Redo

Ge mig morrondagen, jag är redo att välkomna december!


23 november 2010

Har nu tänkt på hur fort detta år har gått, och började fundera på exakt när det va jag matchade med min värdfamilj i USA. Kommer ihåg att det va nu i dagarna. Det va det, den 23 november. Alltså, för exakt ett år och en vecka sen gjorde jag mitt bästa beslut någonsin! Valde en superbra värdfamilj i USA och började ungefär då mitt livs största äventyr, so far! Skriver so far, för än vet ingen vad man ger sig iväg på i framtiden :) Det äventyr jag gav mej ut på har ju gett mej mersmak så än är det nog inte slut på påhitten!
Men asså sjukt att det redan gått ett år, kommer precis ihåg den kvällen när jag satt på Skype, i köket, och jag och Ashley bestämde att vi skulle matcha och jag skulle bli en del av deras familj en och en halv månad senare.


Ännu en månad till ända

Jösses, kan nån fatta att det är december i morron?! Galet!


The kids in America

JAG SAKNAR USA!!!

Inte jobbet som au pair, men landet, språket, folket, affärer, storstan och allt det dära...! Saknar att "va från två länder", alltså att man bor i USA och är lite sådär exotisk för man kommer ett annat land, och inte vilket land som helst, lilla underbara Sverige! Får nippran av att va så delad i mina tankar. Älskar Sverige. Saknar USA...


Undefined


Insnöad

Sitter och pärlar hjärtan i parti och minut! Men det är ju lite mysigt och så kan man ju göra massa olika, både färger och storlekar och former på hjärtana.. Jag är insnöad på hjärtan kan man säga! Blir fint till julgranen sen :)


Dagens skörd...!


28 november-Twinkle twinkle little star

En liten blinkande stjärna nu i mörkret! Härlig låt, elr båda två! Det finns en lugnare och en mer upptempo, båda bra :)

Fredrika Stahl-Twinkle twinkle little star  (lugnare)

Fredrika Stahl-Twinkle twinkle little star (upptempo)


Julstämning






Gardinerna har suttit uppe några veckor nu, sen jag kom hem från Ullared närmare bestämt.. Ville se hur dom blev! Så kolla inte för noga på skrynklet, jag orkade inte stryka dom innan jag "test-satte-upp-dom", och nu orkar jag inte ta ne dom och stryka dom och sätta upp dom på riktigt ;) Bara jag som ser ändå ju!
Tycker dom blev väldigt bra, kudden och gardinen ihop. Och anledningen till att jag köpte dom va ju det som står på; Christmas in Colorado! I wish.

Granriset jag har satt in ska få lite pynt det också, och två små hängande hjärtan har kommit upp i fönstret annars är jag rätt nöjd för nu :)


Musik

Nu går julmusiken på högvarv, nu är det officiellt! Innan lyssnade jag ju lite ändå, fast nu är det mer ok...! Kör på en hel jullista på spotify och blandar alla bara. Då blir det som bäst! 


Måndagslycka

Måndagsycka är att springa upp på morgonen och svara i telefonen, och sen gå tillbaka och lägga sig i en varm och fluffig säng. Och så somna om en timma!
Inte mycket som behövs, men det blir en bra start på dagen med lite lycka vid uppvaknandet :)


Finns det regler för hur söt man får va?


Idag har jag fortsatt med lite pyssel (mycket pyssel nu, JAG VET!). Sen hängde jag med mamsen till kyrkan och gjorde resten av pensionärsgänget i kören glada! Gjorde väl praktiskt taget succé, all by myself ;) haha, ne men det va lite mysigt, och jag sänkte nog iaf medelåldern X antal år! Och under gudtjänsten va det även ett dop så lite extra mys där med en bebbe :) Under kvällen hade några grannar öppet hus för första adventsmys med glögg för oss i våran lilla by och det va supermysigt! Fick mej ett glas med vinglögg, inte så illa som jag tycker vin är. Men definitivt inte så gott som vanlig hederlig lättvinsglögg, eller varför inte alkoholfri?! Skumtomtar och pepparkakor med grönmögelost-röra åt jag desto mer av :) Och så fick jag hålla våran färskaste medlem i byn, Signe. Asså bebisar, va är det som är så speciellt med dom? Man kan bara sitta och titta och hålla i timmar och tröttnar aldrig! DOM ÄR JU SÅÅÅÅ SÖTA!!!
Finns det regler för hur söt man får va?!


