Låten..

..som jag har haft i hjärnan hela dagen är:
Snow patrol ft. Martha Wainwhright-Set the fire to the third bar

Lyssna och njut av denna sköna och på nåt sätt "djupa" sång :)

PK


Fredag

Äntligen fredag, det är ju alltid lika skönt att känna att man har hela helgen framför sig! Veckan har bestått av jobb och en mysig middag för två på kinarestaurangen i onsdags. Och även idag har jag jobbat, först förskolan och sen lekt av mej lite i salongen på Åsa. Schnögger blev hon.
Nu har jag pratat lite med Yount:arna, alla tre denna gången och barnen är jättesöta! Det känns som jag har gjort ett bra val, jag gillar att prata med mamman och barnen verkar liksom lekfulla men uppfostrade så jag tror det kommer gå bra. Tack också alla som lyckoönskar (inte bara på bloggen alltså, isf typ alla TVÅ), det känns som man har lite stöd ändå :)
Idag ska jag också ha lite musiktävling för mamma och hennes jobbarkompisar som ska va här och ha lite julmys o så. Det ska nog gå bra det också!

(detta är inte mina hostbarn)
Inte så mycket att rapportera, veckans händelse är ju liksom lite större än allt anna denna veckan..! Men nu är blogg-läsar-skaran lite uppdaterad iaf :)

Hej hopp


!!!

Jag, Mia Amanda Skattberg, har idag, den 23 november 2010, matchat med familjen Yount i Colorado!
Den 10 januari smäller det, då bär det av mot New York för några dagar och sen mot Fountains i Colorado, i närheten av Colorado Springs :)
Det känns bra, spännande och jag gillar verkligen mamman och barnen är jättesöta. Det enda som känns 'lite' jobbigt är att det inte finns några svenskar i närheten, som hon visste och som area-directorn sa. Men det kan ju komma någon och i Denver kunde det finnas någon!

Nu ska jag äta fudge för att fira, och kolla lite på Äntligen hemma kanske... Och jag vet Ninna, det är godis men är så sugen och liite måste man ju få fira :D

PK


California

Gårdagen blev verkligen en jättemysig dag! Vi fikade på vägen, gick en bra stund och kollade på alla gamla, och en del nya, bilar på Volvo och insåg att Volvo är ett väldigt stort märke och dom har gjort väldigt många bilar sen starten på 20-30-talet. Sen åkte vi in mot stan och åt gott på en restaurang mitt på Avenyn. Liseberg va nästa hållplats och det va ju lika mysigt som alltid, så där gick man runt och smakade på lite korv, glögg, must o försökte hitta turen på chokladhjulen, men det va väl ingen nyhet att man skulle misslyckas med det.. Det hör ju liksom till!  


Vissa åt också frukost när vi fikade på vägen!På väg mot GBG

Väl framme på VolvoHittade en liten kille där inne...

...men det fanns fler som fastnade för honom...

...och hans lösa fingrar :D

Tre blondiner

Många fina bilar fanns det

Lite skillnad på cab och cabDet fanns också tävlingsbilar

Motorer till sånnahär 'små leksaker' har Volvo gjort

Framtidens bilar?

En 'experiment'-taxi

En experiment-stadsbil...

..med komposithjul (tror det hette så?!) iaf ganska tunna! Men dom skulle tydligen minska bensinförbrukningen och det är ju väldigt bra.

En annan ganska cool bil, även den en bil gjord i något/några få exemplar

En rätt snygg bil med cleeean inredning!

Här är även baksätet, men svårt att ta kort för rutorna är ju inte raka.. ;) men rätt sjyst iaf

Här är en typ mer terrängbil, med inbygd kikare, kamera och glasögon i dom lysande kuberna som går att trycka ner

i baksätet kan man kolla på film, kanske plocka fram en termos o lite muggar, även dom inbygda i lysande kuber! Annars är det bara att fälla ner sätena och dra fram sovsäckarna (inbygda, va annars, elr ja dom hör till bilen iaf. Dom kanske inte sitter fast riktigt!) och så har man sovplats för natten.

