Mys

Nu kommer lite sådär allmänt mysigt inlägg.
Va en mysig dag igår, gjorde inte så mkt men 'mös' extra länge i sängen på morronen. Sen va det lugnt en stund, satte in bilstolar i den andra bilen. Gjorde mej lite iordning för ett kommande mysigt barnkalas! Höll en såå mysig bebis en liten stund innan hon blev för ledsen och hungrig! Katterna här är rätt mysiga också, förutom att dom fäller, en är väldigt kelig men också väldigt förkyld och går runt och snorar hela tiden och överallt!
Idag har varit första dagen som jag har kört barnen själv och det gick bra, pojken ville att mamma skulle skulle köra, men det blir ju lite svårt när hon jobbar, hemma! Det är snö idag också! Rätt mysigt! Det ska vara väldigt kallt i morron också, får väl se hur det blir med det :) Men det är ju bra att det blir snö nu när vi ska upp i bergen och åka lite skidor, det ska bli...... MYSIGT! Ashley visade bilder på våran lägenhet och det ser jättefint ut!
Idag när barnen har kommit upp från sina napar så ska vi nog pyssla lite, göra alla <3 dag-grejer till pappa långt borta, mysigt med pyssel!

Jaja, här kommer lite bilder


Här är ett 'certifikat' till att jag får köra familjen Yount's bilar! Känns bra ;) Jag frågade om jag ska ha med det i bilen och visa upp för polisen om jag blir stoppad ;) Det tyckte hon lät som en bra ide :D


En olycka på vägen hem från barnens music class.


Bild från idag, lite kallare än det jag har vant mej vid nu!


Gillar kattens sköna stil! Det här är McGyvor (?)


Här är min mysiga belysning jag satte upp på min säng!



Callie, hon är rätt mysig, men det är hon som är förkyld

Hej hopp


Air Force

Gårdagens lilla event va roligt! Det va kul att se på hockey igen, det va ett litet tag sen! Och dom andra au pairerna va trevliga också. Jag pratade mest med dom som jag åkte med och det va Sandra från Schweiz, Mila från Tjeckien (tror jag!) och Tamara från Tyskland. Sandra ska åka hem snart så Mila ska ta över efter henne. Och Tamara har gjort ett år i april, men ska förlänga ett år till då så båda dom två är kvar under tiden jag är här. Kommer nog träffa dom nån mer gång :) Dom andra verkade trevliga men vi pratade inte så mkt, vi satt inte ihop heller så kanske därför.
Och hockeyn va ju som sagt bra, som hemma fast lite annorlunda! Jag hörde den amerikanske nationalsången i USA för första gången också :) En gubbe/man bakom mej hade ett sånt där typiskt amerikanskt hockey-skratt, liksom wohohohooooo! Lite svårt att skriva ett ljud, men man kan ju tänka sig hur skratten är om man kollar på NHL hockey elr på typ NHL-dataspel.. Så lät han iaf ;)
Och ja Sara, dom va lite som du visade, inte riktigt så vilda men lite mer än hemma! OCH handen va med :D En hade en hand iaf, så jag va ju tvungen att ta kort!


Air Force-laget


Motståndarna, Canisius (vet inte riktigt va dom va för några!)






Och här gjorde dom mål! Scooore!



Här är Maskoten


Och i periodpausen va det 'barnmatch', som hemma!


Och här har vi handen, Sara!


I andra periodpausen kunde man kasta en puck som man hade köpt, och den som träffade mitten där vann nåt pris, tror det va pizza :)



Tredje perioden startade med två utvisade i motståndarlaget....

Boxplay...

Och efter 2.01 kom målet, så ganska bra "röta" där!



En minut kvar, och slutresultatet blev 3-2 till AF!


Jag har nu fått upp hoppet på "killfronten", har inte sett några direkt hunkar, men det började arta sig lite igår iaf ;) Air Force-killarna kanske kan va nåt, haha!
Sen åkte vi och lämnade av Tamara, och vi tre andra åkte ner till downtown och gick och åt lite på Old Chicago. Jag hade lite huvudvärk och hade redan ätit lite nachos på hockeyn så jag va rättså mätt, så jag körde på med en dessert direkt! Mumsisch :P



Mila


Sandra

Ne men om man skulle hänga med la familia till lite barnkalas idag...? Kan ju va trevligt kanske :)

Hej svejs

I'll see you then


Sara aka. Leonardo

Skypar med den här bruden/turteln!



Såhär tror Sara att man sitter på hockeyn, det blir upp til bevis ikväll och jag lovar att rapportera!


Wrap

När jag kom upp va det ingen här, familjen hade åkt iväg och skulle hitta på nåt. Så jag tog tag i lite tvätt och fixade lite. Sms:ar lite med Jossan och nu kör vi på med lunch. En wrap typ med ost, kalkon, tomat och majs. Smakar kanoon!
Sen ska jag nog ut i vårvärmen och kasta lite boll med hunden! Det är typ 15 grader, så rätt behagligt :)


Lunch

Hej hopp


Ledig

Lördag, sovmorgon! SKÖNT! Jag vaknade halv 8 första gången idag men somnade om, och sen vaknar man lite då och då och vänder på sig och somnar om en liten stund. En liten faktor till det kan ju va att det är två små filurer som springer omkring på övervåningen, och golvet är inte jätte-ljuddämpat :) Men jag klagar inte, det är skönt att bara ha en dag då inte klockan behöver ställas.
Nu har jag lekt lite med telefonen, och skickat ett fint mail till Ninna..

Är det såhär man kommer se ut efter ett år här i staterna..?! :D

Jag ser hemsk ut, men bjuder på den! Är det ett leende jag ser på era läppar...?! Tror det ;)
Jag tycker iaf jag är rätt söt!! Påminner lite om en hamster... Och dom är ju söta!

Nu ska jag gå upp till familjen och se vad dom pysslar med, kanske nåt roligt! Och så ska jag ta en promenad i mina nya kläder innan jag ska iväg ikväll ockå.

Hej svejs i lingonberry skogen


Jag föll

Jodå så att... Bra dag idag känner jag ändå! Barnen va kinkiga i morse när vi skulle iväg, men det gick bra att lämna dom på skolan ändå. Sen åkte vi till Starbucks och drack en varm choklad och Ashley ringde lite samtal. Sen mot AT&T som är telefonbolaget, och där köpte jag min efterlängtade telefon! Så äntligen kan man ha lite kontakt med omvärlden igen. Och det blev inte vilken telefon som helst, jag tänkte att jag kör på när jag ändå håller på, så jag köpte en Iphone :) Men jag tyckte ändå jag gjorde värsta klippet, nog för att det va en 3gs, köper man en Iphone för ca 350 kr så kallar jag faktiskt det ett klipp! Vet några som är avis hemma :P Och nu kan jag ringa hem i måttlig dos, men kör väl mest på skype ändå.
Sen åkte vi hem o va hemma i ca en timma och sen iväg igen då Ashley skulle till frisören, och nej..... Inte avundsjuk! Vidare till Apple-store:n och skulle hitta ett skal till telefonen. Inte så lätt. Fanns typ tre stycken att välja på till min 'gamla' telefon. Så vi åkte vidare och kollade på lite olika saker, och i sista affären så kunde man beställa ett skal jag ville ha, så om en vecka ungefär så ska den bli rosa fin och pimpad :) Under tiden jag va inne och kollade på skal så gick Ashley in i affären brevid som är en mataffär. Gissa vad hon hittade där inne.... (Trumvirvel!) LINGONBERRY-JAM!! (alltså lingonsylt) Så det kommer bli köttbullar och potatis en gång till :D
Sen hämtade vi barnen och åkte till Chick-fil-a och åt, rätt gott men tyckte det kunde ha haft lite mer smak!

