Ett gott skratt förlänger livet...

..det är något jag tror på och med denna dag inräknad har jag nog några år längre levnadstid! Fick ett bryt vid mellanmålet och höll på att flabba ihjäl oss, bara satt och gapskrattade så tårarna rann! Barnen tyckte nog vi va roliga/såg roliga ut för dom skrattade dom också, förmodligen ÅT oss!
Hahaha, E-M förgyllde min dag :D


Lucky day?

Äh vet inte, men man kan ju hoppas att denna dagen kan bringa lite tur. Det är ju ändå den 29 februari!
Käre gode någon, gör så jag vinner på lotteri och kan få åka till NYC. Åååh jag vill dit nuuuu!


Upprepning

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, GE MEJ SOMMAR!


Grrr

Usch va trött man kan bli på människor. I allmänhet bara. Lite respekt för nån annan vore väl inte fel.


Leksöndag

I söndags var det ju så fint väder, och det vore ju näst intill fängelsestraff om man inte utnyttjad det lite! Jag hade ju tänkt mej en liten utflykt eller picnic, men blev lite lat när vi inte hade mycket till fika. Men jag och Lisa hade roligt ändå!






Sen började jag bygga en hylla, men det kommer senare!


True story


Hälsa på moster

I fredags och lördags åkte jag ju till Jkpg för ett litet mission. Det var att kolla på två lägenheter som verkade lite intressanta! En i fredags kväll i Hva då jag sen åkte till mormor och morfar hade myskväll med varma mackor och tv-tittande under filt! På lördagen kom mamma med bussen också och vi åkte till Taberg (långt utanför) och kollade på en till. Lägenheten var bra, men som sagt långt bort. Sen åkte vi iaf till mammas gamla barndomskompis och dom tjattrade av sig lite, och sen skulle vi till moster Marie. Skulle stanna på vägen och tanka och köpa lite efterlängtat lördagsgodis ;) Jag äter ju bara på lördagar nu och såg i tidningen ett EKO hade billigt, så dit skulle vi. Och en Jet-mack ligger jämte där det ofta är bra pris på bensinen. Så även den dagen visade det sig. Verkade som alla vallfärdade till just den macken för att det va billig bensin! Vi fick stå i tankningskö ;) Väl hos Marie fick vi hjälpa till med hushållssysslorna och sen, äntligen, fick vi mat! Goda bullar bakade hon också, och mjuk pepparkaka så mätta var vi när vi var färdiga! Sen gick vi och kollade på deras nybyggnation på gården, en baota-ladugård där kossorna ska bli 'självmjölkade' av en robot. Det blir bra när det blir färdigt om nån vecka :)


Ladugården, där snart 140 nya gäster ska bosätta sig!

Lille Jack, med sina stora öron!

Och så hälsade jag på dom små kalvarna också, och höll på att bli uppkäkad av en av dem ;)



Sen åkte vi hem och kollade på mello, den klassiska lördagssysslan.


Trööökigt

Betala räkningar/fakturor kan va nåt av det tråkigaste som finns.. Se pengar som bara försvinner.
Dock var det desto roligare när man loggade in på banken och såg beloppet på kontot! Lönen har kommit idag!!! :D
Men så ja, trycktes man ner en aning när en del av de ihopjobbade pengarna försvann då..


27 februari-Get outta my way


Vaknade med denna låten på hjärnan, och har ingen aning om varför!
Men den är bra iaf, glad och poppig som passar mitt vårhumör :)

Kylie Minogue-Get outta my way



Som en ko

Ok, jag kanske inte ska likna mej med en ko men jag känner mej som jag tror dom gör på våren när de precis ska släppas ut för en sommar på betet. Det liksom spritter i hela kroppen och man vill bara ut i liiite för lite kläder, solglasögon och converse och hoppa och skutta och njuta av solen!

Idag SKA jag ut på nån sorts utflykt, vare sig nån vill med eller inte!!


Tidig sänggång

Har dragit på mej en mindre trevlig förkylning och sov rätt dåligt natten till idag så ikväll blir det tidig sänggång. Har gjort en del idag också så det kanske har tagit ut sin rätt!

Hörs i morron :)


Vi har det bra..

..vi här mitt i soffan! Mormor ville inte vara med på bild ;)


Mormor-mys

Det var länge sen jag sov över hos mormor och morfar, men det ska jag göra inatt :) sitter nu framför tv:n med mormor och fredagsmyser, det är mysigt det!

