Kommentar

Den alltid så underbara, lite hemliga S. som har kommenterat, tycker jag gjorde det riktigt bra!

Hon kommenterade detta inlägget om Kings of Leon med denna länken! Fint :D




För övrigt, vet inte om jag har sagt det innan, så gillar jag att få kommentarer, även om det bara är en rad så är det kul att läsa! Och det får gärna va mer än mamma som kommenterar, även om jag gillar det också mamsen!


Varmt kallt

Ja vädret fortsätter som det har varit innan, alltså helt tokigt. Igår så va det lite ljummet på morronen och blev sen varmare. Jag va inte ute mkt, för jag kollade på TV på förmiddagen och uppdaterade mej lite om bröllopet. Katie va jättefin tycker jag, sådär enkel och klassisk men väldigt söt liksom. Dock såg dom lite spända ut, men jag kan säga att jag hade nog också varit nervös om jag hade gift mej med en prins och hade X antal miljoner tittare över hela världen! La mej på soffan när dom andra hade åkt till skolan och hade TV:n på och småslumrade lite, gött! Sen gick jag ner till mej och duschade och städade mitt rum och min toa, fixade i ordning mej och packade lite saker i min ena påse/kasse från Ninna och drog först till postkontoret, sen till Walmart och lämnade tillbaka ett par skjorts jag inte gillade och sen upp till AT&T, min telefonoperatör, och skulle kolla varför inte mitt internet funkade. De fixade till det, men det verkar fortfarande leva sitt egna liv lite.. Och SEN gick jag och satte mej på Starbucks, som jag skrev i senaste inlägget. Och vädret då va liksom lite lagom t-shirt väder. När vi skulle gå därifrån va det kyligt att gå i t-shirt, men jag gick så ändå till restaurangen. Vi åt pizza och snackade massa, och sen när vi skulle gå igen så höll jag på att förfrysa nästan tror jag! Hämtade min kofta och vi åkte upp till en bio och kollade på typ en tonårsfilm, Prom. Det fanns en gullig kille i filmen, elr han va ju lite av en bad-guy men det är ju spännande ;) och han va inte så bad som man kunde tro.. Slog en kille o lite så bara... Jaja, när vi gick ut från bion så yrde det iaf lite snö i luften och va runt nollan.. KALLT att gå i uppvikta byxor och kofta! Men ju mer neråt jag åkte när jag åkte hemmåt ju "varmare" blev det. Iaf inte snö och nollgradigt! La mej och kollade några snuttar på youtube innan jag somnade.
I morse skulle jag ta hand om barnen några timmar så A kunde åka o handla lite o så. Vi gick upp till parken och det va nu väldigt skönt väder, t-shirt och kaki brallor passade fint! Men nu när vi har kommit hem och barnen fick mat och ligger o sover och mina arbetstimmar denna dagen är över, ja då kommer såklart molnen. Jag hade ju tänkt sätta mej med datorn ute i solen och lyssna på musik och läsa i min bok. Just nu är det inget med det, får vänta o se lite om det kan skingra sig lite där uppe, elr om det ändå är tillräckligt varmt att sitta ute och få frisk luft. Återstår att se, först ska jag prata färdigt med Sara om våran Vegas-vistelse i höst :) KUUUUL!!!



Nöjd med min nya tröja! Ringen passar ju perfa till också. Och örhänget fick jag mycket beröm för under kvällen! Kul :)



Hoppas eran Valborg är mer firad än min, saknar elden i Timmele med alla fyrverkerierna, och fikat efter hos farmor och farfar! Men om jag har hört rätt så blev det ingen eld idag?

Hej på er alla glada, och de som inte är det också :)


I'll see you then


Starbucks

Ja här sitter jag nu och dricker lite varm choklad, elr den har hunnit bli kall men, den har iaf varit varm innan! Och här sitter jag ocks skriver lite brev och lyssnar på massa bra musik.
Nu kom resten av dom jag ska umgås med lite ikväll så får väl va lite social mot dom!


PS.

Måste bara visa två bilder på hur vårat och några andras tak har sett ut nu nån/några dagar. Jag tog bilderna igår och har väl egentligen inte sett om det har varit så idag också, men det såg roligt ut iaf!




A trodde det va ett bra gäng med flyttfåglar elr nåt som tog en liten vilopaus i flyttandet elr nåt! När vi kom hem igår då och jag skrämde dom lite, så flög några iväg, då hängde gänget med och flyttade till nästa granntak ist! Såg ju för roligt ut när taget va helt full :)


Det luktar fredag

Dagen har varit lugn men har ändå känt mej effektiv. Har gjort både dagens och morrondagens jobb, så i morron är det upp o fixa barnen till skolan och sen är det färdigjobbat! Alltså ca 1 timmas jobb, vilket känns helt ok. Sen ska jag iofs städa mitt rum och tvätta min tvätt o så, men det tillhör ju dom vanliga tråkigheterna som av nån anledning måste göras hur gärna man än hade sluppit.. Sen får vi väl se vad mer dagen har att erbjuda. Ska ta mej ett litet träningspass också tror jag, och kanske ta o skicka iväg papper till försäkringsbolaget så jag får pengar tillbaka för det jag betalade hos farbror doktorn när jag va där.. I början på mars va..?! Här är det snabba ryck som gäller, men av nån anledning går dagarna av bara attan.
Men så till överskriften, det är ju inte fredag riktigt än (inte här iaf!). Men idag va det ju min mat-torsdag vilket betyder att jag lagar mat, och idag kände jag för "svensk taco"! Så jag gjorde vanlig taco som vi brukar äta hemma i det Skattbergska köket, vanligtvis på fredagar framför SVT elr tv 4 klockan 8 beroende vilket program vi gillar mest, därav att det luktar just fredag! Å gott blev det också :P Till efterrätt fixade jag Gino också, det smakade mumma i munnen också kan jag meddela! Dock har jag inte fått nåt vuxet utlåtande om kvällens supé för A va på middag med några kompisar så hon missade veckans höjdpunkt! Men hon har en sparad dessert till morrondagen så vi får väl se då va hon säger. Vet dock inte hur återuppvärmd gino smakar sådär dagen efter.. Men den va inte sönder-värmd idag så det borde nog funka rätt bra ändå :)




Här kommer några bilder från Pippi-föreställningen också

Två förväntansfulla kids




Egentligen fick man ju inte ta bilder under föreställningen, men busig som jag va så smög jag fram min hallohån och gjorde det ändå...! Tur att inte Klang kom och tog mej ;)

Nu ska jag fortsätta mitt "TV"-tittande och kika på det 8:e programmet av EMS, börjar bli spännande nu! Vilka ska dom välja? Happily ever after? Vem ska flytta vart, och vem gråter mest? Frågorna jag hoppas få svar på snart :D

Pusso hej leverpastej (vilket för övrigt va länge sen man åt, det hade vart gott på en knäckemacka till frulle!)


I'll see you then


Kings of Leon

Kanske bokar biljetter till Kings of Leon nu i helgen. Dom spelar uppe i Denver på sensommaren. Kan nog bli väldans bra!