Jag och min nya kompis!



Det är så roligt också för Britton säger typ varje gång vi är ute och åker, "How about we're having take-away?" elr, "I want to do....(något) How about that?!" Det låter så roligt att han säger, "how about that"!

Nu ligger barnen och sover och jag och Ashley sitter framför TVn, vid varsin dator och grejar med våra telefoner! Teknik nördarna är igång ordentligt :D
Men imorron kör vi på med hockey och det ska bli jätteroligt! Både att träffa dom andra au pairerna och sen att gå på hockeyn, i Amerikatt :)

God kväll!


I'll see you then


Finns det svenska köttbullar i USA?

Jaha då! Man får göra dom själv, men ååhh va goda dom blir :D
Jag skulle ha gjort semlor också och haft min svenska afton, men tiden räckte inte till det så det blev 'bara' köttbullar, potatis och gräddsås. Lingon fanns det inga... Tyvärr! :(
Och jag körde alldeles själv till affären, både jag och bilen kom helskinnade hem igen :) Jodå men det känns bra det här! Vi va på banken också så ett nytt, amerikanskt bankkort kommer snart att dimpa ner i brevlådan! Tänk vad man hinner med på två veckor! Kan inte fatta att det bara är två veckor, samtidigt som man tänker att det redan är två veckor! Snart kommer det va en månad jag har varit här, en månad av 12 :) GALET!


Yummiie!!


Och lite torsdagskvälls-lek efter köttbullarna!






God afton/God morgon kära lilla skara av läsare, i morron hoppas jag på telefon!

Ha det!

I'll see you then


testing testing

Halihallå! Martina här, Mia's personliga bloggdesigner. Jag testar lite grann här nu i fall det skulle se konstigt ut..

6.30

Usch, jag va tvungen att va uppe äckligt tidigt idag... :S
 Att börja halv 7 är inte normalt! Är det mörk ute så ska man sova, det fattar väl vem som helst! Tur att jag inte har långt till jobbet...!



Och: Vad är typiskt Svenskt i matväg??! Ge mig förslag :)

Hej hoppp


Introduction x2

Jaha, hoppas dagen hemma har varit bra. Det har min varit iaf! Jag va ju på Gymboree på förmiddagen, barngympa, och sen åt vi ute och åkte hem och nappade barnen. Nu på eftermiddagen så har vi pratat med telefonbolaget igen, och det gav inte mkt nu heller! Elr lite, men det gjorde liksom ingen nytta egentligen. Vi ska dit på fredag iaf så hoppas vi kan fixa i ordninga allting så jag kan få mitt amerikanska telefonnummer o allt! Sen åkte vi iaf till barnens "kyrkans barntimmar" och jag och Ashley åkte till Cosco. En stor affär där dom säljer typ storpack av allt och har diverse olika grejer. Så en introduktion där, och den andra va i morse när jag för första gången va på Sam's. Typ samma sorts affär, fast dom hade typ lite olika märken o så! Men på Cosco köpte jag iaf en träningsdress, rakhyvlar till mina ogräs-ben, tuggummin och lite Toblerone :) Göttit! Och där såg jag ännu ett svenskt fenomen, Stieg Larsson! Dom sålde både boken och filmen av den sista delen av triologin! Coolt liksom :)


Min nya träningsdress

Och när vi kom hem ifrån gympan så hämtade vi posten, och där låg min "identitet", mitt Social Security number!
Nu är jag alltså någon här i amerikatt! Grattis till mej själv :D


Jiha! Inte för att det kommer göra så mkt, men man måste ha det till en del grejer tror jag.

Nu måste jag sova för i morron är det tidigt jobb som gäller... Usch!
Men jag ska också fixa lite grejer i morron, jag ska ha min svenska afton tror jag, och jag har inte riktigt bestämt vad det ska bli för nåt..! Köttbullar, sås o potatis kanske? Och sen tänkte jag kanske fixa lite semlor...?
GE MIG FÖRSLAG PÅ TYPISKT SVENSKT, TACK!!

Hej o hå, här jobbas det på!

I'll see you then


Cliffhangern

Här kommer den! Den hemliga nyheten som ni har väntat på hela dagen, erkänn ;)
Det är nämligen såhär, nästa helg ska hela lilla familjen ut på äventyr. Torsdag till lördag ska vi till bergen och slira lite i backarna! Vail/Beaver Creek är det som gäller! Det är ungefär 3,5-4 timmar bort och det ska blir roligt att komma iväg lite och kanske (förhoppningsvis) se det sista av vintern! Wiiihaaooo! Då uppstår ju bara ett problem, jag har inga termosar med mej! Och då menar jag inte termosar man kan förvara varma drycker i, utan förskolans kodord för termobyxor! Går väl att ordna ett par här till ett rimligt pris, förhoppningsvis!


Beaver Creek


Vail


Och Leonardo, nästa gång vi alla fyra pratar vill jag va Raphael, för det låter cooolt ;D Och jag har även kollat upp att dom andra heter Donatello och Michelangelo. Elin är lite Donatello tycker jag, så ja du Jossan, du blir härmed utsedd till Michelangelo (om jag får bestämma!)

Här är även ett klipp som allas våran Leonardo starkt rekommenderar att man ska titta på!

http://www.youtube.com/watch?v=nw5jnJiLxNI


Hej svejs Colorado is my place!


I'll see you then


Fruktsallad

Ja det blev ingen fruktsallad till barnens snacks, men jag och Britton gjorde en hemlis och hackade upp lite frukt och skulle överraska dom andra senare på kvällen efter maten! Så frukt hackades och jag gjorde en kolasås och sen lekte vi mera. Och maten ej att förglömma ikväll heller, grillat!! Hur gott låter inte det då? :)


Skära lite frukt


Äta lite frukt!


Och huvudansvarig för fruktsallads-skärningen!

Och nu till en annan nyhet.....
HAHA där lurade jag er allt, den får ni i morron! Ha, måste ju hålla kvar min lilla skara av läsare så kör på en cliffhanger (härmar Elin som är i Schweiz, och hoppas att hon läser detta!)

Ha det, i Sverigelandet (och amerika-landet för den/dom som är här och läser! Iaf en!)

I'll see you then


Jaa

Till denna person som inte får nämnas med namn... Kan det va turtles 2?! ;D

JAA, jag och Josefine har lite saker som vi håller på att koka ihop, men det får man se sen vad det kan va!


Off we go

Och till parken vi traskade! Inte så långt härifrån ligger en liten park som man kan gå till, så vi tog värsta vagnen och drog iväg, jag och barnen! Caroline i vagnen åkte som värsta prinsessan, med tak o allt!
Lekte en stund och sen blev tjejen påkörd av ett annat barn i full gallopp, så det blev lite ledsamt och vi gick hem igen..! Då tog jag tag i matlagningen... Satte på ugnen, hällde upp färdigkryddade pommes på en plåt, värmte till lite frusna fishsticks i micron och fyllde sen på plåten med dom också...! Och skjuts in i ugnen, sen färdigt :) Inte allt för svårt här inte! Men i morron tror jag att jag tänkte avancera lite och köra på pannkakor, svenska + inte redan färdiga :D Men vi får se, dom har Gymboree i morron, vilket är ungefär som barngympa, så det blir kanske att äta nåt lätt ute. Det va förövrigt i Gymboree-lokalen som födelsedagskalaset va i helgen..!