Vad gör ni ikväll? :)


Äntligen fredag!

Idag är det veckans bästa dag, FREDAG! Det gör inget att det inte är så himla bra väder, bara det att snön och isen nästan är borta gör att det är ok ändå! Ska nog fira med att ha converse på mej idag :)
Nu ska jag fixa mej för jobb, sen ska jag ut på mission ikväll. Det involverar Småland, morbror och moster, mormor och morfar och kritik.. Typ!


Precicering

Efter Felicias kommentar om det inlägg jag skrev om att 99 pers hade gift sig i Tranemo så kände jag att jag kanske var otydlig, eller?! Här är den sköna kommentaren!

"För visso är tranemo ganska inavlat, men det finns faktiskt möjlighet för dem att åka utanför tranemo och hitta sig en partner också... Tro det eller ej, men utvecklingen går framåt! Heheee"

Ja tro det eller ej, men jag menade ju inte själva mängden folk som gift sig, utan just det exakta antalet! Hur kan just 99 pers gifta sig, det borde ju vara ett jämnt tal om det är två som gifter sig!?! Haha, dagens i-landproblem ;)


En liten prinsessa

Kul med en liten ny prinsessa i Sverige!


Undra vad alla, ALLA, tidningar kommer skriva om nu lång tid farmöver?!


Åh va skönt!

Jag tror jag har blivit "solhörd"! Tänk va roligt att jag skrev ett inlägg igår att publiceras idag som handlade om mina nymålade 'solnaglar' och att jag hoppades på lite sol. Skönt det är då att vakna på morgonen och det är skinande sol och klarblå himmel!

Dessutom har jag fått nån sorts väckarklocka-fason och har vaknat nästan exakt samma tid de dagar när jag har sovmorgon och har ställt klockan på halv nio eller inte alls. Kvart i eller kvart över åtta har jag vaknat i flera dagar och sedan snoozat en stund tills jag behöver gå upp. Men hur kan man lyckas med det, inbyggd väckarklocka?!

Bild tagen direkt ifrån sängen, älskar vårvädret!


Solen är här

Man kan ju önska iaf... Så därför har jag köpt ett billigt nagellack, men med en väldigt glad färg för att förgylla de annars rättså gråa och trista dagarna med nu för tiden.
Va tycks?!



Visst blir man ändå lite glad av dom?! Jag tycker det iaf, kanske för jag ser dom nästan hela tiden när jag skriver här m.m ;)


(såg ni dessutom att jag har matchande armband? ;) Hoppas solen ser mej och lyser upp min tillvaro med några extra strålar! Gult är ändå rätt snyggt?!)


Seriepremiär

Har skrivit in våra matcher i fotbollen i kalendern nu, blir stressigt där ett tag i maj/juni och augusti/sept! Men det ska bli kul att dra igång och spela på riktigt. Har jag ju aldrig riktigt gjort ;) Hehe

Men ni som läser, 1 maj kan ni ju boka upp redan nu. Då är det seriepremiär i Grönahög, ej att missa!!


Re-bags

Nu ska ja göra reklam för min kära farmor som håller på med ett litet projekt! Hon gör väskor m.m av 'gamla' påsar, sånna som man aldrig gör åt. Hon virkar ihop dem i olika former och storlekar och sätter foder i så dom är som riktiga väskor, bara att dom är handgjorda och helt i 'återanvänt material'.
Nu ska vi bara lägga upp dom på blocket och försöka sälja lite! Så tänk på det, ni mina kära bloggläsare, ni får lite förtur på att se dem, Re-bags ;)

Den översta är en halvbra bild på flera väskor hon har gjort och den andra är min egendesignade kuvertväske-modell av H&M-påsar!





Jag är ett officiellt ombud för att göra en beställning, så hör bara av er!


(Re-bags, reused material bags)

It takes two baby...?

Hur lyckas man med detta? Hur kan 99 personer gifta sig under ett år? Brukar man inte vara två när man gifter sig?!
I Tranemo, där kan man ;)


22 februari-Somebody that I used to know



Gotye ft. Kimbra-Somebody that I used to know


Vardagsdags-grattis

Hur härligt vore det inte att fira vardagsdagen också?! Då vore ju vardagen så mycket roligare! Det tycker iaf jag :) Däremot tycker jag inte man får fira för mycket, för tänk då när man ska fira på riktigt, då blir det inte lika festligt. Hänger ni med?! Fira vardagen lagom och fira festen mer!

Här kommer mina funderingars källa, åter igen en barnlåt... Man blir som man umgås, tror jag.

