HAPPY NEW YEAR!

Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!




Sista dagen

Årets sista dag, jag är laddad! Gör årets sista färgning, på Lisa och sen ska jag åka och köpa kvällens middag, en del av den iaf! Menyn är fortfarande lite hemlig, jag står för för och efterrätt!
Ha en bra dag kära vänner :)


Frosty, without a snowman...




Juldagen

Tog lite sovmorron och gjorde oss sen i ordning för att dra till Småland och till käre morbror med fru. Julmat, fast i lite andra former, igen. Alltså gott och väldigt mättande! Massa tjöt och vi gick en promenad i december (höst-)regnet. Sen blev det klappspel även där, och så bytte vi lite mer presenter. Fick mej en stickning/virkningsbok med massa småkryp och blommor man kan göra så får väl ta o sätta igång snart....! Sen fikade vi och spelade lite spel innan vi bagav oss hemåt. Jag skulle bli avsläppt i stan för att träffa Elin m.fl och vi gick senare på kvällen till hotellet i U-hamn och dansade av oss lite julmat! Kvällen avslutades på bästa sätt, med Elin och ett knippe skrattkavalkad!


Vi mixtrade lite med bokstäverna i GOD JUL..

Min snygga kusse <3

Paketspel

Kära moster/MISS PERFECT!!

Mormor <3

De tre syskonen

Mamma <3


30 december-Closer

Bra låt från början, bra remix!

Kings of Leon-Closer (Presets remix)




Hörde härom dagen på TV, men kommer inte ihåg ifrån vart!


Beach, Winter 2011!






Julafton 2011

Dagen var en supermysig julafton, inget annat var planerat eller ens välkommet! Vi åkte mot Sandared i vad som kändes som vårväder, lite annorlunda men ändå ok. Bättre än det förbannade regnet iaf, som så hårt tagit Sverige i sitt grepp. Damn you, regnguden. Väl där bjöds vi först på glögg och sen supersmaskigt julbord, mätt som en pannkaka som vanligt efter en väl tilltagen första portion! Vi satt och tjötade fram till Kalle Anka då vi förflyttade oss till TVn. Där satt nästan alla och halvslumrade sig igenom Kalle och hans vänner, klassiker! Sen fixade jag och Felicia lite med en klapp till våra farföräldrar och sen, vips, så va Tomten där! Dom snackade nåt om att han hette Jens, fattade ingenting....?! ;) Hehe Jag hade nog varit lite snäll iaf för jag fick mej ett par riktigt fina klappar jag, TACK! Vi åt hembakt godis, drack julmust och alla kollade sina julklappar lite till innan vi körde julklappsspel och jag vann mej en bit Brieost och 'fiber-pepparkakor' eller nåt sånt, från Din Deli som tydligen ska va väldigt gott ihop. Har i ärlighetens namn inte smakat än...! Sen skulle vi ta kusinkort, det gjorde vi och lite till...! Flamsade till oss lite och tog massa roliga kort med grimaser och annat skoj :) Vi åt tomte gröt och fick ännu en bukfylla med svullna magar. Sen gick jag, Felicia och Clara och tog kort vid sjön, men det får ett eget inlägg!
Här kommer bildbomb!


Min minsta gullekusin :)


TOMTEEEEN!!!


Min lilla hög :)

Enda grabbarna i kusinskaran! Bland 6 tjejer :P

Fina kusin med sin bebis <3

Jonatan hade fått sig en ny favoritleksak... ;)

Den Skattbergska kusinskaran, 2011 edition!

Här spårar det....!


Mer bilder från våran shoot vid sjön kommer!


Hemma igen

Kom hem för en liten stund sen och är nu i ordning för sängen. Har varit en såå mysig kväll, som alltid med gänget! Och i morron blir det upp tidigt för jobb, sista för i år ;) God natt hälsning från sängen!


Sista julmyset

Japp, sista julmyset för i år ikväll. Vad jag vet iaf! Ska in till Elin om en stund med hela gänget och vi ska mysa och ha julklappsspel och bli uppdaterade av vad alla har gjort sen sist! Lär ju va en hel del att prata om eftersom vi har två som har varit i USA i 5 veckor, avis!

Nu ska jag slå in klappen och göra mej i ordning för att åka :)

Hej hopp


Överraskningstrip, part 2

Efter Volvomuseét åkte vi alltså vidare, ut på stora vägen igen och in mot stan. Närmare bestämt Liseberg! Där åt vi våra baguetter, dom andra drack kaffe och jag glögg, och sen gck vi bara och myste! Kollade på isshow och köpte fudge. Fördrev lätt några timmar!


Farfar vann på ett lotteri, här funderar han på vad han ska välja för vinst!

Isshow

Värmde oss med varm choklad i tornet!

PEKBOKEN, för lite finare barn! Så grym ;)


<3


Shopping? Oh yeah!

Hat spenderat mestadels av dagen i jkpg, gjorde lite fynd och har köpt årets sista julklapp! Därav åter en bloggfri dag. Hälsade även på mormor och morfar en sväng och fick oss varsin macka och en dos med skratt! Fortsatte hemma då vi tittade på Bridesmades, den är ju lite smårolig :) i morron SKA jag ha tid för lite bloggande, efter lite klippning och fikande med Emelie!


Gåd najt!