Där i bakgrunden är vagnen!



Nu ska jag snart ta o slänga tvätten som är i maskinen, in i torktumlaren och sen göra lite fruktsallad till dom små liven, Mia all in :D

Hej hopp, bergstopp!


Jusefajn

Håller just nu på att skypa med den här bruden, och har hittat på en kul grej. Att man kan ta kort på henne, genom skype :)

Här har ni na



God natt Amerikatt


Jobb

Lugn dag med jobb. Nu back to business när barnen vaknar!


Olikheter

Jag tänkte att jag skulle dela med mej lite av dom olikheter jag har märkt här, i jämförelse med hemma. Inga stora grejer, men småsaker som inte är som hemma helt samma som hemma.

-Handtagen och låsen. Det är som man ser i alla filmer, man vrider liksom handtaget!


-Lampknapparna. Upp och ner som hemma, men inte likadana!


-Duschen. Det finns inget löst munstycke som hemma, och man har bara en sprutt liksom och sen välja på varmt eller kallt på själva spaken där nere!


-Toaletten. Den är inte likadan för spolhandtaget är på sidan liksom och den spolar inte likadant heller. Allt vatten åker ut och nytt kommer in när man spolar, så det slurpar liksom till och sen fylls det på igen!
Plus att det finns sånna små burkar mer servetter lite överallt, men det är rätt bra faktiskt!


-Kranarna är annorlunda. Inte så stor skillnad men lite! Plus att här är det inga regler om elektriska uttag i närheten av vatten!


-Färgämnen, OH JA!! Lite här och var.


-Philadelphia ost med Jordgubbar...? Jajemen, vart om inte här ;)


-I det här hushållet kör vi på tumregeln; ett glas Lemonade om dagen är bra för magen!
Och gott är det också :)


-Här har du Sara, mjölken i "dunk"! Ingen 1-litare här inte, vi kör på nästan 4 liter tror jag!


-Vattnet både smakar och luktar klor här, numera sköljer jag inte ens efter tandborstningen! När vi äter ute och man vill ha vatten så får man dricka den med maten, det smakar inte mkt men det är en uns av klor! Men vi har en kanna med filter typ så vi kan filtrera kranvattnet. Tur det!


-Eluttagen. Dom ser inte ut som hemma, men likheter finns :)


-En grej till som jag inte har kort på är alla liksom färdiga saker. Eller t.ex. som när vi skulle baka våra cupcakes, smeten bestod av ett färdigt pulver som blandades med typ vatten och smör eller nåt. Och visst, det finns mycket färdigt i Sverige också, men här när man ska baka handlar det typ enbart om att blanda ihop en färdig mix! När själva muffinsen är färdig, så kör man igång med att blanda ihop den nästan färdiga mixen av frosting :) Och på det så kör man på helt färdig kristyr direkt ur tuben, heja på! Och sen äter barnen en del 'färdigmat', till frukost äter dom t.ex. pannkakor eller våfflor som bara är att värma. Eller varför inte typ en toaster-strudel, bara ner i rosten och sen är det färdigt!
Sådär, där kom det utlovade "olikhetsinlägget". Finns säkert lite mer, men det kan ju bli ett inlägg till senare då!
Nu över till TV:n och The Bachelor (?)

Hej svej leverpastej

I'll see you then


I morgon

Just nu sitter jag och kollar på den första SATC-filmen, och den är faktiskt lite annorlunda än hemma. Det va en bit bortklippt och en bit som inte är med på min där hemma, men jag klagar inte! Nu har jag ju sett båda versionerna :)
Dagen har varit lugn och jag har varit ledig. Men jag kände inte att jag bara ville va hemma och dra så jag hängde med när dom skulle till en park och leka. Sen åt vi på Subway och hem och 'nappade' ungarna. Och jag pratade med familjen och med Elin. Sen invigde jag mina nya joggingskor och tog en timmes powerwalk. Skorna kändes bra!
Och så kollade jag banken innan också, all min shopping häromdagen kostade BARA runt 1500 kr! För allt det jag fick tyckte jag det va väldigt bra! Två par skor, båda med 'märken', två par byxor, det ena paret där också märke, två tröjor från VS och en kofta. Plus parfymen och ett par glasögon! Hemma hade jag fått skorna och Lewis-byxorna för dom pengarna :) Bra köp!
Jag skypade nu på kvällen med Jossan också, alltid lika trevligt med en i samma land ;)

För övrigt är jag snart desperat på mitt hår! Utväxten är hemsk och det är bara långt och mycket! :@
I morron ska jag skriva lite om olikheter här från hemma!


I'll see you then


Barty

Här kommer lite bilder från kalaset igår.

Födelsedagstjejen


Storebror polis


Ett instrumenttåg


Såpbubblor


Göra tält under en "fallskärm"


Dansa


Caroline med sin prinsesstårta


Presentbordet




Pinjatan, alla barnen fick dra i varsitt snöre och tillsammans så öppnade dom pinjatan och massa godis ramlade ut!





Här ska vi upp och flyga med vingarna!


Britton i farten, igen! Fotograf nästa :)

Nu ska jag ut och testköra mina nya joggingskor!

See you later alligator, våran nya fras här :P


. . .

Kalaset gick bra och det va roligt, men bilder och mer info får komma i morron.
Nu sitter jag och kollar på the Notebook som går på TV, och kollar om Forever 21 finns här (en klädaffär som H&M ungefär, för dom som inte vet!), men nej.... Tyvärr inte... Synd det.
Men tydligen ska IKEA öppna i höst i Denver så dit lär jag åka iaf :)

God kväll USA och God morgon Svedala!

I'll see you then


Wiihooo

Det är fortfarande nåt krångel med headern tydligen.. Inte på min dator, men på mammas hemma och pappas på jobbet. Nu har jag ändrat lite till så hoppas man iaf kan läsa vad det står. Ska få hjälp från min fina klasskompis Martina hemifrån, SKÖNT!
Nu har jag skypat med familjen hemma, och Ninna. Familjen Sandgren va också och hälsade på så det va ju en överraskning, fick prata med lite smålänningar också ;)
I morse hade vi lite presentöppning, så idag såg Caroline köket och alla andra presenter. Det va väldigt poppis, för båda två! Sist öppnade hon min present och den gillade hon också :)


Kollar in köket


Öppna mer paket


Här va mitt paket

Ett par fjärilsvingar!

Det går att laga mat med dom på också :)


Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mej prinsess-fin till kalaset!