Keep the faith up

Jag håller på att fila på ett litet inlägg om mitt lilla julpynt här i mitt rum som jag gjort nu ikväll, men det tar så lång tid att lägga upp bilderna så det får komma i morron. KEEP THE FAITH UP!
Tror Berit kan ha ett finger med i spelet här.. Gillar inte dennadära Berit, hon har inte varit mycket att hurra för idag.


Bejjan

Berit är här, oh ja. Om hon ändå hade bjudit på lite mer kyla och snö.. Hade varit passande nu till första advent.


Bright and Colorful


It's Christmas time

Dagen har gått fort och man har hunnit med en del, men inte alls så mkt som jag hade tänkt! Som vanligt har vi skrattat ikapp X antal gånger och alla har ju anlag för pysslet så det har blivit många fina grejer gjorda :) I morron ska jag fortsätta med mera pyssel och sen städa upp för att placera allt pynt lite överallt. Julpimpa kan man säga!
Idag har bland annat detta gjorts;


Mitt första pysel för dagen, ett filthjärta med lite brodyr på.

Ninnas tovade hjärta

Kransdax

Här är min krans, ännu inte "dekad"!

Tror den är färdig så, enkel men julig :) Nu blir salongsdörren lite gladare!

En liten krans, vet inte riktigt än vart den ska läggas. Kommer även en bild senare med deko på.


Ursäktar mitt sällskap för att se så otroligt tråkig ut! Men trevligt hade vi, med eller utan smink!

Allas kransar

Mormors tovade hjärtan, så himla fint med tovad ull. Fina får vi har :)

Här är den lilla kransen igen, nu med ett litet pärlband runt.

Mitt lilla hjärta

Dessa ska bli mer fixade i morron!

Pärlhjärtan för julgranen


Detta var lite av en hel dag med pyssel. Det bjöds även på ett julbord light version och vi bakade 'enkla pepparkakor' och en omgång med "undertidenvipysslar-fudge"!

I morron fortsätter min härliga pysselhelg, ska lägga mej nu så det blir söndag fort :)


Another day in paradise

Skypar med Sara, och Stina också på ett litet hörn. Det är supertrevligt att höra deras härliga och pigga röster igen :) Dom har nu varit på semester i USA (kära USA, saknar!) i snart 3 veckor och har 2 kvar i Florida.
Inte avis jag inte.....


Pysseldagen

Idag ska vi ha pysseldag, och vi är nu i full gång :) dom andra har kardat lite ull men jag satte igång med att göra ett filthjärta. More to come!
Har jag sagt att jag älskar julen och tillhörande pyssel?!


Tacogratäng

Det luktar supergott och vi är redo att hugga in på tacogratängen. Idag lite extra pimpad med purjolök, peperoni, salsa och paprika.


Fundering

Tacokrydda luktar armsvett när man häller de ur påsen. En liten fundering bara..!


Kille?

Känns väldigt kvinligt..!? Men så är jag ju inte sådär puttenuttig och supertjejig heller ;)


Trettiodagarkvarnu

En liten månad kvar till den bästa högtiden på året! 30 ynka dagar! Jag ska ladda hela helgen och pyssla och pynta för första advent. Kanske göra en sats med våran klassiska fudge att smaska på under tiden också..! Sen ska jag bara köra igång med att göra ett ordentligt röj i klapp-letandet, det är nästan det roligaste! Köpa personliga och genomtänkta klappar till alla, det är min stil. Inte 5-minutersmetoden, alltså typ stanna på en mack dagen innan julafton och köpa det enda lilla dom kan tänkas ha i presentväg. Typ en trisslott och en påse godis?! Eventuellt en skiva också. Nej nej, personligt ska det va!


Låt DECEMBER KOMMA!!!


Pollymoussen

Enklare än detta kan det knappt bli. Till Pollymoussen behövs:

100 gr Polly, ca en halv påse
2 dl grädde

Man häller i grädden i en gryta och värmer på den på medlevärme och häller sen i Pollyn, lite åt gången, och blandar tills Pollyn har smällt helt. Sen ska det kylas. Det stod i receptet (som jag inte sparade för jag såg det på ett mjölkpaket på jobbet) att man skulle låta det kallna och ha i kylen, helst över natten. Men jag gjorde det på eftermiddagen och la grytan i kallt vattenbad och rörde om då och då och sen en sväng i kylen och det gick lika bra. Sen är det bara att vispa grädden och lägga i portionsglas och servera/toppa med bär eller frukter. Endast fantasin sätter gränser ;)
Sen tror jag ju även på att man skulle kunna blanda i en skvätt Baileys (asså hur f** stavas det egentligen??! inget ser rätt ut!) och att det skulle kunna bli gott! Som dagt, ENDAST FANTASIN SÄTTER GRÄNSER! Det är mitt motto :)


Hoppas du blev nöjd Ellen!