Ett härtligt vardagsdags grattis!


Lilla sötungen

Här kommer lite bilder från dopet i lördags!


Gillar denna bilden, hon ser ju så go ut!


Lilla sötungen!

Gillade att prellen hade cowboyboots under ;)

Fadder David gjorde ett bra jobb!

Hela följet, och det förbannade ljuset som stod mitt i vägen hela tiden... Varför ställer man det där?

Trädet där en ängel hängs upp för varje barn som döps (först skrev jag bara "där en ängel hängs för varje barn....". Det såg lite mordiskt ut.. ;) hehe)

Här är Almas ängel




Det är jobbigt att döpas!

Sångunderhållning på hög nivå av Marcus, första låten han chockade med var Shakiras 'Waka Waka'! Lite klassiskt för ett dop sådär ;)

Asså får man verkligen vara så söt?! Är det ens lagligt?

Och sen blev det lite jobbigt, men t.o.m då är man sjukt söt!

Presentöppning

Och Marcus körde ännu ett fantastiskt framträdande, denna gången bjöd han på 'We're not gonna take it' av Twisted Sisters som han hade övat på lite inne på toaletten innan! Haha! Den ungen är grym!


Tack Amanda, Simon och Alma för en trevlig eftermiddag :)


Trav vs. rytmisk gymnastik

Pappan i "Familjen annorlunda" om att pröva på trav.
"Det är som rytmisk gymnastik. Det är fint att titta på men man vet inte varför.."
Haha


En påse kärlek, tack

Kollade in på en ny blogg och såg ett gulligt pyssel, små fina påsar! Hur enkla som helst och jag prövade dagen efter på jobbet och de blev superfina :) Nu har jag hållt på hemma och satt ihop flera stycken, i olika mönster och storlekar. Nu ska jag bar hitta bra tillfällen att ge fort alla!



Nu ska de bara fyllas med lite kärlek och ges till någon kär!


Inte trodde väl jag...

Jag har nu gett mej in i bostadsdjungeln. Jösses, inte visste jag att det fanns SÅÅÅ många fastighetsägare och bostadsföretag i Jönköpings kommun. En hel del intresseanmälningar är iaf skickade så jag hoppas man kan få napp snart! Whish me luck.


19 februari-Seaside


Skön låt, som gör att man längtar ännu mer efter sommaren!





Flesta av bilderna från USA, saknar det väldigt mycket!


Räksoppa it is

Sara bad om recept. Okej då! Dessvärre har jag inget exakt recept (som vanligt när jag lagar mat) men iaf några grunder jag går efter.

Räksoppa
1-2 liter vatten
Buljong, antingen fisk- eller grönsaksbuljong, så mycket som behövs till mängden vatten man tar.
1 burk räkost
2-3 stora, grovt rivna morötter
Vitlök efter smak, ca 2 klyftor
1 burk creme fraiche
Hackad dill, frusen går utmärkt!
Salt och peppar

Ev. lite färska räkor att hälla i i slutet eller lägga på toppen vid servering.

To do:
Man kokar upp vattnet och lägger i buljongtärningen/-arna. Sen häller man i räkosten, morötterna och pressar i vitlöken. Blandar ut det och sen i med creme fraiche. Blandar i dillen och smaksätter sen efter eget tycke! Jag tyckte min var lite för "snäll" så spetsade den med lite mer vitlök och chili. Man kan även använda lite citron eller lime.
Beroende på hur mycket buljong man tar i början också så kan soppan behöva redas, antingen med mjöl eller maizenaredning.
Jag hade köpt färdigskalade stora frysta räkor för att det skulle gå snabbt och jag hällde dem direkt i soppan minuten innan servering typ. Häller man i dem tidigare blir de sega. Annars är det väldigt gott att köpa räkor med skal och skala och lägga några räkor på toppen med en sked creme fraise innan servering. (Dessutom, köper man räkor att skala själv kan man sen koka egen buljong på det. Så har man tid är det ju ett alternativ!)

Smakar väldigt gott med ett vitlöksbröd till!

image description
Min halvkassa bild från i fredags


Mediokert

Dags för mello igen, det är ju ändå lördag! Men verkar vara sämre "kvalitet" på låtarna idag. Ingen man har fastnat för direkt, mediokert.