Mellandagsbloggning

Just nu är jag för trött för att dra igång ett långt inlägg om hela min julhelg, men det kommer! Den har varit toppen och har gått så himla fort bara, men bara ett år kvar till nästa....! Nu blir det lite ledigt och vi får se vad man hittar på, blir iaf lite shopping vet jag!

Nu ska jag nana, blev rätt sent igår ;)


Julen fortsätter!

Nu är vi i Småland och har precis ätit oss mätta och tjocka! Jag skulle lätt kunna lägga mej och sova en stund nu, släkten tröttar ut en ;)


Juldagen

Det blev visst inte så mycket mer bloggande, men va sjuttan, jag hade ju fullt upp att fira jul! Tomten kom på eftermiddagen och delade ut lite klappar, tänk att t.o.m jag fick några!

En superbra julafton igår, och idag blir en lika bra juldag :) först jkpg och sen till Elin och vi ska festa lite.

Ha en god fortsättning!


24 december-Feliz Navidad

God jul!


Jose Feliciano-Feliz Navidad


GOD JUL!!

Dagen är kommen, JULAFTON! Julkänslorna har sviktat lite nu det sista när det har blivit så mycket jobb och bristen på snö, men inget kan stoppa mej! Bara det att få vara med dom bästa man känner och göra det där gamla vanliga, äta skinkmacka till frukost, packa bilen med klappar, äta massa god mat och kolla på Kalle kl 3, förhoppningsvis med en efterföljande tomte och paketutdelning och sen paketlek! ÄLSKAR JUL!
Fler 'statusinlägg' kommer laddas upp från mobilen idag :)

Jag önskar alla mina bloggläsare en

GOD JUL!!!


23 december-Merry Christmas


Bryan Adams-Merry Christmas


L O V E

Kära kusin....





<3


Nu är vi igång!

Vi har ätit lite julmat nu, tryffel är rullad och nu äter vi hemmagjort julgodis framför uppesittarkvällen på tv! LOVE :)

Sen ska jag slå in sista klapparna och lägga mej för min skönhetssömn innan dagen slår om till stora dopparedan!


22 december-Let it snow

Hoppas vädergudarna hör mej!


Michael Bublé-Let it snow


Segt

Det är rättså fullt upp här i vardagen innan jul, jobb jobb och lite jobb! Och så mycket mer man ska hinna med. Igår hade jag dock en lite myskväll när jag skulle köra Jonatan till stan (han skulle på "skutt"! Jösses, det va ett tag sen man va på det ;) ) och så skulle jag lämna ett kort till Elin och det blev en väldigt trevlig spontandejt! Hjälpe henne med lite julbak och smakråd och annat smått och gott, och även lite andra funderingar :) Idag har jag haft heldag på jobbet och det har varit jättelugnt, men skönt med sånna dagar. Ikväll blev jag sugen på 'Chipotle-burrito' så köpte lite saker och försökte efterapa deras chicken-burrito, lite ris, utan bönor, mild tomatsås och allt på. Guacamole som kostar extra och extra sour creme också! Blev inte lika gott, men ändå gott. Kändes inte så juligt dock, men det va nog bra för det ska man ju hinna tröttna på ändå nu en vecka frammåt!

Nu måste jag sova, för i morron lär det bli en lång dag ändå. Först jobb, och dessutom försöka hitta min "borttappade" en som jag glömde i affären, och sen lär det ju städas och slås in paket och spelas julmusik så det står härliga till resten av dagen! Men det är bara jul en gång om året och då gäller det att köra all in :)



Shapeshifters

Hoppas du ser detta idag, torsdag, Annika! Har sett ditt lilla missöde, men det va ju spännande med lite nya former, för smaken är densamma!

För er andra, ett litet tips. Ha inte en Chokladkartong ståendes på spisen när ugnen är igång, iaf ute framför själva värme-utblåset ;) bitarna har nu antagit en lite ny och udda form!


21 december-Mistletoe

Ja jösses, vem trodde jag skulle lägga upp Justin Bieber i en av mina låtar?! Men ja, hans låt är väl lite sådär mysig och kramgó så den kan faktiskt få hänga med som ett jultips! Funkar med videon också faktiskt, undrar dock varför han stapplar runt framför en bil mitt på vägen med lyset på? Någon fundering?

Justin Bieber-Mistletoe


Gääääsp...

Tidig morron är inte min grej.... Speciellt inte när man är en otröttlig kvällsmänniska!


Dagens....

Måste bara skriva en dagens, en dagens kommentar!


Från en liten treårig tjej hoppandes bland kuddarna på jobbet:
"OH YEAH, JAG ÄR EN GRIS!"

Höll på att skratta ihjäl mej!


Mobilinlägg

Gör ett inlägg från mobilen, då jag vet att om jag skulle ha på datorn mer nu så skulle jag somna för sent, och va aptrött i morron bitti. Så därför har jag nu kollat på dom 2 sista avsnitten av julkalendern på datorn och stängt av för att sova! Bra självdiciplin va?! Får väl se om den är lika bra i morron bitti när jag ska gå upp....
Jaja, idag har det iaf varit heldag med jobb och sen snabbt hem och hämta träningskläder och sen in till Elin och äntligen bli klippt. Nu står det nog sig ett tag för det blev rätt kort..! Sen iaf direkt till träning och det va kul som vanligt!