Tjejkväll

Jag va uppe tidigt idag och åkte till pappas jobb och va med och krängde mina nya däck, men jag hann dock inte sätta på dom. Eller jag hade kanske hunnit men kände att jag ville va säker så jag struntade i att börja och tvättade istället bilen lite. Light version. Jag skulle väl inte vilja säga att bilen är ren men i alla fall mindre smutsig!
Sen blev det såklart jobb och jag pysslade en del på eftermiddagen, gjorde julpynt att sätta på våra bord. Älskar ju att pyssla!

Igår bjöd jag nära på in mej själv på en trerätters idag också, så efter jobbet blev det snabbt hem och byta om och hämta datorn! Smidigt detdär, ha en kund en onsdagkväll och sen dagen efter få gå på trerätters middag sådär lite spontant :) Gillas! Lär ju dock inte hända på ett tag igen (inte med henne iaf!?) eftersom hon åker till Åre på måndag...! Vi hade väldigt trevligt och mycket skratt och prat, som det SKA va på en tjejkväll :) Mot slutet hade jag en sedvanlig musiktävling (börjar bli klassiskt nu tror jag....!?) och den var nog uppskattad den också. Fullt ös va det iaf..... ELLER?! ;D


Det går maskor kors och tvärs på vilda hemmakvällar som denna..! Haha


Motor-Mia

Kränga däck... Wihooo!


En månad

JAG LÄNGTAR TILL JUL!!!
Årets mysigaste och bästa högtid :)


En lugn stund!

Har klippt farfar och skickat med honom mina däck för att pappa ska kränga dom tills i morron. Nu har jag en liten stund över och jag bara sitter och utnyttjar den till max, slappar i soffan! Kanske ska lyxa till den ännu lite mer och ta en snabb varm choklad!?


"Jobbig" vecka

Kör en mastodont vecka nu denna veckan. Igår började den med att jobba 7-18 på förskolan och direkt hem och klippa. GANSKA tung i huvudet i gårkväll! Idag har jag jobat 12 timmar i sträck igen, på 3 olika ställen. Plus att jag hann med en timmas träning efter det, mår gott! I morron är det jobb nästan hela dagen, men inte riktigt så intensivt. Torsdag ska jag förmodligen upp tidigt och byta däck på bilen i Timmele och sen jobb hela dagen. Känner jag min kära mamma rätt kommer hon säkert tycka att vi ska med på körövning igen, för att minska riskten för samma "missöde" som förra veckan..! Men det va ju en mysig tillställning, så varför inte..?! Känner att en lugn kväll kan va behövlig, eventuellt med lite skönsång..!? Fredag jobb och en ännu något oplanerad eftermiddag, kan bli pyssel med JAxengren. Lördagen pysseldag med bästa gänget och söndag INGA PLANER!!! Tror jag inte iaf, säkert nåt som ligger och lurar i nåt hörn och som visar sig så småning om! Men, jag jobbar på.
Pengar rullar in..... ;)


Sega mobilbloggen

Nu börjar jag tröttna lite på bloggappen på telefonen. Man får lirka och fippla och hålla på o försöka ladda upp bilderna två-hundra-arton-tjugo-åtta gånger, och ändå blir det inte rätt när inlägget väl kommer upp.... Denna bilden skulle också va med på förra inlägget va det tänkt!


Myspys på Yttergården

Detta har söndagseftermiddagen bland annat bjudit på.
Efter att ha varit en sväng i nittorp på hockey åkte vi hem och åt god, sen lunch. Enbär- och chilimarinerd lax med klyftpotatis, romsås och baconlindad sparris. Gott vill jag lova! Sen lite handboll på tv och fram med pysselgrejerna för att börja göra lite julkort :) tycker både det är mysigt och roligt att göra korten själv, blir mer personligt!


Fest hos Ma...lin

Nu säger vi god natt här ifrån golvmadrassen, jag och Assar. Får se hur många tår jag har kvar efter natten. En stortå har redan varit på väg att ryka ;) nattjakten för katten är igång, och alla kroppsdelar som kan skymtas utanför täcket är i riskzonen!

Natti


I know

Såg att bilderna på Assar blev lite dubblerade, men mer Assar åt folket :)


Gottis-Assar

Myser med lördagsgodis, klart Assar vill smaka också :)


Chock!