Plåster is the shit

I början på veckan var jag och fixade lite på min bil (igen). Då var det blinkersen där fram som har krånglat, hela lamphållaren och allt har åkt ur några gånget när jag har kört och det ar gjort att ena kabeln som håller fast det har gått av. Men för att vara säker på att den inte skulle åka ur igen fick den sig en liten provisorisk lagning förra helgen! Silvertejp hade jag ingen, så man tager vad man haver ;)


Små hjärtan av gelé

Såg ett recept i en blogg och tänkte jag skulle pröva det. Sagt och gjort, i torsdags kväll stod jag och försökte mej på att göra egna geléhjärtan! De skulle stå minst över natten i kylen och i går morse hann jag inte kolla dom så det blev att göra när jag kom hem. Det stod i receptet att de skulle bli mjukare än de geléhjärtan man köper i affär, och det kan man ju lugnt säga! Jag tror jag hade i för mycket smet i formarna för de blev väldigt gelé-iga! Men jag hade bara två olika iskubsformar att hälla det i och de fylldes rättså snabbt så var tvungen att fylla på med resten av smeten i de jag redan hällt lite i. Så det blev faktiskt inte bara geléhjärtan, det blev stjärnor också! Och så hade jag hallonsmak på dom, hade nog varit godare med jordgubbssmak kände jag nu i efterhand. Kul o prova lite nytt och sånt man aldrig har gjort innan, och sen kunna experimentera lite till nästa gång :) Och när det inte är så särskillt svårt heller.



Men visst blev dom fina!?!


"Dop" i grytan

På väg på dop! Mitt fina kusinbarn är det son ska få håret tvättat i funten ;)


Det svänger, oh yeah!

Har nynnat på denna groove-iga låten hela dagen typ! Tur man jobbar med det man gör så man inte mobbas för det ;) Jag och sista barnet letade istället upp låten på youtube och lyssnade på den ihop! Hehe



Fredagsmys

Älskar fredagar, speciellt när det är lika härligt väder som idag! Och man dessutom får avnjuta lika god räksoppa som vi gör idag! Den är så himla enkel och god :) Gott med ett vitlöksbröd till också.


Augusti 2011, njuter av olika delar av Sverige 2

Vi börjar nu i Småland där jag var på ett riktigt "dragigt" party med medelålder någonstans runt 70-80 år tror jag. Kära Mormor fyllde jämnt och det skulle såklart firas! Massa go mat och sen tårtbuffé som la sig som bomull i magen!


Min käcka morfar! <3

Älskar detta kort som mormor fick! "Vadå kärring?!" står det på ;) Vi sa att hon skulle öva på detta tills vi veckan efter åkte till huvudstaden! Hehe


MOT STOCKHOLM!

Den klassiska fikapausen på vägen, denna gången utan att moster äter smörpapper...!


Bil vi körde förbi och blev lite chockade över, den rullade med motorhuven öppen!?! Den hade förmodligen flugit upp sekunden innan vi såg den och var på väg att stanna, men fatta va läskigt :S

Turister på vift

STHLM visade sig från sin bästa sida

Här har vi självaste Peter Settman... Smygfotarn, oh yes!

Tog en sväng till min sommarstuga och kollade till den när vi ändå var i närheten.. (A.k.a Drottningholm)


På båtturen tillbaka från Drottningholm, hade helt fantastiskt väder och vi satt uppe på soldecket och bara njöt av solen och vinden i håret! Såg dessutom en hel del fina hus, ev kostar dom skjortan. Inte säker...

Som sagt, staden delade med sig av sitt allra bästa väder! Och det var fler än vi som uppskattade det :)

Snabblunch första dagen

Gamla stan

Firade Marie och mormor lite första kvällen, med skumpa! Dock inte för mej.. ;)

Lördag kväll åkte vi till Grönan och strosade runt

Och Ninna vann såklart choklad!

Marie prövade också lyckan, men slutade med att hon hade en futtig burk kvar.

Åt Ben&Jerry's

På söndagen åkte vi till Fotografiska(?) museét, och såg en ganska chockerande utställning..! För oss som inte va pålästa på vad som skulle visas iaf ;) Visade diverse nakna människor i olika former och konstellationer. Och i olika "tillSTÅND" hehe

Innan hemfärd


Såklart måste man ha fika paus på vägen hem också, stannade och kollade i en liten mysig butik och köpte lite fikabröd och satte oss och fikade.

Ett par timmar senare var vi tillbaka hemma och en superkul resa var till ända, ännu en gång! Men fler lär det bli! Kanske en vårresa denna gången, vet att Marie redan är sugen på att åka :) Det är iaf bästa gänget och vi kan både bli sura på varandra och skratta halvt ihjäl oss ihop!