Pippilotta Viktualia Rullgardina Efraimsdotter Långstrump

Rättså nyss hemkommen från teater/musikal föreställning med Pippi Longstocking. Det mesta va ju samma men en del skillnader fanns. En del namn va lite olika och småsaker i händelserna som va olika, och musiken va inte alls samma. Det förstår man ju att dom inte kan översätta precis, men det va inte ens samma låtar varken med text elr melodi. Men hon Pippi va lika hoppig och sprallig som hemma iaf! Och i programbladen hade dom skrivit lite om Astrid Lindgren och lite om Sverige o så, det va kul att se det liksom, för dom andra som va där så är det ju förmodligen helt nytt liksom :) Det känns ju lite konstigt, för mej är ju det vardagsmat (ja inte just nu då men!). Man fick lite hemlängtan faktiskt av att se det, och minnen av att kolla på alla Pippi filmerna, och serien med kortare program. Samtidigt blir man stolt över lilla Sverige som ändå är ett land som är rätt stort. Pippi är ju internationell, Volvo och Saab ler man lite varje gång man ser, Volovo är mer vanligt att se däremot. En del svenska artister hör man faktiskt lite då o så, och man kan ju hitta svenska saker i mataffären som Wasa knäckebröd, Annas Pepparkakor och de Swedish-ka fish-karna! Dock inte så svenska då som sagt, men någon måste ju ha blivit inspirerad av dom! Och så har barnen idag ätit en amerikansk färdigrätt bestående av Swedish meatballs, med pasta och en ljusbrun sås typ! Och för att inte tala om mina två favoritaffärer hemma i Sverige, IKEA och H&M! Dom är också riktigt stora och kända här! Och hockeykillar finns ju lite varstans som är från Sverige.
Ja det finns en hel del som gör en stolt att man är från lilla mysiga Sverige, som ändå har en del stora saker ute i STORA världen!

Nu ska jag svenska till aftonen lite till med att fortsätta kolla på EMS, och så ska jag nog lyxa till det med att ta en karamell ur mitt SVENSKA påskägg!

God natt
Saknar er hemma <3

I'll see you then


Vi ska åt samma håll

Sitter nu och har precis avnjutit min lunch, sista resterna av min "torsdgasmat" från förra veckan, som just DEN veckan va tisdagsmat. Den klassiska thaigrytan jag har saknat hemifrån! Nu har jag ätit den lite så jag klarar mej ett litet tag, 3 ggr på en vecka! Så nu ska man se om det är någon tillgänglig på skype, annars ska jag ta o se om Mästarnas Mästare kanske mot all förmodan skulle vilja fungera idag utan massa hakningar och störande moment o så! Det vore nåt det, att ladda upp med det innan vi ska på Pippi Långstrump teater ikväll!

Här kommer lite random bilder från igår och idag

Killen som inte vill sova middag, men att ta en liten lur på golvet till en film går fint ;)


Har fixat till mina tänder lite mer här borta, lite rosa färg på dom där bak o så.. Fixat så dom står ut lite mer o så också, tycker det är charmigt :P Caroline skulle pröva sina tänder igår också, men dom hade blivit lite hårda av flygresan o så förmodligen så hon slängde dom på golvet!


Bild från i morse, den lilla hunden hänger gärna med lite då o då! Och Brittons är med uppe i sängen nu :)


Smarrig frukost i morse


Och idag har vi haft väldigt mörka moln en stund med blixtrar och åska. Men som vanligt här så är det snabba ändringar i vädret, så det höll väl i sig i en halvtima kanske innan det va borta igen. Även om det nu fortfarande är rätt tråkigt väder så är det inte så mörkt iaf, snarare att solen nästan lyckas bryta sig igenom :)

Det va nog allt för nu, ska väl fixa nåt mer inlägg senare ikväll

Hej o hå


Lördag dag 3

Det blev visst en väldigt utdragen vistelse nere hos Jossan i Florida! Men här har ni iaf kapitel tre i en mysig reseberättelse.
På lördagen sov vi även denna dag rättså länge innan vi drog oss upp och gjorde oss redo med bikini och andra förnödenheter för en kort strandvistelse. På vägen stannade vi och köpte en bagel med creme cheese, lite frukt och vatten. Sen körde vi mot det stora blå. Vi låg och brände lite på stranden och doppade oss i det sköna havet och åt lite av den medhavda matsäcken, och plockade fina snäckor. Som jag förövrigt senare ska göra ett halsband av senare :) (bra att jag påminde mej själv, klapp på axeln!) Sen åkte vi tilllbaka till Northwood och duschade oss lite och fixade oss för lite kakkalas för Jokki som hade fyllt 20 på onsdagen! Det va himla mysigt och väldigt gott och det bjöds på kladdkaka med m&m, ananas paj, hallongråttor(rasberry-caves!), biskvier(biskvuits, typ!) och cheesecake. Jag tror jag fick med allt, och Jokki hade ju, som man förstår, stått o bakat och grejat en hel del för att få detta färdigt :) Alla satt sen helt dåsiga av kak-koma!
Sen fixade vi lite smått o gott inför kvällen och åt i caf/cafeterian i skolan innan vi bytte om o gick tillbaka till lägenheten vi hade varit i innan. Där festade vi lite och spelade Thumper(Jossan?) och hade allmänt trevligt innan jag ännu en gång fick se lite av downtown nattetid. Dansade lite och tröttnade sen och åkte tillbaka och åt göttiga pannkakor som Anneli och Texas stod o stekte när vi kom tillbaka! Självklart med grädde, hallonsylt och ett glas mjölk! Dagen kunde inte ha avslutats bättre :)















Där inne bor Jossan och Helen!




Jossan va varms så hon svalkade av sig med ett bad, kan bli så när man ska spela rygby med en kille som va ca 5 meter lång och, faktiskt, hade strl 54 i skor... Vi prövade att paddla lite kanot i dom skorna i dammen utanför, funkade tills vattnen läckte in ;) hehe va jag kan va vitsig ibland!


Och sen va den dagen över även i bilder, så även denna dag idag!


God natt Amerikatt, God morron hemma i Svedala!


I'll see yoiu then


En amerikansk påsk

Så har man klarat av en amerikansk påsk också. Inte precis någon pina, men den är över för denna gången. Lite skillnader från hemma fanns, bland annat så firar man på söndagen, alltså påskdagen och det är inte alls som hemma att det liksom blir en storhelg av det utan det märktes inte så mkt faktiskt.. Och sen hade dom ju lite olika firande också, när vi kom hem från kyrkan så fick barnen, och jag, leta efter en easter basket som va fyllda med lite små gottigheter. Och medans barnen åt lunch så gömde easter bunny (a.k.a jag) massa mindre plastägg som hade lite godis i elr några med lite småmynt. Och sen hade dom sina små korgar och fick leta efter äggen. Skillnad mot hemma där man oftast får ett större ägg fullt med godis elr nåt smått o gott. Men här är äggen i vanlig ägg-storlek typ och man får många. Jag hade ju köpt klassiska papier-mâché ägg (korrekt stavning enligt kartongen ;) ) om va gjorda i Tyskland, och fyllde dom och Ashely tyckte som va väldigt fina, även dom som påskharen hemifrån hade skickat! Och jag själv måste väl säga att jag föredrar våra svenska klassiska, mycket finare! Och påskmaten va lite annorlunda. Antar att det va ett klassiskt påsk 'smorgasbord' av saker som va framdukade igår på middagen hos den andra familjen och det bestod av bl.a mac'n'cheese, nån potatisgratäng med ost i (jag säger ju att alla älskar ost här!) typ ungsbakad kassler, jell-o, nån gräddblandning med vanilj elr va det va med nötter och marschmallows(?), nån annan konstig röra, och ja lite annat! Och sen kom det dessert, då va det typ grädd-sockerkaka-jordgubbs-röra, nån chokladkaka, en god blandning av typ chokladkaka och chokladpudding som faktiskt va rätt gott, och en krams av nån Wienerbrödsliknande sak med typ blåbärssylt, där degen inte riktigt va bakad så den liksom va lite seg.. Svårt att förklara, men det va iaf rättså gott! Ja, det va nog höjdpunkterna tror jag! Ägghalvor fanns också, men det va nån konstig spritsad gojja på så vågade mej inte på dom riktigt, dåligt med riktiga ägg över lag kan jag tycka..
Och det hela fenomenet med en lång påskhelg liksom, det kände man verkligen inte av här som hemma. Som att många är lediga torsdag-måndag för att det är Kristi Himmelfärd och långfredagen och sen annandag påsk, inget sånt här, utan det va söndagen alla såg fram emot och det va då påsken va :)