Jag och Malin sitter och bara hänger i soffan och postkodsmiljonären är på. Snacka om att vi blev chockade när vi såg att våran gamla lärare satt precis bakom hon som tävlar!


Hederlig lördag

Sitter nu och äter frukost, lyxar lördagen till ära till det med makrill i tomatsås på knäcket! Och lite oboy, inte varje dag det heller :)
Idag blir det nog vanlig hederlig städlördag och ikväll ska jag till Malin och vi ska ha Så mycket bättre-mys! Härliga lördag!


Moi





Det kom ett paket

Beställde lite böcker från CDON härom dagen, och idag va ett paket i brevlådan. En pysselbok och två läsböcker. En av dem på engelska, den tjockaste dessutom! Jajemen, lite utmaning i vardagen ska man väl ha. Synd bara att jag är så dålig på att "vardags-läsa". Eller ja, läsa över huvud taget alltså. Men gillar båda dessa författare så nu kanske det blir bättre!
I pysselboken fanns det mycket roligt som jag vill göra nu inför jul, ska bara införskaffa lite grejer :)


Åh Polly, va gott!

Jo då, det är sannerligen en sak som är säker! Och att det dessutom går att göra en oerhört god efterrätt på den, det är en annan sanning. Har ikväll gjort ännu en superlätt dessert och prövat på familjen :) Dessertprovare känns inte som ett särskillt betungande jobb, framtidsplan?!
Iaf blev det en Pollymousse ikväll, och till den gjorde jag en lite sötad hallon- och kiwiröra med passionsfrukt och lite rom i. Försökte även med att krossa lite maränger för att få det lite mer crunchy, men det varken hjälpte eller själpte(?!) tror jag! Försökte komma på nåt annat som kan cruncha till det lite, men kom inte till någon insikt i vad det kunde va...! Dock hade nog lite Baileys varit gott i moussen, gjort den ännu lite "mustigare! och lyxigare. Nams!






Säg till om ni vill ha recept!


Rastar

Sitter och har några minuters rast på jobbet, knaprar på en pepparkaka. Bra att vi ska ha mini-röris sen så pepparkakan försvinner igen..! haha

Back to business med mina goa ungar igen :)


X2

Jag hann med ännu en hjälteinsats innan dagen va över igår. Mamma skulle åka på körövning och gav sig av, 10 minuter senare ringer hon och ber mej och Lisa komma också. Det va bara hon som va där! Så för att rädda mamma från att behöva va en ensam-kör så åkte vi bort och hade körövning i 2 timmar! Rättså roligt, sjunga gillar jag ju ;)


Vardagshjälte?

Utnämner mej härmed till en vardagshjälte. En väldigt vardaglig vardagshjälte! Först hjälpte jag en vilsen utländsk kille från Värnamo (han va utländsk och utgick från Värnamo, jag kallar inte alla från Värnamo att dom är utländska ;) haha) att hitta till Lager 157. Hjältepoäng. Fick prata engelska, gillas!!
Sen hittade jag ett visakort på marken när jag tankade bilen, luskade reda på vem det va och åkte personligen och levererade det tappade kortet. Massa hjältepoäng!

Så här har ni mej, den alldeles vanliga, självutnämnda, vardagshjälten :)


Mitt i pausen

Kollar på EMS från i måndags. Jag vill också åka utomlands!!


P.S

För övrigt va det bra med den där mini-röjningen.. Hittade ett presentkort på Parelle i stan. Med "utgångsdatum" om 2 veckor :) Smidigt ändå! Tur jag letade nu och inte om en månad, då hade sista datum varit FÖR 2 veckor SEDAN.....! Ibland är jag och min halvbra kompis TUR på samma sida :)


Det visste ni inte!

Bland mina utgrävningar i garderoben hittade jag ett par tidningar. Extra fina tidningar. Och extra handgjorda!


Ganska ordinära namn ändå...



Det visste ni inte va?! Götåkra hade en egen tidning! Om än i enbart en endaste upplaga, men...!

Och här, familjesidorna såklart. Och vem har vi inte som fyllde år just i denna upplaga av tidningen, om inte fröken Johansson!


Riktigt bra skvaller också... :D "Rik som en åsna", jo då...

Den här har ni inte hört innan heller va?!