Morning has broken

God morgon kära vänner!


-1

Jädrar va halt det är ute! -1 grad och lite dugg/snö. Höll precis på att lyckas med en riktig praktvurpa ;)


Augusti 2011, njuter av olika delar av Sverige 1

Väl hemma hände lite allt möjligt, började packa upp lite så småning om, fick jobberbjudande på förkolan två dagar efter hemkomst och jag njöt av att träffa alla nära och kära! Här komer fortsättningen på mitt händelserika Augusti, som jag spenderade på lite olika delar av Sverige!


Myskväll hos Stina i Ulricehamn

Kärt återseende av crossbanan, love it!

Åkte till Malin i Borås och hade myskväll och "firade" mitt vikariat på förskolan och jag gjorde debut på systemet för en väldigt lång tid! Kändes som första gången igen, eftersom jag varit 'olaglig' i staterna... ;)



Åkte sen en helg till Småland och njöt av det underbara sommarvädret som fanns då. Grillade och hade trevligt sällskap i Skärstad-skogarna

Gick en liten kvällspromenad


Lutarp

Blev medtvingad på svampplockning, och den kunde slutat i plurret för vissa... Hehe!

Hade ännu mera mys med en liten valp som hade extremt svårt för att vara stilla!

Älskar denna bilden! :D Bara en enda stor nod typ!


Han fördrev en bra stund med att fightas med denna sopborste... Måste va kul att vara hund?


Lön för mödan


Gjorde min första gjutning, denna i Liared! (Hoppas det är ok att du är på bild Louice!?!)

Blev tydligen lite addicted.....!

Jag hann alltså med en hel del delar av Sverige, olika platser i Västergötland och flera ställen i Småland. Och med alla underbara människor jag känner <3 Då var det bara så underbart att vara hemma!

Fortsättning följer, då kommer jag  börja med ett partaj och sedan vara aningens mer norrut i Svedala!


Torsdag

En klipp och färg gjord, nu laga mat. Sen några timmar på förskolan och hem och klippa igen.

jagharingetliv.com


Den där nedrans manicken

Skulle idag vara lite snäll och duktig och skotta snö tänkte jag.. Och eftersom vi har lite yta att skotta på så blir det ju med 4-hjulingen. Snöbladet satt inte på när jag skulle ut och börja och innan jag hade fått på det där nedrans jädra FÖRBANNADE snöbladet så hann jag både bli arg frustrerad och få vredesutbrott på skiten! Försökte i drygt 45 minuter att få i en splint under maskinen för att "fästa" själva bladet. Och jag kan nog typ likna det med som jag tror det är att få barn, typ.. Förutom smärtan...! Jag tryckte och tryckte och tryckte och blev så förbannad så när splinten väl gick igenom så var det en STOOOR lättnad! Typ som att få barn, eller? Trycker massa först och sen blir superlättad när det väl pluppar igenom!? ;) haha



Mia mitt i rasten

Har rast på jobbet. Promenad har vi redan varit på idag så det kände jag inte för, bara sitta o slappa lite! Och ta lite egobilder ;)


Just nu..

Idag är tisdga, alltså var det träningsdags igen! Idag var vi bara 10 pers så blev till at springa en del.. Ena benet blev helt konstigt och det kändes som jag skulle få kramp när som helst mot slutet, men slapp som tur va ;) Dock har jag nu slagit i min stortå-nagel två veckor i rad så den är i en mer blå-lila kulör och är ond, mindre skönt..
Sitter nu i sängen och kollar på gårdagens avsnitt av Sofias änglar och äter detta


Min lilla Valentine-bakelse jag gjort!


Happy Valentines!

Hoppas alla fina läsare har haft en fin Alla hjärtans dag!



Sött

Jag tror inte jag har visat vad jag fick av kära Elin i julklapp? Kanske är dags nu då!


Är det inte sött så säg?!
Halsbandet har använts några gånger och den lilla portmonän(?)/necceceren har jag som ett litet allt-i-allo-kit med allt vad man kan behöva ha med sig extra i handväskan, som plåster tanponger och handsprit, typ!

TACK!


Augusti 2011, från Colorado till Götåkra

Nu fortsätter vi med resten av året 2011. Vid det här laget har vi nått den dagen det är dags att lämna mitt andra hem, CO. Vi åkte tidigt lördag morgon till NY för att sen byta flygplats och hitta vårat boende för den sista natten. När vi flyttat in i vårat lilla boende slappade vi lite och såg en liten taxi-incident från fönstret!

