Olikheter

Jag tänkte att jag skulle dela med mej lite av dom olikheter jag har märkt här, i jämförelse med hemma. Inga stora grejer, men småsaker som inte är som hemma helt samma som hemma.

-Handtagen och låsen. Det är som man ser i alla filmer, man vrider liksom handtaget!


-Lampknapparna. Upp och ner som hemma, men inte likadana!


-Duschen. Det finns inget löst munstycke som hemma, och man har bara en sprutt liksom och sen välja på varmt eller kallt på själva spaken där nere!


-Toaletten. Den är inte likadan för spolhandtaget är på sidan liksom och den spolar inte likadant heller. Allt vatten åker ut och nytt kommer in när man spolar, så det slurpar liksom till och sen fylls det på igen!
Plus att det finns sånna små burkar mer servetter lite överallt, men det är rätt bra faktiskt!


-Kranarna är annorlunda. Inte så stor skillnad men lite! Plus att här är det inga regler om elektriska uttag i närheten av vatten!


-Färgämnen, OH JA!! Lite här och var.


-Philadelphia ost med Jordgubbar...? Jajemen, vart om inte här ;)


-I det här hushållet kör vi på tumregeln; ett glas Lemonade om dagen är bra för magen!
Och gott är det också :)


-Här har du Sara, mjölken i "dunk"! Ingen 1-litare här inte, vi kör på nästan 4 liter tror jag!


-Vattnet både smakar och luktar klor här, numera sköljer jag inte ens efter tandborstningen! När vi äter ute och man vill ha vatten så får man dricka den med maten, det smakar inte mkt men det är en uns av klor! Men vi har en kanna med filter typ så vi kan filtrera kranvattnet. Tur det!


-Eluttagen. Dom ser inte ut som hemma, men likheter finns :)


-En grej till som jag inte har kort på är alla liksom färdiga saker. Eller t.ex. som när vi skulle baka våra cupcakes, smeten bestod av ett färdigt pulver som blandades med typ vatten och smör eller nåt. Och visst, det finns mycket färdigt i Sverige också, men här när man ska baka handlar det typ enbart om att blanda ihop en färdig mix! När själva muffinsen är färdig, så kör man igång med att blanda ihop den nästan färdiga mixen av frosting :) Och på det så kör man på helt färdig kristyr direkt ur tuben, heja på! Och sen äter barnen en del 'färdigmat', till frukost äter dom t.ex. pannkakor eller våfflor som bara är att värma. Eller varför inte typ en toaster-strudel, bara ner i rosten och sen är det färdigt!
Sådär, där kom det utlovade "olikhetsinlägget". Finns säkert lite mer, men det kan ju bli ett inlägg till senare då!
Nu över till TV:n och The Bachelor (?)

Hej svej leverpastej

I'll see you then


Skriv en kommentar!
Postat av: Ninna

en sån lampa skulle man ju ha på handfatet! riktigt snyggt :-)

2011-01-25 @ 20:15:00

Kommentera :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0