Så träffade vi en jättebebis

Och ännu en skrikandeGamle Walle

Runt halv 9-9 åkte vi hemåt, eller för min del mot Bryggan där personalfesten redan va i full gång, och jag fick hoppa rakt in i en omgång av På Spåret! Där höll vi igång till halv 2 någon gång och det va kul att träffa, nästan, alla igen.


En sån här påse fick jag igår, bra när man inte äter godis..? :) Ska nog komma överens med Ninna om att vissa dagar så får man äta godis nu runt jul, jag menar, vad vore jul utan julgodis-bak?! Ett måste!
Vi kan ju göra det ihop också Ninna?! :D

När jag kom hem va jag tvungen till att kolla mailen och en ny familj hade lagt till mej, ifrån Californien! Jag hoppades ju på att det skulle va någonstans därifrån men trodde inte det skulle bli det. Det kändes dock sådär med den familjen på profilen. Det va en ensam mamma med två barn och hon jobbade heltid, men hon hade hittat min profil på någon annan sida och det kändes sådär (hur hon nu kunde göra det för min profil ska ju bara kunna visas inom STS, men hon kanske har skrivit fel?) Sen hade hon inte skrivit särskillt mycket om familjen eller nåt på det jag kunde läsa heller, liksom bara väldigt kort om allting.. Jag är fortfarande inne på dom andra men tänkte se hur det känns att prata med henne, det kanske blir annorlunda än bara "på pappret".

Nu ska jag laga lasange!

Hej svejs


Mysdag

Idag blir det en mysig dag, med tanke på det vi ska göra och med sällskapet så vet jag att det kommer bli så! Och eftersom att morfar och mormor inte har någon dator, och dom är huvudpersonerna, eller snarare morfar, så gör det inget att jag skriver här vad vi ska göra! Morfar fyllde 80 i somras och han fick en upplevelse i present, så idag ska han, och vi andra, gå på Volvo-museét i Göteborg, äta på restaurang och sen gå på Jul på Liseberg :) Och med tanke på att lite snö även har lagt sig på marken så är det ju som det ska när man ska till Liseberg på vintern, myys!
Vi blir väl ett gäng på 11 tror jag och vi har alltid roligt tillsammans!


Dagens huvudperson

Jag fortsätter väl sen kvällen med att bli avdumpad i stan för att ha personalfest med Bryggan-crewet från i somras, och det blir ju trevligt att träffa alla igen :)

Nu måste jag fixa i ordning mej, få lite styrsel på håret och kanske klä mej i nåt lite mer än bara ett linne!

Hej hopp


Världs-champinjon

Lite senare än alla andra, men som man säger; bättre sent än aldrig! Jag kollar nu på denna veckans avsnitt med de Svenska Hollywoodfruarna, och det är ju rätt kul! Anna-Nicole Winter som är med har gjort en film, och i den filmen är det med en annan tjej/kvinna, som är en världs-champinjon :D Det låter ju lite spännande fakitskt måste jag säga! Hon har tydligen vunnit någon gång i ett världsmästerskap i boxning, och därifrån har hon fått titeln världschampinjon i boxning, GRATTIS till henne!


Uppdatering: Fortfarande har inga av familjerna försvunnit från min profil så inga nya familjer kan kontakta mej..

God kväll, min lilla läsarskara


Kommentar

Kom på att jag skulle ha skrivit att MAN GÄRNA FÅR KOMMENTERA!
Det skulle kanske hjälpa mej genom detta virr-varr av tankar som snurrar runt i skallen!
Det spelar ingen roll vem det är, skriv gärna ner en rad eller två och tyck till!


Pennsylvania vs. Colorado?