Mannen i blå skjorta är chauffören, de andra två har precis blivit körda. Nu bråkar dom om priset och hur mycket de ska ge i tip! Såg så roligt ut, chauffören liksom står ute med handen och väntar på att få sina pengar, som de andra inte vill betala ;) haha

Den kvällen gick vi en promenad i området för att hitta någonstan att äta. Inte världens trevligaste område kan jag tycka, men för en natt var det ok! Vi hittade iaf ett Burger King, där vi fick drickor stora som simbassänger, typ.. Allt är verkligen det där superstora i USA som man tror.

Försökte hitta bra grejer att jämföra storlek med. Lyckades väl sådär, men man ser att dom är stora iaf!

Macken i området hette "Getty". Får mej att tänka på ordet... Ghetto. Kändes lite så där!

Förstår ni om vi hade lite problem med att få med all vår packning? Ser ut som det hör till 23 personer ung. Vi var 5.

På JFK fixade jag och Lisa våra naglar på en salong där, och dessutom hade dom supersköna massagestolar vi fick njuta lite av!

Kära mor och far

Underhållning under flygningen hem

Soluppgång från ovan molnen, där den är som bäst!



Nere på säker svensk mark igen. Åh vad jag saknar USA nu!


Live update

...från crossbanan.


Underbara dag!

Vädret ute är bara så härligt! Några plus, skinande solsken och lite snö som gör det fint :) Nu ska jag ge mej ut och bara hänga lite i februari solen, det är fint det!

Under tiden lyssnar jag på denna, den har varit en dagens innan, men den är ju så bra så den kan gott lyssnas på igen! Tycker den passar, den är liksom glad och fin, precis som vädret :)


Några månader kvar...

Kanske skulle ta och fortsätta skriva de sista månaderna i min följetång om 2011? Var ju ett tag sen nu! Men det allra roligaste det året är ju över att skriva om, men en hel del till hände :) I morron händer det, nu ska jag måla naglarna och titta på film!


Det hänger på håret

Det har inte blivit så mycket intressant bloggande de senaste dagarna precis.. Har mest jobbat jobbat jobbat känns det som.
Idag har mormor och morfar varit här och mormor har fått sig en frisering! Både jag och hon blev nöjda, blev riktigt snyggt! Och jag blev väldigt nöjd med färgen, den blev superbra! Bilderna gör sig inte rättvisa riktigt mot verkligheten, men man får någorlunda se skillnaden iaf :)



Min käraste mormor <3


Stackars mej!

Det är faktiskt lite synd om mej... Bara så ni vet. Mina fingrar är inte helt 100 just nu, torra, eländiga och aningens onda. På den ena lillfingerknogen har jag skrapat av huden för lite mer än en vecka sen och det läker inte för jag slår i det hela tiden och det gör ont! På mitt andra pekfinger har jag dragit av en bit nagel så långt ner så nagelkanten liksom kommer under huden, svårt att förklara, och där har det också bildats ett ont sår. Plus att händerna är torra som sandpapper. Jädra vinter!
Så nu känns det bättre när jag har fått klaga av mej lite ;) hehe

Hoppas ni har en trevlig lördag!


Stieg Larsson

Kollar på Män som hatar kvinnor, den är bra! Tänk att den är skriven av en svensk och nu ska ges ut på engelska i världen, rätt stort ändå ;)


Shake it up

Sitter just nu och skakar runt i en pistmaskin på högst upp i backen i stan, med en fin utsikt! Det är med nöd och näppe man kan skaka ihop ett inlägg här ;)


Lillördag

Det blev lyxmiddag idag, hos lilla Elin-Pelin! Gott var det :)


Semlefebruari

Nu är det ju februari och det betyder semlor! Vi har faktiskt redan smygstartat och ätit en i år, men då hade det inte hunnit bli februari ;) Dock kändes det inte som vi var lika tidiga som cafeér och affärer som börjar sälja semlebullar så fort julafton är över och pepparkakor inte längre känns riktigt så aktuella...
Men några fler får det nog bli innan månaden är slut, nu när vi ändå är inne i rätt månad!