Jag tror vi gjorde nästan alla ihop va Emelie? Jag kan ha gjort nån av dom själv, men annars hade vi ju gärna ideér som dessa för oss när vi lekte! Och såklart, Barbie! ;D


Flashbacks

Tänkte jag skulle hitta en bok jag hade när jag va liten om experiment för barn. Vi håller på lite med det på jobbet och kom ihåg att jag gillade den boken och experimenten när jag va mindre. Letandet va dock fögäves. För boken i alla fall. Hittade mycket annat. En hel del saker som man har minnen ifrån sen man va mindre/barn. Jag va verkligen en riktig hästtjej...! En hel påse med bara hästböcker i olika former, och i ännu en påse med böcker va det en del hästböcker och resten sådär lite spännande böcker som Kitty och lite "Fem-böcker"! Letade på massa olika ställen, eller där jag tänkte att den kunde va, men icke. Iofs så va det lite svårt att leta i våran extremt fulla garderob, så det får bli en riktig rens en annan gång. Men så kollade jag lite i min garderob i rummet också och passade på att rensa ur en del. Jag är en påssamlare. Av nån anledning! Man åker och shoppar, 3 påsar ner i 'pås-påsen'. En sväng på ICA, en påse i pås-påsen. En heldag i Ullared, 2 stora påsar i pås-påsen. Alltid bra att ha... Eller ne, jag slängde visst en hel stor plastpåse med plastpåsar idag! Jaja, vidare till att leta i en korg i min hylla. Hittade en reklam plansch från Tele 2, "50 saker du ska ha gjort innan du är vuxen på riktigt"! Jag och Emelie fick sånna när vi skulle fylla 18, tror jag, och nappade då på att fylla i den där. Nu har den legat just där i korgen länge så idag fylldes några fler punkter i! Bland annat att jag har gjort piercing/tatuering och åkt snowboard.



Har ett till inlägg att lägga upp snart med minnen. Emelie, du kommer också få flashbacks!


Det skaver...

Efter 2 dagar på förskolan.....!




Nästan så det känns lite ovärt att lägga ner energi på att måla..?!


À la Axengren

Äter smaskig räksoppa som från början är från familjen Axengrens receptbok. Den är mycket enkel och väldigt god. Det är ju den bästa maten, när det både är enkelt snabbt och gott!


Kristaller

Vaknar till en frostbiten natur!


14 november-We found love

Lyssnat på ett tag nu och ÄLSKAR.

Rihanna-We found love


Bingo

En vecka har redan gått sen mamsen åkte till Island, och idag kom hon alltså hem igen! Med sig hade hon, enligt henne själv, mycket roliga grejer. Julgransgulor i glas som vi ska måla själva och sen ull som vi tillsammans (?) ska karda. Troligt mamma! Pappa bara tittade på henne..! Jag tycker ju också sånna grjer kan va lite roliga och mysiga, men pappa... Njae, han såg väl inte fram emot det riktigt så mycket som mamma ;)
Hon hade också med sig en tydligen "typisk" godis för Island, en lakritskola toppad i choklad. Den va rättså god, men kunde ju vara lite mer salt för min smak. Saltlakrits-älskare, o ja!


Gubben i stubben

Är på en åker och kollar på crossar. Med killar på. I rörelse. Även kallat stubbarace!


I'm a princess!

Det antyder även min nya ring, va tycks?!





Tyckte faktiskt att den va ganska söt, och självklart har den ju gjort succé på jobbet också ;)


Ljuvt

Dagar som dessa kan man ha många av och bara må bra! Hoppas bara på att idag blir en lika fin dag :)




De-ser-'t

El dinero är färdig och vi öser på med lite dessert, marängswiss!


Pre-fars dag

"Firar in" fars dag idag och än så länge har vi kollat på film. Härliga Just go with it, och nu ska vi avnjuta smarrig kvällsmat made by me! Baconlindad fläskfilé fylld med chèvreost och soltorkad tomat, till klyftpotatis och en kall sås. Mums!


Ulliga och gulliga

Hängde loss lite med mina pälsbeklädda vänner innan, dom är ju för roliga! Beter sig som hundar, buffar på en om man slutar klappa på dom och "river" på en med klövarna för att få uppmärksamhet!
Jag ser ju rätt kilig ut på sista bilden men bjuder på det för den såg så rolig ut när Ulla tittar ut där bakom!


Gissa vad..!

..vad detta ska bli :)


Fullspäckat schema

Hela veckan har man varit igång, nästan precis hela tiden. Det har varit jobb och jobb, lite shopping och så lite mer jobb. Dubbelt jobb måndag, 12-timmars resa på tisdagen. Onsdagen bestod av dubbelt jobb igen och igår va en riktig heldag, från halv 8 till 5 på förskolan och sen en klippning på det. Även idag jobb heeela dagen, halv 9 på förskolan och direkt därifrån och klippa mellan 2 och 6. Finns det nåt mer att göra än och jobba eller? Börjar undra?! Men nästa vecka är det nog liite lugnare iaf. Nu går ögonen snart i kors iaf så jag ska kojsa :)

Gås najt!


