12 dagar

Sen sitter jag där i New Jersey och mitt äventyr har börjat! Just nu så är det mycket tankar som snurrar. Jag är laddad, känner att det ska bli så kul. Och just nu så känns det som att man kommer klara sig lite utan hemlängtan, men det är nog omöjligt! Hoppas bara att det är så fullt upp så man inte riktigt hinner tänka nu i början, det vore skönt! Men de flesta förberedelser börjar bli klara. Det är arbetet kvar, men jag tycker ju sånt är lite kul så det ska man nog hinna med på en dag :)
-Banken har jag pratat med och mitt nya visakort har kommit, ska aktivera det och lämna in papper om fullmakt till mamma och pappa+växla pengar.
-Visumet är hämtat idag.
-I morron ska jag köpa 'transformator'
-Jag har faktiskt tagit fram mina första kläder att packa också!

Ja det är ju en del kvar, men jag har lite tid kvar också. Kan nog bli stressigt det sista ändå så klart men jaja, iväg kommer jag väl iaf :)

Har förövrigt förgyllt mitt hår lite idag igen, syns ytterst lite, men man får väl se om nån märker nåt ;) Det va inte meningen att håret skulle lysa av färg heller så, det är nice.

Nu ska jag nog slänga mej i min sköna säng och drömma mej bort!


(en sån här skulle man ha haft när man va liten, såå mysig :) )

I'll see you then


Checka av

Nu kan jag checka av några mer grejer på min lilla USA-lista. Fick min tid framflyttad på ambassaden så va där redan igår, och det ska nog ha gått bra ;) Tror faktiskt det va det paketet jag hade fått avi på idag, så det va snabba ryck.

Tandläkaren
Vaccination, har dock gjort en
Skickat in om internationellt körkort, och har nu fått det
Bet försäkring
Ambassaden: 4:e januari /27 december
Tagit kort
Fixat kuvert med porto till
Bet och fått kvitto från banken
Hört lite på banken vad som gäller, fått fullmaktspapper till mamma och pappa samt beställt nytt VISA-kort
Ladda ner checklista från ambassadens hemsida, och signera

Fått "120 personbevis..." från Skatteverket
Plus att signera de papper jag har fått från APC


Pre-departure project (arbete om familjen och området m.m)
Presenter (har planer om vad det ska bli)
Exakt vad som gäller med bagaget på flyget
"Transformator", till vägguttagen over there
Växla pengar

De viktigaste grejerna är gjorda, förutom pre departure project, men det har jag ju tid med nu! Och som ni ser så är 'halva' presenterna strukna, nästan alla är färdiga. Har köpt två böcker med Pippi och Pettsson o Findus, en målarbok och till tjejen en jättesöt mössa från H&M! Ska försöka hitta en Sverige-tröja till killen också, men kollade innan idag och dom va skitdyra! Men ska kolla om man har några kontakter så man kan hitta nån lite billigare ;) Bagageproblemet är typ löst också, men ska bara kolla om det finns nån spec vikt/storlek man får ha på handbagaget. Annars är det 23 kg på det incheckade bagaget. Får man plats med Sverige på 23 kg...??

I'll see you then

 


Mej

Jag tänkte nu skriva lite allmän info om mej. För gamla som nya bloggläsare, en update för dom gamla (trogna, inte gamla till ålder!) och lite mer som blogginfo för dom som nyligen hittat hit (VÄLKOMMEN!).