Natti natti


20 december-Happy Xmas (War is over)

Detta är en klassiker som man nästan har spelat sönder, men här har jag hittat en lite nyare variant av låten!

The Fray-Happy Xmas (War is over)


Kaoooz

En liten paus i den kaotiska vardagen! Det är julfest på jobbet idag och alla barn verkar så förväntansfulla så dom är upp i taken och klättrar nästan, jösses! 20 barn att försöka lugna ner samtidigt som det ska fixas med en del inför promenaden till skogen där vi ska hålla till, det är en tålamod och lugn-prövande aktivitet kan jag lova! Har dessutom långdag idag OCH träning ikväll. Kommer nog känna mej som en urvattnad trasa när jag ska lägga mej....!

Back to reality


Ha tålamod!

Denna veckan kommer det vara jobb mer än heltid, plus då att man ska hinna med extra mycket för att det är jul i helgen liksom! Ha lite tålamod med mitt bloggande, det kommer nog komma lite inlägg då och då men kanske inte riktigt i samma takt som när jag är i mitt esse :)


Överraskningstrip, part 1

Här kommer bilder från första delen av våran överraskningsresa, från Volvo museét i Torslanda!


På morronen gjorde vi baguetter att smaska på senare.

Fikapaus innan museét, glögg, pepparkakor och tryffel!

Golfsimulator vi prövade, jag vann ;)



Felicia och hennes egna 'truck', du skulle passa som lastbils chaufför... ;)

Ganska ordentliga däck..

En "spionlastbil"

Åka lite miljövänlig buss..!

Volvogitarr

Vi kom fram till en gemensam slutsats efter Felicias lastbilstur, vi skulle inte åka med henne bakom ratten hem iaf....! Haha


Solen var nästan på väg ner på horisonten när vi va färdiga att åka vidare mot nästa delmål.


19 december-The Christmas song


Nat King Cole-The Christmas song


18 december-Snön föll

Passande då snön faktiskt igår föll och dessutom har det varit kallt så den har stannat hela dagen på marken utan slask!

Peter Jöback-Snön föll


17 december-River


Sarah Dawn Finer-River



Just denna versionen är inte så bra, så tryck på namnet och låten så kommer en spotifylänk istället! Ser ni dessutom att jag nu vet hur man gör för att bara få låten istället?! Mycket bättre tycker jag då videorna oftast är rätt dåliga!!


Preview

I morron kommer en bildbomb från gårdagen i GBG, men här kommer ett smakprov!


Ingen märkvärdig söndag

Idag har mitt bloggande lyst med sin frånvaro, men jag har ju gjort annat viktigt istället...! Först tog jag mej lite sovmorron då jag har jobbat ganska tidigt i veckan och gått upp tidigt i helgen. Plus att veckan som kommer lär bli rättså tuff! Sen jobbade jag några timmar och färgade till ett lite missfärgat hår. Sen hade Lisa installerat mitt favorit dataspel på sin nya dator, Sims, så jag fick äran att spela det nån timma! Det är ju så kul, man kan bli fast i flera timmar ;) Sen har jag slagit in presenter att skicka över atlanten till värdfamiljen. Och sen ätit lite julgodis och spelat lite till! Sen bara slappat i soffan och fixat lite granna, ingen särskillt märkvärdig söndag alltså.


På hemgång

Nu är vi på väg hem och det har varit en superdag :) mysig och med trevligt sällskap!


Fint


Julefröjd!

Det är synd att det inte är snö bara, hade gjort det ännu mysigare nu på Liseberg :) vi har fikat på våra hemmagjorda baguetter och har nu vandrat runt här inne i parken lite. Strax ska vi kolla på lite isshow och sen ska jag shoppa fudge!


Första etappen av resan!

Våran hemliga resa är igång, och första etappen är Volvo museet i Torslanda. Jag har varit är innan men ingen av dom andra, vilket va väldigt kul att vi kunde överraska farföräldrarna med :) nu ska vi fortsätta kolla på alla volvosar! Hörs sen


16 december-The little drummer boy

Denna låt är också en go julsång tycker jag, modern liksom! Dock gillar jag inte denna YT versionen, men den bästa jag hittade. Klicka på namnet annars och få den bättre Spotify versionen!

Carola (ft. Blues)-The little drummer boy


Mätt som en 'grönsakslasagnett'

Torsdag igen, veckovild! Jobb hela dagen idag och sen småshoppade lite på ICA, va sugen på grönsakslasagne. Förra gången jag åt det va den vegetarisk också, men det är ju inget vi hemma har anammat så jag körde på med vanlig köttfärs! Gick minst lika bra kan jag säga, den blev supergod! Och alla andra höll med, förutom min grönsaks-föraktande lillasyster. Hon hade lugnt kunnat klara sig på snabbmakaroner och köpe-köttbullar en hel livstid ;) Men pappa var nog riktigt förvånad att det skulle smaka så gott som det gjorde, han tyckte det va riktigt gott!




Visst ser det gott ut?!

I den är det köttfärs som är stekt och bara kryddad med salt, peppar, chilipeppar och lite vitlök. Sen gjorde jag en blandning av aubergine, paprika, lök och champinjoner och lät det mjukna i en gryta ihop, och det smaksattes med vitlök. Ostsås gjorde jag av keso, creme fraise och riven ost. Och så hade jag zuccini som "lasagneplattor". Sen varvade jag allt 2 varv och hade ostsås och riven ost längst upp. In i ugnen i 20-25 minuter och under tiden blandade jag ihop en sallad på babyspenat, gul tomat, gurka, fetaost, avocado och rostade saltade solrosfrön, pinjenötter och pumpakärnor. Blev en god kvällsmat kan jag lova, pröva!!


