själv!
Den tredje bilden får ni förresten på köpet, bara för att den ser så rolig ut :D

Nu ikväll blev det tidigt att jag gick ner, jag spolade upp ett varmt och skönt bad och låg där och bubblade i typ 25 minuter, och höll nästan på att somna! Drog för dom rätt mörkläggande duschdraperierna och lyssnade på Enigma, riktigt spaaktigt faktiskt och det va jätteskönt! Jag gillar Enigma, min sorts avslappningsmusik, bl.a!


Nu ska jag sluta skriva innan jag somnar mitt i inlägget, vore ju synd!

God natt

I'll see you then


ÄNTLIGEN!

 Nu är min hemska utväxt äntligen borta! Va och fixade i ordning den och frisyren lite nu vid 10, och det känns skönt att äntligen ha fått det gjort, och nu innan vi ska åka ocksså :) Det kostade lite men inte så farligt ändå, och just nu gör det inget alls för jag är bara glad att ha fått det gjort! Och om man jämför med hemma så va det inte så dyrt faktiskt, $110, vilket är ca 700 kr. Och då 'köpte' jag till en hårinpackning i min behandling. Plus lite dricks, vilket jag kände efteråt att det lilla kanske va snålt! Men jag hade inte mkt mer i min plånbok så $7 fick räcka :) Men det va ju lite dyrare än vad man är van vid, när man bara behöver köpa färgen och så gör man det gratis hos sin personliga frisör ;)
Och det va inte riktigt som hemma, när man kommer dit får man typ anmäla sig (som hos tandläkaren ;) ) och eftersom att jag va en ny kund fick jag en liten mini-tour runt i salongen och på spa:t och en liten välkomstpåse. Sen hämtade min frisör mej och jag fick ta på mej som en liten "jacka" innan själva kappan. Och så färgade hon lite o så och under tiden man väntar fick man sitta i lite i en mysig hörna i sköna fåtöljer och läsa o så. Det är där "värmen" finns också (climazoner..! Inte alla som fattar om jag bara skriver det kanske!) Och mitt när man sitter där och väntar så kan man få en liten handmassage, hur skönt är inte det liksom!?
Efter färgen va det ju tvätt o lite toning o så också, innan inpackningen, och ja jag hade nog lätt kunnat somna om jag inte hade 'hållt emot'! Sen på med inpackningen och lite massage och sen packade hon in mej i en varm handduk :)
Klippa lite och sen va det färdigt, SKÖNT!


Inte så bra bild men här är iaf en smygtitt på resultatet. Jag är för övrigt inte så rosa som jag ser ut att va (hoppas jag!!) Men den här datakameran är inte den bästa, och dessutom inte om man jämför mot min riktiga kamera!

Nu ska jag köra på med lite jobb, plocka ur disk(o)maskinen, städa barnens toa och tvätta min tvätt.. Kan väl va bra att ha lite rena kläder att ha med sig upp till "semestern"!

Hej svejs 

I'll see you then 


Göttit

Började dagen bra idag, körde lite nyttig frukost i morse och det smakade fint!


Fint ska det va! Älskar min Starbucksmugg, precis lagom :)

Nu ska jag snart ta och duscha mej lite, och sova lite sen också kanske :) Typ det bästa som finns, att sova! Dessutom i min gigantsäng som är apskön!

Får väl se i morron också hur det blir med förseningar och liknande här i området, det har varit en remsa längst ner på TV: där det har stått om skolorna här omkring och deras förseningar, och en del är t.o.m stängda! Och det är inte jättemkt mer snö än på bilden jag la upp innan, och det är panik! Jag säger då det, här är ändå mer snö-vanligt än på andra ställen här i amerikatt och ändå såhär! Jaja, det är väl bara att gilla läget.

Avslutar med fina klipp som Jossan rekommenderar! Youtube:arn själv!
http://www.youtube.com/watch?v=iwX-f9qsiYE
http://www.youtube.com/watch?v=IUKslRdPvbY&feature=related
För lång adress!
http://www.youtube.com/watch?v=uFK-CahPYgI

Sista är riktigt bra, stackarn ;D

Pussohej


RSS 2.0