Jag är alltså Mia Skattberg, 20 år och från lilla Gällstad i Västra Götaland. Jag bor tillsammans med min familj i byn Götåkra. Familjen består av mamma Carin, pappa Jörgen och småsyskonen Jonatan och Lisa som är tvillingar och snart 14 år. Jag är utbildad frisör och startade ett litet företag nu i somras. Har annars även jobbat som vikarie inom barnomsorgen och på en restaurang det senaste året. På fritiden träffar jag gärna en kompis eller två, kanske pysslar lite eller tränar handboll. Dock alltid med musik tillgänglig då det är en av världens bästa uppfinning enligt mej! Jag är en "allätare" när det gäller musik. Lyssnar på nästan all sorts musik, men är nog ganska rockig av mej ändå. Det är det bästa. Har dock ingen favoritartist, gillar så många så skulle kunna skriva ett helt inlägg om vad för musik jag spelar! Sjunger hellre än bra.... :)
Jag gillar att laga mat och baka, och gärna att bjuda bort den till någon också. Favoritmaträtten är nog taco, då man nog aldrig kan tröttna på det. (Och dessutom måste det ju va ganska nyttigt med så mycket grönsaker!). Mina styrkor som person är nog att jag är ärlig och ganska bestämd av mej. Jag har lätt för att lära känna nya människor och försöker att va snäll hela tiden :P
Jag är en glad skit och ser det positiva i det mesta. Tänker ibland efter att jag pratar....! Jag är rätt envis och har definitivt kvar mitt barnasinne.
Om lite mindre än två veckor kommer mitt liv att förändras helt och hållet när jag gör mitt livs äventyr och reser till andra sidan jorden för att jobba som au pair i USA. Jag kommer bosätta mej hos en familj i Colorado som består av mamma med två barn. Pappan kommer jobba utomlands under året. Mamman jobbar hemifrån några dagar i veckan, men med vad precis har jag inte riktigt kommit underfund med, någon sorts konsult elr manager elr nåt! Barnen är en kille som fyllde tre i september, och en tjej som fyller två nu i januari. 
Jag vill upptäcka världen och framförallt USA, det stora spännande landet over there. Jag åker dit för att lära mej språket, få en fantastisk resa och ett äventyr, lära mej om mej själv och växa som människa, och träffa massa nya och roliga människor från hela världen! Helst skulle jag vilja pröva att jobba som frisör där också, men ingenting är ju omöjligt ;) Mitt mål i framtiden är att starta min egen salong här i Sverige (kanske gifta mej rikt också...?!) Mitt måtto är att leva dagen som det vore den sista. Alltså att LEVA LIVET MEDANS MAN LEVER!





































                                                     Bilder från förra hösten, men tyckte dom passade bra in på mej, det är lite sån jag är, glad och bjuder på mej själv! Lite allmänt crazy :)

Hoppas ni nu blev nöjda med den lilla presentationen om mej och mitt liv just nu. Jag kommer uppdatera så mycket jag kan i landet långt bort och skriva om vad jag gör och hur jag lever mitt liv där.


I'll see you then


Stör ej

...julklapps-inslagning pågår! Just nu är det 100 kronors-klapp till ett av våra julklappsspel och det innehåller.....


Ne jag kan ju inte avslöja det!

Ja dan före dan nu då, känns väldigt bra! Sista arbetsdagen är gjord och jag har kunnat byta dag för min ambassadtid till på måndag ist. Det blev lite knixigare med den dagen med det man hade planerat, men det är skönt att det blir av tidigare så det verkligen blir färdigt. Får nog ta bilen upp känns det som, vet inte om man vågar lita riktigt på tåg och buss den här tiden. Med tanke på alla nyheter som just nu handlar om vädret. :S Men just nu har jag bara julklappar i tankarna, så ska återgå till dom!



Våran julgran som jag och Lisa klädde innan

Min dukning



Så i förväg (kommer nog inte hinna slänga in nåt inlägg i morron)
EN RIKTIGT GOD JUL!!

Från mej!