15 december-O helga natt

En riktigt klassisk jullåt, som såklart görs bäst av självaste Tommy!

Tommy Körberg-O helga natt


14 december-Christmas without you

Hörde nyss denna, och tyckte den va superhärlig!

One Republic-Christmas without you


Fullt upp

Det är fullt ös nu fram till jul, extra jobb på förskolan och alla som vill göra sig fina i håret till jul! Det blir nog gott och väl mer än en heltid, men bra att ha pengarna sen också ;) Kan inte fatta att det redan är onsdag denna veckan, tiden går så himla fort så man inte hänger med..! Längtar till helgen då jag och Felicia ska ta med farmor och farfar på en hemlig utflykt! Ska bli så himla mysigt och jag tror att det kommer vara uppskattat, inte misnt från min sida :)

Nu ska jag fortsätta titta på sista avsnittet av Bonde söker fru, det är bröllop! I morron blir det lååångpanna så det är nog bäst att sova sen. Kan behövas efter denna dagen också!



Fy vilket tråkigt inlägg, men det är ju bara en liten allmän uppdatering av min "fulla" vardag!


Tjuvarnas jul

Har några program av julkalendern att 'kolla igen' på, årets är ju riktigt bra och mysig! Kanske lite läskig för dom minsta, men ett "motargument" till det är ju att när man är så liten att man tycker denna är läskig så skulle man inte ha kommit ihåg att man har sett den senare ändå... Vi pratade nämligen om det i fredags, vilka julkalendrar som har varit bra när man va liten. Jag kommer inte ihåg några direkt från att jag va liten. Jag vet att Sunes jul va -91 för jag har sett den nu på senare år (då va jag ju för liten också iofs). Mysteriet på Greveholm hade jag inte supermycket minnen av innan jag såg den för några år sen också. Kommer ihåg nån lite läskig från när jag va liten, men kommer inte ihåg vad den heter.. Pelle Svanslös, myyysig! Dieselråttor och sjömansmöss, men då va jag väl runt 10-12 år..?! Kaspar i Nudådalen. Det är väl typ dom jag kommer på att jag har sett på! Inga från när man va liten precis. Synd, men sant!

Här kommer en lista på alla julkalendrar jag har "levt mej igenom" :)

ÅrTitelDVD-utgåvaTecknare av papperskalendernAnmärkningar


1990 Kurt Olssons julkalender 20 oktober 2004 Folke Strömbäck  
1991 Sunes jul 20 oktober 2004 Sonja Härdin  
1992 Klasses julkalender 21 oktober 2009 Svante Lundin Enda gången julkalendern har varit direktsänd, eftersom programledaren Klasse Möllberg hade tävlingar, där man kunde ringa in och tävla. Ovanligt långa avsnitt (30 minuter) och dessutom var det hela 26 stycken, eftersom kalendern började första advent (29 november).
1993 Tomtemaskinen 19 november 2001 Sven Nordqvist  
1994 Håll huvet kallt 20 oktober 2010 Eva Eriksson  
1995 Jul i Kapernaum 27 oktober 2006 Eva-Marie Wadman  
1996 Mysteriet på Greveholm 19 november 2001 Peter Nyrell Första Julkalendern som hade sin egen websida, www.svt.se/malmoe/julkalle [2]
1997 Pelle Svanslös 19 november 2001 Ellen Auensen  
1998 När karusellerna sover 27 oktober 2006 Gunilla Wärnström  
1999 Julens hjältar 19 november 2001 Ulrika Wolff  
2000 Ronny & Julia 27 oktober 2006 Johan Unenge  
2001 Kaspar i Nudådalen 24 oktober 2002 Jens Ahlbom  
2002 Dieselråttor & sjömansmöss 22 oktober 2003 Per Åhlin  
2003 Håkan Bråkan 20 oktober 2004 Pontus Wahlström, Patrik Berg och Carl Åstrand  
2004 Allrams höjdarpaket 25 november 2005 Paul Kühlhorn och Eva Liljefors  
2005 En decemberdröm 27 oktober 2006    
2006 LasseMajas detektivbyrå 7 februari 2007   Första Julkalendern som sänds i HDTV (720p)
2007 En riktig jul 21 november 2008    
2008 Skägget i brevlådan 21 oktober 2009    
2009 Superhjältejul 20 oktober 2010    
2010 Hotell Gyllene Knorren 26 januari 2011 Johan Unenge  
2011 Tjuvarnas jul

(Wikipedia.org)                                                                                                        


När man ser listan kommer man ju på att man har sett fler, men alltså har inte så många gjort nåt jättestort intryck!


En liten fundering...

Gillar starkt denna kommentar, men mest den som har kommenterat:


Anonym godisråtta om Rocky kyssar:

Det där såg ju gott ut, undrar om man får smaka !!
Ska va riktigt snäll framöver, så kanske man blir bjuden.