Ha en fortsatt bra lördag och helg :)


I'll see you then


Shopping

Idag har det varit födelsedag och shopping på schemat. På morgonen innan skolan skulle barnen klippa sig, så var med där på barn-klippningssalongen. Dom klipper typ mest barn där så det va liksom massa leksaker och bilder på väggarna som barnsligade till det! Det gick faktiskt väldigt bra och barnen satt stilla så det gick fort, kanske för att dom fick varsin klubba att slicka på tills dom blev HEELT blå :) Alltså, det va en blå klubba som färgade av sig, dom slickade inte så mkt på den så dom fick blåmärken... ;) hehe
Sen skulle dom ju då iaf till skolan, så vi lämpade av dom där och sen åkte vi till AT&T och skulle kolla lite med telefon och abonnemang o så.. Vi kom typ fram till en bra lösning som skulle kunna funka, och jag skulle få en gratis mobil till det också. Men då frågade jag om man hellre ville köpa en annan mobil, typ iphone, vad det skulle kosta att köpa den ist. Då säger han att det skulle ju bli mycket mer då för då skulle man ju ha internet o så till den, och man måste ju teckna sig för två år för att kunna ha ett abonnemang o så. Jaha, det gällde visst för det abonnemanget som vi skulle ha till mej med då, om jag skulle få en gratis telefon! Så då blev det till att tänka om igen! Typiskt...! Men sen till det roliga iaf, SHOPPING :D Vi åkte till ett mall för Ashley skulle ha en telefonkonferens så hon hade med datorn och satt på mallet och gjorde den, medans jag gick och shoppade! Nu är garderoben lite mer påfylld, så det känns ju skönt att ja har några mer byxor att välja mellan!

Dagens shopping


Två par byxor, ett par Lewis! Lite billigare än hemma ;)



Två par basic tröjor och en liten parfym från Victoria's Secret. Det va så roligt när jag gick in där, då hörde jag en låt som jag kände igen, och det va ROBYN!! AAHH hon är ju från Sverige, och jag också!! :tänkte jag då ;)


En kofta som jag kan ha istället för min tjocka vinterjacka, nu när det är som vår!


Ett par välbehövliga glasögon i den starkt lysande solen. I speglingen i glaset ser ni också min fönster-"utsikt" och hur härlig blå himmel vi har här i Kållerado, i Amerika-landet.


Ett par jogging skor, kan ta promenader nu!

Och sist, men dagen bästa tror jag nästan:

USA-årets första Converse! Barnavdelningen som gällde här över också.. Då fanns det dock inte så många färger att välja på, men svarta är ju bra och enkla att matcha med.
Men nu har jag lite mer kläder så det räcker ett litet tag till iaf! OCH jag behöver inte heller springa runt i uggs eller vinterkängor, phjuu! (torka svetten i pannan)
Jag köpte en födelsedagspresent till tjejen också, men hon ska öppna paketen i morron så då ska jag ta kort på det :)

På eftermiddagen kom min area director och pratade lite med oss också, henne kan jag höra av mej till om det är några problem elr nåt sånt. Vi pratade om lite grundsaker här och om vi hade pratat om regler och arbetstider och lite allt möjligt som är såhär i början. Det gick la bra, hon verkar jättemysig :) Och sen.... körde JAG till skolan när vi skulle hämta barnen! Gick fint, mitt i rusningstrafiken sådär, och vi lyckades typ få rött ljus lite hela vägen...! Men jag och Ashley kom fram hela och välbehållna, och bilen klarade sig utan en endaste repa ;) Sen blev det att äta ute för att fira lillpluttan, Red Robbins.
I morgon blir det prinsesskalas för hela slanten, mysigt att ha några små prinsessor omkringhoppandes på barnkalaset nere i stan!

Hoppas det går att läsa nu, har gjort en till liten ändring nu.. Jag och data inställningar...!

Hej hopp

I'll see you then


Hmm?

Har alla svårt att läsa vad det står? På min sida när jag tar upp bloggen har jag tre bilder längst upp, men lilla mamma säger att hon har hela bakgrunden med den nya bilden..?

KOMMENTERA!!!
Isf får jag på nåt vis försöka ändra...!


Cupcake

Riktigt händig och bra dag idag! Fick ett bra besked också, jag behöver inte ta ett nytt körkort!! Jihooo :) Skönt att slippa tänka på det utan jag är från och med idag också med i familjens försäkring på bilen! Körde för övrigt lite igår när vi skulle hem från barnens gympa, så jag har kört i amerikalandet!
Jag åkte med och lämnade barnen på skolan idag och sen när vi kom hem gick vi igenom lite tvätt och sen byggde jag ihop ett kök, japp ett helt kök! Carolines födelsedagspresent, då hon fyller 2 år i morgon! Och så har jag gjort mina första cupcakes idag, Ashley och jag bakade dem igår och idag 'frostade' vi dom. Blev riktigt fina :P
Sen åt vi lite lunch och åkte och festade på förskolan med alla cupcakes, en kille hade cupcakes över hela sig nästan! Nu på kvällen har vi ätit och busat och badat lite och barnen ligger nu och sussar. Jag blev introducerad för Grey's Anathomy ikväll, Ashleys favoritprogram. Och idag har jag varit här i en vecka, helt galet att man har kommit in i familjen så på en vecka! Just nu känns allt väldigt bra faktiskt :)


Igår innan barnen hade typ kyrkans barntimmar, man skulle ha crazy hår elr hatt


Lillasyrran ville också pröva glasögonen


Här är det som ska se ut som ett kök



Färdigt resultat, med nöjd snickare!


Och här leker jag bagare :)


Resultatet blev prinsess-cupcakes


Hela familjen


Och fotagrafen Britton är framme igen

Bästa bilden!



Jag med "mina barn" :)

To Ashley:
Thank you for this week, and I really enjoy it here so far! You're a really good family and I'm glad I'm here :)
Happy birthday to Caroline in advance!

PK


ÅÅÅH

Nu har jag hållit på och fixa och trixa massa, och resultatet blev väl sådär! Men det får duga tills nån mer datakunnig kan ge sig på det lite, för jag är rätt skit-dålig på data :) Men detta får duga så länge.
Jag tror det får bli ett inlägg om dagen i morron, för nu orkar jag inte va vaken längre.. :)

Bild tagen av Britton idag

Hej hopp


Mmmarabou


Ninna, jag hittade ett träd..... Det enda......

Jag gick lite mindre än en timma och kollade runt lite, såg att det inte va så långt att gå upp till affärerna som är närmast här. Har inte riktigt kollat in dom än men finns det nån rolig där så blir det nog en del promenader dit. Det har varit väldigt skönt väder ute idag, runt 10-15 grader så det va en kofta och mina träskor som gällde på promenixen! Tur att jag tog med dom, annars hade jag fått gå runt i vinterkängor eller uggs :) Liiite varmt för en varmblodig som jag! Men i morgon skulle det tydligen bli snö, får väl se hur det blir med den saken. Hjälpte Ashley med kvällsmaten innan vi åkte iväg vid lunch, Stroganoff. Biff-stroganoff, och den blev jättegod :) Vi va på typ "trafikverket" här och hörde hur det funkade med körkort, och enligt henne får jag köra ett år på mitt eget ifrån Sverige.. Fick ett papper man skulle kolla om man hade något/några dokument som bevisade typ namn, ålder och varför man va där. Och jag har ju allt så får se. Det enda va hur det är gällande bilförsäkringen. Man kanske måste ha ett Colorado-körkort för att försäkringen ska gälla. Men Ashley skulle kolla det i morgon. Sen åkte vi och fyllde i Social Security Number-ansökan, och det skulle ta runt 2 veckor innan man fick det. Men för att man ska kunna få det hemskickat så måste dom typ se att jag ska bo på den adressen jag skrev i, så i morgon blir det post-office också och typ få adressändring! Massa guck för att bara va här o jobba lite ;)
Barnen va riktigt trötta och trotsiga efter skolan så kvällen va lite jobbig. Men jag gillar verkligen Ashley, hon är en riktigt bra hostmamma, jag vet att hon och jag jobbar ihop och att hon stöttar mej så det är skönt.
Det blir en tidig kväll ikväll, ska läsa lite i min bok och smaskar på lite MMMarabou! Gott som bara den :P


Det här är typ vyn åt ena hållet, ser ni, beige!!