Det har varit en mysig och spännande påsk iaf och kul att ha varit med om en gång :)


SVERIGE I MITT <3

Eftermiddagen/kvällen va mysig och trevlig hos några kompisar till familjen. Vi åt och pratade en hel del, och jag träffade en amerikansk tjej som (jag fattade inte riktigt hur det hela hängde ihop men..) iaf kände en svensk familj, så hon fick min e-mail adress och skulle höra med den svenskan hon kände och så kanske vi kan få lite kontakt, kul :) Men sen va iaf tvugna att ganska snabbt åka hem senare för A blev nerbajsad av en liten bebis! Haha så roligt :D Men väl hemma så har jag bara slappat och kollat på Hundtricket, så himla bra! Och skönt att höra lite svenska :) Så därför slänger vi nu på med lite Ensam mamma söker innan sov-tajm!
ÄLSKA SVERIGE! <3


Hej hopp


När Sally mötte Selma

Här är en bild på de senaste nytillskotten hemma på Yttergården. Jag vill bara va där i vårvädret och gulla med dom!
Mamma har lagt upp bilden på sin lilla blogg så snodde den där, men eftersom jag tydligen är moster så borde jag ju ha rättigheter :) Dom är ju sååå himla söta!


Sally och Selma


GLAD PÅSK!

Idag firar vi amerikansk påsk här! Jag va med i kyrkan på morronen och det va mysigt, kyrkan är liksom mindre "kyrk-lik" än i kyrkan hemma. Elr det är ingen kyrka husmässigt rättare sagt, det är en stor byggnad där dom har som barnpassning och typ "kyrkis" för olika åldrar samtidigt också, och så en stor lokal där själva kyrkan är.
Sen när vi kom hem fick barnen leta efter sina påskkorgar som den amerikanska påskharen hade lämnat här, och den amerikanska påskharen hade även lämnat den lilla svenska inneboenden här en påskpåse med lite goodies :)



I den va det ett pyamasset inför Florida, en neccesär från VS med bodylotin, body mist och body wash, en choklad-påskhare, ett påskägg med lite småägg i, Swedish Fish-ägg och några små choklad bunnies!


Här med sina små korgar som dom skulle fylla med gömda ägg med lite godis elr pengar i. Men så fort kameran kom fram blev det allvarliga miner på!


En sprang runt och letade väldigt mycket medans....

den andra inte va så intresserad och hon öppnade alla ägg hon hittade och skulle kolla i dom innan hon kunde lägga det i korgen, så det tog lite längre tid!



Jag och mina små munchkins!



Och här är förresten mina skor jag köpte, har premiärkört dom idag passande till påsk!

OCH, Mamma, Ashley tyckte du har gjort jättefina grejer och att du är väldigt duktig!
(Så nu väntar jag bara på min hund/mysslok då...)

Hoppas alla där hemma hade en bra påsk med massa fjädrar och godis!
(fjädrar är det inga här för övrigt)



I'll see you then


PUNKT

23 april, påsk, plusgrader, snö.... Finn ETT stort fel!


Det har varit lite allmänt crazy väder här idag, kyligt och lite blåsigt och några flingor snö på förmiddagen här nere hos oss. På väg upp till bion va det däremot sol med snöblandat regn. Men när vi va på restaurangen nu ikväll, lite norr ut, så började det verkligen snöa ordentligt.. Det va fortfarande plusgrader så det la sig inte på vägen som tur va, men ändå, DET SKA INTE VA SNÖ NU!!! Som tur va va det inte så farligt när vi kom ner hit igen, mer regn bara.. Hoppas verkligen det är borta tills i morron, men det ska man väl inte skriva egentligen, för då blir det motsatsen ändå!


Nu ska jag klippa A och kolla på How to lose a guy in 10 days!


I'll see you then


Påskharen va på besök

Bilder från gårdagens bowling










Och idag hade jag lite sovmorron men gick upp o gömde äggen (hjälpte den svenska påskharen lite bara...) och hade ett brev från påskharen. Britton va mer intresserad av att leta än Caroline, så han hittade alla äggen, och öppnade gärna också! Och jag såg när han skulle öppna sitt, på sidan liksom, att det skulle gå "illa" när han öppnade, och det gjorde det också! Dom hade ju massa småbitar med godis så det låg ju över hela golvet! Men bara att plocka upp... Och sen va han ju lite sugen på det lite större också, så han öppnade Ashleys också..! Men fick ändå nöja sig med sitt lite mindre, men bilen som låg där i va en hit, är med honom uppe i sängen nu också! Och av bara några godisbitar blev dom helt uppsnurrade och sockerhöga typ, så dom lär nog kunna hålla till nästa påsk också typ ;) Plus att dom fick lite till godis av Brittons kusin som va här o åt frukost! OCH lite hitskickat från Sverige också, jisses...
Och Mamma, varför fick inte jag nån myslok(?). Jag vill väl också ha ett litet gossedjur!


Paket hemifrån! Med en tidning på botten ocså :)


Den Svenska påskharens gåvor, två av tre.


Mammas hemmasydda påsk-påsar, jag gillar! Och dom söt myslokarna









Och smyckena jag fixade ihop igår, rätt nöjd :)

Nu ska vi åka på bio


Hej då!


Friday I'm in love

Nästan men inte riktigt.. Bara att det kändes passande på en fredag sådär. Som iofs har hunnit bli lördag, men Saturday I'm in love rullar liksom inte lika bra på tungan. Men det har varit en bra dag iaf, ska dra den lite kortfattat och sen sussa. Först upp o köra barnen till skolan. Sen stannade jag och kollade lite på Target, köpte chokladägg att lägga i Ashleys påslägg, och ett par gula skor. Sen åt jag en smarrig bagel med creme cheese på Panera. Och sist stannade jag på Michael's och hköpte lite pärlor och hängen o så till ett halsband till A och lite till mej sjäv o så.. Hem o städa, fick kärt paket från Sverige (SALTLAKRITS!!!! åtminstonne lite att stilla min hunger med!) och sen pysslade jag då lite med halsbandet o annat skoj, samtidigt som jag pratade med släkten som va hemma på besök :) Med mormor och morfar också för första gången, förutom hederliga handskrivna brev, på lite mer än 3 månader! Morfar är förövrigt teknikens under, men va kan begära av en 81-årig gammal skön kus?! Han är bra på så mkt annat :) Sen duschade jag lite, hängde med o handlade lite, hämtade barnen och åt. Klippte B och slängde sen ihop ett "Påskhare-brev" från den svenska påskharen om att han har varit här och gömt lite påskägg. Ska bli kul att se i morron! Ja sen åkte ja ju på den vanliga helgsysslan, bowla såklart ;) Med dom vanliga+1, Lucian, Monika och nya Irena. Hon är ättemysig så henne kommer man nog hänga lite med! Och så va det ju helt plötsligt natten och jag åkte hem och bloggade.