Antingen så blir ingen bjuden eller så kommer jag konstant behöva gå runt med en burk med godis för att kunna bjuda dom man känner ifall det kan vara hon/han som skrev kommentaren! Men nej, då skulle nog alla erkänna att det va dom som skrev den och jag skulle inte ha nåt kvar till mej själv! Jag menar, jag känner ju en del godisråttor ;) HAHA


Tankar på rasten

Sitter i personalrummet och kollar ut på det gråa vädret utanför. Det är ju knappt så man tror det ens kan vara December, och definitivt inte att det är julafton NÄSTA VECKA! Trååååkigt väder det är. Hade hoppats på snö nu lite längre fram i december, men det verkar jag bli snuvad på... Hoppashoppashoppas att det iaf blir liite snö till jul, det gör mycket för stämningen. Jag är ändå galet taggad för julafton och juldagen nästa vecka, så härligt att det är just nästa vecka :) Längtar som ett barn.....!


It's the most wonderful time of the year!!


13 december-Sankta Lucia

Luciafirande är så himla mysigt! Denna låt får såklart representera den 13 december :)

Sankta Lucia


Rocky kyssar

Bra dag idag, jag har hunnit med en hel del bra! Vaknade ju upp i Borås, fick mej lite frukost innan jag gav mej av för lite shopping hos grossisten. Sen till lilla ICA här hemma och snurrade till det lite, inget ovanligt, och lyckades lägga ifrån mej plånboken på en hylla när jag kollade på något. Märkte sen detta när jag kom till kassan och inte hade plånkan med mej...! Kom dock ihåg vart jag hade lagt den, men det hade ju inte varit säkert att den låg kvar..! Tur det inte är så stor rush på förmiddagen på lilla ICA-Anders! Sen jobbade jag några timmar på förskolan, med en lite kråka efter mej som upprepade samma mening ungefär 100 gånger; "Jag älskar dej Mia"! Jag svarade antingen "Jag gillar/älskar dej också  .... ", ungen är ju för härlig!

När jag jobbat färdigt där åkte jag hem till nästa jobb, klippte och plockade ögonbrynen på den ena och avlöste sen med en bottenblekning. Båda kunder blev både snygga och nöjda så det va ju tur! Sen va jag och Emelie så hungriga så vi gjorde oss (mikrade) lite tomtegröt och smaskade det ihop med vörtbröd med rullsylta och senap! ÅH VA GOTT! Sen gjorde vi Rocky road och tog oss an mintkyssarna. VI LYCKADES!!! Efter ungefär etthundrafemtioelva försök så lyckades vi med våra kyssar! Vi är bäst!  Sen bytte vi julklappar och jag fick en superfin mugg och varm choklad! Kommer komma till användning kan jag lova, chokladdrickare som man är :) (Till Annikas och Yvonnes förtret på jobbet ;) Eller hur Annika!?! Men än har ni lite tid på er att lära mej att dricka kaffe!)






Bra måndag!


12 december-Midnatt råder & Två små röda luvor

Detta är två låtar på en skiva jag minns att vi spelade mycket när jag va liten! Kör på med två idag, julspecialist som jag är!

Tycker den här är härlig och "typiskt svensk"! Midnatt råder och Björn Skifs, mer svenskt kan det väl inte bli? Kanske köttbullar och potatis då men....!




Denna andra är också sådär klämkäck och härligt julig!



Efterlängtat?!

Till slut kommer nu resultatet av vad jag förra veckan pysslade ihop av ett stort knippe björkris!


Alla 3 grejerna jag gjorde, dörrmatta, bordsunderlägg och ljuslykta

Gjorde ingången till slongen fin!


Visst ser det lite mysigt ut med en sån dörrmatta när man kommer in? :)


God morgon Sverige!

Vaknar upp i ett mulet Borås, och har nu snoozat en stund. Typ em timma. Så kan det gå! Nu ska jag fixa mej och vi ska äta lite innan jag beger mej mot Romali och sen Gällstad.

Hej hopp!


11 december-Shake up Christmas

En låt jag inte tidigare hade hört men som tydligen är med i Coca Cola-reklam. Inte väldigt 'julig' men ändå bra!

Natasha Bedingfield-Shake up Christmas


Babbel på Babbel

Ska plocka undan lite på mitt rum och sen göra mej i ordning för att åka till Malin i Borås. Vi ska äta på Babbel och sen kolla på Breaking Dawn på bio. Det ska bli mysigt och trevligt att träffa min fina vän igen :) Det är allt för sällan, men svårt att få två fullbokade 21-åringars scheman att gå ihop! Ska spendera natten där och sen åka och frisör-handla innan jag åker dirket till jobbet. Ska bli skönt att komma tillbaka och träffa ungarna lite och komma in i vanliga schemat igen.
Dessutom fulländas morrondagen med en sen dejt med kära Emelie, som är hemma en sväng över jul och pratar lite normalt! Hoppas hon inte har tagit med sig dansk-dialekten hit så jag inte fattar nåt av vad hon säger?! Vi ska göra lite till julbak, och jag tror minsann vi ska köra på en favorit i repris... Mintkyssarna, som vi aldrig riktigt har lyckats med av ALLA gånger vi har försökt ;) Har snarare blivit mintpölar eller minthögar. Antingen stelnade dom inte eller så stelnade dom för fort så det bara blev som en barrhög kvar... Känner på mej att morgondagen är dagen D för kyssarna..!


Julbak

Igår va stora julbakdagen, mer kanske det kommer bli men vi fick gjort mycket!