Ännu en skype-date avklarad, den här gången från Colorado. Detta va en jättetrevlig mamma med två barn, 3 och två år. Mannen är militär och kommer jag inte träffa så mkt. Hon verkar vara en bra hostmom och med den familjen lät det som att det kan bli lite små resor och att upptäcka mkt så det va ju ett plus!
Jag vet ju inte vad jag ska göra, det här är jobbigt! Kan man inte bara få välja ställe och så får familjerna där söka på mej?! Men i natt vid midnatt kommer iaf en till familj försvinna från min profil, så ännu en ny familj har chans att kontakta mej. Men dom mammorna jag har pratat med har jag iaf känt att jag skulle kunna trivas med, båda vill ha mej som en familjemedlem.
Den familjen jag pratade med igår tackade jag nej till i dag på förmiddagen förresten.

Men nu är ju då frågan, om inget annat "förslag" kommer, vad skulle va bäst?
Pennsylvania vs. Colorado??Nu ska jag kolla på Farsan med la familia by blood, här i Sverige ;)

PK


Hard work work

Tuffa dagar nu för tiden, man jobbar, slutar jobba, hem och äter lite, börjar jobba igen och sen direkt på med ännu en intervju! Denna gången kändes det LITE bättre, kanske för att man har gjort det en gång nu, men det kändes också lättare för den här gången var det över telefon så hon såg inte mej, som mamman igår när vi videoskypade. Men som jag tyckte att det verkade lite som så hade denna mamman lite mindre humor, elr det kändes så, det vet jag ju inte såklart! Dom hade inte haft någon au pair innan heller så detta är väl nytt för dom också. Men jag fick iaf svar från förmedlingen och tydligen så kan bara två familjer vara 'intresserade'
på mitt au pair room samtidigt, så när 72 timmar har gått från att dom la till mej så kommer deras profil att försvinna och då kommer väl fler familjer kunna höra av sig. Det borde ju va typ 48 timmar ist tycker jag.
Men jag har "börjat vänja mej" vid tanken på att kanske bo i Pennsylvania, Philadelphia va tydligen lite mysigt sa mamman och dit är det ca 45 min. Och enligt mina beräkningar runt 2 timmar till New York, så dit kan man ju åka några gånger!

Massa au pair-snack nu, men det är det som cirkulerar i skallen just nu. Allt är så nytt och det är verkligen stort, men när man väl flyttar hamifrån kan man väl göra det ordentligt! ;)

Nu ska jag ha dejt med Jossan!

Haj haj


Det bara snurrar

Jag är så slö, allt känns lite jobbigt o vill bara stanna i sängen.
I förrgår kollade jag mailen och fick reda på att jag är i matchning! JIIHOOO, äntligen är det på gång :)
Det är nog det som är kruxet, det börjar komma ifatt mej att jag ska dra iväg. Dessutom va jag ju tvungen att kolla igår morse innan jag skulle åka till ULLARED (!) om någon hade hört av sig, och eftersom det bara hade gått typ 8-9 timmar sen jag hade kommit in i matchningen så tänkte jag ju att det inte hade hunnit komma nån på den korta tiden. Men banne mej, 2 familjer hade hört av sig inom loppet av 6 timmar! Jag svarade inte på något av mailen då på morgonen utan kollade bara in familjerna o så. Båda bodde på östsidan, en i conneticut och en i pennsylvania, typ 2 timmar från New York elr nåt. Jag vill ju ha sol o värme, på västkusten!
Ena familjen verkade jättemysig och barnen va jättesöta, så när jag kom hem, ganska sent igår, svarade jag på mailen och skrev att jag kunde ha intervjuer på kvällarna nu i veckan. Och svaret tog nog typ 1 minut, och hon undrade om vi inte kunde skypa om en timma....! AAAAH! Så igår kväll pratade jag med en av familjerna, eller mamman och hon verkade va jättebra. I kväll står nästa intervju på schemat.