Lite bilduppdatering kommer i morron!


HA EN BRA OCH GLAD PÅSK DÄR HEMMA!
SAKNAR ER!

Hej hopp, sa påskharen och skuttade iväg :D


Arthur

Nu är jag precis hemkommen från denna månadens au pair träff och kvällen har varit mysig! Jag jobbade ju hela dagen först och fixade snabbt lite torrschampoo och spray i håret och sen drog jag vidare till Chipotle där dom andra va. Så vi åt och pratade massa och satte oss sen på Starbucks för vi tyckte det blev för kyligt ute på Chipotle. Det va väl runt 13-15 nu ikväll så..! Och sen åkte vi och skulle kolla på bio, och denna gången blev det Arthur. Den va väl helt ok, lite smårolig ibland men ingen jag jättegärna skulle vilja se igen..
Träffade en ny au pair idag också som nyss kom hit som va jättetrevlig och mysig. Hon heter Irena och kommer från Tjeckien. Hon har bott i Florida från december och har nu rematchat så henne kommer man väl träffa nästan hela året :)

Det va min lägesrapport för nu, och jag tror jag hör min stora sköna säng och min spännande bok ropa så jag får väl se vad det är dom vill!


I'll see you then


100 jäkla dagar

Så länge har man varit i Amerikalandet nu. 100 dagar låter ju ändå rätt mkt, men det är fortfarande 265 to go! Men jag har ju levt i 7515 dagar innan så är ju inte det så mycket när man tänker efter! Jag ska nog kunna överleva det, och hem kommer man ju alltid så varför inte stanna här lite till o njuta av det?! Det jobbigaste med att va borta så länge känns som att det är att man missar massa hemma, men va gör man HEMMA som är så himla speciellt? Jag själv visste ju att jag ville iväg så jag startade aldrig upp nåt stort, varken jobb, förhållande husrum elr nåt.. Så jag har ju bara det att se fram emot sen, för planer har jag och jag vet att jag inte vill stanna här, och definitivt inte jobba som detta hela livet ;) Men jag har kortsiktiga planer också, jag ska åka till South Carolina och Florida snart, ska till New York och FAMILJEN KOMMER, förhoppningsvis (om Elin får sin tumme ur näsan ;) ) så blir det Florida igen i höst också, och sen ska jag till Las Vegas med Stina och Sara i november! Och sen återstår ju jul o nyår här och sen ska jag till Californien! Liksom, jag kan ju inte åka hem än! Har för mycket kvar och inplanerat detta året först :)

Nog om det, här ska ni få bilder jag har grejat med nu.. Laddade ner en app på telefonen och lekte lite.




Köpte härliga vårblommor i tisdags, och idag har jag gjort lite påskägg till familjemedlemmar här i katt-landet (amerikatt)

Mamma undrade om muffinsen jag gjorde går att göra hemma också, såklart det går! Men man måste va väldigt nära vän för att få det magiska receptet som gör att det blir just regnbågs-muffins ;) Men med tanke på alla artificiella färger som är här överallt, så tog jag iaf kort på några blommor som fanns i affären när jag va där...

T.o.m blommorna blir färgade!

Hej då


I'll see you then


Regnbågens alla fäger

Blir bara en kortis idag, blev VISST att man satt o kollade liite för länge på fb..... Ovanligt..





Ja detta kan man väl säga va dagen i stora drag, hände lite mer, men detta va största projektet liksom!
Mini Regnbågs-muffins med citronsmak mina kära vänner, inte illa för en onsdag ;)

Sen är jag stolt över min kära rödhåriga vän som nu även kan titulera sig som reporter och skribent, här kommer hennes nypublicerade artikel!
Sara Lundin om positivt tänkande, dock skulle jag vilja ha ännu mera Sara-snack i nästa :D haha

Nu ska jag då skriva några rader i min dagbok och sen släcka ner för dagen

Hej hopp



I'll see you then


Driv-in bara

Ja jag gillar då din engelska mamma! För det första när hon skulle prata lite med Ashley innan så blev det nog lite fel med fördröjning o så, och dom pratade lite samtidigt, då säger mamma; "Va sa du??? Elr ne, What did you say?!" Bara det liksom!!! Och nu med kommentaren mamma, det heter DRIVE-IN, vi drev inte in där!! Och ja jag tror nog det får bli en sväng dit i sommar, hur tiderna nu är för det, men det går väl kolla..!
Idag har väl inte varit nån sådär särskilld dag, varit lite på biblioteket och fixat mac'n'cheese, varit och försökt hitta grön curry-pasta i affären, och sen lagat thaigryta! Med en liten apostlahäst-tur som fint fick avsluta dagen, i shorts ska jag tillägga att jag gick, runt 8-tiden! Jo då, men så att.... ;) Är tidigt i säng idag för att kunna kolla 2 program av de ensamma mammorna och sen ska jag sova för att orka med en riktig heldag i morron. A jobbar inte hemma i morron som vanligt så jag har barnen själv från ca halv 8 till läggdags. Och under den tiden ska vi nog baka lite, åka på gymboree, dom ska nappa-jag ska snacka(rimmar ju NÄÄÄSTAN iaf), sen ska man göda dom lite och sen bege sig mot kyrkan med dom. Och under tiden dom är där så ska jag nog äta och ha telefondejt med Jossan! Ja o sen då hämta dom små liven och åka hem o natta. PHJJUUU! Vilken dag, men det ska gå fint :)
 Så ja, hej hopp för denna gången! Här kommer två bilder från gårdagen. Caroline och hennes nya, och första, bil! Och så på kladd-muffinsarna jag och Britton bakade igår eftermiddag, tillsammans med varm bär-röra på färska hallon, jordgubbar och blåbär. Satt som en smäck kan jag lova!




Hej svejs gnus o gnejs


I'll see you then


Glömde jag..?

Glömde jag skriva att vi vann gårdagens match och alltså kom 3:a? Jag tror aldrig jag nämde det, men det gjorde vi alltså och jag fick medalj! :) Tror nog det är min första medalj jag har fått typ, och då är det ju gött att jag gjorde det här!


Väldigt dålig bild, men här är iaf laget! Nästan alla som va med..




Och på kvällen igår va vi ju på drive-in bio också, mysigt!



Vi kollade på Rio och den va mysig! Man fick fruktansvärt ont i rumpen bara efter ett tag, eftersom vi satt bak på bilens flak. Det va ganska hårt kan jag säga! Men nysigt att sitta ute o kolla på bio och gosa in sig i en skön lurvig filt :) De flesta satt på utsidan av bilarna typ, några hade bakluckan öppen och hade bäddat in sig där, och några hade typ solstolar och satt i! Det blir det nog nån mer gång i sommar också kanske :)

Nu ropar John blund så ska joina honom in i nattdimman!