Lakritskola med choklad och havssalt

Nöt och russinblandning i choklad

Mitt lilla experiment. Jonatan skulle smälta choklad men den blev nog för varm eller för varm för fort så den blev bara tjock och grötig. Så jag blandade i lite andra grejer och gjorde en tryffel av det istället! Tryffel med vit choklad och polkagris!

Pepparkakstryffel

Brända mandlar/"Rådjurspluttar" som mamma säger!

Limekola!

Sen skulle fudge göras också, men det är ju vårat vanligaste godis att göra så det tar inte lång tid! Men gott att ha lite godis nu iaf  :) Får väl se hur länge det finns kvar...!


10 december-Last Christmas

Favorit i repris! Undra hur många gånger man har spelat denna...? :)

Billie-Last Christmas


9 december-Tänd ett ljus

Ännu en klassiker som hängt med ett bra tag, men ändå fortfarande står stark!

Triad-Tänd ett ljus


Följ strömmen

Igår blev det inget bloggande, busy hela dagen! Först jobb, direkt på kick off och väl hemma efter att ha kört ca 1h från Borås, som annars tar ca 30 min, så ser vi hur hela byn slocknar! Vilken himla snöyra det va igår, massa snö överallt och slirigt som bara attan. När vi kom hem tände jag, Jonatan och Lisa lite ljus en stund innan vi gick upp och la oss. Låg och myste lite i min säng först, och det blir rätt trångt med 3 personer i en 1,20 säng! ;) När jag sen nästan hade somnat så "ryck-vaknar" jag av att det börjar brumma lite och det blir ljust. Strömmen kom tillbaka, men bara för nån minut innan den försvann igen. Men somnade jag gott och hoppades att strömmen var tillbaka tills jag vaknade. Det va den! Idag har vi gjort massa julgodis i olika former och avslutade dagen med en god kvällsmat och lite TV-tittande. Skön lördag, syskontid :) Även om den tredje parten i sällskapet tillbringade sin mesta tid med någon sorts teknisk pryl, dator, mobil eller TV är inte så noga...


Igårkväll, nerbäddade i min säng en stund innan vi skulle sova!


Ojsan...!

Jag skulle visst lägga upp resultatet av rishögen igår.. Råkade visst somna med datorn brevid mej istället... Hoppsan ;)
När jag har jobbat färdigt för dagen blir det att åka direkt till Borås med en full bil med tjejer. Kick off med fotbollslaget står på schemat! Först ska vi köra/spela/leka (?) laserdome, och sen käka på Oliven. Därför går jag på diet under dagen...! Så jädrans gott där. Och laserdomen ska bli spännande, har aldrig gjort det innan!


Rastar

Har rast på jobbet nu, tid mellan kunderna. Gjort en permanent så det lär man väl lukta nu resten av dagen..! Det va längesen men det va en skön tant från Norrland så det gick bra :) nähe, om man skulle ta o äta lite kanske. Givande inlägg....! Men fördrev några minuter iaf!

Hörs sen


Lillördag

Innan jag somnar ska jag faktiskt kolla lite på film. Och mysa med tända ljus! Längtar till julafton också :)


Resultatet...

Eftersom blogg.se är jättekonstig på datorn får det bli ett mobilinlägg ikväll. I morron kommer resultatet av vad rishögen jag hade tagit in innan blev för något, men kom igen o gissa då! En liiiten kommentar tar bara några sekunder ju :) jaja, nu ska jag iaf bädda ner mig och ladda för en heldag i salongen i morron.

Natti natti!


7 december-Himlen i min famn

Såklart Carola får va med i juletid också!

Carola-Himlen i min famn


Gissningslek!

Gissa vad detta ska bli! Inte såå lätt, men man kan ju använda ett stort fantasisinne och få till en bra gissning kanske... ;)


Det dunkar i min skalle...

Sovit rättså bra faktiskt, men har vaknat av att jag har legat på 'fel' sida av huvudet några gånger. Igår råkade jag krocka med väggen på fotbollen, eller rättare sagt gled in i den väldigt fort och med huvudet före.. Sprang och slängde mej, och BANG där va en vägg..! Huvudet fick sig en bula stor som en halv golfboll ungefär, i en härlig illröd nyans, och axeln är lite blåslagen. Fotboll är farliga grejer alltså...! Haha

Nu ska jag ta mitt huvud och tillhörande golfboll och gå och starta dagen på riktigt, har en del planer!


Fölsedag

Min kära kusin och fantastiska vän fyllde idag år! Även hon kom och åt lunch och fikade hos mormor och morfar och man fick lite allmän kvalitetstid med henne, gillas!
Du är underbar, löv ju!

Ett litet kollage av bilder på min bästaste kusin!



Denna bild är ifrån idag då vi blev bjudna bakelser dagen till ära!




GRATTIS NINNA!!!


6 december-Juligen

En riktig klassiker enligt mej, som jag numera kan hela texten till. Utantill...! Nörd? Inte farligt...

Just D-Juligen


Baby baby

Gull med lilla gullan! Satt en stund när dom kom med Alma i famnen och sen nästan heela tiden efter vi hade klippt, typ 2 timmar :) Man kan sitta hur länge som helst ju, bara mysa in sig och lukta och känna värmen från det lilla livet. Blir sugen på en egen, men bra att ha en man kan lämna ifrån sig till att börja med ;)



Lilla trollungen! Innan hon riktigt spanat in mej såg hon liiite skeptisk ut!