I'll see you then


Hmm

Idag har man faktiskt fått en del gjort. Lagat tanden med det lilla hålet, det va väl inget. Körde utan bedövning och på typ 10 min va det klart. Inget att va rädd för! (inte för att jag va det innan heller, men visste inte riktigt vad jag skulle vänta mej av besöket! Har ju hunnit få en del tandläkarvana sen innan om man säger så) Sen åkte jag hem och värmde på lite glögg och laddade några askar med godis till personalen på förskolan och åkte dit och grejade lite innan jag började jobba. Sen jobbade jag och har färgat och sen tagit det rätt lugnt. Det känns som det börjar lugna ner sig nu, i morron är sista jobbdagen (äntligen) så sen blir det 'jullov' (äntligen). Ska jobba en dag nästa vecka också, men sen har jag bestämt att jag ska ha semester! Det mesta på min check-lista inför USA börjar bli färdigt också, skönt!
Tandläkaren
Vaccination, har dock gjort en
Skickat in om internationellt körkort
Bet försäkring
Ambassaden: 4:e januari
Tagit kort
Fixat kuvert med porto till
Bet och fått kvitto från banken
Hört lite på banken vad som gäller, fått fullmaktspapper till mamma och pappa samt beställt nytt VISA-kort
Ladda ner checklista från ambassadens hemsida, och signera
Fått "120 personbevis..." från Skatteverket
Plus att signera de papper jag har fått från APC

Pre-departure project (arbete om familjen och området m.m)
Presenter (har planer om vad det ska bli)
Exakt vad som gäller med bagaget på flyget
"Transformator", till vägguttagen over there
Växla pengar

De sista sakerna är saker jag ska göra nu i mellandagarna har jag tänkt, även därför jag vill vara ledig. Nu är det USA som gäller! Men en mysig tjejkväll har vi att se fram emot också, hemlig men mysig kan jag lova :)

Idag blir det tidig sömn, känner att jag behöver det! Och byta larmsignal på mobilen, jag vaknar typ inte av den, stänger bara av ljudet halvt sovandes istället... Inte riktigt det som är tanken md att ställa larmet :)



Här med min nya berlock i halsandet också


I'll see you then


Star

Jag fick lite grejer på jobbet idag..
1. En fin, så jättefin, present. Inte stor för världen, en liten grej, men såå STOR för mej. Ett Thomas Sabo smycke i form av en stjärna av fröknarna där.
2. En gråt-attack, glädjetårarna och tacksamhets-tårarna rann.
3. Massa kärlek, att barn är så himla goa det visste jag ju innan, men ÅÅH va jag älskar barn! (lät lite perverst! Men jag menar själva barnen, hur smarta de faktiskt är, ärliga och bara ger så mycket kärlek) När jag hade haft mitt lilla meltdown efter att alla barnen och fröknarna hade sjungit Blinka lilla stjärna och Åsa förklarade att de hade en liten present till mej, jag öppnade och såg stjärnan och de förklarade att jag va deras stjärna, JAG! Och att den va ifrån så många goa stjärnor, som kommer sakna mej när jag reser bort, sakna lilla MEJ! Det gick ju bara inte hålla sig. Nu kommer jag va borta ifrån dessa underbara barn och vuxna i över ett år, och man kan ju bara tänka sig hur mycket jag kommer sakna allihopa :)
Iaf efter attacken så bara tittade barnen smått skräckslagna på denna gråtande människa och undrade varför hon va ledsen när hon just hade fått present, och undrade nog ännu mer varför de andra fröknarna också höll på att börja gråta! Då sa jag något som förmodligen lät väldigt trovärdigt, mellan alla tårarna utbrast jag "Jag är inte ledsen, jag är GLAAD!"...... Hmm? Verkar nästan så va..?! :D Men det gick över och sen överöstes jag av kärlek när de flesta barnen kom för att ge mej en stor kram :)

TACK alla myrbarn, snigelbarn och tillhörande fröknar! Ni är helt underbara och GULD värda :) Ni är lika mycket stjärnor som har stått ut med mej, mina dåliga skämt, busa upp barnen så dom blir helt stirriga, och att jag är så svårlärd med att dricka kaffe! Men vem vet, amerika kanske omvänder mej!




Inte stort storleksmässigt, men föj mej personligen betyder detta mycket

Nu sitter berlocken på halsbandet jag alltid har på mej, syns mycket och sitter nära hjärtat


Här är en annan kärlek, kärleken till fina vänner. Bild från i helgen, som blev lyckad!