Det är en del flygplan som flyger rätt nära marken här eftersom flygplatsen inte är långt här ifrån.


Nämen se där, några 'träd' till!! Hehe


Precis framför berget där börjar dom nära affärerna, men jag gick inte hela vägen riktigt. Det tar väl runt 20-25 minuter högst dit upp. Och inte jättemånga affärer heller :)


Och här är min 'court', alltså typ gård, andra huset på högersidan, dock bara garaget som syns typ. Det första med 2 bilar utanför!



Har lekt lite


När jag kom tillbaka fick mina sällsynta gröna fingrar uppenbara sig då jag snittade till blommorna jag fick på flygplatsen i torsdags.




I'll see you then


Promenad

Barnen är i skolan och Ashley jobbar, jag ska ta med mej kameran och gå en promenad i området och se om det kan finnas nåt kul. Vårväder idag också, och jag skulle behöva ett par solglasögon!


Hej hopp


En vecka

En vecka rymmer så mkt. Och vilken galen vecka det har varit!
Så mycket nya grejer och upplevelser som man, om man skulle åka hem nu, skulle komma ihåg och ha som en erfarenhet. För precis en vecka sen så låg jag på hotellet i New Jersey och sov efter en lång och tuff dag när jag lämnade Sverige för ett år. Med tanke på att man liksom flög in 6 timmar så blev det en VÄLDIGT lång dag! Men så somnade jag ju rätt tidigt också :) Jag va i skola 2 hela dagar och träffade en del nya kompisar, och upptäckte New York litegranna! Fick träffa många nya människor från hela världen och fick se människor som aldrig har sett snö förut, och deras roliga reaktioner :D Sen flög jag från New Jersey till Washington DC, och därifrån till Colorado Springs. Jag har alltså på en vecka hunnit med 4 delstater i Amerika. New Jersey, New York, 'Washington D.C' och Colorado. Washington D.C tillhör egentligen ingen stat, men det är liksom ett eget distrikt.. Rätt coolt ändå va?! Och jag lär ju hinna med iaf 2 till om det blir som planerat, South Carolina och Florida.
Jag har flugit stora plan och mini-plan. Jag har skrattat och gråtit, och nu börjat känna mej mer "hemma" här med familjen. Jag har kollat in en amerikans H&M-butik och varit på Walmart och inne på ett amerikanskt militärområde. Jag har druckit Starbucks-choklad för första gången och är numera bosatt i Fountain, CO. Och allt detta, m.m, inom loppet av en vecka! Snacka om en omtumlande vecka liksom :D




Sandra, Kajsa, Sofia och Malin


Här är det lilla planet jag flög med till W.D.C, för att visa skillnade tog jag kort på ett 'vanligt' flyg också... Lite skillnad!





Idag har jag haft min första arbetsdag, den va rätt lugn, inte mycket att rapportera om. Killen prövar väl mej lite, men inga större problem. Vi har blåsta massa såpbubblor och jag har som sagt skypat med 2 andra tidszoner idag :) Nu ligger jag i min stora sköna säng och har haft min elektriska filt på lite, rätt skönt att hoppa ner (upp) i en lite ljummen säng faktiskt! Kommer somna som en prinsessa :)


I'll see you then


Kul!

Riktigt fin kvällsunderhållning sådär!

Här

Stackarn ;P Men jag gillar skrattet på filmaren!

I'll see you then


Tre tidszoner

Sitter just i detta nu och skypar med Elin och Jossan. Känns riktigt bra faktiskt, att vi alla håller ihop här över Skype! Tre tids-zoner pratar ihop och jag tycker att det är rätt häftigt :)





Dom här små hetingarna :)


Heltäckringsmatta

Ännu ett intryck av amerika är att det är poppis med heltäckringsmatta! Nu har jag ju inte sett jättemånga ställen, men det fanns på hotellet och det är det i halva huset här. Och det är faktiskt mysigt! De som är här är liksom lite tjocka och lurviga, så bättre än den fula vi har hemma i hallen. Färgen och att den är så sträv..!
Just nu är jag själv hemma och sitter och tittar på Ugly Betty och dricker varm choklad från goodie-korgen jag fick! Och i den stora sköna muggen från Starbucks, också från korgen. Idag blev det mint-choklad, och den är faktiskt väldigt god!

Här sitter jag

'Vardagsrum'

Köket

Hallen från köket

Hallen ifrån ytterdörren

Där uppe har Ashley och barnen sina rum, och tvättrummet.
Och här nere bor jag!

Och ja, det är en träningscykel och lite andra träningsgrejer, om det är nån som är uppmärksam! Tänkte jag kunde använda dom grejerna där nere lite också kanske :)

I'll see you then


Finns det svensk TV i Colorado?

Det verkar inte så, det enda jag har kunnat titta på är Svenska Hollywoodfruar på tv3. Men jag vill ju se dom 'vanliga' programmen på t.ex. TV4 och SVT. SVT går att få upp och jag kunde sätta igång Hipp Hipp, men det laddar om hela tiden så det går inte kolla på heller! Hmmm.. hur ska man gå till väga?! Är inte så datateknisk när det kommer till sånt här! Och det är alltså datorn jag försöker kolla på :)
Tacksam om någon som kan nåt om det här skulle vilja skriva en liten kommentar!

Nu ska jag gå och duscha och sen får vi se vad dagen bjuder på, det blir nog Skype och Walmart! Och lite schemaläggning och snack med mamman.

Tack o hej


Pikes Peak

Ja det blev ingen affär, vi åkte på en liten rundtur i Colorado Springs. Kollade lite i stan och så åkte vi till ett ställe där man hade utsikt över Pikes Peak, den högsta punkten av Klippiga Bergen här. Vet inte om det är den högsta av alla, men den är tydligen lite känd iaf här i US&A. Det är iaf väldigt fint med bergen som breder ut sig till vänster och idag har det också varit som vår, det t.o.m luktade lite vår när vi kom ut :) Det har varit 50 grader Farenheit, och det är ungefär 10 plusgrader så lite skillnad här!
Nu väntar jag på att min lilla familj ska logga in på skype så jag kan prata med dom, och så ska vi äta lunch.

Här bor jag

Och här är min garderob som jag skulle visa!

Här är från våran lilla tripp idag

Den höga toppen där är Pikes Peak





Det får vara bra för nu, blir nog ett inlägg ikväll också!

I'll see you then


Morgonpigg?