Stolt gammelmormor!


MYYYYS!

Är nu hemkommen från en dag i Småland! Alltid lika trevligt. Och speciellt trevlig blev den när man fick mysa några timmar med en 5-veckors Alma! Dom där små bebbarna alltså, sååå söt! 
På vägen dit va jag omringad av underbar natur också, hann knäppa några bilder på vägen (ja jag stod still och tog bilderna!)


Hemma hos mormor och morfar, en buske med lite konstiga rödaktiga knoppar/blommor på. Mot den klarblå himlen gjorde det sig bra :)
Nedan, morfars egendesignade och pimpade fågelbord. För att "locka till sig kanariefåglar också!" som han så fint sa! Haha :D


Winter wonderland!

På väg till jkpg! Love it :)


Uppgiven...

Ikväll är jag bara trött på allt...


Christmas lights


Coldplay-Christmas lights


Tantvarning på vägen

Dåligt att ingen kommenterar på min extremt fantastiska rebus!
Jag va alltså i Ullared, Ulla-red. Köpte nästan alla julklappar, bara några små saker som behöver kompletteras på listan. Här kommer lite bilder från dagen :)


Började dagen med en bra frukost, havregrynsgröt med äpple och kanel!

Fin väg på vägen, solen på väg upp över ett vitt och snötäckt landskap.

Börjar närma mej...
image description
Pausade lite på vägen, sträckte på mej och kollade på utsikten!

Höll på att få dåndimpen också när jag dom sista tre milen kom i en liten kö efter en seg liten pensionär (såg framme vid Gekås att det va en tant, inga förutfatade meningar här inte..) som körde i snitt 50 km/h, men hör och häpna ibland gasade hon upp så fort som till 60 KM/H!!!!!  Ni förstår, man höll ju på att få svindel av farten... Suck. Sånt kan jag bli så trött på, en bil som körde långsamt först körde av vid en busshållplats för att låta andra köra förbi, men en del blir man bara trött på. Det sitter väl backspegel i alla bilar? ANVÄND DOM OCH VISA LITE HÄNSYN!! Men ne då, inte lilla tanten inte. Och inte va det så himla dåligt väglag, bara att det kunde va lite halt. Men inte så halt att man måste köra i 50 på en bred 80 väg. Man ska inte ge sig ut i snön om man inte klarar av det. Håller med min smarta moster, när mamma kommenterade min status på fb att hon tänkte som så att dom va äldre och mer erfarna och därför körde långsamt. Marie motargumenterade då att det även kan bli en trafikfara av det, när det leder till irritation och dumma omkörningar som kan orsaka olyckor. Sant, så sant.


Trodde jag skulle klappa av när jag på vägen hem också fick köra efter ett långsamt fordon, plogbilen.. Just my luck! Den fick jag följa några mil den också, men den höll snäppet högre snittfart.

Väl hemma snacksade jag med lite pepparkakor med mögelost, gottit :)

Dagen ledde ju till en hel del shopping också, känner mej nöjd och ska slå in lite klappar sen ikväll! Det är mysigt, älskar jul   <3


Närmar mej slutet på tunneln!

Har hunnit bli rättså mör, men det värsta är nu över!


Ännu en detalj

Det funkar nog lika bra året om, men såg den i en julbok jag fick av "Tomten" idag! A.k.a mamma..! Väldigt fint i alla fall :)



Status uppdatering

Befinner mej nu ute i skogen och har denna utsikt, underbart!
Är på väg mot: (rebus) "flicka som satt på hästrygg"...


Uppe med tuppen

Jag har varit vaken en dryg timma redan för jag vaknade och hade svårt att somna om, men för dagen så gör det inget! Ska ju ut på äventyr idag ;) Men först kollar jag på julkalendern!


8 december-Driving home for Christmas

En riktigt mysig klassiker!

Chris Rea-Driving home for Christmas


I love <3

Det är nästan så man kan tro det, och det är ju faktiskt sant! Hjärtan är både fina och de står för något fint, KÄRLEK! Hjärtan i olika former, färger och material.



I år blir det många hjärtan i granen!


4 december-Have yourself a merry little Christmas

Finns i många olika versioner, men gillar den lite snabbare varianten! Denna är både lite snabbare och väldigt mysigt, dessutom med i en av favoritfilmerna The Holiday :)

Ella Fitzgerald-Have yourself a merry little Christmas


Snön föll...

..men den la sig aldrig på backen för att stanna. När jag hade lagt upp förra inlägget så hade det nästan slutat snöa, och sen drog det igång igen. Stora flingor seglade ner men det varade inte länge innan dom va bortsmälta på den varma marken.. Men, det går iaf åt rätt håll!!
Annars har dagen varit väldigt lugn, skulle åkt till JKPG men det blev ändrade planer :) Så här hemma blev det lite pysslande istället. Gjorde fler filthjärtan med olika mönster på som det kommer bilder på i morron. Ikväll blev det bara Så mycket bättre på TV och ett litet glas med pollymousse till det, idag lite spetsad med Baileys! Det blev rättså gott det också, lite sötar och med lite sting på det hela liksom. Men lite av själva pollysmaken försvann, så kanske bara en liten gnutta mindre nästa gång får räcka! Experimentera mera...!


Spontan 'gammal' bild från en av många bowlingkvällar i USA! Blond snart igen?!


