Spännande

Tänkte skriva lite om min onsdagskurs. Den är faktiskt rättså intressant, än så länge iaf! Den lät inte så rolig förra veckan när hon berättade vad det skulle va om, typ om invandring m.m i Colorado... Låter sådär i öronen kan jag tycka :S Men i onsdags när vi hade class igen och alla pratade om sina upplevelser eller erfarenheter av hur det är med invandringen så blev det mer intressant. Det är ju spännande att höra hur folk i andra länder och kulturer har det och hur det är med nytt folk där m.m. Bl.a så kom vi fram till att allt går verkligen runt här i världen. Läraren frågade hur de hade det med invandring i Tyskland, för hon hade hörat att det va många utländska där, och dom två tyskarna sa att det va mycket turkar där. Nästan mer än tyskar :) Och så frågade hon mej hur det va i Sverige. Jag sa att det är många nerifrån södra Europa som kommer till oss och "krigsfolk", då frågade en av de tyska om det va många tyskar i Sverige, för hon hade sett det på TV, för dom kommer till Sverige för att dom tjänar mer pengar där, och då sa jag att många hemma åker till Norge och jobbar, för där tjänar vi mer pengar! Roligt!
Och en från Mexico berättade att hon kom från en stad som var känd för sina olika skofabriker, hon sa att det va som skornas huvudstad :) Men för några år sen började folk från Korea komma dit och tillverkade också skor, billigare skor med sämre kvalité. Men folket ville ju hellre köpa de billigare skorna och därför fick de 'inhemska' fabrikerna stänga ner för dom inte sålde så bra längre. Och vart skulle då det folket få jobb o så? För i de koreanska fabrikerna anställdes i princip bara koreaner, det kom fler och fler för att jobba i fabrikerna. Och det påverkade typ hela ekonomin i Mexico. Ganska spännande ändå att höra allas historier, en ifrån Nya Zeeland sa att en del mexicaner kommer dit för att försöka få visum till USA, för det är enklare att få det där :) Och vi har sett två program av en serie som handlar om folk ifrån bl.a Mexico som försöker ta sig in i USA genom att ta sig över landsgränsen nere vid Arizona, olagligt!
Ja hela kursen görs nog mer spännande genom att det är så många olika nationaliteter som är där och kan berätta om så mycket olika saker, som man själv tycker är spännande! Jag tror att det är folk från 7 olika nationer, Sverige, Mexico, Tyskland, Taiwan, Thailand, Nya Zeeland och Sydafrika. Sen ska vi även göra ett litet arbete om "olika amerikanare", typ så kunde man välja tysk-amerikanare, irlands-amerikanare och ett antal flera olika, och jag tog såklart om invandringen från Sverige, och kanske lite mer av Europa. Men det ska bli lite kul att göra, bättre än att ha massa läxor och prov och sånt ;)

Nu ska jag fixa i ordning mej så vi kan åka, och ikväll blir det nog bowling med lite au pair-kompisar :) KUL!

Hej


Skriv en kommentar!
Postat av: Mamsen

Tack för receptet!

2011-02-18 @ 22:50:16

Kommentera :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0