Ut o gå

En liten frisk kvällspromenad, skönt efter en heldag med jobb.


TV-onsdag

Onsdagar betyder TVkväll. Först dom kärleksstinna bönderna och sen härliga Carina Berg! Skönt att få mat gjord och bara slänga sig i soffan och slappa efter en busy dag med jobb hela eftermiddagen och kvällen. Sen kan ju rutinerna ändras, men dom håller idag också :)


Superfräckt

Mitt absolut bästa köp är ett nog par supersmidiga och häftiga fingervantar! Verkligen inget man BEHÖVER men något som är väldigt bra för en iPhonenörd som jag (Ninna köpte också!) Det är ett par 'Touch screen gloves', som man alltså kan använda på pekskärmar, utan att behöva ta av sig! Dom har väl nåt "inbyggt" i fingertopparna som gör att det bara funkar. Fråga mej inte.. Men det funkar verkligen! Blev helt till mej när jag prövade i affären ;)



Dom "magiska" fingertopparna!


Avslutningsvis

Avslutar denna kvällen med allmänt undanplock av alla grejer och en liten ansiktsmask på det!
Natti


Changed my mind

Ångrade mej totalt nu, fick en annan sushibit i munnen med fisk på, yuck... Smakade ju bara rå fisk och det va INTE i min smak. Sushi, med smak av fiskbil...!


Gött

Provat sushi för första gången idag, ingen WOWupplevelse, men helt ok :)


Jösses

Tre gekås-påsar rikare, men några kronor fattigare.. Nöjd kund avnjuter nu asiatisk buffé :)


Bergen



Detta saknar jag också, alla berg som jag va så nära i ett halvår! Hur kan man INTE älska utsikten om den ser ut som denna?


Diverse

Mitt i klädprovandet, allt från kavaj till träningsbyxor!


Då va det dags

Vässade armbågar och shoppinglistan i högsta hugg, I'm ready!


Live inlägg från Fegen

På en rastplats framför en liten sjö i Fegen sitter vi nu och morronfikar. En självklar procedur om man är med kaffestinna tanter som jag är...!


7 november-Du lever bara en gång

Så sant som det är sagt..


Noice-Du lever bara en gång


Så förbannat bra

Saknar våran fantastiska semester... Så glad att min familj hade möjligheten att komma över och fick se mitt kära USA! I'll be back, be so sure!












Svaret

Svaret till "That special time of the year" är ju såklart ULLARED/GEKÅS!

Så därför kollar jag in på Gekås hemsida för att uppdatera mej om shoppingtipsen igen ;) Haha, så himla nödvändigt?!

Planeringstips

Glöm inte frukosten
Ät en rejäl frukost och packa eventuell matsäck. Har du med dig matsäck går det bra att äta denna i något av fiken, men tänk på att förtäring inte är tillåtet i övriga delar av varuhuset.

Bekväma skor
Ta på ett par riktigt bekväma skor, varuhuset är stort och du kommer behöva gå långt.

Ladda mobilen
Se till att ha mobiltelefonen laddad, den kan behövas om ni kommer bort från varandra i vimlet.

Kundvagnspollett
Kom ihåg att ta med kundvagnspollett, 10- eller 5-kronorsmynt till din kundvagn. Växlingsautomat finns i anslutning till kundvagnsstallet närmast varuhuset.

Töm bilen
Låt inte en massa onödiga prylar ligga och skräpa i bagageutrymmet, på hemvägen kommer du behöva en hel del utrymme för att packa in alla varor. Men kom ihåg varselväst, varningstriangel och annat nödvändigt.

Inventera hemma
Gå igenom skåp och lådor. Mät och planera.

Skriv inköpslista
Anteckna dina planerade inköp på en lista så du inte glömmer något viktigt! 

Plugga på
Ladda hem varuhusets översiktskarta (här>>) och skumma igenom vilka avdelningar som finns. Den sammanlagda affärsytan är nu fem fotbollsplaner. Det är ganska stort och det är lätt att missa något!
(PS. Speciellt detta känns oerhört viktigt...!)



Kolla vilka fynd som finns inne!
Läs vår fyndsmarta blogg (här >>) och se vilka fynd som ligger och väntar på just dig!