Nu ska jag knäppa igång PS. I love you och sen sova gott!


3 december-Jag kommer hem igen till jul

Peter Jöback-Jag kommer hem igen till jul


Live från Götåkra C

Det snöar! Det stannar dock inte på marken, men det är ju ett gott tecken på att mer kan komma snart iaf!

Kolla noooga!


Julklappar

Nu när jag ska va ledig någa dagar så ska jag fixa med julklappar. Utgifter, utgifter.. Men som vanligt planerar jag mina inköp lite, så sitter nu och försöker komma på vad man ska ge!


Kaos

Inte så bra att äta massa polly när man är lite känslig för mjölk...! Inte heller när man åt en rättså gräddig soppa till lunch i skolan. Magen har jobbat i högvarv och gått runt som en tvättmaskin, hela kvällen och jag känner att den är igång nu också. Kanske får inse att choklad endast får ätas på egen risk, och alltså inte så ofta. Suck...


2 december-Maybe this christmas



Leight Nash-Maybe this christmas


Julmusik in my <3

En del musik kan man bara lyssna för mycket på. Lyssna sönder den och tröttna. Konstigt nog gäller det inte julmusik! Samma gamla låtar år efter år, men på nåt vis håller dom sig lika bra varje år! Visst, men kan tröttna på vissa låtar där också, men generellt så håller sig alla låtar! Därför tänkte jag försöka att varje dag lägga upp en Dagens låt-X-mas edition! Tipsa om lite härliga jullåtar och mina julfavoriter :) (Lät som nån dansbansskiva, Torleifs Julfavoriter vol. 1....!)  Musik och jul-nörd, JAG VET!!



PS. Kan inte garantera att alla jullåtar finns på youtube, så en del kommer va länkade till Spotify....DS


Grymt bra!

Älskar denna låten, och dessutom att hon har skrivit den själv! Helt grymt :) Dock finns inget bättre klipp på den än denna... Kommer väl snart på singel!!


Jag är i farten igen!

Matlagar-Mia är i farten! Citron, vitlök och chilimarinerad lax med pommes och hemmagjord guacamole. Väntar mej snart matkoma...!


En dagens

Jobbat idag, men har hunnit med lite pyssel också. Gick rätt fort iofs, och den ska nog få sig en liten kompis sen också :) Denna hänger och pryder köksfönstret, och ger dessutom en julig och god doft!


Till ända

Första dagen i månaden till ända. Utan snö.. Hoppades att jag kunde ha liiite tur och kunde ha fått lite snö, men icke. BARA det är snö över jul är jag nöjd, men skulle bra gärna ha lite nu också! Jaja, dagen har iaf flutit på lugnt, lugn förmiddag och sen rättså lugnt på jobbet. Hur ska jag klara mej utan mina Goa ungar på förskolan sen när jag slutar?!
Hemma fick jag diska, hela diskbänken va belamrad av disk. Sen lagade jag kvällsmat och har sen dess, i princip, kollat tv. Enkel vardag!


1 december-Äntligen december

Hörde denna igår på radio. Pensionärsvaning, jag vet. Men tycker ändå den stämmer överens med dagen, liksom!

Lotta Engberg-Äntligen december



I slutet är det slutet på ett program, jag vet. Men det fanns inga andra klipp på denna låten!


Sa du december?

Knappt märkbart om man tittar ut genom fönstret. Förutom fenomenet att det ska trillskas med att va mörkt en bra stund in på dagen, och sen hålla sig någorlunda ljust en stund för att sen börja mörkna sådär lagom till lunch igen. Tyyp... Jag tycker ju det är väldigt mysigt med mörkret, men det behöver inte komma riiiktigt så tidigt på eftermiddagen!

 
Dagens utsikt från huset...



Den 3e december förra året. Någon skillnad?!


Hela traditionen

NU är det december! Bara 24 dagar kvar till julafton :) Jag blir som ett barn när man pratar om julen, dock har jag växt ifrån morron-vanan man hade som liten att man kunde vakna supertidigt och sen inte kunna somna om för man va så exhalterad! Men traditionsmänniskan i mig älskar hur vi har mys kvällen innan, bingolotto står på, vi klär julgranen under tiden mat står på spisen och sen äter vi hemgjort julgodis! Julaftons morron äter vi hemmagjort vörtbröd med hemma"grillad" julskinka och senap på, efter att man har fått ett litet paket från hustomten i julstrumpan (inte dom senaste åren i strumpan...!) och sen bär det av antingen mot Småland, eller någonstans till släkten på pappas sida, eller vart 4e år är vi hemma. Vi hör även till släkten som firar jul 2 dagar då våran släkt är lite utspridd, så ena dagen på mammas sida och andra med pappas sida. Då blir det som bäst tycker jag, MERA JUL!!!
Mat i överflöd, en låda Aladdin/Paradis, julmust, doft av apelsin, pepparkakor, klappar, Kalle Anka kl 3, tomtegröt och kära släkten och GEMENSKAP! Det är nog hur jag skulle sammanfatta min jul :)


Förra året va det en blond Nisse(a?!). I år blir det en mörkhårig!


Mina hjärtan

Japp, jag har inte mindre än 2 nya hjärtan! Lite mindre dunkande och mindre röda än det på insidan, men mer shiny och ögongodisar!


RSS 2.0