I'll see you then


Fredag dag 2

Ja va gjorde vi på fredagen..? Inte så himla mkt faktiskt, men ändå en hel del!
Vi tog en liten sovmorron och gick o åt en brunch typ på Panera. Sen skulle Jossan ha en lektion så jag skrev nog ett inlägg på bloggen och bytte sen om till bikini och la mej lite vid poolen. Dock va det super-mega varmt där inne bakom murarna typ, vindstilla och gassande sol, så jag höll på att avlida. Så efter en liten stund hade värdinnan träning så jag satte mej på en lite mer ventilerad fotbollsplan och kollade på alla brudarna som kämpade på i hettan, och jag va inte avundsjuk kan jag säga! Sen duschade vi av oss lite o åkte sen för att kolla på ett mall, elr snarare va det typ enbart H&M som hägrade för min del! Shoppade lite granna och kollade i några andra affärer innan vi kände oss klara för att sen åka och hämta mat på Chipotle. Där åt jag alltså min första omgång av chipotle-burrito, och sen har det ju bara gått utför ;) Sen blev det snabbt bestämt att vi skulle kolla på bio, så åkte till rummet och bytte om och gick på toa och sen brummade vi vidare till downtown för filmen. Red riding hood, igen för min del, men lika bra denna gången! Och sen fick jag lite sightseeing i west palm beach downtown innan vi åkte hem och sussade. Ja det va nog det för den dagen. Lyckades skaffa mej ett snyggt streck på ryggen från bikinin under tiden jag kollade på träningen också förresten, väldigt charmigt såg det ut sen när jag provade kläder inne på H&M ska jag säga! :D


Hej hopp


MHJ

Malin Helena Johansson.
Det är min fina vän det, och denna måndagen till ära fyller hon år! GRATTIS till dej kära vän! 21 vårar har tösabiten hunnit bli och tänk va mkt vi har hunnit med under åren vi har känt varandra. Det går ju knappast nämna allt, men bland annat ridandet, leka parlamentet, åka till STHLM, jobba på MH och ingå i gruppen SSS, många myskvällar ihop, lyssna på 100000 låtar ihop, "få-roliga-julklappar-på-julklappsleken-med-handbollen"-skratt! (typ ett pepparkakshus...), spela in nyhetsfilmer där man ser ut som en utfluten mupp och som urartar i gapflabb...! Ja det va lite av de minnen man har tillsammans med denna underbara brud, och mer ska det bli!










Det är min snygga brud det! Hoppas dagen va kanon :)

Puss <3


Söndags-hemlängtan

Den kommer smygandes sådär lite smått, men det är väl för att det är söndag! Kan ha lite med att göra att jag va och kollade lite priser o så på hotell för familjen innan också. Jag längtar såå mycket tills dom/ni kommer och jag bäver för den dan ni ska hem igen. Då är det ju mindre än halva tiden kvar, men det är fortfarande lång tid, känns det som nu... När man är på topp så bara känner man att tiden går så himla fort, det är för det mesta så tack o lov! Men vissa dagar, typiskt på mina lediga söndagar då, så sitter jag och kollar och uppdaterar mej på facebook och kollar bilder och så, och hemlängtan kommer. Då är det plötsligt väldigt långt kvar på året.
Jag tror det är nyttigt med hemlängtan också, man kommer uppskatta allt där hemma sen liiite mer än vad man gjorde innan man åkte, även om vardagen kommer va samma som innan, och så himla mycket gråare än vardagen är här när man "bara" upplever den i ett år. Ett pyttelitet tag av livet egentligen. Men ja, så tänker man ju inte hela tiden då, det går upp o ner. Och även om man har lite hemlängtan då o då, så är den definitivt inte så illa som den va för ett tag sen. Den sätter in för en liten stund och sen är det bra igen. Skönt!
Man saknar ALLT där hemma, vänner och familj, att vara "hemma" och känna att man är nära till alla (mot nu då!), alla grejer man gjorde hemma, både dom alldeles vanliga och dom mer sällsynta men ACK så roliga! Och så saknar man att ha en hel face-to-face konversation på våran fina svenska! (och som sagt saltlakrits! Ja nu när jag har varit här ett tag inser jag att det är saltlakrits och Marabou-choklad som ligger mej väldigt varmt om hjärtat ;) Var god skicka lite, TACK!) T.o.m en amerikanska jag pratade med igår, som hade varit i Danmark, frågade om det va i Sverige vi hade så god choklad! Hon hade köpt Marabou varje dag typ och hade köpt med sig ett lager hem när hon åkte hem :) Bra tjej det där! Och jag förstod ju henne, här äter jag Toblerone då o då för att det är den bästa chokladen man kan hitta här. Och hur amerikansk är den?!

Nu ska jag gå upp och fylla upp min kurrande mage lite!


Kanske gör ett litet inlägg efter bion ikväll :)

SAKNAR ER DÄR HEMMA I MASSOR!! <3 <3 <3


EMS

Kollar som sagt på ensam mamma söker, och en av killarna som är med liknar David Batra och pratar som nån i Hipp Hipp! Haha, jag dööör, han verkar så mesig men är nog jättesnäll ;) Kolla in honom om ni har lust, han träffar Nina. OCH glömde jag säga att han heter Sven-Ingvar?!! Hihi!

Hej


Kära John

Sista matchen idag gick väl sådär, vi förlorade och får spela om 3-4 plats i morron. Dom sa att det iofs inte hade spelat nån roll om vi hade vunnit elr inte för vårat lag är inte ett college-lag som dom andra ändå så vi hade inte kunnat vinna några medaljer även om vi vann matchen för 1-2 plats. Jag kände mej lite trött o hängig o så ju med tanke på att jag va uppe tidigt i morse och inte har varit såhär aktiv på rätt länge! Så sista matchen gick väl sådär för min del, benen kändes dubbelt så tunga när man sprang. Det gick bra liksom, jag va inte trött så, bara att benen hängde inte med på det jag ville göra! Men det är inte så mkt att göra åt, jag gjorde det bästa jag kunde, och med tanke på att vi va 8 spelare, MED en av tränarna OCH målvakten så fick man alltså springa en hel del, närmare bestämt i princip två hela matcher idag, och den igår! Rumpan och baksida lår känns lite tröga nu kan jag säga :) Och armbågen fick sig en rejäl smäll innan när jag ramlade och landade rakt på den. Den är ganska färgglad om man säger så..! Och så nu när man har ont i den så går man ju så klart och stöter emot precis allting också.. :S Hopplöst! När jag kom hem iaf så duschade jag och hängde med familjen o åt på en Italiens restaurang, gott men det va inte vad man hade trott på tallriken när den kom ut! Beställde Bolognese, och den räknar man ju med att det liksom är tomatsås o köttfärs o kanske lite lök o så i, men nehe då, denna va typ en lite tomat-grädd-sås och några små-ensamma-teeny-tiny-pytte-bitar av köttfärs, om man letade riktigt noga typ! Den va god, men inte riktigt vad man hade tänkt sig.
Jag och Joyce skulle ha kollat på bio idag också tänkte vi, om det fanns nån bra o så. Det fanns inga särskillt roliga, och inte i nån vettig tid från det att jag och familjen kom hem från restaurangen. Ska ju upp i morron och spela sista matchen för helgen, om jag lyckas ta mej ur sängen... Men iaf så bestämde vi att vi struntade i att åka idag och kör på morron-dagens drive-in bio ist! Ska bli roligt och spännande, som man själv är med i en amerikansk gammal film! Men jag och Ashley tittade istället på en av mina filmer, Dear John. Den ska utspela sig i Charleston, South Carolina, och det är därifrån hon är (och dit vi ska i sommar (BARA EN PARENTES!!)) Och den är ju så mysig! Så vi satt där och grät väl nästan ikapp lite, hon va nog liite värre än jag bara för att det typ är 3e elr 4e gången jag ser den! Och att hon längtade "hem" lite och jag antar att själva army-grejen spelade in lite också.. Plus att man blir allmänt gråtig lite sådär i den :)

Denna fina låten är med i filmen, sitter och lyssnar på den på repeat nu!
Joshua Radin och Schuyler Fisk-Paperweight

Nu ska jag iaf kolla ett avsnitt av dom ensamma mammorna igen, nu kör jag på med säsong 2!