Värdesaker
Tänk på att aldrig lämna privata tillhörigheter som handväskor, plånböcker, mobiltelefoner och jackor i kundvagnen. Håll reda på dina värdesaker, det finns alltid en risk att råka ut för ficktjuvar i stora folksamlingar.

Bankomater
Bankomater hittar du precis utanför varuhusets ingången, samt vid varuhusets utgång mittemot Sia-landet, på Sko-kanonens byggnad.

Förvaring
Utanför varuhuset finns förvaringsskåp där du enkelt kan låsa in det du inte vill bära på.


Såhär såg shoppingtipset ut för 2 år sen när jag åkte, alltså lite små uppdateringar på den nya.
Ser fram emot i morron rättså grymt mycket så ska väl ta o titta på EMS och sen sussa för att vara på tipp-topp humör heeela dagen i morron!

Mammut

Idag åkte min kära "mammut" ut på äventyr till Island. Hoppas hon kommer hem hel och välbehållen och inte har drunknat i nån het källa eller nåt. Och helst med ett stort paket med souvenirer till mej...!


Mamma som Buffalo Bill, utanför Buffalo Bills museum i Colorado. Mycket vacker!


Nytt inköp

Det är dags att lägga huvudet på gårdagens inköp, en ny kudde. Sov som en prinsessa på den inatt, kanske inte så konstigt med den fantastiska utprovningstaktiken jag hade på IKEA igår. "Prov-låg" alla kuddar, problemet va bara att det fanns inget att lägga dom på. Fick själv agera både huvud OCH säng. Men så fick jag ju en skön kudde också ;)


Go natt


That special time of the year

Dags att börja skriva inköpslistan nu igen, på tisdag smäller det...
Kan ni gissa vad?!


EN nyans av brunt...

Igår hände det, hade ju funderat ett litet tag. Ovanligt länge för att va jag faktiskt! Och igår satte jag penseln i håret och en halvtimma senare va jag brunett. Tänk så fort det kan gå ;)


Före förvandlingen..





Får väl se hur länge jag känner för att va mörk. Blondin in my <3


Mumma söndagsdessert

Fick smaka en väldigt god och enkel efterrätt i våran lilla ICAbutik i torsdags, och idag tänkte jag att jag kunde göra den eftersom mamma åker bort i morron. Låter ju fel att vi åt den för att hon ska åka i morron, typ att vi firar, men som en liten sista mysstund ihop innan hon pyser en vecka till Island. Inte avundsjuk. 
Den blev lika god idag, ännu bättre såklart! Det va en superenkel vit chokladmousse toppad med blåbär jag fick smaka på härom dagen, men jag spetsade ju såklart till min variant idag! Chokladmoussen kände jag fick va precis som den skulle men istället för blåbär, som jag inte är superförtjust i, så fick 'lime- och kardemumma marinerade hallon' ligga på toppen. Det blev en supergod blandning och man skulle nog kunna spetsa ännu lite mer med lite sprit i "marinaden". Eligt receptet ska blåbären ligga i pusch några timmar innan servering, så varför inte med hallonen också..? En annan gång....!



Kall om tårna

Sitter i ishallen och hejar fram UIF till en vinst. Tredje perioden började precis och det ser väldigt ljust ut. Tårna fryser lite, men det är smällar man får ta. Bara att vänja sig, kallare lär det ju bli.


Hmmm

DO blondes have more fun?!


6 november-Väldigt kär/Obegripligt ensam

Låten i högtalarna idag:

Linnea Henriksson-Väldigt kär/Obegripligt ensam


Alma

Det finns inget sötare än bebisar. Punkt. Träffade igår mitt kusinbarn, Alma och hon är nog en av de sötaste på jorden.


Alla helgon

Nu ikväll efter min roliga färgning gjorde jag en supersnabb packning och åkte till kyrkogården för att tända ett ljus på gammelfarmor och gammelfarfars grav. Så himla mysigt tycker jag att gå runt på kyrkogården under alla helgons helgen med alla tända ljus, och det är en speciell känsla på kyrkogården.


Easy workin'

Idag har vi haft en mysfredag på jobbet med....


Baka liten kaka

Orkar inte sätta på datorn så gör ett litet kvällsinlägg på mobilen mysigt nerbäddad i sängen. Va en sväng nere på salongen innan jag lekte lite med kidsen på förskolan hela eftermiddagen. Mysiga dagar som denna uppskattas, supermysigt med tre sköningar sista stunden. I morron har jag min fredagsfika så när jag kom hem bakade jag lite. Blev la rättså bra, och hoppas dom andra tycker det i morron också :) nu ska jag kojsa så jag kan ladda för en helg i Småland!