Nu är det god natt, ska till tandläkaren i morron och laga en tand för första gången i mitt liv.... :S

I'll see you then


NU

Jag är trött så jag skulle nog kunna somna så fort ögonlocken slogs ihop, men dom får vänta lite med det. Först måste jag ta fram lite grejer att ta med i helgen, världens bästa helg! Den har man sett fram emot länge, och redan är det NU! Vi ska ut på massa äventyr så hela helgen är typ uppbokad redan :) Bara det att helgens huvudpersoner inte vet vad än, hehe ;D

Hög tid för att nu fixa lite då så jag orkar med alla bravader!

Här är goa glada gänget en härlig kväll i somras, dock saknas ju en fantastiskt humoristisk rödtott, så hon får ett eget foto :)

Go natt

I'll see you then


Äntligen

Äntligen är min fina vän Josefine Axengren på säker Svensk mark! Jag, Elin, Sanna och Helené åkte efter några timmars jobb till Landvetter och mötte henne nrä hon hade landat. Vi och våran 'lilla' skylt, svår att missa! Vi skrattade åt alla andras små pyttekyltar.. Våran va ca 1,5x1 meter så hon såg iaf vart hennes lilla fanclub var :)






Min roliga, härliga, ärliga, fina, sportiga, otroligt snälla och snygga vän Josefine <3

Nu ska vi allt leva loppan under sista tiden jag är hemma och din lediga tid här innan du åker tillbaka du också :P Plus att vi kan samlas hela gänget nu i juletider, när alla för en gångs skull är hemma!

I'll see you then


4 veckor

..kvar innan man just i detta nu skulle sitta på hotellet i New Jersey och säkert göra nåt kul! Det är verkligen helt galet, tiden bara rinner iväg. Jag tycker jag nyss stod och lipade tillsammans med Jossan på fotbollsplanen nånstans långt bort, för det va dagen innan hon skulle åka till USA. Vi sa att 4 månader går fort och snart är hon hemma igen. Shit va fort det har gått! Just nu sitter hon förmodligen på planet hit och i morron vid 12 ska hon landa på Landvetter, såå kul att se henne igen :) :) :) Och om 4 veckor åker alltså både hon och jag till USA, dock inte ihop vilket hade varit så klockrent!
Det hade varit så skönt att ha ambassadbesöket tidigare än den 4e januari känner jag, och kollar därför in på hemsidan då och då för att se om det har blivit nån avbokning. Har inte lyckats pricka in nån än så länge iaf :S



Helgen har varit toppen, en riktig mys-slappar-bak-helg!
Jag och Lisa åkte med bussen till JKPG i lördags morse och Ninna kom och mötte upp oss. Sen gick vi på torget en sväng och köpte färska räkor till kvällen m.m. Sen handlade vi ännu mer, mat till söndagen, ingridienser till baket och lite allt möjligt. Väl hemma så lagade vi lite mat och jag fick jobba lite extra som vanligt på gården ;) Sen satte vi igång med baket och det blev väldigt lyckat! Ninna gjorde choklad-nougat- och polka blandning, bountybitar/praliner och lite tryffel. Jag gjorde choklad- och mintkola, limekola och min klassiska men ACK så goda och krämiga fudge! Limekolan blev verkligen jättegod så den kommer definitivt göras igen :) Sen kände vi at vi behövde komma ut lite och få lite frisk luft så vi tog med oss kälken och gick/försökte åka en sväng, gick sådär med kälken! Efter den friska luften lagade vi en god paj och förberedde resten inför kvällen, kollade lite på Så mycket bättre och Sex and the City. På söndagen vaknade vi ganska sent och vi åt frukost framför TV:n och fick då reda på nyheten om bombningarna i STHLM, vart är världen på väg? (seriös men med glimten i ögat!) Sen städade vi och fixade mat till släkten som skulle komma för att fira värdinnan, och det blev lyckat och alla verkade nöjda :)


Lisa; the Mortler Crüe

Ninna med sitt fina förkläde :)

Jag ser verkligen jätteroad ut...