God natt Amerikatt



I'll see you then


Torsdag och dag 1

Okej, nu LOVAR jag att det ska komma ett inlägg om Florida. Blir dock uppdelat per dag för att det ska bli en så utförlig resumé som möjligt!
Och här kommer det första!

På torsdag morron vaknade jag TIDIGT och Mila va snäll o kom o hämtade mej vid kvart över 4 och körde mej till flygplatsen. Flyget lyfte vid 6, elr rullade iväg först och jag trodde aldrig vi skulle komma fram till våran startbana! Det tog nog 10 min tror jag! Men älskar att se flygplatsen så tidigt och alla lampor och allt, så mysigt :) Sen flög vi iväg och jag såg solen gå upp. Landade sen i Texas, Dallas/Fort Worth, och fick vänta där i ca 1.40 h och åkte då typ tunnelbana, fast utomhus, mellan gaterna, alltså väldigt STOR flygplats! Pratade sen under tiden jag väntade lite med Clara på skype på mobilen :) Sen flög jag ännu mera söder ut och landade runt 2 lokal tid i Fort Lauderdale i Florida. Kom ut från flygplatsen och fick en chock av hur varmt det va! Jag visste att det skulle va varmt o så, men det va VÄLDIGT varmt och typ sådär kvavt med åskvärme liksom. Sen skulle jag ju ta shuttle till tåget och det gick bra, tåget skulle sen gå ca 30 min senare. Dock hade ju det tåget gått sönder då så satt/stod/vandrade runt i denna hetta i typ 1.45 h ist..! DESSUTOM va batterierna nästan heeelt slut på mobilen så den kunde inte underhålla mej så mkt heller! Till slut kom nästa tåg då och det va ju helt smockat eftersom att dom som skulle åka det tidigare tåget va med på detta också.. Trött o hängig va jag men klarade av det också. Sen när jag kom till West Palm Beach tågstation trodde jag Jossan skulle stå där med värsta plakatet och öppna armar för att ta emot mej, men icke... Dom hade kört fel elr försökt undvika den värsta trafiken, så dom kom efter ca 5 min insusande i deras röda fara :) ÄNTLIGEN framme då! Och som sagt, trött och hungrig som jag va så tog vi en liten nap och sen va jag HELT redo för att äta! Så jag, Jossan och trevliga skånskan Elin gick och åt på ett ställe i närheten, och fick en man vid bordet brevid att börja skratta högt när vi i kör började sjunga till låten Summer of 69, ganska högt också! Och vi skrattade glatt tillbaka för han hade glass rinnande från munnen :D Sen gick vi en sväng runt området och kollade, och sen till en pub där det va girl's night och jag fick mej lite efterlängtad öl (jag har tagit efter pappa och gillar öl, mamma!) Sen gick vi hem och SOV!




Såhär såg det ut på marken jag flög över, hemma känns det som det är mer kantiga åkrar typ, men här verkar dom ha runda?! Och dessutom om man ser bra så ser man att i en del så är det olika sått också typ, det är liksom olika färger på en o samma cirkel. Nån hade nog 4 tror jag, så det såg ju typ ut som en planterad tallriks modell ;)

Slut på dag ett.


Trötter

Det blev ju inte riktigt som planerat det där med Florida-inlägget, men jag lovar iaf att det ska komma! Nu sitter jag på handbollsturneringen och väntar på nästa match. Har tagit en nap och äter lite jordnötter. Matchen vi hade igår blev lika och den i morse vann vi rätt lätt med 31-13.. Så nu väntar en till match idag och sen placerings match i morron. Känner redan nu att det känns en del i kroppen trots att jag har försökt stretcha en del efter matcherna, bävar för hur morgondagen och måndagen kommer va! Min kropp är INTE van vid detta, alls! Men jag känner ändå att det går rätt bra på planen. Jaja det va lite av vad jag sysslar med just nu, ska försöka uppdatera när jag kommer hem, men lova är ju onödigt om jag inte håller det ;) Hej o hå

Florida

Kom på att jag inte har uppdaterat om min lilla härliga tripp till Florida än! Det får bli om en liten stund när jag är helt färdig med tvätten och ska busa till det lite med en annan grej :)

Håll till godo lite till!


Chipotle

Har idag en ledig kväll, med tanke på at classen är slut och barnen har kyrkan ikväll! Och vad ska man göra med en hel kväll?! Har försökt lägga ut lite krokar här o var o frågat om nån är på att göra nåt, så vi får väl se. Som det ser ut nu så ska jag och Ana kolla nån film iaf. Men hon slutar inte riktigt än så funderar på att ta mej en sväng till Chipotle igen och äta riktigt gott! Åt det första gången hos Jossan och blev nog nästan lite kär! Det är mexicanskt och jag äter en burrito med kyckling o ris o så lite grönsaker och guacamole och creme fraise typ.. Det slinker ner kan jag säga, men man kan dela upp det på två nästan för den är så stor, och vips så har man lunch för nästa dagen också :) Så får det kanske bli!

Hej hopp


I'll see you then


ÅÅÅÅH!

SKICKA HIT LITE SALTLAKRITS INNAN JAG DÖÖR AV LAKRITSSUG!

Himla amerikanare som inte äter det.. Dom har missat nåt. 
Och är det nån som får för sig att göra en VÄLDIGT god gärning så ska det helst va BUBS-lakrits. Saltlakrits-döskallar med salt på liksom. Och helst några kilon om det går.

Hej då


M & A

Sitter nu och snackar med dessa skönheter!




Gillar starkt!


Måla lite ägg

Ja det gjorde vi igår på förmiddagen. Barnen hade först varsin träplatta i form av ett ägg som dom målade, och sen blåste jag ur några ägg som dom målade. Efteråt va det färg lite överallt runt barnen, och på barnen och på mej, men det gick rätt lätt att tvätta bort på oss iaf som tur va! Dom blev väldigt fina, och nu ska jag bara fixa lite grenar att hänga upp dom i. Ashley köpte ett påskäggs-träd igår, men det va ju inte på riktigt, helt vitt och så tror jag att det redan fanns lite oäkta ägg i det, inte alls lika kul! Men det finns en affär här som jag tror skulle kunna ha grenar. Dom är väl inte heller äkta, men bruna iaf.. Men det återstår att se!