Det är detta som är jobbigt... Ska man tacka nej till familjerna för att man inte vill åka dit dom bor? Det säger dom på förmedlingen att man inte ska, och jag är mer öppen nu än vad jag har varit innan, det kommer ju bli roligt och spännanade ändå. Men samtidigt är det ju ett stort steg, och det är MITT år också, ska man inte kunna få välja lite då? Jag har kollat nu om någon mer familj har skrivit till mej, i hopp om att det kan va någon från andra sidan som har skrivit, men jag vet inte om man kan ha mer än 2 familjer samtidigt för intervju..?
Alla tankar bara snurrar, ska man tacka nej och vänta på en ny familj, elr ska man nöja sig med den familjen som verkade bra och helt enkelt bara gå med på att bo helt bortom sina egna drömmar om detta året? Californien kommer först, sen Florida och sen New York....


Nu ska jag fixa i ordning mej lite för att jobba, och sen ladda inför ännu en nervös intervju.. :)

KRAM


Mikrofonkåt

Har nu kollat på lördagens program av Så mycket bättre, och Septembers version av låten mikrofonkåt är grymt bra, den hon och Petter gör tillsammans är bäst!
Väldigt bra och roligt program faktiskt, detta är det första jag kollar på men det lär nog bli fler gånger :)

+=


Sök på September och Petter på youtube så finns det där också ifall du vill lyssna! Den är grymt skön! Det skadar ju inte att Petter ser rätt bra ut heller, hans mörka, bruna ögon o så! Och Petra har ju klippt sitt hår med till en snyggare frisyr än den på bilden, nice :)

Nu ska jag läsa lite och sova.


Oh det börjar bli kyligt, typ 20 grader..

Ja du lilla Josefine, ett inlägg för dej idag då. Du som har börjat tycka det är lite kyligt i Florida, där medeltemperaturen ligger på ca 20-23 grader i november o december (har kollat upp detta lite serru!)
Jag pratade alltså med Jossan i söndags, för dom andra i den lilla skaran som läser, och hon tyckte det hade börjat bli lite kallt nu, det va faktiskt bara runt 20 grader VARMT.. OOOHH stackars dej lilla Josefine, vi här hemma hade då ca 3-5 MINUSGRADER, och idag har vi haft en liten fin snöstorm bara, men klaga du! 
Fint att det satt några äpplen kvar iaf, är det vinteräpplen tro..?!

Josefine, såhär såg det ut i eftermiddags, lika varmt inne här som ni har ute på andra sidan jorden!


Jag har hunnit med lite grann idag; jobbat några timmar, kommit hem o ätit, bakat muffins, skottat lite snö, färgat söta Sofie, gått en sväng och kollat på TV o så.

Mina goa muffins med choklad o chili, strödde lite choklad på också så dom blev extra fina :)


Peace
                                          (and LÖÖÖÖV)


Be mine

Har nu pratat med min kära Josefine en bra stund och hon verkar fortfarande ha det bra på andra sidan jorden! Nu går jag väl lite på överenergi och ligger och myser med tända ljus och har kollat på måndagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar.
Dagen har iaf också varit lugn och jag har dömt lite duktiga små krabater i bandy på förmiddagen, vilket va rätt så kul! Efter det tog jag det lugnt och kollade på en film med Lisa och mamma.
Jag har också läst min kusins blogg nu och hittade en lugn och härlig låt som jag lyssnar på nu innan jag ska sova :)
Eftersom jag inte är så tekninsk av mej och inte riktigt vet hur man lägger in länken till youtube här på bloggen så råder jag er till att kolla youtube själva och söka på;

Be Mine - Ellie Goulding & Erik HassleMin lilla söta Mario-kompis :)


(Elin, det syntes lite mer i håret denna ggn, men kör eventuellt på en dos till i morron! Nu är det lite söt färg men den syns fortfarande inte så mkt, men mer än igår :) )

SOVA!

PussokramRSS 2.0