Min goda limekola

3 små grisar! Ninnas nya slickepott, fungerade exeplariskt OCH är väldigt fin, mkt bra present tycker jag allt!

Lisan, våran allt-i-allo, blev det lite smält choklad över tog hon gärna hand om den..!                  
         Våran utsökta kvällsmat
                                                         


Efterrätten, choklad-mintkolan och limekolan MUMS!


Idag har jag varit hos tandläkaren och....... (TRUMVIRVEL) ......jag har vid 20 år fått mitt första hål i en tand :S Och inte en av de tänder man kunde tänka sig, en som har varit med i matchen ett tag liksom. Ne på en av mina nya visdomständer va det tvunget till att sätta sej lite Karius och Baktus... Typiskt! Nästa vecka ska jag tillbaka och få det lagat, så det känns ju ändå bra att få det gjort här hemma där det ändå är gratis! :P

Nu lite hjärngymnastik innan jag ska få mej min skönhetssömn!

I'll see you then

Kusinhelg

Först villa jag bara lägga till ännu ett litet tips; om man ska underhålla munnen och magen med något när man tittar på film så är inte Läkerol något att föredra i några mängder, speciellt inte några som är väldigt goda! :S Jag, Jonatan och Lisa skulle kolla på lite film igår i brist på något som var huvud taget liiite kul att se på TV. Så The Last Song bestämde vi oss för, Lisa ville se den. Jag ville ha nåt att tugga på och köpte förra helgen en burk med Läkerol-tabletter. Dom satt jag och mumsade lite på under filmen. Och jag vet att det på baksidan står att det kan ha laxerande effekt i stora intag, typ så står det... Nu vet jag att det verkligen stämmer ;D Min mage lät RÄTT konstigt en stund efter och sen va jag tvungen att gå på schottaheiti!
Såå tipset är väl från allra första början egentligen att, KÖP INTE GODA LÄKEROL!!! HAHA (om du vet att du ska kolla på film!)

Vill tacka Åsa, min trogna läsare, för en trevlig kväll (Jag antar att Mikael inte läser, men gör du det, Tack du också ;) ) Alltid lika mysigt att hälsa på :)

NU måste jag verkligen sova för jag och Lisa ska bege oss till JKPG med buss i morron (lite senare idag) för att busa med våran lilla kusin i nästan 2 dagar. Baka julgodis och mysa :) I LIKE!
Grattis också i efterskott!!



Från förra årets julbak, min fina kusin <3

Peace and love


En bit på väg

Satte mej ner innan efter jobbet och började kolla igenom min lilla lista, bokade en tandläkartid och kollade hur jag ska göra med mitt lilla företag och så. Det känns bra att ta tag i det nu, eller jag måste ju men! När det va bestämt att jag skulle åka så kändes det så skönt att det liksom va över med lite arbete, men nu känns det nästan ännu tyngre! Det är kanske inte så mycket, men allt måste bli rätt känns det som, allt måste bli bra med papprena till ambassaden, för jag har tid där veckan innan jag ska åka, vilket känns VÄLDIGT tajt med tid. Jag vill alltid ha allt klart i tid så jag vet att det är färdigt, men det gick ju inte så bra med det! :S

Men det ska nog gå bra det här, jag är ju rätt positiv av mej så....!

Här är en liten bild på min nya korta frisyr också, visar inte så mkt, men inte så mkt hår att visa heller!

Hejsvejs


Tips!

Dagens.. veckans.. VÄRLDENS tips! Tejpa inte ett orakat ben med idrottstejp, om du inte är fruktansvärt smärttålig..! :) Detta är inte jag och har därför stått i typ 10 min och kämpat för att få bort denna förbannade tejp från mitt ben utan att det ska göra för ont.. Jag vill bara tala om att det gjorde det. Då kommer här också ett andra tips, att ha foten och benet i handfatet med varmt vatten gjorde arbetet lite lättare. Men den ovige bör då tänka på att antingen stretcha ordentligt innan, eller försöka hitta ett badkar ganska snabbt :) med tanke på min faktiska smidighet klarade jag mej undan de sista bekymren!