Sen åkte jag ju iväg till läraren och kollade på kläder som hennes dotter hade gjort. Inte direkt min smak på dom.... Massa mönster i olika färger och tyger, och lite allmänt tantigt kan jag tycka. Dom har inte så roligt mode här borta ;) Men jag hittade iaf två tröjor som jag slog till på. Ingen av dom hade hon gjort dock! Kanske va därför jag gillade dom.. ;) Den ena va beige och bara en helt vanlig tröja att ha över, och den andra va en svart vanlig tröja som hade "diamant-vingar" på ryggen. Låtter ju sådär snyggt, men den va lite fräck tycker jag!



Det va svårt att ta kort på sin egen rygg också märkte jag!


Baj baj


En av fyra

Det blev att jag kollade på Soul Surfer. Bra val av mej själv! (klapp på axeln) Den va riktigt bra och innehöll det som en bra film ska innehålla. Det fanns några roliga moments, en o annan tår föll och den berörde verkligen. 4.9 av 5 ;) Och det att den är baserad på en verklig historia gör också att den berör ännu mer.
Den handlar om en tjej som i princip har vuxit upp mer blöt än torr nere på Hawaii och älskar att surfa. En dag när hon och hennes kompis, kompisens pappa och bror är ute och surfar så blir hon attakerad av en haj och blir av med armen och är väldigt nära att dö. Men det enda hon tänka på är att surfa igen, och hon kämpar verkligen och tar sig upp på brädan igen. Så himla starkt! Och det är bra budskap också, både att man ska kämpa på vad som än händer, och att även om man inte vinner så kan upplevelsen göra en starkare. Ännu en film jag rekommenderar starkt att kolla på!
Efteråt åt jag på Chipotle, mexicanskt, och nu är jag så mätt så jag tror jag spricker snart. Men det va gott!

 Och en del av fyra är gjorda här i staterna idag. Det är rätt galet ändå att det går så fort, samtidigt känns det som det är så långt kvar också. Men nu är mitt nästa stora mål våran resa till South Carolina och Florida i slutet av maj. Sen är det New York-resan och att äntligen få träffa familjen igen, i mitten av juli! Förhoppningsvis blir det ju Florida igen till hösten också, om vi är välkommna och om Blondie nr 2 kan ta o boka sin vistelse snart! Och så hoppas jag på några mer släktingar till hösten, och har även förmodligen några härliga dagar i November som kommer mer info om när jag vet att det är klart! Så det känns bra att man har lite utstakat sådär mål att ta sig igenom, för har man mål att längta efter så går det oftast lite fortare! Och däremellan ska jag ju hinna med handboll, bowling, bio och alla andra vardagsgrejer som vanligt. Plus att jag förhoppningsvis ska åka och klättra med Mila nån dag också, det ska bli kul! Hon har gymkort på ett klättergym så då ska jag nog hänga med en gång, och jag vet ju att jag tycker det är kul, men får väl se hur det är och kanske blir man medlem där sen.. :) Ja, ne men så man har väl lite att hitta på iaf..

He'påre


I'll se you then


Jahapp

Matchen va inställd. Kul besked man får när man har åkt en halvtimmas bilfärd upp dit.
Jaja, inget att göra åt det mer än att åka hem.. Lite drygt när man hade sett fram emot det lite ändå. Men jag ska nog ta och kolla på en bio och äta på det mytomspunna(!) Chipotle och ha det mysigt ändå! Känner att jag måste göra något av denna söndagen, mer än att kolla på gamla avsnitt av Ensam mamma söker, och kolla på fb.


Hej då


I'm a survivor

Klarade av matchen fiint! Med tanke på att vi va helt utan avbytare så vi tillomed fick låna in spelare, och alltså sprang lite från o till i en timma så tycker jag det va rätt bra att man inte blev jättemkt mer än varm! Dock va hallen ca 2/3 av en vanlig typ, så det va inte så långt att springa.. Men ändå, gjorde även mål och höll bra i försvaret.. Kan bero lite på motståndarna också att vi vann med 30-13.. Men jaja överlevde gjorde jag iaf och hann bowla lite efter och är nu aptrött, typ så ska joina John Blund och mysa till det lite! I morron kör vi på't igen.

I'm a SURVIVOR


Saknar er där hemma


I'll see you then


Mårmår

Hälsa till mormor och tacka för brecet! Vi är brevkompisar nu. Så i morron elr på söndag ska jag skriva ett brev tillbaka, men det behöver ni ju inte hälsa.
Dagen är annars fullplanerad i morron. Fullt upp! Jobbar mellan 7-12, ska åka på typ klärutförsäljning hos lärarens dotter som har nåt eget märke, sen ska jag SPELA MATCH!! Kan ni fatta, har ju för sjuttan inte spelat, elr tränat för den delen på 100 år :D Kommer avlida mitt under matchen förmodligen.. Men det ska bli väldigt roligt iaf! Efter blir det förmodligen bowling också. Räknar inte med vinst. Och så är det match på söndag också, om jag kommer ur sängen vill säga. Men det återstår att se!
Så nu vet ni vad jag ska göra, vad hittar ni på där hemma? Och jag kan tänka mej att ta emot lite fler kommentarer än från mamma, typ...! Danke schöööön, elr nåt.


Hej då


Glömt paket!

Har ju glömt att skriva också att förra veckan när jag va hos Jossan anlände mitt lilla amerikanska paket hem till lilla Gällstad! Helt i rättan tid enligt mej och planerna för mitt paket ;) Elr en liten del, som jag tror inte användes enligt mina planer.. Man kan se en hel förklaring och bilder på Lisas blogg. Och så kan man läsa kommentarerna också, dom hör liksom till själva förklaringen!

Hade pappa med sig lilla flaskan på lördagen? Antar att han inte hade det med tanke på att Lisa har det på kort men... Och passade det?

Liten sneekpeek på innehållet i guldpaketet!

Ok, NU kör vi film all in då!


Lycka!

Idag har varit en så bra dag :) Mycket har hänt och jag är på topp! Först körde jag ju barnen till skolan, inget särskillt speciellt kanske.. Men köpte frukost på Panera på vägen hem, gott! Och sen åkte jag till Walmart och kollade efter en klippkappa, hade dom inte. Men köpte ist en fön, torrschampoo och saltvatten spray! Och ett par solglasögon. Good mood! Sen hem o lyssna på musik o tvättade och pratade lite med Elin och Jossan. Och fick ju sen reda på lilla lammningen, att den hade gått bra o allt! Allmänt uppdaterade mej på facebook, och fixade typisk snabb svensk kvällsmat, makaroner och hemmagjorda köttbullar! Mums på det. Precis innan vi skulle äta kom Britton med ett brev jag hade fått på posten också, mysigt brev från alla 'Myror' hemma på förskolan! Massa fina och handmålade kort och lite härliga frågor :) Typ, vad leker barnen med här? Har dom Lego? Elr, finns det vatten i det landet du bor? :D Älskar barn!!
Badade sen barnen och läste sagor, och sen hade vi kickel(?)-krig! Inte så svårt att hela tiden vinna när man är 3 ggr så stor och tävlar mot en som hoppar i taket så fort man nuddar honom i midjan :) Och nu ska jag göra mej helt redo och kolla på mina Svenska filmer!!!! Elr inte alla, men jag KAN kolla nu, äntligen! TACK Josefine för leveransen :)
Så ni ser, massa roliga grejer som händer här i Colorado idag, för min del iaf, men just nu struntar jag i andra!


SÅ HIMLA GULLIGT! Saknar mina små myror och sniglar ibland  <3

Nu är det dags för Dear John, och i morron har jag sovmorron!!