Lakrits+choklad

Prövade nya chokladen från Marabou igår (egentligen förra veckan, för FÖRSTA gången, men då bara en bit från mamma..!) Marabou BLACK, med saltlakrits! Saltlakrits och choklad är ju mitt favoritgodis och jag tyckte faktiskt att det var rätt gott ihop med! Jag tycker ändå lakrits och choklad är bästa var för sig, men ihop var det göttit också :) Påminde lite om en kola vi brukar göra till jul, med turkisk peppar och som är doppad i choklad. 
Pröva ni också och skriv hur ni tycker att det var!


Glitter in the air

Vinterdagar som den i lördags är underbara! Solen lyser, luften är frisk och naturen är vacker! Jag tog en liten paus i mitt "syande" och gick ut en sväng med Jonatan. Vi såg att grannarna var ute och åkte pulka på sin åker så vi tog med våran pulka och madrass och åkte några gånger vi också. Sen blev det lite fotande på det glittrande vinterlandskapet :)



Mördardag

Jobb och åter jobb, och så lite träning på det och jag kommer somna som en stock ikväll. Öppnar på förskolan och jobbar till 4. Hem och färga och klippa och träna 20-21.30. Som sagt, mördardag!


Uppe INNAN tuppen

Ja fy sköven, jag är ingen morronmänniska. Men jobb är jobb, och när man väl har kommit upp så är det ju inte så farligt. Häller bara att TA sig upp ;)


Sofias änglar

Fantastiskt program! Allt dom gör för alla dessa människor som har det så svårt. Usch va jobbigt en del har det. Och vilken otrolig tur att man har det så bra själv. Allt kan verkligen vända helt på bara en sekund, och man borde tänka mer på det och vara tacksam för det man faktiskt har och har möjligheter att göra.


Plätt hit och plätt dit

Jag och Lisa har varit ensamma hemma ikväll så vi festade till det lite denna måndag, genom att steka plättar! Tog ju inte riktigt lika lång tid idag då man bara stekte till 2/5 av familjen, även om det nu blev en del över och de andra förmodligen inte är sena på att äta upp det som blev kvar ;)



Appen på mobilen har krånglat så kunde inte lägga upp inlägget där utan fick bli från datorn ändå.. Åh bök.


Romantiskt rosa

Nu kommer lite pics från mitt rum! Nyuppsatta gardiner, nya kuddfodral till kuddarna på sängen, ny lampskärm och lite nya placeringar på detaljer i rummet :) Känner mej nöjd med lite romantisk stil, i mitt annars rätt så oromantiska liv ;) Förresten är lakarn bra grejer, tänk va mycket man kan göra med dom! Gardiner och kuddar t.ex....!




Mello 2012

Jag satt bänkad framför TVn igårkväll, det va ju 2 år sen jag såg mello senast så klart man måste va med lite igen. I det typiskt svenska, alla klatchiga låtar man ska trycka in det mest genomsvenska program som finns. Då "alla får va med", tydligen.. Seriöst, är Torsten Flinks och Sean Banans låtar två av de 32 bästa av alla låtar som har kommit in för att vara med i programmet? Jaja, det var de två bästa som gick till final igår iaf tycker jag. Men hade väl hellre sett 2 andra av låtarna gå till andra chansen..
Det är min åsikt och man får gärna ha andra tankar om det också såklart :D

Vad tyckte ni om melodifestivalen igår?!


Jag "cliffhangar" lite!

Nu har jag gjort ett inlägg om hur det blev med inredningen i rummet, men det publiceras i morron så ni får hålla till godo! Cliffhanger, oh yeah ;) Men jag är så nöjd, så ni borde kolla in!


Nummer 2

Nu är ännu ett kuddfodral färdigt, hemskt vilken händig helg jag har! Nu ska jag bara piffa lite i mitt rum och sen ska jag visa hur nice det är :)


Preview

Tänkte bara visa en halvkass bild av kuddfodralet innan jag kojsar! En liten preview av morgondagens bilder på det nya i rummet :) känner mej väldans nöjd, gardinen blev superfin! Kudden också, men är mest glad över gardinen ;)

Natti!


Sy-mani!

Jag har sytt en gardin idag, och fick mersmak! Nu syr jag ett nytt kuddfodral också :) lite nytt till rummet är aldrig fel!


Lördag morgon!

Lördag morgon är alltid lika härligt att vakna, man har hela helgen framför sig! Just idag är vädret underbart också och det gör det hela ännu bättre :)


Härliga fredag!




Härliga fredag! Lite sovmorgon, superfint väder, utflykt till ett mycket trevligt ställe med shopping hela dagen och sen får den avslutas på detta vis...


Ny film, måla naglarna och äta lite nyttig choklad! Bästa sättet att inleda helgen :D


Mela lis

Nu blir det asiatisk buffé, gott med mat!