Har jag blivit morgonpigg?! Se vad USA har gjort med mej! Nej jag antar att det är jetlagen som sitter i, det har ju bara gått några dagar. Men båda dagarna jag har varit här har jag vaknat runt 7 och inte kunnat somna om. MEN jag är säker på att det kommer ändra sig snart.. ;)
Nu ska jag ta och fixa mej lite och så ska vi åka iväg, får se om det finns tid till en ny telefon idag, jag skulle vilja skaffa en så det kan gå att få kontakt ännu mer hem :)

OCH Mamma, hon har inte öppnat paketet än för hon ville att Britton skulle va med, för det är ju till honom också!
Men det blir nog lite senare idag :)

Pussohej


Beige

Första dagen har varit bra, hade ju ett litet sammanbrott i morse men sen har det bara blivit bättre. När jag väl fick igång internet och kunde få lite annat att tänka på så kändes det bättre. Jag skypade med familjen typ 1,5 timma så där kom man ju liksom ikapp lite, sen fixade jag i ordning mej lite och vi skulle åka på lite ärenden o så. Först åkte vi till nån stor affär som typ Sylvan elr nåt hemma och Ashley skulle fixa lite med nån lampa och några nycklar. Sen åkte vi lite till och skulle äta och så, det blev Burger King(!), och det blev en liten amerikansk meny, alltså en mellan hemma! Sen handlade vi lite till och åkte till en grocery store, alltså mataffär. Herregud va mkt grejer det finns! Mycket av samma sak fast i olika former elr låtsasfärger o märken :) Men det va en liten upplevelse. Och när vi skulle betala frågade hon i kassan Ashley om hon ville ha pappers- elr plastpåsar, då stod det 2 personer i slutet på rullbandet och packade åt en, och lastade det på en vagn. Sen när dom hade lastat på allt va jag redo att ta vagnen, men då tittade pack-mannen på mej och sa att han tog den! Så körde han ut den och lastade in i bilen, och fick ju några dollar för det. Dom jobbar liksom för dricksen sa Ashley sen, dom är inte som anställda i butiken och får lön där utan dricksen är lönen. Så det gäller ju att komma i rätt kassa nör man jobbar så.... ;) En som kör på bra i kassan och sen helst ha kunder som handlar lite så man får fler kunder! Haha! Sen åkte vi iaf hem och lastade av varorna och åkte och hämtade barnen och sen åt i på Red Lobster typ för att fira att jag va här :) Ashley och barnen är jättebra och söta så det känns bra.
Mina första tankar om USA och det jag har sett av Colorado är beige, stora bilar och trevligt folk!
Det känns som att det är mkt beige här, många hus är det och med tanke på att det har varit som vår ute idag så är ju marken ganska brun-beige, så med all slätt-mark som är just runt här så blir allt liksom beiget (stavningen såg inte så bra ut men ni fattar!)
Och ja, bilarna är väldigt stora här generellt, nästan alla åker runt i nån typ stadsjeep elr nån stor pickup. Punkt slut!
Ja folket här i USA är liksom ganska öppna och trevliga. Dom på flygplatsen uppfattade man inte som så trevliga först för dom va lite barska och så vet man ju hur dom är med säkerheten här, men dom va också rätt trevliga sen ändå! Men som när jag va inne på H&M i NJ och provade ett par skor så sa en som bara gick förbi; Those look cute on you! Alltså; dom va fina/söta på dej :) Inget man hör så ofta hemma! Och idag i affärerna och på restaurangen va dom också trevliga och gästvänliga och hälsade välkommen hit till Colorado!

När vi kom hem fick barnen sina presenter och dom blev jätteglada för böckerna!


Jihoo, Pippi!

Och jag fick en korg med lite goodie-saker jag också!

Barnen ville hjälpa till och kolla vad som va i

Och här är en av familjens katter

Här är mitt rum

Och fler bilder kommer sen för nu ska jag kolla lite på Svenska Hollywood fruar och somnar jag inte under tiden det håller på så kommer jag göra det precis efter!

Pussohej

I'll see you then


Skype

Håller nu på att skypa med familjen hemma, och dom håller på att pröva diverse olika inställningar och grejer som man ska göra! Elin va med och chattade lite kort och vi lyckades få med Jossan men hon lämnade sen, visste inte hur man fick bort henne själva riktigt!!  ;) Men nu känns det rätt bra, ska väl gå upp och va lite social igen..!

Hej o hå


I'm in Colorado baby

Jepp, nu är jag här. Resan gick bra, både den till Washington DC och den hit till Colorado Springs. Ashley och Britton kom och mötte mej och hade gjort två skyltar där det stod Välkommen Mia! Vi åkte hem och Britton skulle ha en liten rundvandring i huset och visade sitt rum o så, men sen skulle han ju sova. Jag packade upp allt igår och gjorde mej lite hemmastadd (?!) och sen sov jag i min stora säng! Bilder kommer på huset och mitt rum o så. Idag vaknade jag rätt så tidigt och gick upp och kollade lite när Ashley körde barnen till skolan. Mitt internet funkade inte och jag va väl fortfarande rätt trött så jag fick ett litet meltdown när hon kom hem igen. Innan har man liksom haft saker att göra och tänka på hela tiden, men nu va jag liksom här och helt ensam i huset. Och inte internet som funkade så man kunde få någon kontakt med omvärlden! Men vi fick igång det, och det va väl tur det :)
Jag är fortfarande trött, och det är väl jetlaget och tidsskillnaden som spökar, inte så konstigt kanske. Men vi skulle köra igång lugnt iaf, så det är ju bra att man kan komma in i det. Ska nog åka och handla lite sen och kanske äta ute!

Pussohej


Idag

Idag är dagen då jag kommer träffa min värdfamilj 'på riktigt' för första gången. Det känns rätt lugnt, jag känner ju att vi har haft så pass bra kontakt redan innan så. Nu sitter ni och väntar på att sista "skoldagen" ska börja och sen drar jag vidare! Får se om det blir något inlägg senare, kommer ju fram ganska sent till Colorado så får se om jag orkar där. Men om allt går som det ska så har jag tre timmar över på flygplatsen i Washington DC.

Hej hopp nu börjar vi


NYC

Ja då har man varit i NYC, va lite svårt att se allt eftersom att vi åkte dit på kvällen men det är ju kul att ha varit där iaf :) Hade sån fruktansvärd huvudvärk när vi åkte dit bara, och det blev ju inte bättre när busschauffören spelade hur högt som helst med Michael Jacksons mest poppiga låtar typ...! :S Men till slut nådde vi Manhattan mitt i rusningstrafiken och vilken syn att se den från lite avstånd, lite innan vi åkte på liksom! Fick ingen bra bild för slutartiden blir så lång när det är mörkt.

Suddig, men där är iaf Manhattan

Här kör vi in på ön!

Time Square


Jag på Times Square!

Här är vi 4 svenskar, Ia, Gustaf, Maria och jag. Fotografen som också är svensk heter Sandra. Och så va Sofia med också!

Jag och Sandra är typ längst ner i vänstra hörnet, jag har helt vitt huvud och räcker upp handen :)

Starbucks finns lite överallt, men prövade inte på det igår faktiskt! Det finns nära "hemma" i Colorado också :)

Sånna här såg man lite överallt också!

Kvällsmat


Som sagt blev inte bilderna super, men här är iaf Central Park, genom bussfönstret

Tommy Hilfiger

Rockefeller Center


Sandra

Fanns en hel affär med LEGO också!

World Financial Center

Här stod tvillingtornen, tills för snart 10 år sen! Att det är så länge sen!

Skulle ta kort på en Yellow cab, men det gick sådär!

När vi åkte hem somnade jag väldigt gott, och rätt fort så resan hem gick jättefort! Och sen orkade jag ju därför inte blogga, men gör ju det idag, så ingen ko på isen ;)

Idag har vi varit i class från 8 till 5 och sen hämtade vi bara ytterkläderna och åkte till ett mall här ganska nära och strosade lite. Åt lite mat och shoppade lite grann, och det blev på H&M! Haha, kör på det säkra kortet, där vet man vad man får ;) Ett par snygga kängor och en lite finare vardagsblus. Hon i kassan va nog den segaste människan jag någonsin har sett, det tog minst 5 minuter att därifrån, från att jag la upp grejerna på bänken tills ja kunde gå ifrån kassan...! Köpte en adapter till också, upptäckte igår att den jag hade köpt hemma inte passade till min datasladd, så det va också en anledning till min "bloggtorka" under gårdagen! Vi som va där va Kajsa, Sandra, Sofia jag och min nya norska fränd Malin! Kul med norska, älskar språket!
Under 'lektionen' igår

En av dagens övningar!