Pasta med sås

Lagade till en improviserad och smarrig kvällsmat idag. En sås med paprika och chili och över lite bacon och ungsbakad lufttorkad skinka penslad med vitlöksolja och lite riven parmesan på toppen. Det va inget sådär superspeciellt coh inget svårt att göra, men det blev iaf gott och lyxade till en vanlig onsdag :)




Bilderna är tagna med mobilen så inga superbilder precis..


Bonde-onsdag

Började min onsdag med lite bond-arbete, matade katten och lassade ensilage till fåren. Sen infann sig lite kreativitet och jag började såga lite och skala lite grenar på bark. Ni ska få se det jag än så länge har åstakommit och gissa vad jag nu ska hitta på ;) Sen fixade jag mej och åkte till jobbet, avslutade det med att få massage både på ryggen och i håret och dessutom bli kammad en stund. Bra jobb ändå ;) Sen åkte jag snabbt hem och hade 2 klippningar och därefter va denna arbetsdagen över. Ikväll har jag fortsatt på dagens bonde-tema och kollade på Bonde söker fru och sen efterlängtade Carina Berg. Hon är ju för rolig! Och för övrigt hade jag velat bo som Jesper Parnevik, hade inte gjort ont. Inte nånstans faktiskt.


Mindre trevligt uppvaknade

Jobbigt att bli väckt av en slambil lite innan 8 på morronen.. Fruktansvärt onödigt tycker jag...!


Avslöjande

Nu är det klart, jag kommer framöver att jobba lite extra på Vegby Klippet. Det var va förra veckans samtal handlade om, då jag kände mej lite väl obetänksam när jag ringde innan jag knappt tänkt igenom det! Men nu känns det bra, kul att få komma ut och få mer erfarenhet av att jobba på salong och lite mer strukturerat schema och skönt att bli anställd och bara behöva tänka på att va där och jobba och sen få  pengar på kontot! Mycket smidigt ;) Kan ju bli en del att göra nu i december, men skönt litet cashing i slutet av månaden, så jag ger mej attan på tt jag ska klara av det!


Torka

Det har varit en liten torka på "inredningsfronten". Inte för att det är mitt största blogg-ämne men det blev ju en del där ett tag. Men här kommer ännu en liten detalj i mitt rum.
En till 'minnestavla'. Mest minnen även här från USA.


Några stenar från Rocky Mountains, som jag alltså bodde granne med i 6 månader! Läderbandet som ligger där under är även det köpt uppe i Klippiga bergen, närmare bestämt på vägen upp till Pikes Peak! Dock va det billigt och kvalitén var väl därefter... Gick sönder efter ett litet tags användande..! :S


En sten från mitt första besök i Florida, med Jossan. En snäcka "inväxt" i en sten.


En fossil som även den är hittad i Florida.

Och "diamanterna" på tavlan kommer från ett litet 'konstverk' som jag fick av kompisar till familjens barn. Hon hette Emma och va hur gullig som helst :) Hon hade nog gjort detta konstverk i skolan (en utsågad häst i trä som hon hade limmat massa glitter och diamanter som dessa!) och tyckte absolut att jag skulle ha det, gulliga unge!
Man tänker på så många grejer när man kollar på tavlorna, va mycket man har upplevt. Och att en sten kan väcka minnen, eller en snäcka!

Dessutom är det ju fina grejer, så klart att man ska ha uppe dom och detta tycker jag är ett bra sätt. Köpa en billig ram och en liten limpistol, allt man behöver göra!


Kusinbarn

Jag har fått mitt första kusinbarn! En liten flicka kom idag till jorden och hon belönades redan som nyfödd att ha världens bästa.... Ja va heter det egentligen att jag är till henne? Föräldra-kusin? Tredjedelsförälder..? Men det är ju bara när jag också får barn... Jobbiga problem man har! Hoppas iaf få en liten kik på henne om jag drar till Ninna i helgen, bebisar är ju det sötaste som finns!


Nyttisch

Nu när jag har varit så duktig och varit och tränat får man ju såklart hålla sig till den stilen! Kör på med lite nyttig kvällsmat, med knäckebröd och leverpastej, en tallrik med fil och linfrön och russin. Sen att det dessutom är väldigt gott är ju bara ett plus!






(Sen att jag knaperstekte några få bacon också, det behöver vi ju inte prata högt om...)


RSS 2.0