Hard knock life

Gårdagen gick som sagt i ett, nya saker hela tiden och det var nog tur! Hade man stannat upp mer än vad jag gjorde så hade ja somnat ;) Gick upp tidigt och började jobba 6 på förskolan. Var där till halv 2 och då åkte jag hem och hämtade träningsväskan och åkte vidare till stan och hämtade en ny ljuddämpare till min brummande bil. Fikade hos farmor och farfar och mekade sen några timmar med bilen med hjälp av farfar. Bilen blev som ny och nu smyger jag fram ;) Sen fixade jag pizza och käkade ihop med farmor och farfar, åkte in till backen där pappa var och pistade och sen åkte jag mot u-hamn för träning. Det är segt med så sen träning, det känns liksom som det är mitt i natten nära på! Men det gick bra, vi är ett bra gäng och har superkul! Sen hem och äta lite och sova. I dag väntar nya äventyr i kylan!


Inte helt lätt att ta skarpa bilder i en skakig pistmaskin ;)


På vift

Jag och Jossan är ute på utflykt. Typ en heldagsutflykt. Nästan så man kan gissa vart det bar av ;) vi har prövat snygga mössor och nu fikar vi.


3 februari-Bullet

Den här låten är tillägnad min kära Malin. En gammal goding som jag hörde igår och fick fina minnen från en höstdag för några år sedan med lite dansande med en kratta, det ni!

Infinite Mass-Bullet


Men shit asså!!

Wihooo! Mobilen är igång och den verkar må bättre. Mobiler kanske också kan bli sjuka och inte må riktigt bra? Jaja hoppas det håller i sig, kände mej inte helt kompis med min extra telefon jag fick låna av Jonatan... Men, kära iphone håll dej i skinnet framöver!


Dygna?

Vore kanske ett alternativ? Inte så många timmar kvar nu isf. Gick upp runt halv 6 i morse och sen dess har dagen gått i ett. Tog några suddiga bilder som jag ska försöka få upp i morgon. Men dagen har iaf innehållit jobb, skratt, bilfärder, mekande, massa kyla och snö, brumfritt, träning och till sist makrill i tomatsås.. I stort sett var det min torsdag! Sämre går ju ha ;)

Natti natti


2 februari-Howl


Har hört denna låt i en reklam på TVn, gick in stenhårt för att hitta den och vann!
Bra låt på ingång :)

Florence and the Machine-Howl


Jag får spatt...

Min telefon bangar ur totalt, och jag lackar snart ur totalt på den.. Först har den varnat för att minnet snart är fullt och att bilder och filmer måste raderas. Jag har raderat några hundra bilder (jag vet, många.. Har dessvärre ca 500 kvar på nåt jäkla vänster...!?) men det har inte hjälpt. Varningen kommer fortfarande upp och nu har den varit sjukt seg de senaste dagarna. Idag laddade den knappt inte alls på fb och jag tänkte att om jag tar bort den appen så kan jag installera den på nytt och en del 'data' försvinner och ger plats. Men icke. Nu går det istället inte att installera den igen för minnet är fortfarande fullt. GAAAH! Och det värsta är inte över. Jag skulle pröva att stänga av den för att se om det hjälpte. Det kan man ju säga iofs att det gjorde. Jag behöver nog inte fundera så mycket mer kan man säga. Jag kan nämligen inte starta den igen nu... Suck.


Hårresande

Helst skulle jag ju vilja att själva proceduren mellan att gå från mörkbrun till platinablond går fortare än vad den gör. Att man liksom tycker att det kan låta lite logiskt. Nu VET jag ju att fallet inte är så. Det låter inte alls logiskt i mina yrkesskadade frisöröron! Idag prövade vi även teorin i praktiken. Funkar ej heller där.
Gick från mörk brun med lite röd ton. Till ful pissgul. Vidare mot resultatet nu. Charmig champagne. Typ... Inte världens mest smikrande färg, men den är bättre än den innan och får sitta tills nästa färgning..!

Den snygga gula färgen jag fick först. Speciellt snygg med den ljusa botten!


I detta nu ser det ut såhär, något nermattad gul med lite mer jämn färg. Dessutom osminkad och med tandborsten i högsta hugg. Det duger för en experimenterare!


Det var en gång....

Det där med att skriva om sig själv.... Det är inte helt lätt.



Det var en gång en flicka, hon ville bli frisör....


RSS 2.0