Nu så, foten är lite mörbultad (men det är väl inte värre än igår, så..! Då stukade jag den för övrigt, kanske kul att veta varför jag har kommit på att börja tejpa mej på benet med hårt sittande sporttejp sådär bara!! Det va alltså inte bara för experimeterande ändamål :) ) men under omständigheterna ändå helt ok!


Planering

Planeringen är i full gång, och mer än så kan jag nog knappt säga! Det handlar iaf om nästa helg, den 18-19e december, och det kommer bli SSÅÅÅ BRA!
Idag har jag jobbat och pysslat lite. Jobbade, fixade det sista med kolan jag gjorde igår, gott! Sen lite musiktävling och toppade det med några timmar i salongen med Elin och lite härliga händelser ;) haha
håret blev lite kortare än det va tänkt, men så kan det gå när man har hår som tuggummi! Luggen mår nog iaf bra nu, lilla luggen :) Det blev alltså en liten incident med luggen, den mådde inte bra av så mycket färg som jag och Elin ville ha, så den gav upp helt enkelt.. När håret skulle klippas var topparna som tuggummi och gick av väldigt lätt! Så min planerade långa lugg blev ganska kort! Men sånt är livet, tur att jag inte är så kinkig, det är bara att gilla läget och hitta en ny, ännu snyggare frilla ist!

Idag är det också en vecka kvar tills Jossan kommer hem för lite vinterlov, KUL! Jag har redan börjat planera lite för våra bravader, bara så du vet :P
Och det va även exakt 5 veckor sen igår tills jag också lämnar lilla landet lagom för landet med 'det lilla extra'! Asså det är ju helt galet...!

Nu ska jag göra en checklista över vad som ska göras innan dess så jag hinner med allt!

GOD NATT
Peace and love


Dansssa

Detta är riktigt snyggt, kolla mej när jag dansar!

Discodans, YES


Snow Patrol

Ja just nu, med all denna snö kanske man skulle ha en Snow Patrol! Inte riktigt den sortens snow patrol jag tänkte men, gruppen Snow Patrol däremot är väldigt bra :) Jag har väl lyssnat lite innan men som mitt förra inlägg visade så sitter den låten på hjärnan, och dom har bra musik faktiskt. Den låten och 'The Christmas Song' är dom jag går runt och sjunger på hela tiden, och kanske inte så bra heller, kan inte riktigt texten!

Pratade nyss med mamman också, i nästan en timma! Det känns bra att det är lätt att prata med henne, det är skönt att veta det innan man åker. Hon säger också att hon verkligen ser fram emot att jag kommer, och det är ju också skönt, att hon vill det liksom! Haha :)
Idag kom mina visa-papper så det kommer bli till att boka tid på ambassaden i morron, och jag hoppas att det går någon dag i mellandagarna och att det är öppet då. Det vore det bästa för min del.
Såg på mitt au pairroom innan att flygbiljetten är bokad nu också, det känns nu att det faktiskt är sant, jag ska åka och det närmar sig i hundra km/h! Det kommer gå såå fort och sen är jag bara där. Men den 10 januari 2011 07.50 ska planet lyfta mot Frankfurt, och sen 11.05 lyfter jag igen mot New York! Jag säger då det, vad har jag gett mej in på!? IIIIH det är sjukt spännande och läskigt! Men eftersom att vi har så pass mycket kontakt nu redan innan så lär man ju känna familjen mer innan man kommer dit, och det tror jag är bra, även om det kommer va så mycket olika ändå när man väl är där. Men men, snart är det ju vardag det också!


Min hemstad under 2011, kommer bo lite utanför, men tror det är som att åka till U-hamn härifrån så ingen längre sträcka så..

Nu ska jag bädda ner mej och typ kolla SATC! MYYS :)

God natt


RSS 2.0