En tyska och en sydafrikanska
En del här hade inte sett snö innan, det blev bra uppståndelse när det i morse låg nån decimeter snö på marken!

Det är här vi bor

Här är vi på mallet

Rätt coolt med en karusell mitt inne i köpcentret!


Nu ska jag faktiskt sova, vill väl va lite pigg när jag ska "hem" till Colorado i morron! Och träffa min värdfamilj för första gången på riktigt! SPÄNNANDE!!

Pussohej


. . .

Nu har jag lunch, och har lite ont i huvudet. Dom ringde i morse vid 6 och väckte oss så då va det ju bara att hoppa upp o starta dagen. Sov jättegott från kl 10, och hade kunnat sova mkt längre! Det blir nog tidigt ikväll, efter att vi har varit på rundtur i NYC :) Idag har jag också träffat svenskarna. Alla utom 1, elr 2 egentligen, en av tjejerna som jag har pratat med kommer idag, och så är det en kille också som jag inte har pratat med. Men dom jag har träffat är trevliga iaf! Vi har varit hela förmiddagen i våran class, och kommer fortsätta till kl 17, sen bär det av mot Manhattan! Det är 207 au pairer med 23 olika nationaliteter så det är lite roligt! Olika folk och språk överallt, mest från Brasilien!

Nu ska jag ta och power-napa lite så jag orkar med resten av dagen :)

Hej hopp


Ajm fajn

Usch vilken dag! Elr det känns som två dagar eftersom man har flugit tillbaka i tiden :)
Jag gick upp runt halv 4 "i morse"(eftersom min klocka nu är 19 här strax) och åkte till flygplatsen i väldigt god tid. Checkade in och åt lite frukost där o så och sen runt 7 så sa jag hej då till mamma och pappa. Inte alls så jobbigt, men så hade jag ju sagt till mamma att hon inte skulle hålla på och va 'jobbig' och gråtig! Sen gick jag och kollade lite på tax freen och lite på böckerna och så och sen va det dags att boarda. Allt gick liksom bra, tills planet hade lyft! Då kom tårarna! Satt där en liten stund och torkade tårarna och sen samlade jag väl mej. Det flyget va lite sent så det va bara att gå direkt till nästa flyg i Frankfurt och då ställde dom frågor och höll på att skriva på datorn o greja massa innan jag kunde ställa mej i den boarding-kön. Men väl på det planet så blav jag sysslosatt och satt och fipplade med tv-skärmen framför mej. Det flyget blev också lite försenat, men typ 5 minuter. Den flygresan var inte så mkt mer jobbig än att det va drygt att sitta där i 9 timmar. Tyckte iofs det va lite jobbigt att fylla i mitt I-94 card. Typ ett kort så dom vet om man är kvar i landet elr inte... Svårt att förklara riktigt. Det va iaf en punkt där man skulle fylla i hur mkt man har med sig i värde, hur mkt packning i dollar liksom...!? Lätt att uppskatta det på allt det man har med, och när man inte riktigt har koll på dollar-förvandlingen än! Men det gick nog bra, va nog inte såå noga.
Väl nere på marken igen blev det en hel del väntande, först tar det ju en liten stund på planet innan man får gå av, sen när vi kommer till en hall där dom kollar visat och så, då va det helt smockat med folk där också. Tog sin tid att komma igenom allt, kändes som liseberg där när dom hade gjort liksom som en labyrint fram o tillbaka i gångar :) Sen skulle jag ju få min stora incheckade väska, då fick jag stå där och vänta. Sen frågade jag en gubbe där om det fortfarande va Frankfurt-bagagen som kom. Ja du ser ju, det kommer ju väskor än, du ser ju! Ja, jo det gjorde jag ju, men det stod inte Frankfurt på skylten längre som det kanske borde då! Men någon hade iaf ställt den på golvet.... Smidigt att stå och titta på bandet då.... Den stog liksom bakom vagnar o lådor o så från där jag stod så hade ju inte sett den.
Känner att det här håller på att bli en roman! Bryter av med några bilder.

Flyget från Landvetter

Precis kommit ovanför molnen...

...och fick några minuter se soluppgången!!





Några konstiga små utbölingar på molnen
När jag iaf hade fått min väska och kommit igenom ännu en liten koll, så stod det ett gäng au pairer och väntade vid en tjej som stod o prickade av. Då fick jag stå där en stund, sen kom 2 gubbar som skulle köra, och alla fick inte plats. Så jag och en tjej till fick gå in igen till dom andra. Sen kom en till gubbe, men han gjorde väl inte så mkt nytta.. Till sist fick vi iaf packa in bagaget och efter en del meck så va vi väl 21 inpackade au pairer i bussen. Sen bar det av, och jag trodde det liksom skulle va en ganska kort bit, men nej då, det va säkert en halvtimma-40 min iaf. Och väl framme vid hotellet så va det nåt fel på själva parkeringsbommen, så där stod vi nog och väntade på att bussen skulle komma in på parkeringen i 5-10 minuter.. Ja jag säger då det. Efter lite genomgång här på hotellet o så, så gick jag upp till mitt rum och här fick jag ett litet bryt igen, fast mer den här gången. Läste mitt brev från mamma också, och det gjorde ju inte det bättre..! Men så ringde Ashley också så då pratade vi en stund och det kändes bra, men lite konstigt att prata via telefon! Och dessutom så med bara 2 timmars tidsskillnad nu :)

Nu kom för övrigt min rumskompis, och hon är från Brasilien. Trevlig faktiskt :)

Det va min första dag här i Staterna, intensiv kan man lugnt säga! Men det här ska nog funka, känns rätt bra med språket ändå.
Fick också en komplimang innan också, en tjej jag satt jämte på bussen tyckte jag såg ut som Drew Barrymore :D

Kanske det! Dock lite fräschare än jag känner mej just nu



Det här va det första jag såg av US and A typ!

Och det här är min utsikt nu från hotellet.

Nu har en till rumskompis kommit, och därmed är jag omingad av sydamerikanare, hon va från Ecuador tror jag hon sa :)

I'll see you then


Dagen före dagen D

Jag kan inte fatta det! Redan i MORGON ska jag åka till andra sidan jorden och bygga upp mitt nya liv där. Jag kan heller inte fatta att jag ska va där i ett år, men det känns som att det kan va lite skönt. Det blir kanske inte riktigt lika jobbigt att åka då. Känns inte alls så jobbigt nu faktiskt, men mamma kommer väl få ett bryt i morron säkert och jag har ju svårt för att inte gråta annars i vanliga fall så det kan ju bli svårt i morron då!! Räcker ju att man kollar på en film, elr ser ett TV-program, och det behöver inte va så att det är jätteledsamt, jag kan gråta lyckotårar för lyckliga slut också :) Inte klokt va man kan va sentimental ;) Även om det är på låtsas liksom! Haha!