I'll see you then


Tant Mia

Och nu va dom små liven utploppade, och söööta va dom! Har bara bilder, men lamm har man ju sett innan :)
Skulle gärna va hemma nu och myst med dom och lärt mina, enligt mamma, "syskonbarn" allt jag kan! Hon skrev på fb när hon kom in att: "nu har du blivit moster till två små lamm!" Men det blir nog bara halvmoster, för vi har ju inte samma föräldrar, Shaun och jag ;) Om det nu är en tjej och en kille, som mamma trodde, så blir det nog Svea och Sven, Svea på min begäran!


Är dom inte söta, så säg!

Hej hopp


Lambi

Tydligen är det lamm på väg hemma! Skulle vilja va hemma o gosa lite med dom. Men nästa år så... ;)


Graduation, med inslag av Boa

Ja jösses va trött jag va igår! Ögonen gick i kors det sista på kvällen så kände att jag struntade i att blogga och göra färdigt mitt skolarbete ist. Och idag va det då dags för sista classen. Stog o rullade o stekte köttbullar halva eftermiddagen och insöp den goa doften av special-köttbulle-kryddorna hemifrån :) Det luktar typ i hela huset! Alla skulle alltså ha med en typisk maträtt hemifrån och jag körde på köttbullarna. Så idag har man ätit svensk, mexicansk, tysk och indisk/sydafrikansk mat, och drack även milk tea från Taiwan. Och amerikanskt köpta "nya zeeländska" cupcakes, med svenska pannkakor till dessert. Mätt, OOOH JAA! Och sen hade vi vårat "examensarbete" och det gick ju väldigt bra ;) Inte särskillt svårt att klara kanske, men det gick bra! Molly från Sverige hade med sig sin orm, så den "lekte" vi lite med sen.. Höll nästan den helt själv, inte alls så äckligt som jag tyckte på Skansen typ. Men där är det nog hela intrycket, och nu va den ju där i lärarens vardagsrum bara liksom :)
Så nu har man blivit graduated i USA också, coooolt va?!!??!


Detta va synen jag mötte när jag kom innanför dörren. Vi kallade honom Frank för han hade inget namn ;)


Innan maten




Thailändsk köttgryta, svenska köttbullar, tyskt bröd, indisk/sydamerikansk risokyckling-blandning, bönröra, kycklingröra i star sås (chipotle!) och nachos till. Och en hutt med rismjölk med kanel. Det smakade som risgrynsgröt i vätskeform! Gott faktiskt :)


Efter maten blev det ju då svenska pannkakor med glass och cupcakes, och sen hade vi våra redovisningar. Och till sist fick vi våra diplom elr certificates :) Och jag tog kort på alla där, men vill man se dom får man snällt kolla det på facebook för orkar inte lägga upp alla här nu..!

Hela classen :)



Boa med ägare, aka Frank och Molly!

Tittut






Det du mamma!!



Nu ska jag ta o sussa och bara njuta av att halva skolan jag behöver göra, är gjord :) Gött! Det har varit väldigt roligt och hoppas man kan hitta en annan rolig kurs att göra mer också. Men det ska jag inte börja tänka på än!

God natt/God morron!


I'll see you then


April april

Himla kul att ni är så dåliga på att kommentera.. Tänkte ju att om jag skriver här om en kille jag träffade i Florida, så kommer ni undra vem det va o bli lite nyfikna, o fråga o så.. Men ne.... Inge roligt april-skämt där inte!

Skärpning!!!!


Uschanemej

Nu är jag ÄNTLIGEN hemma igen. Usch, vilket dygn.. Vi fick senare åka till Dallas, men då va ju mitt anslutande flyg long gone.. Så vi fick stanna i Texas på ett hotell över natten, elr några timmar för att sen bege mej mot flygplatsen igen. Och för att va säker på att komma dit i god tid så åkte jag från hotellet kl 7 i morse. Så vi kom till hotellet runt 1 i natt och jag sov dåligt de timmarna jag sov, och sen upp kl 6-6.15 och bara packa ner nattlinnet o så och äta en snabb frukost.. Lite äggröra och varm choklad..! Och sen åkte jag som sagt då och är nu alltså väldigt trött! Det va ju som sagt jättejobbigt att lämna Jossan igår, och hela alltihop har bara varit jobbigt! Men nu är jag äntligen hemma och ska försöka ta en liten nap nu när barnen ska sova.. Får bli ett inlägg ikväll med lite bilder från helgen o så också.

Hoppas allt är bra där hemma :)


I'll see you then


Drygt

Kör på ett mobilinlägg nu igen, sitter nämligen på flygplatsen och väntar för flyget är sönder och allt är alltså försenat. Nåt tekniskt problem och man vill ju inte lyfta då, men samtidigt bara hem. Det va jobbigt att säga hej då till Jossan och veta att det är så långt tills vi ses igen. Och det har varit så himla roligt att va här och att se hur hon har det och allt. Men samtidigt så gjorde det ju att man vill leva hennes liv lite, med så många nya vänner, närheten till alla vänner och att det hela tiden är massa skoj på gång. Jag trivs ju jättebra också men det är två helt olika liv. MEN jag längtar hem också! Jobbigt att vilja dra åt så många olika håll på samma gång.. Nu ska jag läsa lite till och hoppas att vårat nya flyg blir färdigt snart. Nästa inlägg hoppas jag kommer från Colorado :) Puss o kram saknar er massor

Gött

Bloggar på mobilen och har det riktigt gött här på playan! Ligger och schteker som en blek valross mot Jossans brunbrända kropp :) men jag klagar inte, hon har ju trots allt fuskat med försprånget! Tjenixen, ha det bra där hemma :)

Northwood

Ligger nu i min temporära säng inne på ett av dormsen på Northwood University, närmare bestämt #1207. Jossan gick för en liten stund till en lektion och innan dess va vi o åt brunch på Panera. Så skönt att träffa lilla Josefine igen, overkligt att va här men väldigt roligt! Här är det stor skillnad på liv om man jämför med mitt uppe i Colorado. Men här skulle jag trivas fint om jag bodde här, förutom värmen tror jag! Men så är det ju det att man måste plugga också, det vill jag ju inte :) Nu ska jag ta på mej min bikini och lägga mej ute i solen och försöka få mej lite färg. Man vill ju få ut nåt av att ha varit här liksom ;) Sen ska jag kolla på när dom andra tjejerna jobbar o sliter i värmen på sin träning, och har lovat att va bollkalle elr vattenflaske-påfyllare, för att jag absolut inte ville va med på träningen som en av dom föreslog.. ALDRIG i livet!!
Tack Mamma och pappa för det lilla paketet också, ska bara läsa ut boken jag håller på med nu så blir det nog en av dom sen :) Tycker dock ni kunde ha skickat med mer Bubs, saltlakrits finns inte här och det SAKNAR jag :)
Hoppas innehållet i erat paket passar också!
Och så träffade jag en trevlig kille här igår också, som jag hängde med hem.. Säger inget mer!
Hej hopp vi höres
I'll see you soon

Hot

Ja nu har jag kommit fram och det är VARMT!! Och mycket mer fuktigt varmt, såklart. Resan började bra men den blev väldigt lång och jobbig till slut, men nu är jag här och vilar mej lite. Får väl se hur mkt det blir skrivet denna helgen, för nu är jag på semester och ska ju göra massa kul, mer än att blogga! Hej hopp

RSS 2.0