Men igår hade jag iaf en jättemysig kväll med släkt och vänner. Dom kom hit på lite goodbye-party och vi hade det lite amerikanskt och åt "handburjare"(så trodde jag det hette när jag va mindre, man äter ju det med händerna!) sen fortsatte vi på temat och åt vi New York fudge brownie. Inte nog med det, utan vi torkade oss också runt munnen elr så med dollarsedlar. Inte illa! Hade nämligen hittat servetter med 100-dollars tryck på :)

Lite släktkort, alla är dock inte med

Nu ska jag fortsätta med min 'sista minuten'-packning, den är i princip färdig men ska få med en kokbok och mina köttbulle-kryddor också! Ska hitta plats för mitt saxhölster också.....

Såhär långt har jag kommit än ;)

I'll see you then


Ooops

Det blev lite konstigt format på förra inlägget, men bilderna fastnade ju iaf så..!


2010

Årets största händelser i bilder:

Året firades in i Uddevella























                                                                      Hälsade på Elin i Sälen

Jag och Jossan busade lite i STHLM en helg

Vi hade även kul i snön

Vi gör om köket här hemma

Alla <3-dag mystes hos Rebbecca, med Malin och Cicci

Skidåkning här hemma på åkern

Hockeycup i Linköping

Påskäggsmålande

Vi fick tre nya kompisar

Sofia gick balen och tog studenten

Elin flyttade till egen lya, och jag hjälpte till

Vi va 4 tjejer i STHLM och levde livet några dagar

Jag och Elin hade en heldag i Småland, Visingsö, Gränna, Grännaberget och Vättersnäs

Vi kollade på P!nk

Grillkväll med gänget vid sjön

Kräftätning

Jag och Felicia va och kollade på Supercross i GBG














































Vi va på dop och hemligt Bröllop

JAG fyllde 20!!!

Och jag blev 'kidnappad', och fick mej sen ett väldigt rolig överraskningskalas!

Jag och Lisa höstfotade

Jag och Elin höstfotade vid Torpa


Vi va på hemlig resa med morfar, på Volvo och Jul på Liseberg

Julbak hos Ninna

Sista på förskolan

Jul hemma

Julafton i Lutarp
                    




















                                        




Juldagen i Timmele

Nyårsstaffetten

Bastning och "snöbad" (men dock inte för mej!)

Matlagning och en jättetrevlig nyårsafton i Gällstad


Långt inlägg, men det här va mitt år 2010!


Frulle

Om man skulle... äta lite frukost kanske :) Nu har jag ändå varit vaken en stund så nu kan det nog gå ner en liten smörgås, kanske lite varm choklad till..

Det blev inte många bilder igår, men kan iaf lägga upp nån. Och för övrigt hade vi jättekul och vi körde på som bara attan! Efter blev det ett himla meck med bilbyte och körning av 4-hjuling o diverse, men det slutade ändå lyckligt och alla åkte mätta och belåtna ifrån Stina, några av oss ses inte på JÄTTElänge! 




Om man skulle..

ta sig i kragen och skriva lite på datorn, det jag fick skriva för hand igår! Jag har nu suttit en stund och spelat Mahjong Titans här på datorn, har man väl börjat så fortsätter och fortsätter man bara!
Sen i eftermiddag/kväll ska jag och mina kära brudar bege oss mot backen och köra pulkarace för hela slanten! Jag ska ta med kameran och hoppas kunna få några bra kort som jag kan lägga upp :)

Men som sagt, först va lite nyttig innan man får roa sig!


I'll see you then


Break

Ja jag tog en till liten paus i mitt skrivande. Känns som man håller på att bli skinnflådd på handen, min lilla vän har slickat i minst 5 minuter med sin sträva tunga på samma ställe på min hand! Men nu tar han nog en liten nap igen i sin mysiga 'håla'.

Jobbigt att va katt och ha kattvakt, ska leka och gulla så himla mkt så man blir alldeles trött.. //Assar


Kattvakt

Inte ett särskillt betungande jobb det där med att va kattvakt! Är hemma hos Malin i hennes lägenhet i Borås och underhåller mej och Assar med lite 'pappersarbete'. Jag skriver på mitt arbete och han leker med mina papper och julgranen bland annat. Medans jag försöker komma på några svenska traditioner man kan skriva om. Det som är typiskt svenskt måste väl vara Midsommar, Vasaloppet och Kräftskivor..? Sen ska jag ju skriva lite om hur vi firar jul o påsk o så också, men det har dom ju over there också. Och eftersom att Malins Word på datorn var 'för gammalt' så får det bli handskrivet tills jag kommer hem och kan skriva det på datorn. Men det går lika bra! Det går ju iaf fortare när man vet vad man ska skriva än om när man ska hitta all fakta o översätta allt innan.


Söt-nöt

Skön ställning att sova i..?!





Såhär sitter/ligger vi just nu. Jag har liksom ena benet under det andra, och han ligger typ inklämd där emellan! Det kan inte va den allra skönaste positionen den heller men han sover så sött så ingen idé att störa :D

Back to business

I'll see you then


O.C, Bitch

Idag har jag bara haft en lugn dag, har börjat på mitt pre-departure arbete och sen var det kalas-dags i skidbacken för min lilla kusin, med pulkaåkning och korvgrillning. Mysigt värre :)

Nu har jag skypat med min h-mamma och kollar på O.C... Börjat om igen nu! Men man hinner ju inte se så långt denna gången, om jag inte kollar dag och natt VECKAN som är kvar! ;)
Helt galet vad tiden går fort.


I'll see you then


Tvåtusenelva

Året som har gått har varit ett toppenår!
-Mycket jobb
-Man har blivit egenföretagare.
-Man har varit på en del 20-årskalas.
-JAG har fyllt 20! 
-Har matchat som au pair med en familj i USA!
-Jag och Josefine hade lite tid ihop, snölek, en helg i STHLM och en fotosession ute på klipporna bl.a!
-Jag har även varit i STHLM 2 ggr till, en gång på semester i somras med Malin, Elin och Rebecca och sen förra veckan när jag var på ambassaden.
-Jag har kollat på en snygg och tuff brud som sjunger bra i GBG, P!nk :D 
-Gjort en balfrisyr och klippt en massa goa människor.
-Fått tre nya 'vänner', mins små fårkompisar!
-Varit på dop, och hoppsan, visst ett bröllop också! 
-Jag och Elin hade en liten fotesession vi också ute vid torpa bland alla fina höstfärger.
-Jag och mina kära vänner har träffats en del i somras, vi hade en härlig sensommarkväll med grillning och bra sällskap vid Rånnavägssjön, vi har haft en jul-mysig helg ihop för två veckor sen och har tillsammans firat in det nya året med en jättetrevlig kväll och natt!
Ett 'axplock' av vad 2010 har haft att erbjuda, och såklart massa fler grejer!

Så va vi nu inne på det nya året, år 2011! Tänk vilket år det ska bli :) Jag hoppas på väldigt många äventyr, träffa mycket nytt folk och att jag ska lära mej mer om mej själv (och snacka ännu bättre engelska!)
Jag vill kunna komma hem och skryta med vilket bra år jag har haft, och det blir ju vad man gör det till så jag ska göra det till det BÄSTA året! För även om det kommer kännsa jättetufft ibland och man bara längtar hem, så hoppas jag verkligen att jag känner mej såpass mycket nu så jag vet att jag kommer klara det!



Nu ska jag ta och kolla färdigt på 'Fångarna på fortet' sen ska jag ta o leta fram en mysig film och bädda ner mej i sängen och MYSA in den första kvällen för året :)

Hoppas alla mina läsare också har haft ett bra år, och kom ihåg att jag jättegärna vill ha kommentarer! Även om det bara är en rad elr två så blir jag jätteglad :)


I'll see you then


RSS 2.0